Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Petra De Sutter[bewerken]

Mag er een beveiliging op Petra De Sutter. Een anoniem kan er niet mee leven dat de geboortenaam op de pagina staat. Toth (overleg) 29 mei 2016 21:44 (CEST)

Ik wil dit nog even aankijken. Ik wilde uitleg geven op de OP van de gebruiker maar ik zag dat intussen al was gebeurt. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven lijkt me een beveiliging wel de juiste stap. MatthijsWiki (overleg) 29 mei 2016 21:55 (CEST)
Het gelazer gaat inmiddels weer door, zonder enige bijdrage aan overleg op eigen- of artikelpagina. Toth (overleg) 29 mei 2016 23:00 (CEST)
En nu maar een week de tijd gegeven voor overleg. Dus Uitgevoerd Uitgevoerd. MatthijsWiki (overleg) 30 mei 2016 07:51 (CEST)

Herman Spies von Büllesheim[bewerken]

Graag zou ik zien dat dit lemma de komende periode bewaakt wordt, zodat een mogelijk aanstaande edit-war voorkomen kan worden. Graag vraag ik u dit en dit te lezen. Betreffende persoon is gewezen op het feit dat hij een twijfelsjabloon onterecht op een pagina heeft geplaatst. Voorheen is er eerst steeds overleg geweest. Nu gaat de betreffende persoon het heft in eigen hand nemen, zonder overleg te plegen. Het stukje waar 'twijfel' over bestond, heeft hij nu in zijn geheel in een voetnoot geplaatst het uit de tekst te filteren. Mvg, Histogenea22 (overleg) 30 mei 2016 17:31 (CEST) Zojuist heeft gebruiker Haagschebluf weer een grote lap tekst verwijderd, er is hier inmiddels sprake van vandalisme. Mvg, Histogenea22 (overleg) 30 mei 2016 17:33 (CEST) Hij heeft het gehele tekstdeel verwijderd met een verwijzing naar een archiefstuk, terwijl hem vandaag en gisteren nog door Gouwenaar dat dit niet de bedoeling is. Hij probeert dus steeds op nieuwe manieren om zijn zin door te drukken. Eerst met een onrechtmatig twijfelsjabloon, daarna moffelt die tekstdelen weg in een voetnoot en wordt er m.i. vandalisme gepleegd door simpelweg hele tekstgedeeltes te verwijderen. Mvg, Histogenea22 (overleg) 30 mei 2016 17:39 (CEST)

Om nog wat extra context te geven wil ik u ook wijzen op het kopje in dit lemma. Ook hier heb ik getracht om met de betreffende gebruiker in overleg te treden. Histogenea22 (overleg) 30 mei 2016 17:42 (CEST)
Zie ook mijn tussentijdse pogingen tot toenadering hier, hier en hier, waaraan geen gehoor is gegeven en de betreffende gebruiker op eigen houtje door is gegaan. Mvg, Histogenea22 (overleg) 30 mei 2016 17:48 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd 1 week beveiligd in de aangetroffen versie. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 mei 2016 17:51 (CEST)
Dank, indien er t.z.t. zichtbaar geen verbetering is opgetreden, dan gaarne verlengen. Mvg, Histogenea22 (overleg) 30 mei 2016 17:54 (CEST)
De zogenaamde grote lappen tekst die ik verwijderd heb had ik vervangen door een korte vermelding over Thedinghsweert, omdat dit een eigen lemma heeft. Met een interne link wordt daar naar verwezen. Om aan die handeling de beschuldiging vandalisme te hangen vindt ik nogal grof.
Inmiddels heb ik op de OP Herman voorgesteld om ook de grote lap tekst bij zoon Franz te verwijderen, omdat die eveneens een eigen lemma heeft. Haagschebluf (overleg) 13 jun 2016 02:35 (CEST)
Nogmaals, de bovenstaande gebruiker heeft eerder middels overleg met een derde (Gouwenaar) getracht, tekstgedeeltes te veranderen/schrappen. Nadat hij daar zijn zin niet kreeg en terecht werd gewezen op o.a. zijn gebruik van niet toegestane bronnen, heeft hij uit rancune maar de hele lap tekst verwijderd. Dit is allemaal na te lezen in de bovenstaande verwijzingen. Inmiddels gebruikt Haagschebluf nog steeds hetzelfde type bronnen en blijkt hij daarmee helaas onverbeterlijk in zijn werkwijze te zijn. Histogenea22 (overleg) 13 jun 2016 08:44 (CEST)

