Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Will Grigg[bewerken]

Het lijkt me niet verkeerd om Will Grigg (voetballer) een tijdje te beveiligen. Engeland ligt inmiddels uit het EK, maar blijkbaar is het zó leuk dat er een liedje over hem is dat dit nog steeds op zijn pagina gekliederd wordt. Toth (overleg) 28 jun 2016 18:38 (CEST)

 • Opmerking Opmerking Hij is een Noord-Iers betaald voetballer maar speelt in het Engelse "Wigan Athletic FC". De Noord-Ieren zijn inmiddels ook uitgeschakeld.  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ overleg @ 28 jun 2016 19:06 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week semi-beveiligd. Hopelijk voldoende om de rust te laten terugkeren. MatthijsWiki (overleg) 29 jun 2016 07:50 (CEST)

Goede tijden, slechte tijden[bewerken]

Er wordt al heel wat informatie verraden over wie er uit de serie gaat, enz. terwijl het seizoen eindigt op vrijdag 1 juli 2016 rond 20:35. Goede tijden, slechte tijden en ook op de lemma's van de personages zelf, maar dat is onbegonnen werk. Wellicht alleen het hoofdartikel geheel beveiligen tot vrijdag 20:30? - Richard KiWi Overleg 28 jun 2016 23:49 (CEST)

 • p.s. uiteraard in mijn laatste versie, anders is het nutteloos te beveiligen
 • Uitgevoerd Uitgevoerd - Tot zaterdagochtend vroeg beveiligd. MatthijsWiki (overleg) 29 jun 2016 07:50 (CEST)

Zlatan Ibrahimović[bewerken]

Mag er weer even een slotje op Zlatan Ibrahimović. Gaat naar een nieuwe club, maar is er nog niet voorlopig. Toth (overleg) 30 jun 2016 17:22 (CEST)

 • Er is inmiddels 21 keer gerommeld op deze pagina vandaag Toth (overleg) 30 jun 2016 18:48 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd, 1 week semi-beveiligd, alleen bewerkingsrechten voor geregistreerde gebruikers. Atsje (overleg) 30 jun 2016 18:58 (CEST)

Tomás Pina[bewerken]

Slotje voor Tomás Pina zou tof zijn. Nu zes keer voorbarig gewijzigd. Toth (overleg) 1 jul 2016 23:56 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Face-smile.svg4ever(Overleg) 2 jul 2016 09:16 (CEST)

Henrikh Mkhitarian[bewerken]

Mag Henrikh Mkhitarian even op slot. Zal in een van de volgende dagen vast rondkomen, maar wordt inmiddels ook al aan clubs toegeschreven waar niet eens geruchten over zijn ... Toth (overleg) 3 jul 2016 21:07 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd één week op semi, zou voldoende moeten zijn. Mocht blijken dat het niet zo is, dan kan het altijd nog aangepast worden, zowel qua tijd als beveiligingsniveau. Dqfn13 (overleg) 3 jul 2016 21:13 (CEST)

Malle[bewerken]

Edit war (of een serie edit wars) terwijl beide auteurs er zelf niet uitkomen. Een bemiddelingspoging lijkt, geheel buiten de schuld van de bemiddelaar, ook geen of weinig succes op te leveren. Vandaar dat een vrij lange of conditionele beveiliging van Malle gewenst is. The Banner Overleg 5 jul 2016 22:07 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Beveiligd voor onbepaalde tijd. Richard 6 jul 2016 10:40 (CEST)

Alledaags racisme[bewerken]

De editwar op Alledaags racisme wordt gewoon voortgezet. Waarom slechts 1 partij en een derde zijn geblokkeerd is mij volledig onduidelijk. The Banner Overleg 6 jul 2016 20:35 (CEST)

