Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot beveiligen te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege ne verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Stedelijk Gymnasium Nijmegen[bewerken]

Voortdurend vandalisme. ErikvanB (overleg) 18 okt 2015 20:58 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week semibeveiligd - MrBlueSky (overleg) 18 okt 2015 21:13 (CEST)

Lobo (Nederlandse zanger)[bewerken]

Voortdurende pogingen over een langere periode (speelt al tenminste twee jaar!) van verschillende ip-adressen om ongewenste (of in ieder geval niet verklaarde) wijzigingen aan te brengen. Wellicht is een anoniemenbeveiliging voor onbepaalde of langere tijd hier op zijn plaats. GeeJee (overleg) 23 okt 2015 10:49 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Er is m.i. geen sprake van structureel vandalisme op dit artikel. Er waren dit jaar slechts drie anonieme bijdragers incidenteel actief en in 2014 viel het ook wel mee. RONN (overleg) 23 okt 2015 14:20 (CEST)

24 urenloop[bewerken]

Bewerkingsoorlog onder IP-adressen, loopt al een tijdje zo te zien. - Richard KiWi Overleg 2 nov 2015 02:16 (CET)

 • Eveneens zo te zien lijkt het echter al een week rustig te zijn. Ik heb het artikel op mijn volglijst geplaatst. Even goed in de gaten houden de komende tijd. Richard 2 nov 2015 14:17 (CET)
  • Ok, niet gezien, de vandalismebestrijding loopt achter, dus het leek op dit moment te zijn :-) - Richard KiWi Overleg 2 nov 2015 14:19 (CET)
   • Kan gebeuren. Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd (op dit moment). Richard 2 nov 2015 15:09 (CET)

Ricardo Gerritsen[bewerken]

Er is na media heisa een beveiliging op deze wikipedia geplaatst, terwijl Ricardo hier zelf niks aan kan doen. Het opzeggen van zijn pagina is toen gebeurd door anderen. Ricardo zelf heeft nooit iets verkeerd gedaan op wikipedia en is door zijn snelle carriere toe aan zijn wikipedia pagina. Dit is dus een verzoek om de beveiliging van de pagina af te halen zodat deze naam weer actief kan zijn op wikipedia – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door 95.97.100.210 (overleg · bijdragen) 3 nov 2015 11:42 (CET)

'Is toe aan zijn wikipedia pagina' zeg je. Kun je dat onderbouwen? Een korte zoekopdracht via Google heeft mij niet overtuigd... Richard 3 nov 2015 11:47 (CET)
Geen "mediaheisa" wel doorgaande zelfpromotie voor/door/namens deze persoon (nu weer) en diens werkzaamheden. Op de overlegpagina van de aanvrager is deze ook al gewezen i.v.m. een pas aangemaakt promoartikel op de gebruiksvoorwaarden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 nov 2015 11:55 (CET)
Het promoartikel is gewoon een landelijke tv serie. Van elke landelijke serie is een wikipedia pagina dus ik snap niet waarom dit als promo gezien word? En als jullie de media goed in de gaten houden zouden jullie Ricardo's naam de komende tijd veel voorbij zien komen. Vandaar de vraag naar Wikipedia.
Even voor de duidelijkheid, Wikipedia beschrijft relevante feiten en doet geen toekomstvoorspellingen. Wikipedia is ook geen vorm van media, maar een encyclopedie. MatthijsWiki (overleg) 3 nov 2015 22:06 (CET)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Noch uit de laatste versie van het meermaals verwijderde artikel over Gerritsen, noch uit IMDB, noch uit een zoektocht via Google kan ik overtuigd raken van zijn snelle carrière. Geen reden dus om de beveiliging op te heffen. Mbch331 (Overleg) 3 nov 2015 22:44 (CET)

Donald Trump[bewerken]

Herhaald vandalisme door IP adressen. vr groet Saschaporsche (overleg) 5 nov 2015 20:17 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 dag - MrBlueSky (overleg) 5 nov 2015 21:02 (CET)

K3-bende[bewerken]

Na tientallen vandalistische wijzigingen op K3 zijn nu ook artikelen over de leden hot-topic. Zouden de volgende artikelen een beveiliging van enkele dagen kunnen krijgen voor nieuwe en anonieme gebruikers?