Remote sensing[bewerken]

De eindeloze discussie over de juiste naam van Remote sensing is uit de hand aan het lopen. Gaarne het artikel tijdelijk op slot zetten om edit wars en POV-pushing te voorkomen plus een verplaats-bescherming omdat er op de overlegpagina terdege wel consensus is dat Remote sensing de correcte naam is, hoewel twee personen het daar niet mee eens zijn. The Banner Overleg 31 mei 2016 10:31 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week volledig beveiligd. (Titelwijzigingen worden automatisch meegenomen in de beveiliging). Mbch331 (Overleg) 31 mei 2016 11:44 (CEST)

Probo Koala (schip, 1989)[bewerken]

Tot twee keer toe wordt de complete geschiedenis verwijderd. Zelfs als die discutabel is, geeft het geen pas om het zo op te lossen. Stunteltje (overleg) 1 jun 2016 22:32 (CEST)

 • Lijkt me dat overleggen dan de juiste weg is. Dit overleg is ook al gestart en er vind verder geen bewerkingsoorlog plaats. Beveiligen is nu dan ook (nog) niet nodig. MatthijsWiki (overleg) 2 jun 2016 09:55 (CEST)
  • Juist die oorlog wilde ik voorkomen. Ik heb het al eerder teruggedraaid en het zou de tweede keer zijn dat ik dat dan deed. Maar overleg eerst is inderdaad altijd beter. --Stunteltje (overleg) 2 jun 2016 10:00 (CEST)

Lijst van gemeentelijke monumenten in Groningen (stad)[bewerken]

Dreigende bewerkingsoorlog. Zie ook hier. Wutsje 1 jun 2016 22:36 (CEST)

Dreigen is onvoldoende, jij hebt het als laatste (zonder overleg of voldoende uitleg) teruggedraaid.Ik heb het niet teruggedraaid, maar ben wel op de overlegpagina van Dinosaur918 tot overleg gegaan. Dit verzoek komt op mij nu over als jouw mening vast proberen te leggen en dus jouw mening op te dringen aan anderen. Dqfn13 (overleg) 1 jun 2016 22:40 (CEST)
Met dit artikel was jarenlang niets aan de hand, tot vandaag. Ik ben het overleg over die plotselinge wijzigingen begonnen. Terwijl dat nog loopt, wordt er al bewerkt. Dat hoort niet zo. Toon eerst op de overlegpagina de noodzaak van die veranderingen maar eens aan. Wutsje 1 jun 2016 22:44 (CEST)
Ben ik mee bezig, terwijl jij ze al terugdraait. Dqfn13 (overleg) 1 jun 2016 22:48 (CEST)
S.v.p. eerst discussiëren, dan pas bewerken - en dus niet omgekeerd. Wutsje 1 jun 2016 22:49 (CEST)
De discussie ging over iets anders, ondertussen zie ik ook dat jij de bewerkingsoorlog inderdaad voortzet... Dqfn13 (overleg) 1 jun 2016 23:02 (CEST)
De boel niet omkeren s.v.p.: u voert wijzigingen door terwijl nog wordt overlegd en zonder dat de noodzaak van die wijzigingen is aangetoond. Precies daarom moet dit artikel beveiligd worden. Wutsje 1 jun 2016 23:08 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - 3 dagen; hopelijk worden die dagen benut om overleg te voeren en een oplossing te vinden. Als dit al eerder is bereikt kan de beveiliging er uiteraard ook eerder vanaf. MatthijsWiki (overleg) 2 jun 2016 09:57 (CEST)
Als er niet op een gedegen manier wordt overlegd, dan zal er ook geen consensus bereikt worden. Wutsje verdraait hier de boel: ik moet in ene gaan overleggen om dingen aan te mogen passen, terwijl er over compleet andere zaken overlegd wordt. Haal die beveiliging er maar af, ik raak die pagina namelijk niet meer aan, zelfs niet om eventueel nieuwe foto's te plaatsen. Dat mag iemand anders voor me gaan doen. Dqfn13 (overleg) 2 jun 2016 10:31 (CEST)
Naast jij en Wutsje was ook Dinosaur918 actief op die pagina. Ik zie hier dat de discussie nog niet ten einde is, daarom laat ik de beveiliging er nu nog op zitten. MatthijsWiki (overleg) 2 jun 2016 11:39 (CEST)

Zlatan Ibrahimović[bewerken]

