Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

SFB (rapformatie)[bewerken]

Frenna is kort geleden beveiligd. Hij maakt onderdeel uit van SFB waarvan het artikel nu ook nog steeds aangevallen wordt. Kan dit artikel dezelfde beveiligingsduur krijgen als Frenna? (voor nu even, want ik denk dat die rapbattle nog wel een poosje zal voortslepen). Ymnes (overleg) 2 dec 2016 10:52 (CET)

Ik wil nog graag een toelichting geven, want bij rappers is het belangrijk om te beseffen dat veel fans erg jong zijn: tussen de 10 tot 16 jaar. Dat zie je ook terug in het vandalisme. Heel veel gebeurt tijdens schooltijd. Op artikelen van rappers vinden veel beledigingen plaats, variërend van doodverwensingen, racisme, het uitschelden voor homo, en noem maar op. Wil je weten wat er staat, dan kijk gerust terug op een website waar het allemaal niet zo nauwkeurig weggehaald wordt, zoals tussen de reacties op video's op YouTube. Je moet al een ziel van straatasfalt hebben, wil je daar als artiest tegen kunnen. Daarom had ik Ronnie Flex aflopen week ook graag beveiligd willen hebben, vanwege de voortdurende beschuldigingen van homoseksualiteit omdat... zeg het maar, niet omdat er bronnen zijn dat dat waar is (en zo ja, so what). Daarom wil ik pleiten wat minder vaak "moet kunnen" te denken bij artikelen waar kindjes naar kijken, zoals artikelen over rappers. Het zouden je eigen kinderen maar zijn, want als het op Wikipedia staat vinden ze het waar. Daar komt bij dat van die artiesten de paginageschiedenis volgepompt wordt met vandalisme en dat je eindeloos zit te zoeken waar een bewering vandaan komt en of die wel klopt. Graag een halt aan voortdurend vandalisme, daarom, op bepaalde groepen artikelen waaronder van rappers. Binnen een paar dagen zal hier trouwens - denk ik - weer iemand een langere beveiliging voor Frenna en SFB aanvragen, omdat de pleuris dan weer opnieuw uitgebroken is. Frenna liet namelijk weten meer op blonde dan op bruine meisjes te vallen... Ieder zijn smaak, maar reden voor vandalisme op Wikipedia voor pubers, omdat het kan. Daarom hoop ik op wat minder meelevendheid met die vandaaltjes. Ymnes (overleg) 2 dec 2016 21:25 (CET)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Hillary Clinton[bewerken]

Trekt veel vandalisme aan de laatste tijd. --bdijkstra (overleg) 9 nov 2016 10:18 (CET)

Zojuist al Uitgevoerd Uitgevoerd door Gebruiker:MoiraMoira. --bdijkstra (overleg) 9 nov 2016 10:19 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd vijf dagen dan zal de actualiteit wel verminderd zijn en wat andere gerelateerde pagina's ook even semibeveiligd. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 nov 2016 10:20 (CET)

Cornelis Jol[bewerken]

Aub een langere beveiliging. Vernoeming van de baai wordt na afloop van de vorige gewoon opnieuw zonder bewijs toegevoegd. Toth (overleg) 11 nov 2016 00:33 (CET)

Iran Air-vlucht 655[bewerken]

Bewerkingsoorlog. Nederduivel 11 nov 2016 18:55 (CET)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - Duidelijke bewerkingsoorlog tussen 2 gebruikers die beiden beter zouden moeten weten. Mbch331 (Overleg) 11 nov 2016 19:29 (CET)

Udo Klompenhouwer[bewerken]

Mag deze beveiligd tegen heraanmaak. Zoveelste keer kort achter elkaar gemaakt vandaag. Toth (overleg) 13 nov 2016 00:44 (CET)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Vervelend, maar het is maar één gebruiker (Overleg gebruiker:178.84.205.241) die de pagina blijft aanmaken. Ik heb hem op zijn op aangesproken om dit niet meer te doen. Even kijken of dat nog helpt. Joris (overleg) 13 nov 2016 02:27 (CET)

