Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Terror (band)[bewerken]

 • Al lange tijd wordt door verschillende Ip- en ingelogde adressen de naam van de zanger bewust onjuist gewijzigd naar Dinand Woesthoff. Hoewel het minder frequent is, dateert de laatste zinnige bewerking al van jan. 2016, ong. een jaar geleden. - Richard KiWi Overleg 22 jan 2017 11:43 (CET)
  • Volstrekt tegen beveiligen. Het artikel rammelt aan alle kanten: slecht Nederlands, citaat zonder bron, beweringen over succes die niet onderbouwd worden (in totaal 40.000 exemplaren van een album verkopen; dan is het geen hoogvlieger). In de tekst worden in totaal vier albums genoemd (inclusief volgnummer), wat op geen enkele manier overeenkomt met de lijst van "albums" onder het artikel. Van hun "derde" album wordt genoemd dat het de tiende plaats haalde in de "billboard" in de Verenigde Staten, waarna van het vierde album doodleuk wordt vermeld dat dit het eerste album van de band was dat in de billboardlijst kwam. Het artikel rammelt aan alle kanten en dient vooral vrij bewerkbaar te blijven want nog veel werk aan te verzetten. Die ene domme verandering van de naam van de zanger is echt peanuts vergeleken bij de rest. WIKIKLAAS overleg 22 jan 2017 12:49 (CET)
   • Dan knap je het toch op, als jij je er aan stoort? Ik draai het vandalisme in ieder geval niet meer terug (uitzonderingen daargelaten) als dit afgewezen wordt (want dan gaat het van mijn volglijst). - Richard KiWi Overleg 22 jan 2017 13:21 (CET)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Joe Estrado en Mauro Preneel[bewerken]

Als voorzorgsmaatregel. Zie OP. Groet, ErikvanB (overleg) 3 jan 2017 16:02 (CET)

 • Na vijf dagen geen handelingen lijkt mij dat het verzoek niet meer nodig is. Of er ooit een relevant artikel op een van de twee pagina's zal komen is mij niet bekend. Beveiliging kan altijd nog uitgevoerd worden, mocht dat nodig blijken. Dqfn13 (overleg) 8 jan 2017 21:24 (CET)

Golf Club Lanaken[bewerken]

Ik weet niet zeker wanneer niet-bestaande artikelen hier geplaatst kunnen worden, maar dit artikel is in de laatste paar dagen vier keer aangemaakt en weer verwijderd. Misschien is het een goed idee om het even te beveiligen tegen heraanmaak. AnarchistiCookieCircle-A red.svg Overleg 9 jan 2017 17:16 (CET)

hier en hier ook.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 9 jan 2017 17:33 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd alle varianten beveiligd tegen heraanmaak. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 jan 2017 17:34 (CET)

Demira ***[bewerken]

Tegen aanmaken. Vriendin-hulpje van bekende blogger/vlogger. ErikvanB (overleg) 9 jan 2017 22:26 (CET)

hier ook.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 9 jan 2017 22:50 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd 12x geklets over iemand waarvan ew onhelder is is ff mooi. Mocht dit meisje ew zijn/worden en iemand wil een serieuze poging wagen dan zien we wel weer. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jan 2017 12:30 (CET)

Dyab Abou Jahjah[bewerken]

Verzoek voor tijdelijke semi-beveiliging. In de krant van vandaag (en die van gisteren, maar enkel De Standaard en online) staat dat hij vrij recent schokkende uitspraken deed over Israël vs. Palestina. Zijn column in De Standaard is dan stopgezet. Hij wordt nu onderzocht door het gelijkekansencentrum. Het artikel wordt de afgelopen dagen dus al wat bewerkt door anoniemen. Gezien de media-aandacht voor zijn uitspraken over zo'n controversieel onderwerp verzoek ik om dit artikel voor een tijdje een beetje preventief te beveiligen tegen anoniemen en nieuwe gebruikers.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 10 jan 2017 12:14 (CET)

 • Tot op heden één IP aan het klieren maar die is gevraagd op te houden inmiddels. Maar even afwachten Of dit nodig blijkt OK? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jan 2017 12:28 (CET)
En nu ging er een 2e IP-adres zich ermee bemoeien en nog steeds bronloos. Daarom nu toch beveiligd. MatthijsWiki (overleg) 10 jan 2017 14:19 (CET)

Nepnieuws[bewerken]

Kan er een slot op Nepnieuws. Anoniem weigert in te zien dat hij iets toevoegt dat niet slaat op het op de pagina besproken onderwerp en gebruikt de terugdraaiknop als dwangmiddel om het erop te houden. Toth (overleg) 12 jan 2017 19:16 (CET)

 • Ik denk dat het niet meer nodig is, gezien deze handeling van bedoelde anoniem. Richard 12 jan 2017 19:24 (CET)
  • Ik zag het. We hopen er maar het beste van. Toth (overleg) 12 jan 2017 19:28 (CET)
   • Precies. Richard 12 jan 2017 19:37 (CET)

Blue Monday (dag)[bewerken]

