Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Overleg gebruiker:Beachcomber[bewerken]

Gelieve mijn overlegpagina semi te beveiligen tegen anoniemen. Voor het ogenblik is een anoniem bezig met persoonlijke aanvallen omdat zijn of haar toevoeging aan het artikel over bijgeloof teruggedraaid werd door mij en nog een andere ervaren medewerker. Dat leidde tot een bewerkingsoorlog en nu dus tot pestberichtjes. Ik heb hem beleefd een en ander uitgelegd (zie hier) en de weg gewezen naar de overlegpagina van het betreffende artikel, maar de aanvallen blijven doorgaan (hier een staaltje). Ik wens hier geen tijd meer in te steken. Bedankt, Beachcomber (overleg) 28 sep 2016 13:18 (CEST)

Maassilo[bewerken]

Op Maassilo is een bwo gaande over een geplaatste externe link, graag beveiligen Ronnie PG (overleg) 25 sep 2016 20:08 (CEST)

Hier is al 1,5 uur niks aan gedaan. Misschien is een voorstel om de deelnemers aan de bwo tot overleg te verzoeken een optie? Dqfn13 (overleg) 25 sep 2016 21:29 (CEST)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Michelle Obama[bewerken]

Ondanks een beveiliging van een week en het ontbreken van overleg over de betreffende categorie, vind Marrakech nog steeds dat Michelle Obama geen jurist genoemd mag worden. Gaarne opnieuw beveiligen. The Banner Overleg 28 aug 2016 22:01 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Beveiligd in de aangetroffen versie. Nu voor 1 maand. Mbch331 (Overleg) 28 aug 2016 22:14 (CEST)

Joy BeautyNezz[bewerken]

De privacy van dit minderjarige meisje is al vele malen geschonden door anonieme bewerkers. Kan de pagina hiertegen beveiligd worden? Alice2Alice (overleg) 29 aug 2016 23:01 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week - Eens kijken of een week voldoende is om de ongewenste privacyschendingen er uit te houden. Dqfn13 (overleg) 30 aug 2016 00:00 (CEST)

Nicolas Lombaerts[bewerken]

Voortdurend vandalisme. Steeds een andere club invullen. ErikvanB (overleg) 30 aug 2016 18:15 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - hopelijk is één week genoeg. Dqfn13 (overleg) 30 aug 2016 18:18 (CEST)

Cabo de Buena Esperanza[bewerken]

Gaarne een verplaatsingsbeveiliging op dit artikel. Stunteltje wil het artikel graag "Cabo de Buena Esperanza (schip, 1921)" noemen maar er is geen enkele reden om tot disambuguatie over te gaan. Dit is moeilijk doen omdat het mag, niet om duidelijkheid te verschaffen. The Banner Overleg 27 aug 2016 08:55 (CEST)

Overleg helpt niet, deze gebruiker weigert de uitslag van de stemming over dit onderwerp te accepteren. WP:BENOEM Naamgeving van schepen. Stunteltje (overleg) 27 aug 2016 09:17 (CEST)

Ik stel dan voor om het artikel inderdaad te beveiligen, nadat het hernoemd is tot "Cabo de Buena Esperanza (schip, 1921)". Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 27 aug 2016 09:49 (CEST)

Ik stel voor om niet te gaan liggen stoken. EvilFreD (overleg) 27 aug 2016 10:38 (CEST)
Dan denk ik dat we het er over eens zijn dat een beveiliging van deze pagina een heilloze weg is, en dat daarmee dit beveiligingsverzoek kan worden afgevoerd. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg)

De richtlijn voorkomt het hernoemen als dit schip wordt beschreven. Stunteltje (overleg) 27 aug 2016 14:22 (CEST)