Mag Zlatan Ibrahimović een tijdje op slot? Het is blijkbaar ondoenlijk voor veel mensen om af te wachten tot hij een nieuwe club heeft voor er allerlei voorbarige op zijn pagina moet. Toth (overleg) 4 jun 2016 16:30 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Semi-beveiligd voor 2 weken. Mocht er zekerheid zijn over zijn toekomst dan kan de beveiliging er eerder af. MatthijsWiki (overleg) 4 jun 2016 18:04 (CEST)

Marc Bartra[bewerken]

Mag Marc Bartra een tijdje op slot? Het is blijkbaar voor veel mensen niet te snappen dat "However there are still a few details that need to be ironed out with his club FC Barcelona." (zie) betekent dat er van een transfer nog geen sprake is. Toth (overleg) 4 jun 2016 16:30 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Deze 1 week semi-beveiligd. Mocht de transfer 100% rond zijn en bevestigd dan kan de beveiliging er eerder af. MatthijsWiki (overleg) 4 jun 2016 18:06 (CEST)

Daniel Alves[bewerken]

Daniel Alves, in de afgelopen dagen ook al vijf keer bij een club neergeschreven waar hij vooralsnog niet speelt. Toth (overleg) 4 jun 2016 16:37 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week semi-beveiligd. Zelfde verhaal als de bovenstaande 2. MatthijsWiki (overleg) 4 jun 2016 18:08 (CEST)

Herman Spies von Büllesheim (2)[bewerken]

L.s., vorige week is een beveiliging ingesteld voor het bovenstaande lemma. Deze loopt vandaag af, maar er is nog geen verbetering. Ik heb de betreffende gebruiker onlangs voorgesteld om aan het betreffende kopje pas weer aanpassingen te gaan doen, wanneer het overleg is afgerond en er dus consensus bereikt is. Hij heeft inmiddels echter het volgende laten weten: "ik zou niets af willen spreken met u wb aanpassingen.". Hierdoor vrees ik dat de betreffende gebruiker na ophef van de beveiliging gewoon weer zijn eigen plan gaat trekken met alle consequenties van dien. Daarom wil ik bij deze vragen om de paginabeveiliging met een maand te verlengen. Mvg, Histogenea22 (overleg) 6 jun 2016 10:39 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd tevens verzocht op mijn overlegpagina en nader toegelicht op mijn verzoek. Twee weken beveiligd dan moet u en uw collega er toch wel uit kunnen komen? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 jun 2016 10:58 (CEST)
Laten we dat hopen. Mvg, Histogenea22 (overleg) 6 jun 2016 11:09 (CEST)

Remote sensing[bewerken]

Bewerkingsoorlog begint weer. Graag voor een maand beveiligen. LeonardH (overleg) 9 jun 2016 21:52 (CEST)

Graag inderdaad, aangezien LeonardH nog steeds de staande consensus negeert. The Banner Overleg 9 jun 2016 22:30 (CEST)
Spoed a.u.b. vandaal is bezig.LeonardH (overleg) 9 jun 2016 22:36 (CEST)
Beste Leonard, als je de overlegpagina goed had gelezen dan had je kunnen zien dat de staande consensus nog steeds is om het geheel "Remore sensing" te noemen. Dat jij jouw POV zo graag door wilt voeren dat je er voor wilt gaan edit warren, is heel jammer. The Banner Overleg 9 jun 2016 22:38 (CEST)

Schijnbaar kunt u niet lezen of het niet kunt/wilt begrijpen. Er is afgesproken om een time-out van twee weken te nemen en dan de discussie voort te zetten tussen beleefde mensen die zich aan de normale gedragsregels houden. Dus niet wie het hardste schreeuwt maar proberen te overtuigen van de ander op basis van argumenten met in achtneming van de gebruikelijke fatsoensregels.LeonardH (overleg) 9 jun 2016 22:44 (CEST)

Waar is dat afgesproken? The Banner Overleg 9 jun 2016 23:16 (CEST)

In plaats van beveiligen kan ook een blokkade voor LeonardH worden overwogen: die lijkt per se en inderdaad tegen de stand c.q. uitkomst van het gevoerde overleg in zijn mening op dit artikel te willen doordrukken. Wutsje 9 jun 2016 23:50 (CEST)

