Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot beveiligen te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Karl Marx[bewerken]

Omdat ik ooit deel heb genomen aan de discussie over het antisemitisme van Karl Marx wil ik (nog) niet zelf beveiligen. Gelieve de pagina voorlopig semi te beveiligen omdat er nu uitsluitend vanaf een IP-adres weer bewerkt word. Het antisemitisme van Marx is al veelvuldig op de OP besproken en nu moet het er opnieuw doorgedrukt worden middels een BWO. Dqfn13 (overleg) 4 feb 2016 13:36 (CET)

Aangezien gebruiker door blijft gaan (zie de geschiedenis) zou ik collegamoderatoren willen verzoeken toch enige actie te ondernemen. Dqfn13 (overleg) 4 feb 2016 14:26 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd in eerste instantie semibeveiligd voor (in eerste instantie) één dag. Pogingen om in overleg te treden lopen tot nu toe niet erg soepel, ik hoop dat semibeveiliging een stimulans vormt om dit overleg alsnog op te zoeken. Machaerus (overleg) 4 feb 2016 14:39 (CET)
Wellicht wil een meer ervaren moderator mij helpen hoe deze beveiliging gemeld moet worden op Wikipedia:Beveiligde pagina's, want daar kom ik nog niet helemaal uit Machaerus (overleg) 4 feb 2016 14:49 (CET)
Er is daar inderdaad geen kopje voor beveiligingen van een dag. Zal ik je zeggen dat ik die pagina zelf tot nog toe eigenlijk nog nooit gezien heb, laat staan heb bijgewerkt? Sowieso lijkt dat niet altijd te gebeuren: volgens de paginageschiedenis is die pagina voor het laatst aangepast op 23 december 2015 voor het laatst aangepast, terwijl in het logboek veel recentere beveiligingen te vinden zijn. Zijn we nu collectief slordig geweest of...? Richard 4 feb 2016 15:12 (CET)
Met schaamrood op de kaken. We zijn inderdaad collectief slordig aan het doen Richardw. Ik in ieder geval wel. Dqfn13 (overleg) 4 feb 2016 16:39 (CET)
Korte beveiligingen van 1 of 3 dagen hoeven niet gemeld daar, enkel vanaf een week. De korte kunnen op de bijbehorende overlegpagina met iets van de reden dus "pagina is tijdelijk voor x dagen semibeveiligd vanwege ongewenste anonieme wijzigingen" of "pagina is tijdelijk beveiligd in de aangetroffen stand i.v.m. een bewerkingsoorlog, oproep aan inhoudelijk bijdragers om hieronder te overleggen en tot consensus te komen", De paginageschiedenis van de wp:beveiligde pagina's gaat niet via de hoofdpagina maar via de subpagina's per periode dus het klopt dat de hoofdpagina qua geschiedenis weinig gewijzigd wordt. Daar dus niet kijken maar bij de subpagina's en die worden netjes bijgehouden over het algemeen ook voor de verlopen beveiligingen die vooral collega Kippenvlees1 netjes weghaalt steeds. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 feb 2016 21:24 (CET)
Daar hoef ik mij dan niet druk over te maken, de laatste beveiliging van meer dan 7 dagen die ik het uitgevoerd is maanden geleden. Dqfn13 (overleg) 4 feb 2016 21:47 (CET)
Dank voor deze toelichting, MoiraMoira, helder zo Machaerus (overleg) 4 feb 2016 23:35 (CET)
Okee. Dank je wel. Ik zal nog een paar door mij ingestelde beveiligingen op de juiste plaats invoegen. Zou de lijst trouwens niet automatisch bij te houden zijn? Via Speciaal:BeveiligdePagina's en het eerder genoemde beveiligingslogboek is deze informatie tenslotte ook beschikbaar. Richard 5 feb 2016 10:30 (CET)
Ook ik heb er enkele toegevoegd van degene die ik heb afgehandeld. MatthijsWiki (overleg) 5 feb 2016 11:10 (CET)

Anti-Fascistische Aktie[bewerken]

Overleg komt niet tot leven, de edit war wel. Kan er wat ijswater op de verhitte gemoederen gegooid worden? The Banner Overleg 6 feb 2016 21:49 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd, een dag. Wel graag de volgende keer hier in de bewerkingssamenvatting vermelden dat het een nieuw verzoek betreft, nu leek het net een reactie op een ander verzoek. Sjoerd de Bruin (overleg) 6 feb 2016 21:51 (CET)

Hubert Gerhard[bewerken]

Artikel is nu beveiligd voor 24 uur. Graag beveiligen voor langere tijd omdat Gebruiker:Ymnes op mijn overleg nu al dreigt met een bewerkingsoorlog. Aangezien ik weiger om extra moeite te doen voor zijn of haar onwetendheid, en hij of zij blijkbaar niet van plan is om zelf enige moeite te doen zijn of haar onjuiste aannames te verifiëren, lijkt een langduriger beveiliging me wel zo verstandig. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 29 jan 2016 23:17 (CET)

LeeGer reageert niet normaal. Lees gerust op zijn overlegpagina wat ik van hem verlang, namelijk een onderbouwing met bronnen omdat hij onnodig dingen wijzigt en daar een bewerkingsoorlog over wil voeren op een artikel dat ik startte. Ik heb hem gewezen op BTNI. Ymnes (overleg) 29 jan 2016 23:31 (CET)
Inderdaad ik verbeter een link. Ymnes zet de foute link terug onder het valse voorwendsel BTNI. En komt op mijn overleg vervolgens beschuldigen van BTNI, bewerkingsoorlogen beginnen en eist vervolgens dat ik met bronnen kom. Als het zo moet, dan doe ik daar niet aan mee. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jan 2016 01:47 (CET)
Ja ja... zie zij OP. Ymnes (overleg) 30 jan 2016 01:52 (CET)
Zoek aub een bemiddelaar, dit geheenenweer van "ja maar hij" gaat nooit tot een oplossing leiden. Vinvlugt (overleg) 1 feb 2016 12:38 (CET)
Om de discussie op de juiste plaats te voeren heb ik het overleg gestart op Overleg:Hubert Gerhard. Hopelijk lukt het om daar op inhoudelijke argumenten tot een fatsoenlijke oplossing te komen. MatthijsWiki (overleg) 1 feb 2016 13:34 (CET)
Beveiliging vervalt binnenkort, ik hoop niet dat de bewerkingsoorlog zich opnieuw voortzet. Sjoerd de Bruin (overleg) 6 feb 2016 21:54 (CET)

John Cena[bewerken]

Deze worstelaar (John Cena) is langdurig geblesseerd, dus er valt weinig over te vertellen op dit moment, behalve dat hij al maandenlang dood verklaard wordt door diverse IP-adressen, zowel Nederlandstalig als anderstalig. Het is niet enorm vaak, maar aangezien het steeds hetzelfde soort vandalisme is en de man toch langdurig geblesseerd is, wellicht een tijdje semi-beveiligen? - Richard KiWi Overleg 6 feb 2016 22:03 (CET)

Half jaartje semi. Naast deze doodverklaringen is John Cena ook onderwerp van verscheidene internetmemes, wat het artikel een grotere aantrekkingsvermogen voor vandalen geeft. - Kippenvlees (overleg‽) 7 feb 2016 03:10 (CET)