Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot beveiligen te doen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:VP/B
1rightarrow.png WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege ne verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

John Heitinga[bewerken]

Een slotje op John Heitinga tot de man getekend heeft, zou fijn zijn. Toth (overleg) 16 jun 2015 20:52 (CEST)

Wou net hetzelfde voorstellen! Jbv18 (overleg) 16 jun 2015 21:46 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd: voor een week semi-beveiligd in de veronderstelling dat hij niet al te lang nog op vakantie blijft. Mathonius 16 jun 2015 22:06 (CEST)

Suryoyo[bewerken]

 • Suryoyo wordt sinds 2 april door vele gebruikers, zowel via IP als ingelogd bewerkt, met steeds andere visies. Heb het artikel daarom teruggezet naar 29 november 2014. Het zou me niet verbazen als er mensen meerdere namen gebruiken bij het werken aan dit artikel (en/of wel en niet ingelogd). Laat ze maar op de overlegpagina uitzoeken wat de juiste tekst moet zijn :-) M.v.g. - Richard KiWi Overleg 16 jun 2015 23:32 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 maand volledig beveiligd. Er is inderdaad zonder onderbouwing bewerkt en ongedaan gemaakt, waarbij niet één keer het overleg is opgezocht, niet op de OP van het artikel (laatste bewerking was van februari 2013), en niet op een OP van een van de deelnemers. Verzoek om nu eerst via de OP tot een vergelijk te komen lijkt me redelijk. Na de diverse heen- en weerbewerkingen lijkt het me niet ongepast dat via een beveiliging af te dwingen. Beveiliging kan er eerder af als duidelijk is dat er over de twistpunten consensus is. WIKIKLAAS overleg 17 jun 2015 00:37 (CEST)

Beyoncé Knowles[bewerken]

 • Beyoncé Knowles - bewerkingsoorlog sinds 24 mei. Josq (overleg) 17 jun 2015 15:11 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - twee weken vanwege een oplaaiende oude bewerkingsoorlog. Nou ja, oud, twee weken oud. ed0verleg 17 jun 2015 15:16 (CEST)

Ty Simpkins[bewerken]

Graag Ty Simpkins beveiligen. Gebruiker blijft toekomstmuziek toevoegen, treedt niet in overleg. Nietanoniem (overleg) 19 jun 2015 13:37 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week. Mbch331 (Overleg) 19 jun 2015 13:41 (CEST)
   • Graag beveiliging opheffen dat een desbetreffende persoon dingen blijft toevoegen moet niet ten koste gaan van andere. Ik heb het een beetje gevolgd. En de toegevoegde informatie klopt. Geen toekomstige films kan ik inkomen en zou ik zelf ook niet toevoegen. Maar die KidsPickFlicks award heeft Ty daadwerkelijk gewonnen en zou dus in principe op deze pagina horen te staan. Dat de opmaak van de tabel hierdoor is verkloot is niet goed, maar dit kan ook aangepast worden. Mijn verzoek: beveiliging opheffen en desbetreffende personen blokkeren. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Biertje123 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
    • Ten eerste is dat een nieuw verzoek, ten tweede had ik ook het artikel volledig kunnen beveiligen wegens bewerkingsoorlog. De overlegpagina staat nog open en bevestigde gebruikers kunnen de pagina nog wel bewerken. Mbch331 (Overleg) 19 jun 2015 14:00 (CEST)
Een net aangemaakt account en de eerste bijdrage is op een verzoekpagina voor moderatoren met hele specifieke informatie over een probleem op een pagina?! Is Biertje123 toevallig Thijsjeh123? Nietanoniem (overleg) 19 jun 2015 14:02 (CEST)
De vraag stellen is 'm beantwoorden, toch? Velocitas(↑) 19 jun 2015 19:46 (CEST)

Milheezer Boys[bewerken]