Dit schip komt qua naam ook aardig in de buurt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 27 aug 2016 16:43 (CEST)
Waarom is het zo @&8# moeilijk om bij het desambigueren/disambigueren METEEN een doorverwijspagina aan te maken? Als er meerdere schepen zijn, waarvan ook de kans bestaat dat er een artikel komt, dan is het toch niet zo moeilijk om zo'n pagina aan te maken om de lezer verder te helpen? Voor wie is men hier nou bezig? Voor zichzelf (lekker artikeltjes pennen naar eigen bedachte regeltjes en verder niks van niets en niemand wat aantrekken) of voor de lezer (goede artikels pennen en doorverwijspagina's aanmaken om de meerdere schepen met zelfde naam uit elkaar te kunnen houden). Dat hernoemen heeft ondertussen meer moeite gekost dan even een dp aan te maken. Dqfn13 (overleg) 27 aug 2016 20:02 (CEST)
Voor nu Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Al een paar dagen geen hernoeming meer geweest van de titel. Mbch331 (Overleg) 30 aug 2016 18:22 (CEST)

Hakim Ziyech[bewerken]

Hoop anoniem geklieder via ip's en is nogal wat om te doen deze dagen. Misschien even een paar dagen, 1 september einde transferperiode, alleen open zetten voor geregistreerde gebruikers? Agora (overleg) 29 aug 2016 15:58 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Hopelijk is 1 week voldoende. Mbch331 (Overleg) 30 aug 2016 18:25 (CEST)

Gaby Blaaser / Sacha Kramer[bewerken]

 • Gaby Blaaser en Sacha Kramer (gerelateerd aan elkaar). Vele reverts over het wel of niet terugkeren van dit personage, hoewel het al bekend is voor wie vooruit kijkt, doet niet iedere lezer dat. Maandag of dinsdag is beveiligen niet meer nodig (als het goed is). - Richard KiWi Overleg 4 sep 2016 13:56 (CEST)
  • Voor de duur van 2 dagen beveiligd in aangetroffen versies. Dqfn13 (overleg) 4 sep 2016 14:23 (CEST)
   • Laatste revert op een van de twee was van mij en Sander17, dus wellicht volledig, anders heeft het nog geen nut :-) - Richard KiWi Overleg 4 sep 2016 14:31 (CEST)
    • Op beide artikelen waren ingelogde en niet ingelogde gebruikers betrokken bij de wijzigingen, dus omgezet naar volledig. Mbch331 (Overleg) 4 sep 2016 15:21 (CEST)

Ultratop 50 Singles (Vlaanderen)[bewerken]

Een anoniem wil niet in overleg treden over een bronloze wijziging die hij/zij doorvoert. Alice2Alice (overleg) 5 sep 2016 17:28 (CEST)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd – voor nu. De betrokken anonieme gebruiker is inmiddels door een collega geblokkeerd, dus een beveiliging van het artikel zou nu niets meer uithalen. Begint het gedoe opnieuw, schroom dan niet om aan de bel te trekken. Richard 5 sep 2016 18:02 (CEST)

Ancilla van de Leest[bewerken]

Graag het artikel beveiligen tegen anonieme bewerkingen totdat de discussie op de overlegpagina is afgehandeld. Alice2Alice (overleg) 6 sep 2016 14:40 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd door MoiraMoira, net vóór dit verzoek binnenkwam. Richard 6 sep 2016 14:51 (CEST)
  • Tijdens het typen van mijn verzoek! Dank in elk geval Glimlach Alice2Alice (overleg) 6 sep 2016 15:02 (CEST)

Lijst van afkortingen in het Nederlands[bewerken]

Voortdurend geklieder vandaag. IP-adres wisselt. ErikvanB (overleg) 7 sep 2016 23:29 (CEST)

Genocidemonument (Almelo)[bewerken]

Gaarne een beveiliging op Genocidemonument (Almelo) vanwege editwar en anti-Armenië POV-pushing. The Banner Overleg 8 sep 2016 18:54 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd, 1 week beveiligd in de versie die ik aantrof. Jammer trouwens dat de overlegpagina nog een rode link is. Hopelijk veranderd dit nu. MatthijsWiki (overleg) 8 sep 2016 19:22 (CEST)