Nu nog mooier. Na zojuist afgelopen eerdere beveiliging maakt de The Banner wijzigen en die heb ik teruggedraaid vervolgens zou ik dus een wijziging maken en wordt ik bedreigd met een blokkade. Overigens bent u partijdig in deze discussie en dient m.i. zich als moderator daarom in deze terughoudend op te stellen. Er is nog geen consensus in deze discussie en dat geeft u zelf ook aan in uw bewerking op het artikel. Dat lijkt mij geen juist gedrag voor een moderator. Ik neem aan dat uw bovenstaande conclusie berust op een misverstand.LeonardH (overleg) 10 jun 2016 07:22 (CEST)
Tja, de consensus is nog steeds dat het een artikel is over Remote sensing en niet teledectie, wat ene LeonardH dolgraag wil. Het gaat ook niet helpen om op de man te spelen. The Banner Overleg 10 jun 2016 09:01 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Beveiligd voor 2 weken. Hopelijk is dat voldoende tijd om wel elkaar met argumenten te kunnen overtuigen of anders tot een goede consensus te komen. MatthijsWiki (overleg) 10 jun 2016 09:54 (CEST)
Nu is de na te vorige beveiligingsperiode vastgelegde versie toch nog snel veranderd vlak voor dat deze beveiligingsperiode is ingegaan. Er is essentiele informatie weggehaald (o.a. een link en dat het begrip bekend is onder beide namen). Graag nog even terugdraaien. Hiermee zal "The Banner" natuurlijk wel een probleem hebben maar dat zij dan zo. Eerst overleggen enz. en dan bewerken is de regel en niet andersom; dan heeft het overleg en discussie ook geen zin meer. Deze persoon wil absoluut zijn mening door drammen lijkt het. Graag nu eens kordaat optreden tegen dit kwalijke gedrag en niet weer proberen uit te stellen om een beslissing te nemen en ondertussen maar hopen dat e.e.a. zich vanzelf oplost. LeonardH (overleg) 10 jun 2016 19:32 (CEST)
Leuke poging om jouw POV nog even door te willen drukken. Echter, de staande consensus is nog steeds dat het onderwerp "Remote sensing" is en niet teledetectie. Jammer dat je zelf niet probeert eerste te overleggen maar dat wel van anderen verwacht. Tot op heden heb je weinig tot niemand kunnen overtuigen met jouw argumenten. The Banner Overleg 10 jun 2016 20:56 (CEST)
Ik heb de versie waarin ik het artikel aantrof beveiligd. Ik bemoei me verder niet met de inhoud van het conflict, dat is aan de betrokken partijen. MatthijsWiki (overleg) 10 jun 2016 21:35 (CEST)

Bijnaam[bewerken]

Op artikel Bijnaam verwijderd Marrakech steeds een passage, zogenaamd met argumenten, zie in de geschiedenis op 17 juni 2015, bijna een jaar terug. Ik vrees een bwo, die is al aan de gang in kleine mate, waar ik 1x teruggedraaid heb (op de gewone manier) en 1x in de geschiedenis bewerkt heb omdat door een andere edit van Marrakech erna, terugdraaien niet mogelijk was. Graag ter preventie beveiligen, wellicht levert overleg ooit iets op. - Richard KiWi Overleg 13 jun 2016 21:01 (CEST) Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd (niet uitgevoerd, dus naar afgehandeld) - Richard KiWi Overleg 14 jun 2016 00:10 (CEST)

Waarom is dit teruggedraaid met rollback en daarna weer teruggezet? Ik zie geen markering, dus het was geen foute druk op de knop, EvilFreD. - Richard KiWi Overleg 13 jun 2016 22:26 (CEST)

Mateo Cassierra[bewerken]

Kan deze tijdelijk beveiligd worden in verband met voortdurende ongewenste wijzigingen in verband met een verwachte overstap van Deportivo Cali naar Ajax? Verschillende mensen, waaronder ik, moeten voortdurend terugdraaien. ErikvanB (overleg) 16 jun 2016 12:41 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. 1 week semi-beveiligd. Hopelijk is er tegen die tijd meer duidelijkheid over de mogelijke transfer. MatthijsWiki (overleg) 16 jun 2016 12:46 (CEST)

Zijn juiste naam is: Mateo Cassierra – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2001:1c02:2d16:ef00:6dce:4aee:b698:49ef (overleg · bijdragen) 17 jun 2016 17:30‎ (CEST)

Rob de Wijk[bewerken]

Voortdurend zwartmaken. ErikvanB (overleg) 18 jun 2016 19:51 (CEST)

Raymond van Barneveld[bewerken]