Sylvana Simons[bewerken]

Veel vandalisme en zelfs racisme. Misschien beveiligen tot 6 december? Alice2Alice (overleg) 15 nov 2016 09:03 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 maand semi-beveiligd. Pompidom (overleg) 15 nov 2016 09:09 (CET)

Boef (rapper)[bewerken]

Kan Boef (rapper) opnieuw beveiligd worden tegen bewerkingen van anonieme en nieuwe gebruikers? Gemiddeld is het elke dag wel raak met vandalisme. De laatste keer was dat voor een maand. Misschien kan het dit keer langer? Ymnes (overleg) 17 nov 2016 17:57 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 6 maanden semibeveiligd. Joris (overleg) 17 nov 2016 18:12 (CET)
Bedankt! Ymnes (overleg) 17 nov 2016 19:13 (CET)

Belgisch voetbalelftal[bewerken]

Is volgens mij ten onrechte beveiligd. Er was een dispuut over het aantal interlands en bijhorende doelpunten, maar dit dispuut was niet gekoppeld aan anonieme gebruikers. Graag dus onterechte beveiliging wegnemen. Akadunzio (overleg) 15 nov 2016 18:52 (CET)

 • Opmerking Opmerking artikel is niet beveiligd maar slechts semibeveiligd i.v.m. anoniem vandalisme. Ook "zusje" Nederlands elftal is semibeveiligd om dezelfde reden. Heeft dus niets te maken met een of ander dispuut. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 nov 2016 19:02 (CET)
  • En waarom zou dit beveiligd moeten worden als er van vandalisme geen sprake is? Akadunzio (overleg) 15 nov 2016 19:52 (CET)
   • Een jaar semi-beveiliging terwijl er van vandalisme helemaal geen sprake is. Een beetje ernstig blijven aub en deze onterechte semi-beveiliging dus zo snel als mogelijk ongedaan maken. Akadunzio (overleg) 17 nov 2016 00:07 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd Semibeveiliging opgeheven. Joris (overleg) 17 nov 2016 18:16 (CET)

Glowinthedark[bewerken]

Canal de Bourbourg en redirect Broekburgvaart[bewerken]

De oude naam van de lemma was Broekburgvaart, maar een nieuwe collega zegt dat dit niet gangbaar is (wel met bronnen) en verandert het naar de Franse naam. Vervolgens maakt een meer ervaren collega dit ongedaan (hij zegt daar ook bronnen voor te hebben), maar daarbij hernoemt hij meermaals op de foute manier (leeghalen) ondanks dat ik hem daar op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel bewaken op gewezen heb. Mijn voorstel, het artikel beveiligen (met de bewerkingsgeschiedenis, want mogelijk wordt het weer leeggehaald). Het hernoemen naar de Nederlandstalige term (status quo) en beide gebruikers erop wijzen dat ze eerst overleggen voordat er weer een naamswijziging komt.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 22 nov 2016 16:33 (CET)

Idem voor Canche en Kwinte. Dus artikel met bewerkingsgeschiedenis beveiligen en hernoemen naar Nederlandstalige titel (status quo).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 22 nov 2016 16:38 (CET)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd beiden een week beveiligd. Hier was wel geknutseld zeg. De bewerkingsgeschiedenis stond in de redirect en de titel in het artikel zelf was nog steeds nederlandstalig terwijl de lemmatitel veranderd was. Dat is allemaal niet de bedoeling hier. Wat het moet worden is nu een week de tijd voor om dat netjes te gaan overleggen op de overlegpagina door betrokkenen. Ik heb alles i.i.g. hersteld nu. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 22 nov 2016 16:50 (CET)

Ternoise en redirect Ternaas (rivier)[bewerken]