Gezien onenigheid over de datum. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 16 jan 2017 16:41 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd voor 2 weken. Daarna wordt het vast wel weer rustig. Zou eigenlijk ieder jaar de hele maand januari beveiligd moeten worden.MatthijsWiki (overleg) 16 jan 2017 19:34 (CET)
Waarom zou dit artikel ieder jaar in januari beveiligd moeten worden? Dat is niet alleen de maand waarin het meeste vandalisme te verwachten valt, maar ook de maand waarin de kans op constructieve bijdragen artikel het grootst is. Nu was deze bewerkingsoorlog het resultaat van het feit dat iemand dacht dat het een goed idee was om een specifieke datum aan het artikel toe te voegen. Naar mijn mening was dat helemaal geen goed idee, dus ik heb die passage verwijderd, met als gevolg dat van de onenigheid die Freaky Fries in zijn verzoek noemt geen spoor meer te bekennen is. Ik begrijp daarom niet waarom dit verzoek drie uur later toch is ingewilligd, en vind een beveiliging van twee weken helemaal onbegrijpelijk. Zo'n inbreuk op de vrije bewerkbaarheid mag wel iets beter gemotiveerd worden. Woody|(?) 16 jan 2017 19:52 (CET)
In de geschiedenis komt naar voren dat er de afgelopen dagen veel bewerkingen ongedaan zijn gemaakt. Ondanks dat verschilt de huidige versie nauwelijks met de versie van 16 december 2016 wat aantoont dat er weinig constructieve bijdragen zijn gedaan. Sinds die datum zijn er echter wel 20 bewerkingen gedaan, de meeste rond de laatste dagen. Vandaar mijn keuze om te beveiligen. De bewerkingsgeschiedenis laat ook zien dat dit voornamelijk in de maand januari gebeurt. Vandaar de keuze van 2 weken. MatthijsWiki (overleg) 16 jan 2017 20:56 (CET)
Dat is een erg oneerlijke karakterisering van de bewerkingsgeschiedenis. Van die twintig bewerkingen hebben er achttien rechtstreeks te maken met deze bijdrage. Een bijdrage die uiteindelijk ongedaan gemaakt is. Dat er over een periode van twee (!) dagen netto weinig veranderd is, is geen rechtvaardiging voor een beveiliging, zeker niet een van twee weken. Daarmee draai je het namelijk om. Het gaat er niet om of er gedurende een bepaalde periode weinig constructieve bijdragen gedaan zijn (als dat het uitgangspunt is, is vrije bewerkbaarheid de uitzondering), maar of een beveiliging geboden is als een gevolg van vandalisme of een bewerkingsoorlog. Dat is stellig niet het geval. Het ongedaan maken van bewerkingen is gestopt door de aanvankelijke toevoeging te verwijderen, en van vandalisme is nooit sprake geweest. Woody|(?) 16 jan 2017 21:28 (CET)
Dat er in een periode van 2 dagen 20 bewerkingen zijn geweest zonder enige toegevoegde waarde plus het feit dat ook voorgaande jaren eenzelfde soort bewerkingsconflict was gaf voor mij de doorslag om te beveiligen. De tijd van 2 weken is vooral gebaseerd op de geschiedenis van voorgaande jaren; die laat zien dat het na januari stopt.
Ik heb hopelijk voldoende toegelicht waarom ik deze keuze heb gemaakt. Mocht het zijn dat er meer zijn die vinden dat ik een te 'zware' keuze heb gemaakt dan hoor ik het graag. (Als moderator heb ik de knoppen om het uit te voeren, maar mijn mening is uiteraard niet heilig). MatthijsWiki (overleg) 16 jan 2017 21:56 (CET)

Chelsea Manning[bewerken]

Op de pagina van Chelsea Manning staat dat 'hij' vrijkomt, maar er moet 'zij' staat. Chelsea Manning is een zij. Dank voor het aanpassen!

 • Uitgevoerd Uitgevoerd, overigens is de overlegpagina van het artikel zelf hiervoor de juiste locatie om dit te melden. MatthijsWiki (overleg) 18 jan 2017 12:53 (CET)

Memphis Depay[bewerken]

Kan deze een semi-beveiliging krijgen van minimaal 24 uur? Verwacht vandaag de hele dag ellende op het artikel i.v.m. transfer gebeurtenissen. ARVER (overleg) 19 jan 2017 07:49 (CET)

Onno de Jong[bewerken]

Ik wilde hier een redirect aanmaken, maar hier staat een beveiliging tegen aanmaken op. Er bestaat namelijk ook het lemma O.E. de Jong dat over hetzelfde onderwerp lijkt te gaan. Het lijkt me logisch om redirects aan te maken bij de combinatie voornaam + achternaam. Ofwel hef je de beveiliging op en maak je een redirect aan naar O.E. de Jong. Op Wikipedia:Beveiligd/O staat er nog eentje die misschien ook wel een redirect kan worden. Ofwel plaats je O.E. de Jong (indien er twijfel is over relevantie) op TBP en indien het verwijderd wordt, beveilig je dat best ook. Zouden jullie er naar willen kijken? Dank bij voorbaat.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 21 jan 2017 02:38 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Overigens beter hernoemen dan een redirect. Veel succes! Mvg, Taketa (overleg) 21 jan 2017 08:48 (CET)