Alvast bedankt! Sum?urai8? 7 nov 2015 00:21 (CET)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd meerdere malen is er gebleken dat er vanuit de gemeenschap onvoldoende draagvlak is voor een preventieve beveiliging. Derhalve is een dergelijke beveiliging niet in lijn met de RvM. Slaan de vandalen toe kunnen we altijd nog beveiligen. Natuur12 (overleg) 7 nov 2015 00:31 (CET)
Zucht... ik ga morgen wel weer verder met het dweilen met de kraan open. Op 2 of 3 van de artikelen is vandaag meerdere malen vandalisme geweest. Op het artikel van K3 zelf is tientallen malen vandalisme geweest en K3 zoekt K3 is ook meerdere malen gevandaliseerd. Verder worden er allerlei dingen toegevoegd aan deze artikelen zonder dat er een bron voor gegeven wordt; en wisselen verschillende ip-adressen elkaar af met tegenstrijdige wijzigingen. Ik neem aan dat je die troep dan ook zelf opruimt? Sum?urai8? 7 nov 2015 01:39 (CET)
Ik ruim niks op en jammer dan. De gemeenschap heeft gesproken en daar zullen we het allebei mee moeten doen. Natuur12 (overleg) 7 nov 2015 01:50 (CET)

Mariska Orbán-de Haas[bewerken]

Herhaalde bronloze toevoegingen die in strijd zijn met BLP. - Agora (overleg) 30 okt 2015 15:09 (CET)

 • De betreffende gebruiker is hierop, alsmede op het feit dat hij dreigementen geuit heeft, op zijn eigen overlegpagina en op de overlegpagina waar hij gedreigd heeft, aangesproken. Sindsdien heeft hij geen wijzigingen meer gedaan. Mocht hij doorgaan, lijkt een blokkade van de gebruiker mij meer op zijn plaats dan een beveiliging van het artikel. Richard 30 okt 2015 15:36 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd per bovenstaande. Natuur12 (overleg) 7 nov 2015 00:32 (CET)

Westelijke Sahara[bewerken]

Herhaald vandalisme door ene Its.Gotta.be.unique en anoniem 84.26.214.200, mogelijk een en dezelfde. Paul K. (overleg) 25 okt 2015 18:33 (CET)

 • Opmerking Opmerking: ik zie dat genoemde gebruiker op zijn overlegpagina op één ding is aangesproken, daarop zijn verontschuldigingen heeft gemaakt en dat er daarna niets meer op zijn overlegpagina is gebeurd (op dit punt). Op de overlegpagina van het artikel wordt wel 'gesproken', al komt dat meer op schreeuwen en dreigen door I.G.b.u neer. Als dat zo blijft, lijkt mij een gebruikersblokkade meer op zijn plaats dan een artikelbeveiliging. Richard 26 okt 2015 14:54 (CET)
  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd per bovenstaande. Natuur12 (overleg) 7 nov 2015 00:33 (CET)

Rotterdamse School[bewerken]

Bewerkingsoorlog tussen verschillende gebruikers. Wiki13 overleg 16 nov 2015 11:12 (CET)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - 24 uur beveiligd in de aangetroffen versie. Dqfn13 (overleg) 16 nov 2015 11:17 (CET)
  • We voerden het tegelijk uit. De mijne was net wat later opgeslagen en heeft daarom die van Dqfn13 overschreven. Beveiliging is nu voor een uur. Mocht het daarna toch weer fout gaan dan kan alsnog voor een dag worden gekozen. MatthijsWiki (overleg) 16 nov 2015 11:26 (CET)

Kirby Company[bewerken]