Het wordt eerder tijd dat jij zelf eens een hele lange blokkade krijgt. Mijn laatste revert van jouw absurde verwijdering had als samenvatting: schrijf ik soms voor niks op de OP? Inmiddels heb jij al 2,5 uur de tijd gehad om de OP te lezen.MackyBeth (overleg) 6 jul 2016 22:00 (CEST)
De absurde actie is niet van mijn hand. En ook de wraak-blokkadeaanvraag zegt weinig over de geldigheid van jouw argumenten. The Banner Overleg 7 jul 2016 17:07 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Het lijkt me dat er nu door Frank Geerlings een goede oplossing is gevonden. Een beveiliging zou direct een volledige beveiliging betekenen, een maatregel die mij op dit moment nog niet nodig lijkt. Mocht de edit-war de komende dagen toch opnieuw opspelen, kunnen we er opnieuw naar kijken. Sikjes (overleg) 8 jul 2016 01:59 (CEST)

Nieuw-Vlaamse Alliantie[bewerken]

Editwar op Nieuw-Vlaamse Alliantie met genegeerd overleg (dat wil zeggen: iedereen begrijpt er niets van met uitzondering van Bjelka) The Banner Overleg 6 jul 2016 20:35 (CEST)

   • Omdat het tamelijk duidelijk was dat er een editwar zou volgen zodra jij je zin niet kreeg en de tekst verwijderd werd. . En op dit moment is die editwar in volle gang. Met weliswaar slechts twee reverts van jouw hand en twee van een verdachte IP. The Banner Overleg 7 jul 2016 17:05 (CEST)
 • Uitgevoerd door Natuur12. Beveiligd voor een week. MatthijsWiki (overleg) 8 jul 2016 06:00 (CEST)

Wenceslas de Traux de Wardin[bewerken]

Graag dit artikel beveiligen voor 2 weken. Omdat anders een bewerkingsoorlog uit de hand loopt. Alvast bedankt.LeonardH (overleg) 8 jul 2016 07:41 (CEST)

  • Ik zie nog geen enkel overleg. Jij bent een betrokkene en bent je er van bewust dat er een bewerkingsoorlog kan ontstaan. De oplossing is dan niet om de bewerkingsoorlog door te zetten en een beveiligingsverzoek in te dienen, de oplossing is om het overleg te starten en de andere betrokkene daarbij uit te nodigen. Het is dan ook verstandig om de wijziging niet door te voeren tot het overleg heeft plaats gevonden (dit geldt voor beide betrokkenen uiteraard). Mochten jullie er bij het overleg niet uitkomen dan is er nog de mogelijkheid op WP:OG. Beveiligen is een laatste middel voor als het echt uit de hand loopt, dat zie ik nu nog niet en ik verwacht van de betrokkenen dat het ook niet zo ver hoeft te komen. Voor nu dus Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. MatthijsWiki (overleg) 8 jul 2016 08:04 (CEST)
   • Het is inderdaad wel vreemd om eerst de edit van een collega ongedaan te maken en vrij snel daarna te vragen om het artikel te beveiligen (in de door jou gewenste toestand) omdat er een edit war zou dreigen. Intussen heb ik het overleg maar gestart op de OP van dat artikel. - Robotje (overleg) 8 jul 2016 10:27 (CEST)
Helaas is in het verleden erg veel keer gebleken dat e.e.a. tot bewerkingsoorlogen leidt en dat er in goed overleg helaas geen oplossing kan worden gevonden met deze medegebruiker. Daarom dit verzoek heb ik helaas dit verzoek tot blokkering maar gedaan. Liever was mij geweest om e.e.a. in normaal overleg op te bespreken en op te lossen.LeonardH (overleg) 8 jul 2016 13:18 (CEST)

Georg Listing[bewerken]

