Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

  • MCD (supermarkt). Ik wilde een artikel hierover starten maar ik zag dat er enkele jaren geleden problemen waren met zelfpromotie. Nu maar weer een nieuwe poging doen? Maurits '90 (overleg) 25 mrt 2017 23:51 (CET)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Chris Calor[bewerken]

Pagina waarop al jaren door anoniemen vlekjes uit het verleden worden omgeturnd tot loftuitingen. Toth (overleg) 9 mrt 2017 22:34 (CET)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Er zijn in de afgelopen 9 dagen geen bewerkingen geweest en de anonieme bewerkingen worden allemaal gecontroleerd. Ik zie geen goede reden om het artikel te beveiligen. Ciell 18 mrt 2017 18:01 (CET)

Martin McGuinness[bewerken]

Hoewel ik nog geen vandalisme heb geconstateerd op Martin McGuinness kan het mijns inziens geen kwaad dit artikel voor een week van een semi-beveiliging te voorzien. Met zijn gevarieerde en spectaculaire carrière is de kans op gedoe vrij groot. The Banner Overleg 21 mrt 2017 10:09 (CET)

Blijkbaar is het overlijden in Ierland vele malen groter nieuws dan in Nederland. Nu er niets vreemds gebeurd, trek ik het verzoek weer in. The Banner Overleg 21 mrt 2017 23:55 (CET)