Graag een semi-beveiliging voor langere duur (1 jaar ofzo). Ik geef toe het misschien aan de overdreven kant maar word sinds februari met regelmaat privacyschendende materiaal geplaatst en verder word er aan het artikel weinig bewerkt. Artikel is overigens in februari al eens een week semi-beveiligd geweest. ARVER (overleg) 19 jun 2015 22:09 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Half jaar semi al voor ik het verzoek hier zag. Alle anonieme bewerkingen dit jaar waren privacyschending. Mbch331 (Overleg) 19 jun 2015 22:12 (CEST)

Marko Vejinović[bewerken]

 • Feyenoord heeft interesse getoond, dus anoniemen kunnen weer eens ergens op los ... Toth (overleg) 19 jun 2015 22:17 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Voorlopig 1 week. Mocht de transfer dan nog niet rond zijn en de anoniemen gaan weer verder, kom maar terug. Mbch331 (Overleg) 19 jun 2015 22:22 (CEST)

Wikipedia:Aanmelding moderatoren[bewerken]

Stemming abgelaufen. Knipoog ErikvanB (overleg) 17 jun 2015 18:08 (CEST)

 • Ja, maar dat betekent niet dat de hele pagina beveiligd moet worden. Dan zou dat bijvoorbeeld betekenen dat zich geen andere moderator meer kan aanmelden. Daarover gesproken......... WIKIKLAAS overleg 17 jun 2015 18:36 (CEST)
  • Nee hoor Erik, schoenmaker blijf bij je leest. Als ik eerlijk ben vind ik je een zeer goede gebruiker, maar zie ik je toch liever niet als moderator (dat hoor je niet vaak de laatste tijd). Zelfs ik werd genoemd als mogelijke moderator. Na een (gesaboteerde) aanmelding in 2009, die ik zelf stopte, hoewel ik er niet eens zo slecht voorstond, begin ik er niet meer aan. Dan kunnen we een wei gaan aanleggen op Wikipedia, voor de koeien, en wellicht ook stieren, vooral de oude, die dan gaan komen. - Richard KiWi Overleg 18 jun 2015 00:42 (CEST)

Hans de Boer (bestuurder)[bewerken]

Deze man heeft een wat onhandige uitspraak gedaan. Vandaag in het nieuws, morgen weer vergeten maar het moet uiteraard uitgebreid worden toegevoegd op Wikipedia. Daarom graag een semi-beveiliging. Mvg, MatthijsWiki (overleg) 24 jun 2015 21:25 (CEST)

Eerlijk gezegd valt het nog reuze mee, ik vind de beveiliging dus nog niet nodig. Er is ook nog geen bewerkingsoorlog gaande, dus semi-beveiliging is nu nog overdreven. Daarnaast, of de uitspraak wel of niet van encyclopedische relevantie is, is discutabel. Dqfn13 (overleg) 24 jun 2015 21:49 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Inmiddels bekoeld, beveiliging is dan niet meer nodig. Velocitas(↑) 29 jun 2015 16:31 (CEST)

Retrorick wikipedia[bewerken]

Gaarne mijn account naam (gebruikers naam) te beveiligen tegen schrijven en of andere zaken (zogehete semi beveiliging 4 dagen) ik denk dat dit het beste is om te doen. RetroRick WikiPedia RetroRick 29 jun 2015 16:20 (CEST)

Beste Retrorick wikipedia, het is volkomen onduidelijk wat u graag wilt. Wilt u dat uw account vier dagen geblokkeerd wordt? Wilt u dat uw gebruikerspagina vier dagen tegen bewerken wordt beveiligd? En waarom dan? Wordt er gevandaliseerd of hebt u aanwijzingen dat dit gaat gebeuren?
Andere vraag: u hernoemde uw gebruikerspagina van Gebruiker:Retrorick wikipedia naar Gebruiker:Retrorick. Bedoelde u daarmee te zeggen dat u uw gebruikersnaam wilt veranderen? Dat lijkt me een prima idee! Maar dat moet wel op een andere manier. Dus zeg maar wat de bedoeling is, dan helpen we graag verder. WIKIKLAAS overleg 29 jun 2015 17:05 (CEST)
Ik denk dat hij zijn gebruikerspagina semibeveiligd wil, maar daar gaan we niet aan beginnen. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 jun 2015 17:10 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - We zijn er op de OP uit: niet nodig. WIKIKLAAS overleg 29 jun 2015 21:25 (CEST)