(Zucht) VVVV&O. Er zijn ook zo verschrikkelijk veel verschillende verzoek- en overlegpagina’s. Denkhenk (overleg) 10 jul 2016 10:06 (CEST)
Ik heb ook aangegeven dat je hier kan verzoeken om de beveiliging te stoppen, dat je hier pas heen zou moeten gaan als je een artikel zou hebben. Tegengestelde van een artikel is dan als je een goede reden hebt om de pagina te verwijderen. Alleen maar dat er geen artikel is, is natuurlijk onvoldoende. Er zijn veeeeeel meer blauwe links zonder artikel (heel veel zangers, acteurs, musici, begrippen in de heraldiek, etc.), die verwijzen naar een overkoepelend begrip (resp. band, enige film waarin gespeeld werd, nogmaals de band, het artikel heraldiek, etc). Soms zoeken mensen namelijk iets specifieks en dan is verwijzen naar een overkoepelend iets beter dan helemaal geen artikel of doorverwijzing te hebben. Dqfn13 (overleg) 10 jul 2016 10:12 (CEST)
Hmm, klinkt als doorverwijzen naar iets omdat er even niets anders voorhanden is. Maar goed, de boodschap is duidelijk zo. Toch bedankt voor je uitleg. Met vriendelijke groet, Denkhenk (overleg) 10 jul 2016 10:29 (CEST)
  • Als ik het goed begrijp is hier geen verdere actie nodig. MatthijsWiki (overleg) 11 jul 2016 12:46 (CEST)

Argentijnse luchtmacht[bewerken]

Op deze pagina worden reeds gedurende enkele maanden kleine maar foutieve wijzigingen gedaan door vermoedelijk dezelfde persoon via verschillende IP-adressen. Het lijkt mij daarom best deze pagina te beveiligen voor niet-aangemeldde gebruikers. Egs (overleg) 15 jul 2016 07:58 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. 3 maanden semi-beveiligd. Ik had gehoopt dat mijn vorige bewerking er wel voor zou zorgen dat het zou stoppen, maar dat blijkt dus helaas niet het geval. Dus dan inderdaad maar beveiligd. MatthijsWiki (overleg) 15 jul 2016 08:57 (CEST)
Is inderdaad nodig. Betreft een Argentijnse dwangmatige vandaal met luchtvaartfascinatie; Agustin.leon21 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) die op es-wiki, pt-wiki en en-wiki vooral actief is/was maar daar bekend is en dan snel wordt afgestopt en gaat nu dus crosswiki verder. In 2014 was hij bij ons al actief via een van zijn vele sokken, Agustin.l21 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki). Helaas zijn de Argentijnse ranges bijna allemaal hoogdynamisch; bij ons (zie hier actief via IP's uit de volgende ranges: 181.118.0.0/16 181.167.0.0/16 en 190.3.0.0/16 en doet hij het meest zijn geklooi anoniem via IP adres en dat wisselt dus elke keer wanneer hij weer inlogt. Wees allemaal alert of deze zijn activiteiten nu verlegt naar andere gerelateerde lemmata. Ik zal alle sokken checken en blokken en globale locks vragen indien nog opportuun. De volgende accounts waren/zijn actief:

Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jul 2016 10:27 (CEST)met pet global sysop op

Alles zojuist gelockt globaal door steward Shanmugamp7. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jul 2016 12:57 (CEST)

Georginio Wijnaldum[bewerken]

Op Georginio Wijnaldum weer plenty anoniemen die denken dat 'gaat waarschijnlijk naar' hetzelfde betekent als 'heeft getekend bij'. Toth (overleg) 21 jul 2016 15:37 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 maand - mocht voor het aflopen van de semi-beveiliging al zekerheid zijn, dan kan de beveiliging er afgehaald worden. Mocht vlak voor het aflopen van de beveiliging juist nog geen zekerheid zijn, dan kan deze eventueel ook verlengd worden. Dqfn13 (overleg) 21 jul 2016 15:43 (CEST)
Het zal waarschijnlijk in de komende dagen wel rond komen, want op de website van Liverpool staan al links naar berichten op nieuwssites over de onderhandelingen tussen Newcastle en henzelf (overigens nooit eerder gezien, zoiets). Zover is het alleen nog niet. Toth (overleg) 21 jul 2016 16:15 (CEST)
Je bent vergeten de beveiliging er daadwerkelijk op te zetten. Toth (overleg) 21 jul 2016 16:30 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Knipoog Richard 21 jul 2016 16:39 (CEST)
Oeh, als straks die functioneringsgesprekken er weer aankomen... Knipoog Toth (overleg) 21 jul 2016 16:47 (CEST)
Uh.... ik dacht toch echt alles ingevuld te hebben... nou ja, Richard heeft het nu voor me gedaan, dank je wel! Dqfn13 (overleg) 21 jul 2016 17:13 (CEST)