Idem als vorige verzoek (Canal de Bourbourg en redirect Broekburgvaart). Dus artikel met bewerkingsgeschiedenis beveiligen en hernoemen naar Nederlandstalige titel (status quo).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 22 nov 2016 18:15 (CET)

Geschiedenis van Terwaan[bewerken]

Dreigende bewerkingsoorlog, Zie hier. Dit speelt ook op andere artikelen, zoals Canal de Bourbourg en redirect Broekburgvaart, alsmede Ternoise en redirect Ternaas (rivier) Maasje 24 nov 2016 13:43 (CET)

 • Eerst maar eens de betreffende gebruiker aangesproken want dat was ondanks een aantal beveiligingen hierboven niet gebeurd zag ik. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 24 nov 2016 13:52 (CET)
  • Opmerking Opmerking - helaas heeft dit niet geholpen maar heeft deze gebruiker nu een dagje time out. Mocht het probleem daarna weer opduiken meld dat dan gerust. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 nov 2016 18:35 (CET)

Kisses[bewerken]

Graag zou ik de pagina willen aanmaken als doorverwijspagina. Zie ook Wikidata. Alice2Alice (overleg) 24 nov 2016 12:38 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd Face-smile.svg4ever(Overleg) 26 nov 2016 18:38 (CET)

Uitgevoerd? Ben ik nou gek, of zit die beveiliging er nog steeds op? ARVER (overleg) 26 nov 2016 19:39 (CET)

Nee, je bent niet gek. Behalve een eventuele 'normale beveiliging' zit het artikel ook nog in de 'cascadebeveiliging' door vermelding op Wikipedia:Beveiligd/K. Daar zal de link naar de aan te maken pagina eerst moeten worden weggehaald voor iemand 'm kan aanmaken. Paul B (overleg) 26 nov 2016 19:48 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd - De pagina is van de lijst gehaald. Dus valt niet meer onder de cascadebeveiliging. Mbch331 (Overleg) 26 nov 2016 20:34 (CET)
Nu is het er helemaal af. Trijnstel (overleg) 27 nov 2016 01:42 (CET)

Bavo Claes[bewerken]

Terugdraaioorlog - XXBlackburnXx (overleg) 26 nov 2016 14:14 (CET)

Ik heb de gebruiker Neeohw geïnformeerd over het gebeuren en dat zijn toevoeging onwenselijk is. Indien de gebruiker het terug blijft plaatsen is een leesblok meer op zijn plaats. ARVER (overleg) 26 nov 2016 15:03 (CET)
Het is hem waarschijnlijk zelf, ik draai het niet meer dan 2x terug, degene wil het gewoon niet snappen, dus tijd voor moderatoractie en anders staat het mij prima. - Richard KiWi Overleg 26 nov 2016 16:53 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Face-smile.svg4ever(Overleg) 26 nov 2016 18:38 (CET)
Niet uitgevoerd, het is alleen semi-beveiligd.. - Richard KiWi Overleg 26 nov 2016 20:41 (CET)
Sorry dat ik deze weer naar boven plaats, maar een anoniemen beveiliging heeft geen zin. Gebruiker had al in september zijn eerste bewerking gedaan. Dus die kan zo weer aan de gang. Ik heb de pagina op mijn volglijst dus indien de tekst weer geplaatst word zal ik mij melden op de REGBLOK-pagina. En mijn idee voor nu is dat er op deze pagina geen beveiliging komt. ARVER (overleg) 26 nov 2016 19:39 (CET)
Het schijnt dat er nepprofielen zijn, vandaar dat hij het zo graag wil toevoegen dat zinnetje, maar Wikipedia is geen platform om dat te vermelden. Ik zie dat het inmiddels toch volledig beveiligd is. - Richard KiWi Overleg 26 nov 2016 20:58 (CET)
Dan plaats ik het alsnog naar beneden.
Uitgevoerd Uitgevoerd door Smile4ever.
Ik had begrepen waarom die BWO bezig was, en ben ook in overleg gegaan met de gebruiker. ARVER (overleg) 26 nov 2016 21:15 (CET)

