Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden (zie daarvoor ook 'Artikel bewaken').
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina. Discussies kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog, of op de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Club Brugge[bewerken]

Bewerkingsoorlog over toeschouwersaantallen. Ik heb ondertussen ook al overleg opgestart. Akadunzio (overleg) 17 jul 2019 16:49 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd. 3 dagen beveiligd. Hopelijk is dat voldoende tijd. MatthijsWiki (overleg) 17 jul 2019 20:28 (CEST)

Edson Álvarez[bewerken]

Mag deze op slot tot er daadwerkelijk sprake is van een feitelijke overgang? Toth (overleg) 20 jul 2019 21:09 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd - 3 dagen, hopelijk is dan de overgang definitief. MatthijsWiki (overleg) 20 jul 2019 21:12 (CEST)
  • Mocht het al eerder definitief zijn kan hier uiteraard gevraagd worden om de blokkade er eerder af te laten halen. MatthijsWiki (overleg) 20 jul 2019 21:13 (CEST)
  • Heel fijn. Toth (overleg) 20 jul 2019 21:14 (CEST)

Club Brugge (2)[bewerken]

Zie onder. Het is opnieuw begonnen. Ik zou echter opteren voor een semiblokkade in tegenstelling tot de vorige blokkade. Er is één anonieme gebruiker die één (door een bron ondersteund) getal steeds aanpast, maar geen bron of reden wil geven. Aangezien het dus om één iemand gaat, lijkt een semiblok mij persoonlijk beter, zodat anderen wel verder kunnen. Handig, aangezien er een nieuw voetbalseizoen komt. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 21 jul 2019 23:43 (CEST)

Hypergamie[bewerken]

BWO tussen geregistreerde gebruikers. Er is overleg gaande, maar tijdens het overleg werd de BWO voortgezet. Inmiddels is de laatste terugdraaiing al wat uren geleden, maar ik meld het toch maar hier mocht het straks/morgen verdergezet worden.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 19 jul 2019 00:13 (CEST)

! Wachten. Sinds de melding hier geen nieuwe bewerking meer geweest, dus laten we het nog even aankijken. MatthijsWiki (overleg) 20 jul 2019 19:50 (CEST)

Edson Álvarez[bewerken]

De beveiliging kan eraf. Alles is officieel rond. Toth (overleg) 22 jul 2019 15:36 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Ciell 22 jul 2019 18:44 (CEST)