Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot beveiligen te doen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:VP/B
1rightarrow.png WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege ne verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Junior Eurovisiesongfestival 2015[bewerken]

 • Junior Eurovisiesongfestival 2015, semi-beveiliging RenskeT (overleg) 9 apr 2015 20:17 (CEST) Pagina Eurovisiesongfestival 2015 wordt altijd in aanloop naar het evenement beveiligd tegen vandalisme of wijziging van anonieme IP-adressen. Ik zie momenteel een anonieme gebruiker die de pagina anders wil inrichten dan gebruikelijk en speculaties toevoegt, zonder degelijke bronvermelding en stukken met bronvermelding eruit gooit, omdat hij/zij een betrouwbare bron niet genoeg schijnt te vertrouwen. Ik denk dat dit noodzakelijk is om geen bewerkingsoorlog te starten en voor dit soort gelijke dingen in de toekomst.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd: tot 21 november semi-beveiligd. Mathonius 9 apr 2015 20:24 (CEST)

Marokko[bewerken]

 • Marokko - Met gebruiker MoroccoGeniusProf dreig ik in een editwar te geraken omtrent het te plaatsen kaartje van dat land in de infobox. Hierover ga ik nu een overleg opstarten, tot die tijd zou ik vriendelijk willen verzoeken de mogelijkheid tot het bewerken van die pagina op te schorten. Bvd. - netraaM • 9 apr 2015 23:46 (CEST)
  • Voor nu niet uitgevoerd. Ik heb MoroccoGeniusProf op zijn/haar overlegpagina verwelkomd en uitleg gegeven over bewerkingsoorlogen en dergelijke, waaronder het advies om op het artikel over Marokko even geen ongedaanmaking meer te doen. Ik hoop dat dat helpt om de focus op het overleg te richten zonder dat anderen plotseling het artikel niet meer zouden kunnen bewerken. Mocht het niet helpen, laat dat dan alsjeblieft weten. Met vriendelijke groet, Mathonius 10 apr 2015 07:30 (CEST)

Dirk Kuijt[bewerken]

Mag deze even op slot tot de man daadwerkelijk een contract heeft getekend? Ik voorzie anders nog een paar dozijn keer 'keert terug/is nog niet zover' Toth (overleg) 11 apr 2015 17:07 (CEST)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Er is inmiddels een contract getekend, dus de bewerkingen dat Dirk Kuyt terugkeert bij Feyenoord zijn feitelijk juist. Sikjes (overleg) 11 apr 2015 19:20 (CEST)
  • Oh, dan was ik te voorbarig, zie ik. De beveiliging kan er dus weer vanaf. Velocitas(↑) 11 apr 2015 19:33 (CEST)
   • Ter aanvulling: vriendelijk dank voor het vinden en verwijzen naar de plaats waar officieel wordt bevestigd dat hij definitief heeft getekend en de overgang feitelijk is geworden. Ik heb die toegevoegd aan de pagina. Ter opmerking wil ik nog wel gezegd hebben dat toevoegingen die melden dat iemand iets 'gaat doen' (hier: terugkeren) op Wikipedia in principe altijd verkeerd zijn. Al is het maar omdat zulks zelden bijgewerkt wordt als de genoemde activiteit a. is uitgevoerd of b. niet doorgaat (in welk geval een dergelijke bewering er helemaal nog niet had mogen staan) en er dus in 99% iets blijft staan wat niet klopt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Toth (overleg · bijdragen)

K3 Dierenhotel[bewerken]

 • K3 Dierenhotel is beveiligd tegen heraanmaken. Voor een film met een half miljoen bezoekers in de Lage Landen is dat toch wel moeilijk. Ik wil nog wel eens een poging wagen een met bronnen onderbouwd en niet door schending van andermans auteursrechten samengesteld beginnetje over de film te maken. 94.225.59.76 17 apr 2015 09:17 (CEST)
  • De beveiliging ligt inderdaad niet aan de film zelf, maar aan de personen/ip's die het aanmaakten. Wanneer je het hier aanmaakt: gebruiker:94.225.59.76/K3 Dierenhotel dan kan het simpelweg naar K3 Dierenhotel hernoemd worden als je poging geslaagd is. ed0verleg 17 apr 2015 09:22 (CEST)
   • Misschien is het ook handig om een gebruikers-account aan te maken? Dan kan je ook vanaf andere IP-adressen inloggen en aan het artikel werken zonder dat je er van beschuldigd wordt in andermans gebruikersruimte te 'knoeien'. - FakirNLoverleg 17 apr 2015 10:19 (CEST)
    • Die heeft hij al. Alleen wil hij die niet gebruiken. (Zie OP van het IP-adres). Mbch331 (Overleg) 17 apr 2015 10:33 (CEST)
   • Overigens denk ik dat het wel mee zal vallen met de haast waarin nieuwe auteursrechtenschendingen plaats zullen vinden. We zijn inmiddels al weer een jaar verder ofzo en de storm zal intussen wel zijn gaan liggen. - FakirNLoverleg 17 apr 2015 10:21 (CEST)

Clash of Clans[bewerken]

Ik zou graag een verzoek willen doen om de pagina Clash of Clans te mogen aanmaken. Ik heb er een artikel voor geschreven dat op dit moment op mijn kladblok staat. Echter, ik kan het artikel niet aanmaken omdat de pagina beveiligd is. Met vriendelijke groet, Mrlordolle (overleg) 17 apr 2015 18:13 (CEST)

Graag een link naar je kladblok zodat het beoordeeld kan worden op neutraliteit. Mbch331 (Overleg) 17 apr 2015 18:34 (CEST)
Natuurlijk! Dit is de link https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Mrlordolle/Kladblok Mrlordolle (overleg) 17 apr 2015 20:43 (CEST)
Beveiliging is opgeheven. Graag artikel kopiëren naar een nieuw artikel. Dan kan het verder via het reguliere proces van nieuwe pagina's lopen. Mbch331 (Overleg) 18 apr 2015 16:52 (CEST)