Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Jean-Pierre Van Rossem[bewerken]

Er lijkt een kleine bewerkingsoorlog aan de gang op deze pagina, en naar aanleiding van zijn overlijden lijkt het me adequaat hier een tijdelijke beveiliging op aan te brengen. — Mileau (overleg) 14 dec 2018 12:13 (CET)

Naar het u bevalt[bewerken]

Een medewerker stuurt aan op een bewerkingsoorlog (zie overlegpagina) en negeert de gemaakte afspraken voor de titels van Shakespearestukken. Gelieve even te beveiligen op deze versie Argumenteren brengt niets meer op. Hij wil blijkbaar niet meer overleggen en gewoon zijn zin doen door zijn betoog in het artikel zelf te plaatsen, wat natuurlijk niet kan. Met dank, J.G.G. (overleg) 16 dec 2018 20:37 (CET)

De bewerkingsoorlog was al aangevat door de aanlegger. Die gaf niet eens kans om te reageren op de overlegpagina (hij veroorzaakte er twee keer een bewerkingsconflict bij opslaan van mijn voorbereide reactie die nog voor zijn aanleg hier was voorzien). Ook had hij inmiddels al de discussie geprolifereerd naar mijn persoonlijke overlegpagina. Ik ga er noch hier, noch op mijn eigen overleg verder op in; bezie gewoon de overlegpagina van het artikel.
SomeHuman 2018-12-16 20:51 (UTC=CEST-2) 16 dec 2018 22:51 (CEST)
Dat is niet de eerste keer dat SomeHuman een artikel volledig uit het lood trekt met zo'n betoog. Zie bijvoorbeeld de enorme voetnoot onder aan het artikel over Piet Van Aken, met informatie die tot een half zinnetje zou kunnen worden ingekort. Het is wellicht tijd dat daar structureel tegen wordt opgetreden. Marrakech (overleg) 16 dec 2018 22:15 (CET)
Een rits wikipedianen vonden het al lang tijd om tegen de onvermoeibaar pestende stalker en misleidende trol Marrakech op te treden. Die voetnoot uit 2013 werd door geen enkele bewerker daar in vraag gesteld.
SomeHuman 2018-12-16 21:48-21:58 (UTC=CEST-2) 16 dec 2018 23:48 (CEST)
Zie voor enige achtergrond hier (waar ook BoH al van trollen werd beticht), ten bewijze dat overleg met SomeHuman vrijwel onmogelijk is. Je moet van goeden huize komen om JGG tot dit soort verzoeken te bewegen. Marrakech (overleg) 16 dec 2018 23:19 (CET)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Gebruiker:SjoerdvDonk[bewerken]

Beste ...,

Ik vroeg mij af of mijn overlegpagina en mijn gebruikerspagina tijdelijk semi-beveiligd kunnen worden. Enkele anonieme 'bijdragers' trollen namelijk regelmatig op mijn overleg en daar word ik simpelweg moe van. Een semi-beveiliging op mijn gebruikerspagina voorkomt dat de 'bijdragers' niet mijn gebruikerspagina bewerken wanneer zij erachter komen dat ze niet meer kunnen klieren op mijn overleg.

Mvg, -Sjoerd (overleg) 4 dec 2018 14:29 (CET)

Hoi SjoerdvDonk. Ik zie sinds begin november 3 bewerkingen die ongewenst waren. Echter zie ik valide vragen/opmerkingen van nieuwe gebruikers en een IP-adres. Ik denk dat beveiligen voor nu een te forse maatregel is. Je gebruikerspagina heb ik wel beveiligd, daar mogen anderen in principe toch niet aanzitten zolang je er zelf geen gekke dingen op zet. MatthijsWiki (overleg) 4 dec 2018 15:25 (CET)
O, bah, ik was nog niet wakker genoeg bij mijn advies van vanochtend op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/IPBlok. Ik dacht dat SjoerdvDonk zijn gebruikerspagina bedoelde en ik deed daarna alles fout. Excuus. Gelukkig heeft MatthijsWiki wel begrepen wat ik bedoelde. Dank daarvoor. Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 4 dec 2018 15:59 (CET)
Hartelijk bedankt beide! -Sjoerd (overleg) 4 dec 2018 16:24 (CET)

Lijst van dodelijke ongevallen in het wereldkampioenschap wegrace[bewerken]

(Voorop gesteld; ik heb geen idee of ik hier op de juiste plaats ben. Zo niet, gelieve dit verzoek daarheen te verplaatsen waar het dan wel thuis hoort.) Inmiddels is er al 6x een bewerking, door 5 verschillende ip-nummers -het toevoegen van een externe link naar een W-jp pagina- ongedaan gemaakt (overigens: deze bewerkingen werden ook op de W-en + W-pl gedaan, waar ik ze 1x ongedaan heb gedaan). Ik weet niet of pagina beveiligen nut/zin heeft of dat betreffende IP's geblokkeerd kunnen/moeten worden. Kijk er maar eens naar, vel een oordeel, en handel er naar. Mvg, Pucky (overleg) 6 dec 2018 10:25 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 2 weken semi-beveiligd, hopelijk is dat voldoende. MatthijsWiki (overleg) 6 dec 2018 10:34 (CET)

Kostas Lamprou[bewerken]

Is het mogelijk om de pagina van Kostas Lamprou semi te beveiligen. Er wordt nu een hoop op gerommeld. Dennis1989 (overleg) 10 dec 2018 12:23 (CET)