Op Kirby Company is een doorgaande edit-war bezig, vanaf een one-issue account dat eerder al in februari dit artikel had (geprobeerd) te manipuleren. ed0verleg 16 nov 2015 12:47 (CET)

 • Steun Steun Kleuske (overleg) 16 nov 2015 12:48 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd vanaf de bedrijfinternetaansluiting en account (gloednieuw overigens) identiek. Drie dagen semibeveiligd en oproep op overlegpagina geplaatst. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 nov 2015 13:16 (CET)

Deltawerken[bewerken]

De laatste jaren wordt regelmatig het lemma Deltawerken gevandaliseerd. Ik neem aan door scholieren die een lesopdracht hebben om op Wikipedia het lemma te lezen of te bewerken. In de bewerkingsgeschiedenis heb ik teruggebladerd tot 2013, daarna ben ik maar gestopt met terugbladeren. Evenzovele keren moet het gepleegde vandalisme teruggedraaid worden. Bij deze het verzoek om het lemma te beveiligen voor niet ingelogde gebruikers en voor gebruikers die een gebruikersaccount op een school aanmaken.
Bedankt, JoostB (overleg) 14 nov 2015 12:56 (CET)

Dat laatste kan volgens mij sowieso niet. Ook denk ik dat het dichttimmeren van dit artikel niet de bedoeling is. Het is niet zo dat het 'dweilen met de kraan open' is, toch? Richard 17 nov 2015 17:05 (CET)
Beveiligen tegen ip-adressen is ook meteen beveiligen tegen nieuwe accounts, dus dan kunnen de scholieren het pas bewerken na 4 dagen. Dqfn13 (overleg) 17 nov 2015 18:25 (CET)
Klopt, maar heeft dat in dit geval zin? En gooi je dan niet een van de principes van Wikipedia over boord? Richard 17 nov 2015 18:43 (CET)
Ik heb het artikel niet beveiligd (wel het verzoek al gezien) en zag dat er naar mijn idee te weinig recente vandalistische bewerkingen gedaan waren. Voor zover ik het weet moet het echt om meerdere bewerkingen per dag gaan. Zelfs al is het er één per dag dan kan je het alsnog als te weinig zien. Dqfn13 (overleg) 17 nov 2015 19:47 (CET)
Dat was mijn idee ook. Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd, dus. Richard 17 nov 2015 19:48 (CET)

Ammoniak[bewerken]

Bewerkingsoorlog dat al een tijdje bezig is XXBlackburnXx (overleg) 18 nov 2015 14:12 (CET)

Beyoncé Knowles[bewerken]

Dit artikel is reeds sinds 17 juni 2015 beveiligd voor bewerken en titel wijzigen. De beveiliging die zou volgens het logboek reeds verlopen moeten zijn op 1 juli 2015. Het lijkt erop dat alleen de beveiliging voor titel wijzigen verlopen is, maar de beveiliging om te bewerken nog steeds (oneindig) ingesteld staat. De vraag is of deze beveiliging nog nodig is en indien niet of die dan opgeheven kan worden. Dank! Romaine 22 nov 2015 13:08 (CET)

Bedoeling is sowieso tot 1 juli geweest. Er is nog uitgebreid overleg geweest, maar sinds 26 augustus lijkt het overleg stilgevallen te zijn. Beveiliging opgeheven. Mocht er weer een BWO komen over de naam van haar kind is een nieuwe beveiliging zo geplaatst. Mbch331 (Overleg) 22 nov 2015 14:12 (CET)

Estadio Santiago Bernabéu[bewerken]

Sinds gisteravond vandalismetarget van veel anonieme gebruikers en nieuwe gebruikers. Wiki13 overleg 22 nov 2015 13:00 (CET)

Een week moet genoeg zijn. Gisteren was het Real Madrid - Barcelona, vandaar dat deze pagina nu een gewilde target is. Mbch331 (Overleg) 22 nov 2015 14:16 (CET)

Softskills en Hardskills[bewerken]

Een nieuwe gebruiker probeert herhaaldelijk links naar commerciële websites toe te voegen. Wikiwerner (overleg) 17 nov 2015 16:48 (CET)