Noreen Evans[bewerken]

gaarne een beveiliging voor Noreen Evans vanwege een editwar. LeeGer probeert een zelf-uitgevonden regel door te drukken dat iets relevant moet zijn om een categorie te verdienen in plaats van de staande consensus dat een feit aantoonbaar moet zijn in een artikel om een categorie te verdienen. The Banner Overleg 13 sep 2016 23:43 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd. 1 week beveiligd in aangetroffen versie. MatthijsWiki (overleg) 14 sep 2016 11:47 (CEST)

Jonathan Lardot[bewerken]

Scheidsrechter heeft blijkbaar niet naar de zin gefloten van supporters die nu deze pagina gebruiken om dat te laten blijken. Ronnie PG (overleg) 18 sep 2016 16:57 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd, 1 dag semi-beveiligd. Tulp8 (overleg) 18 sep 2016 16:59 (CEST)

The incredible Dr. Pol[bewerken]

Dr. Pol komt oorspronkelijk uit Nederland, maar woont al 40 jaar in de V.S. De serie gaat ook over zijn praktijk in de VS. Nu blijven mensen het wijzigen naar NL, ondanks dat er in de editor een verzoek staat dit niet te doen. Zelfs mensen aanspreken op hun OP helpt niet. Kan dit een paar weken op slot, volledig beveiligd? M.v.g. - Richard KiWi Overleg 20 sep 2016 13:19 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd weekje dicht. Mocht langer nodig zijn dan horen we het wel. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 sep 2016 13:25 (CEST)
  • Dit lemma is nu inderdaad beveiligd, waarvoor dank. Wat mij stoort is dat een moderator, Dqfn13, nu gewoon zit te editten daar, terwijl de rest van de gemeenschap dat niet kan. Dat vind ik echt niet kunnen. (heb hem zelf ook al aangesproken). Ik vraag me af of dat wel mag want zijn edits hebben niets met de beveiliging te maken. - Richard KiWi Overleg 20 sep 2016 15:29 (CEST)
Dat mag inderdaad niet (los van de inhoud die hij doet want anderen kunnen ook niet meedoen of corrigeren immers ook) maar wellicht heeft hij het waarschuwingsbalkje over het hoofd gezien wat we dan te zien krijgen. Goed dat hij even is aangesproken. Vast een vergissing. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 sep 2016 15:40 (CEST)
Ok en waar staat dat, want zowel Dqfn13 als Sjoerddebruin beweren dat het wel mag. - Richard KiWi Overleg 20 sep 2016 15:45 (CEST)
Ik zou inderdaad graag zien dat het niet mag MoiraMoira. Dat waarschuwingsbalkje is prima te zien boven het bewerkingsveld, maar daar staat alleen dat ik een beveiligde pagina ga bewerken, die gewone gebruikers niet kunnen bewerken. Nergens staat vermeld dat ik geen wijzigingen mag uitvoeren die niets met de beveiliging van doen hebben. Of als ze daar wel mee te maken hebben, dat er consensus voor is. Dat het niet altijd netjes is snap ik, daarom heb ik mij ook beperkt tot taalkundige zaken en de ellenlange zinnen die echt opgeknipt moesten worden voor de leesbaarheid. Dqfn13 (overleg) 20 sep 2016 15:52 (CEST)
{na bwc) @RichardKiwi: Tsja. Het staat eigenlijk in wenselijk gedrag wel impliciet genoemd: Je stelt je niet boven de gemeenschap op. Het is mijzelf ook een keer gebeurd dat ik niet zag dat om iets anders een pagina tijdelijk op slot zat. Toen heb ik mezelf ff teruggedraaid toen ik er op werd geattendeerd en gewacht tot de beveiliging voorbij was want snapte dat dat irritatie gaf (en ik had het echt niet gezien). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 sep 2016 15:53 (CEST)
Juist MoiraMoira, jij ziet het goed! - Richard KiWi Overleg 20 sep 2016 15:56 (CEST)
Prima, ik zal de volgende keer er meer rekening mee houden, ik heb het nooit gezien als mezelf "boven de gemeenschap stellen" omdat ik juist verbeteringen aan heb gebracht ten dienste van de gemeenschap (leesbaarheid bijvoorbeeld). Dqfn13 (overleg) 20 sep 2016 15:58 (CEST)
(na bwc):Even praktisch 9Dqfn13 een beetje kennende) - is wat er daar gebeurde enkel wat gepoets en heb je er geen bezwaar tegen dan zou ik hier verder geen punt van maken RichardKiwi en richting Dqfn13 denk ik dat het wijs is als die aangeeft dan dat totdat onze nietsnappende drpolkomtuitnederlandfiguren het wel snappen het beter is om ff te wachten verder? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 sep 2016 15:59 (CEST)
Ik heb de verbeteringen al uitgevoerd, dus ik ben klaar met Dr. Pol. Ik ga nu alleen verder met mijn eigen poetswerk (op mijn kladblok) en misschien andere artikelen. Dqfn13 (overleg) 20 sep 2016 16:02 (CEST)
Tsja dan houdt het op. Ik heb nu even gekeken en begrijp de frustratie nu beter. Op jouw overlegpagina heb ik een en ander uitgelegd verder want dat hoort hier niet thuis. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 sep 2016 16:28 (CEST)