Caitlyn Jenner[bewerken]

Twee beveiligingen hebben de IP nog steeds niet op het idee gebracht dat zijn "vervrouwelijking" van het artikel Caitlyn Jenner misschien wel eens idiote resultaten kan hebben. (Zoals een vrouw die de mannen-meerkamp wint) IP is al meerdere malen teruggefloten maar volhardt in deze grapjasserij. Semi-beveiliging volstaat. The Banner Overleg 30 jun 2015 01:26 (CEST)

De beveiliging liep 24 juni af. Er zijn sindsdien 2 anonieme wijzigingen gedaan, waarbij slechts door 1 IP de gewraakte voorstelling van zaken werd gegeven als zou Jenner alle sportprestaties als vrouw hebben geleverd. Dat lijkt me nog te overzien. Van een bwo is momenteel geen sprake. WIKIKLAAS overleg 30 jun 2015 01:45 (CEST)
Van 'idiote resultaten' en 'grapjasserij' is geen sprake, slechts van door bepaalde gebruikers niet gewenste resultaten. Daar is op zich overigens niet veel mis mee - het is een verdedigbaar standpunt en het lijkt hier de overheersende zienswijze te zijn dus we zullen het ermee moeten doen - maar laten we nu niet doen alsof de IP(s) het allemaal niet heeft/hebben begrepen en onzin neerpennen. Paul B (overleg) 30 jun 2015 12:16 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Al een paar dagen geen activiteiten, dus beveiligen zou nu en mosterd na de maaltijd en eerder vervelend dan nuttig zijn. Dqfn13 (overleg) 2 jul 2015 20:50 (CEST)

Station Mossley West[bewerken]

Een bronvraag op Station Mossley West werd niet gewaardeerd en levert nu een edit war op. (Noot: ik heb sinds gisteravond niet meer bewerkt op het artikel.) Met een paar moderatoren erbij betrokken en een hoog gehalte aan niet nette taal, lijkt dit volledig uit de hand te gaan lopen. The Banner Overleg 1 jul 2015 20:59 (CEST)

Onverwachte meevaller, het is niet uit de hand gelopen en het artikel is tot rust gekomenh. Nu het overlegpagina nog. Verzoek ingetrokken. The Banner Overleg 2 jul 2015 19:13 (CEST)
Ingetrokken, dus Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Dqfn13 (overleg) 2 jul 2015 20:50 (CEST)

Hittegolf[bewerken]

 • Geklier door anoniemen die het buiten te warm vinden. EvilFreD (overleg) 2 jul 2015 22:31 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Weekje semi, dan zal het wel over zijn. Sander1453 (overleg) 2 jul 2015 22:36 (CEST)

Vraagalex[bewerken]

Willen jullie mij helpen? Ik hoop dat ik dit goed doe, zou graag de pagina VraagAlex aan willen maken. VraagAlex is een handelsmerk en de website die ervoor zorgt dat consumenten in Nederland en België betere service krijgen van bedrijven in Nederland. In het verleden heb ik wat fouten gemaakt door de pagina's erg commercieel in te steken, dat zal ik vanzelfsprekend niet meer doen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Alexvdijl (overleg · bijdragen) 3 jul 2015 12:39 (CEST)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Dat lijkt me geen goed plan - is diverse malen verwijderd betreft cf de inhoud "VraagAlex: Een Utrechtse eenmanszaak gespecialiseerd in besparingen voor de consument". Dit is een encyclopedie geen plek om bekendheid voor uw website en bedrijf te helpen genereren. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 jul 2015 12:42 (CEST)