Ik neem aan dat je op JordyvanLith (overleg | bijdragen | bloks) doelt? Volgens de gebruikerspagina (die overigens van meta komt) een ervaren Wikipedia gebruiker, met name op Engelse versie. Ik zie dat zijn overlegpagina nog niet bestaat en dat hij op jouw overlegpagina een kopje Terugdraaien heeft aangemaakt. Probeer er eerst met overleggen uit te komen, dat lijkt me een betere werkwijze. Richard 17 nov 2015 16:54 (CET)
PS: zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, heb ik een opmerking richting Jordy in het lopende overleg geplaatst. Richard 17 nov 2015 17:01 (CET)
PPS: bij dat ervaren kunnen mogelijk wat vraagtekens gezet worden (21 bewerkingen op de Engelstalige Wikipedia, één op meta, de rest hier). Ik was wat nieuwsgierig geworden, aangezien zijn gebruikerspagina op meta in het Nederlands geschreven is... Richard 17 nov 2015 18:51 (CET)
Dat kon ook bijna niet. Een van de door hem genoemde websites is Vanlithsoftskills.com. Toevallig? Wikiwerner (overleg) 17 nov 2015 19:39 (CET)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Gebruiker lijkt sinds 18-11 niet meer actief te zijn, dus is een beveiliging voorlopig niet nodig. Mbch331 (Overleg) 22 nov 2015 14:18 (CET)

Beyoncé Knowles[bewerken]

Helaas, de ellende begint opnieuw met voortdurende schendingen van de privacy van een minderjarige. The Banner Overleg 22 nov 2015 15:26 (CET)

 • Helaas, de ellende begint opnieuw met het verwijderen van algemeen bekende info die zelfs op de Engelse wiki toegestaan is. Gelieve de pagina dus vast te zetten met de info erin.MackyBeth (overleg) 22 nov 2015 15:29 (CET)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Beveiliging hersteld zonder einddatum. Zodra er duidelijke consensus is over het wel/niet vermelden van de naam, graag hier melden voor opheffing. Wel een link vermelden waaruit de consensus blijkt. Mbch331 (Overleg) 22 nov 2015 15:30 (CET)
   • Het gaat helemaal niet over de naam, want die komt in de verwijderde tekst niet voor, kijk maar na in de bewerkingsgeschiedenis. TheBanner verwijdert informatie die niet in strijd is met enige richtlijn.MackyBeth (overleg) 22 nov 2015 22:00 (CET)

Salvador Dalí[bewerken]

Vandalisme op zeer regelmatige basis (gemiddeld 2x maand) Zou er misschien een semi-beveiliging op mogen voor een periode van 1 jaar? vr groet Saschaporsche (overleg) 22 nov 2015 21:00 (CET)

Twee keer per maand is in mijn ogen nog wel te overzien. Zelfs twee keer per week zou nog weinig zijn. Bij vandalisme moet je echt wel aan om de dag of dagelijks gaan denken. Dat is in ieder geval mijn optiek. Dqfn13 (overleg) 22 nov 2015 21:04 (CET)
Ik heb de pagina zojuist op mijn volglijst gezet, er zijn nu dus 28 mensen die de pagina in de gaten kunnen houden. Dqfn13 (overleg) 22 nov 2015 21:05 (CET)

En vandaag weer 2x gevandaliseerd.... Ik vind dat er echt met verkeerde maat wordt gemeten! Waarom niet semi-beveiligen die pagina? Dan houden we al die rotzooi buiten de deur! Ik zie daar alleen maar voordelen in voor de encyclopedie. Zou een andere mod hier nog een keer een oordeel over willen geven? Vr groet Saschaporsche (overleg)