André Gomes[bewerken]

André Gomes tekent naar verwachting volgende week een contract bij FC Barcelona. Tenzij we de pagina even beveiligen, zijn er tot die tijd nog tientallen halfbakken 'updates' te verwachten. Toth (overleg) 22 jul 2016 14:59 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 maand, net als bij Wijnaldum. Richard 22 jul 2016 15:25 (CEST)

Wikipedia:Stemlokaal/Wijziging van de richtlijn Wikipedia:Benoemen van een pagina, voor de systematiek bij scheepsnamen.[bewerken]

Graag even de pagina Wikipedia:Stemlokaal/Wijziging van de richtlijn Wikipedia:Benoemen van een pagina, voor de systematiek bij scheepsnamen. een poosje beveiligen. Een vriendelijke gebruiker plaatst er steeds zijn eigen standpunt weer onder en ik heb het nu al een paar keer moeten terugdraaien. In mijn optiek hoort zijn commentaar in het overleg. Het gaat nu hard tegen hard en dat is bepaald onplezierig. Stunteltje (overleg) 22 jul 2016 09:08 (CEST)

Als je nou een eerst stopt met het telkens verwijderen, dan wil ik vervolgens best met je bespreken wat we met die opmerking van mij gaan doen. Maar zomaar bijdragen verwijderen kan natuurlijk niet. EvilFreD (overleg) 22 jul 2016 09:19 (CEST)
Om heel eerlijk te zijn zie ik jou een conclusie trekken (over preventief disambigueren) die niet zomaar uit het stemvoorstel valt af te leiden, Stunteltje. The Banner Overleg 22 jul 2016 09:22 (CEST)
In het recht leer je, dat je niet alleen naar wettekst kijkt, maar naar de hele totstandkoming. Kijk naar het overleg bij de discussies, peiling en stemming en daar zie je wat mijn bedoeling was en wat de meerderheid van de gemeenschap er van vond. Het commentaar hoort in het overleg. En ik ga nu de deur uit. Stunteltje (overleg) 22 jul 2016 09:25 (CEST)
Commentaar hoort niet per se ergens wel en elders niet. Je hebt als coördinator de vrijheid om de stemming in te richten naar eigen inzicht, maar niet om zomaar commentaar van anderen te verwijderen. Als je van mening bent dat commentaar op de conclusie op de overlegpagina thuishoort, dan had je dat naar daar moeten verhuizen. Maar wel met een verwijzing naar daar onder de conclusie. Het is namelijk wel belangrijk dat dat commentaar in de toekomst vindbaar blijft. Ik hoop dat je je kunt in mijn laatste bewerkingen, anders wordt AGF wel heel lastig vol te houden in deze kwestie. EvilFreD (overleg) 22 jul 2016 09:34 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Blijkbaar zijn er meer mensen die menen dat Stunteltje er naast zit en anderen vinden dat Stunteltje het wel mag verplaatsen. Overigens is verplaatsen naar de OP iets anders dan verwijderen. Voor de duur van één dag beveiligd, gelieve er samen uit te komen of overleg op de OP hoort of niet. Dqfn13 (overleg) 22 jul 2016 19:53 (CEST)

Integrand[bewerken]