Deze pagina is ondertussen al gevandaliseerd door diverse verschillende IP adressen, met allemaal dezelfde bewerking, door zijn naam steeds te veranderen in dezelfde andere naam "Raya van Barneveld". dit door een hype vanwege een youtube-filmpje waarin e.a. rapper deze bijnaam gebruikt. eerder is deze pagina steeds semibeveiligd, maar aangezien dit nu nog altijd bezig blijft lijkt het mij juist beter om deze pagina van Raymond van Barneveld in zijn geheel wordt beveiligd, door enkel te mogen worden bewerkt door geregistreerde gebruikers. mvg Ricodol74 ? 18 jun 2016 22:49 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 3 maanden semi-beveiligd. MatthijsWiki (overleg) 18 jun 2016 23:06 (CEST)

Klein-Rusland[bewerken]

Gaarne Klein-Rusland beveiligen tot de etnische burenruzie tot rust gebracht is en de strijders een compromis gecomponeerd hebben. The Banner Overleg 19 jun 2016 15:31 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd in de laatste stabiele versie. Natuur12 (overleg) 19 jun 2016 15:35 (CEST)

Europese Unie[bewerken]

Denk dat een tijdelijke semi-beveiliging handig zal zijn. Doordat het nu zo'n nieuws item is met Brexit word nu al teveel foutieve informatie geplaatst. ARVER (overleg) 24 jun 2016 10:18 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. 1 week semi-beveiligd. Te veel foutieve of voorbarige wijzigingen. MatthijsWiki (overleg) 24 jun 2016 10:28 (CEST)

Bardo Ellens[bewerken]

Op Wikipedia:Beveiligd/Youtube staat het volgende rijtje met beveiligde titels: Banjomovies, BanjoMovies, BanjoTown, Banjotown, Bardo Ellens (zonder link, dus niet daadwerkelijk beveiligd) en Bardo ellens. Het artikel Bardo Ellens is in januari aangemaakt, en ziet er acceptabel uit. Is het ok als ik deze rits links van de beveiliging afhaal en een redirect naar het bestaande artikel maak? Mvg, Bas (o) 25 mei 2016 00:21 (CEST)

 • Dat lijkt me geen probleem, enkel denk ik dat zijn kanaalnamen dan wel eerst in het artikel opgenomen dienen te worden en een naam zonder hoofdletter hoeft geen redirect te worden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 mei 2016 08:44 (CEST)
  • Ik heb Bardo Ellens alvast uit de lijst verwijderd. De namen van zijn kanalen nog niet. Dqfn13 (overleg) 31 mei 2016 14:17 (CEST)

Thammy Caldeira[bewerken]

Op Wikipedia:Beveiligd/Youtube staat het volgende rijtje met beveiligde titels: Thammy Caldeira, Thammy caldeira. Het artikel Thammy Caldeira is in Mei aangemaakt, en ziet er acceptabel uit. Vanwege veel aanpassingen in een korte tijd id het overgegaan naar 1 van de beveiligde titels. Graag deze pagina weer vrijmaken. Bedankt (o) 12 Juni 2016 10:24 (CEST) – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Vingtdeux22 (overleg · bijdragen) 12 jun 2016 10:24‎ (CEST)

Noch Tammy Caldeira of Thammy caldeira zijn opnieuw aangemaakt. Ik zie ook geen andere pagina's van uw hand die aangemaakt zijn. De tekst van Basvb van hieronder kopiëren heeft dus geen zin. U kunt op uw eigen kladblokpagina een voorstel schrijven voor een artikel, als dat voldoende is kunt u hier terugkomen om te vragen of de pagina van de beveiliging afgehaald kan worden. Dqfn13 (overleg) 12 jun 2016 13:14 (CEST)
 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Thammy Caldeira betrof een engelstalige promotekst over een meisje wier "birthplace can be described as a tropical environment close to the ocean, with long white beaches. " aangemaakt door Vingtdeux22 (overleg | bijdragen | bloks). De andere spellingsvarianten zijn niet terug te vinden. Verder per advies van collega Dqfn13. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 jun 2016 19:24 (CEST)

Lijst van lidstaten van de Europese Unie[bewerken]

Vanwege brexit, en misschien geen slecht idee om net als Europese Unie permanent te semibeveiligen. --BDijkstra (overleg) 24 jun 2016 19:11 (CEST)

Ariana Grande[bewerken]

Als het kan een semi-beveiling, denk een maandje het handigste is. Laatste paar dagen geen enkele nuttige bijdrage van de diverse anoniemen. ARVER (overleg) 25 jun 2016 15:28 (CEST)

 • Uitgevoerd - Eén maand semibeveiligd. Wutsje 25 jun 2016 15:36 (CEST)