Overleg gebruiker:Rodejong[bewerken]

Gaarne Overleg gebruiker:Rodejong voor een dag beveiligingen. Er is een discussie gaande daar die verdacht veel lijkt op het uitlokken van een overtreding op de regel dat alleen over de staande blokkade gediscussieerd mag worden. Wat er nu gebeurd heeft echter weinig tot niets met de blokkade te maken en zal dus ook gegarandeerd leiden tot overleg-pagina afsluiting wanneer Ro ingaat op het gedoe.. The Banner Overleg 28 nov 2016 21:16 (CET)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Rodejong heeft het recht om zijn overlegpagina te gebruiken voor overleg over zijn blokkade. Dat recht hoort te prevaleren boven het willen voorkomen dat anderen er iets schrijven waar hij tijdelijk niet op mag reageren. Als Rodejong op zijn overlegpagina zelf had aangegeven zo'n beveiliging op prijs te stellen, zou ik dit verzoek inwilligen of althans serieus in overweging nemen, maar in dit geval bestaat daar geen enkele aanleiding toe. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 28 nov 2016 23:52 (CET)

compleet verzoek met tussenliggende en nagekomen discussie verplaatst naar overlegpagina

Frenna[bewerken]

Wordt al de hele dag door verschillende IP's doodverklaard... OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 30 nov 2016 16:49 (CET)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd wat een youtubefilmpje toch kan veroorzaken <zucht>. Collega RonaldB semibeveiligde gisteren al een dag, ik heb nu een week time out gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 nov 2016 16:57 (CET)

Soufiane Eddyani[bewerken]

De beveiliging van het artikel van een maand is nog maar een paar dagen afgelopen en alweer begint het vandalisme door anonieme IP-gebruikers. Kan dit artikel voor een half jaar geblokkeerd worden voor anonieme en nieuwe gebruikers? (laatst werd dit ook bij Boef (rapper) gedaan) Ymnes (overleg) 30 nov 2016 17:55 (CET)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - Een half jaar semibeveiligen lijkt mij inderdaad een goede maatregel. - GreenDay2 30 nov 2016 19:42 (CET)
  • Fijn, dan wordt de pagina geschiedenis het komende half jaar niet volgepompt met lof- en haatbetuigingen van kinderen en pubers :-) Ymnes (overleg) 30 nov 2016 19:54 (CET)

Lijst van veelvoorkomende jongensnamen in het Nederlands taalgebied[bewerken]

Graag bewerking door anonieme gebruikers onmogelijk maken. Herhaald beeld in de bewerkingsgeschiedenis: anoniem voegt eigen(?) weinig voorkomende naam toe en de bewerking wordt weer teruggedraaid door een aangemelde gebruiker. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 29 nov 2016 14:44 (CET)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Lijkt niet (meer) nodig te zijn. Richard 2 dec 2016 10:56 (CET)

Lijst van veelvoorkomende meisjesnamen in het Nederlands taalgebied[bewerken]

Zie bovenstaand argument. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 29 nov 2016 14:44 (CET)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Lijkt niet (meer) nodig te zijn. Richard 2 dec 2016 10:56 (CET)

Ronnie Flex[bewerken]

Nog zo'n rapper die continue voor van alles en nog wat wordt uitgemaakt. Kan ook dit artikel een half jaar semibeveiligd worden, net als dat ook al bij Soufiane Eddyani en Boef (rapper) gebeurd is? Ymnes (overleg) 1 dec 2016 20:04 (CET)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Gisteren uit privacyaspect ongewenste bewerkingen vanaf een dynamisch IP-adres, maar geen lelijke woorden volgens mij. Richard 2 dec 2016 10:56 (CET)