Matthijswiki heeft het voor drie maanden beveiligd. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2015 10:16 (CET)
Sorry, ik dacht dat ik het hier ook had gemeld, maar blijkbaar heb ik het niet goed opgeslagen. Inderdaad vind het vandalisme niet dagelijks plaats, maar wel dusdanig dat, naar mijn mening, teveel lezers dit vandalisme te zien krijgen. MatthijsWiki (overleg) 24 nov 2015 10:28 (CET)
Bij elke vorm van vandalisme kunnen teveel mensen het te zien krijgen. De afweging die gemaakt moet worden of het zo structureel is dat het bijna dweilen met de kraan open wordt. Dat is bij een keer per week nog niet het geval. Bij dagelijkse vandalisme wel. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2015 10:41 (CET)

Minecraft Server[bewerken]

Wegens doelwit van reclame... ik heb het artikel net verwijderd...Opzoeken (overleg) 26 nov 2015 19:35 (CET)

Je bedoelt dat je het artikel hebt leeggehaald, inclusief het nuweg-sjabloon. Woodcutterty|(?) 26 nov 2015 20:20 (CET)
En nu ook echt verwijderd. Daarom ook naar afgehandeld. MatthijsWiki (overleg) 26 nov 2015 21:06 (CET)

Knolpower[bewerken]

Kan volgens mij prima als redirect naar Enzo Knol bestaan. Bas (o) 27 nov 2015 12:47 (CET)

Niets aan uit te voeren. Artikel is verwijderd dus kan niet tegen bewerken beschermd worden. Wil je de mogelijkheid openhouden dat het als redirect naar Enzo aangemaakt wordt, mag het niet tegen aanmaken beschermd worden. Richard 27 nov 2015 13:05 (CET)
Ik snap niet wat je nu probeert te zeggen. Dit is de pagina voor verzoeken over beveiligingen. Dit is een beveiligde titel, het is beveiligd tegen heraanmaak (opheffen kan door de opname uit Wikipedia:Beveiligd/K weg te halen). Het bijbehorende relevante artikel (Enzo Knol) is inmiddels lang en breed behouden bij een verwijdersessie dus een redirect lijkt me een logische stap. Ik zou zelf de beveiligde pagina kunnen bewerken en de redirect aanmaken, maar dat lijkt me niet helemaal de bedoeling (moderatoren die beveiligde pagina's naar eigen inzicht aanpassen) zonder overleg, daarom hier dit verzoek om of de beveiliging eraf te halen of de vraag of het oké is een redirect te maken (behoudende beveiliging/semi-beveiliging). Bas (o) 27 nov 2015 13:12 (CET)
Ah... excuses, ik heb over het hoofd gezien dat die pagina op dit moment tegen aanmaken beveiligd is. Ik dacht dat je de pagina wilde laten beveiligen, maar je wilt kennelijk een beveiliging opheffen en zo had ik je verzoek niet geïnterpreteerd.
Overigens is in het artikel over Enzo sprake van het boek Knolpower! (zonder spatie en met uitroepteken). Anders dan Knolpower en Knol power mag een artikel dan wel redirect met die naam gewoon aangemaakt worden.
Wat is wijsheid in deze? De beveiliging is er niet zomaar opgezet. Eventueel zou een moderator de genoemde drie artikelen als doorverwijzing naar het artikel over Enzo aan kunnen maken. Hoe denken jij en de collega-moderatoren daarover? Richard 27 nov 2015 13:38 (CET)
Ik vind een beveiligde redirect prima. RONN (overleg) 27 nov 2015 13:42 (CET)
Een beveiligde redirect kan misschien wel handig zijn. Ik weet niet hoeveel mensen per dag of per week deze pagina bekijken, maar een redirect is niet overbodig denk ik zo. Dqfn13 (overleg) 27 nov 2015 16:39 (CET)
En wat vind jij, Bas? Richard 27 nov 2015 16:44 (CET)
Dat lijkt me een prima oplossing. Aantal mensen wat niet werkende pagina's bekijkt is erg laag. Bas (o) 27 nov 2015 18:06 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd: drie nieuwe redirects aangemaakt. Op de versie met uitroepteken heb ik verder géén beveiliging aangezet. Richard 27 nov 2015 19:17 (CET)