Gustav Schäfer[bewerken]

Bij het nalopen van artikelen die ik heb aangemaakt die behalve de naam ook een extra toevoeging tussen haakjes hadden kwam ik Gustav Schäfer tegen dit blijkt de drummer van Tokio Hotel waar deze pagina naar verwijst. Daarnaast bestaat ook Gustav Schäfer (roeier), naar mijn idee is het dan de normale gang van zaken dat Gustav Schäfer een doorverwijspagina wordt naar Gustav Schäfer (roeier) en Gustav Schäfer (drummer). Alleen Gustav Schäfer is een beveiligde pagina, als jullie deze zienswijze delen het verzoek om Gustav Schäfer aan te passen. Micnl (overleg) 24 sep 2016 09:53 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Volgens mij is de Tokio Hotel-rage toch ook wel een beetje gaan liggen. - FakirNLoverleg 24 sep 2016 13:45 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Italië[bewerken]

De schrijfweek en subpagina Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Italië/Bijdragen hebben, waarschijnlijk omdat het prominent bovenaan in een banner staat, flink last van geklieder door ip's. Misschien gedurende de periode even semi-beveiligen? mvg - Agora (overleg) 12 sep 2016 20:33 (CEST)

Hoofdpagina semibeveiligd, nog even afwachten of de subpagina's ook moeten beveiligd worden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 sep 2016 20:52 (CEST)
MediaWiki:Anonnotice staat aan, die kun je ook uitzetten natuurlijk. Ciell 12 sep 2016 21:26 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd, semi-beveiligd door collega DirkVE. Tulp8 (overleg) 24 sep 2016 13:50 (CEST)

Monsif: beveiliging opheffen en daar het artikel Monsif Bakkali naartoe verplaatsen[bewerken]

Ik heb het artikel Monsif Bakkali geschreven, maar zijn artiestennaam is Monsif. Ik wil daarom het verzoek doen om de beveiliging van de artiestennaam op te heffen, zodat een titelwijziging mogelijk is van zijn artikel. Bij rappers is de artiestennaam gebruikelijk als artikelnaam, zie bijvoorbeeld Lijst van Nederlandse hiphop-artiesten. Alvast bedankt. Ymnes (overleg) 23 sep 2016 17:19 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Vijf jaar geleden was hij nog NE, maar nu ziet het artikel er een stuk beter uit. - FakirNLoverleg 24 sep 2016 13:51 (CEST)
Dankjewel. Ymnes (overleg) 24 sep 2016 13:54 (CEST)

Abdelhak Nouri[bewerken]

Kan er een semi-beveiliging op Abdelhak Nouri. Voortdurend foutief geklooi van allerlei anoniemen terwijl er hier een vaste bijdrager rondloopt die pagina's als de zijne prima bijhoudt. Toth (overleg) 25 sep 2016 00:57 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. 1 week zou genoeg moeten zijn. Dqfn13 (overleg) 25 sep 2016 21:29 (CEST)