Ik stel voor om een DP te maken voor integrand die redirect naar integraalrekening (al dan niet beveiligd om te voorkomen dat de dp dan weer gekaapt gaat worden). In de wiskunde is de integrand de functie die geïntegreerd dient te worden (dus tussen het integraalteken en de dvar). Eventueel kan ik natuurlijk ook een DP Integrand (wiskunde) aanmaken, maar dit lijkt me mogelijk wenselijker. martix (overleg) 14 jul 2016 12:02 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd martix je kan. Natuur12 (overleg) 22 jul 2016 22:09 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Dank - redirect-pagina aangemaakt. Zou deze redirect-pagina dan nu weer moeten worden beveiligd? martix (overleg) 22 jul 2016 22:43 (CEST)

Overleg:Reeks (wiskunde)[bewerken]

Enig zinvol overleg wordt gefrustreerd door een editwar op Overleg:Reeks (wiskunde). Een weekje op slot zal de gemoederen tot bedaren brengen. The Banner Overleg 18 jul 2016 10:40 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd storm is voorbij. Natuur12 (overleg) 22 jul 2016 22:10 (CEST)

Staatsgrepen in Turkije[bewerken]

Ik stel voor preventief in verband met veelbezochte pagina. We hebben onze handen al vol aan Frankrijk. ErikvanB (overleg) 15 jul 2016 23:12 (CEST)

Lastige, ik ben niet voor het 'bevriezen' van zulke pagina's op het moment dat er iets gebeurt wat er aan gerelateerd is. Echter zie je wel gelijk dat er nog zo weinig bekend is dat hetgeen wat toegevoegd wordt geen controleerbare feiten zijn maar voornamelijk aannames en speculaties. MatthijsWiki (overleg) 15 jul 2016 23:16 (CEST)
Een korte melding dat er iets bezig is dat op een staatsgreep lijkt zou geen kwaad kunnen, helemaal niets vermelden is ook wat vreemd. Peter b (overleg) 15 jul 2016 23:22 (CEST)
Dat is helemaal niet vreemd in een encyclopedie. ErikvanB (overleg) 15 jul 2016 23:26 (CEST)
Ik ga trouwens niet de hele nacht opletten. Ik ga dan slapen. Ik heb de hele dag opgelet. ErikvanB (overleg) 15 jul 2016 23:29 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd storm is voorbij. Natuur12 (overleg) 22 jul 2016 22:10 (CEST)

Anthony Limbombe[bewerken]

Op de pagina Anthony Limbombe is nu al een keertje of veel vermeld dat hij bij Club Brugge speelt. Club Brugge zelf vermeldt voorlopig niets op eigen website, Facebook- of Twitterpagina. Toth (overleg) 23 jul 2016 02:27 (CEST)

Collega RonaldB had de pagina voor een dagje beveiligd. Ik heb dit opgeschroefd naar een maand. Mocht de transfer rond zijn, meldt het dan hier. Mbch331 (Overleg) 23 jul 2016 11:04 (CEST)
De transfer is rond. Toth (overleg) 23 jul 2016 23:58 (CEST)

Paul Pogba[bewerken]

 • Paul Pogba is er ook weer een die al bij een andere club speelt dan hij daadwerkelijk doet voorlopig. Toth (overleg) 23 jul 2016 23:37 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - 2 wkn - RonaldB (overleg) 23 jul 2016 23:39 (CEST)

Mitchell Mooij[bewerken]

Kunnen jullie deze pagina vrijgeven? Mitchell is een succesvolle realityfotograaf, maakt foto's van bekende Nederlanders en is zendercoordinator van Feel Good TV. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.209.78.189 (overleg · bijdragen) 24 jul 2016 12:12‎

Herhaaldelijk is hier een artikel aangemaakt, dat verwijderd is wegens expliciete promo. Maak een account aan (of als je die al hebt log in) en schrijf een neutraal artikel, dat niet bol staat van de promo en kom dan een keer terug met een verzoek om de beveiliging er af te halen, met een link naar je kladblok. Mbch331 (Overleg) 24 jul 2016 12:32 (CEST)