Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden (zie daarvoor ook 'Artikel bewaken').
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina. Discussies kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog, of op de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Bermudadriehoek[bewerken]

Vanaf 1 december 2017 alleen maar vandalisme: 128 versies. Wikiwerner (overleg) 11 aug 2019 22:53 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd, semi-beveiligd voor onbepaalde tijd. MatthijsWiki (overleg) 12 aug 2019 08:01 (CEST)

God (christendom)[bewerken]

Graag God (christendom) (tijdelijk) beveiligen. Een gebruiker met een dynamisch IP voegt al dagen herhaald ongewenste meuk toe, zie bewerkingsgeschiedenis. Eissink (overleg) 13 aug 2019 15:33 (CEST).

Uitgevoerd Uitgevoerd - 1 week semibeveiligd. Floortje Désirée (overleg) 13 aug 2019 15:53 (CEST)

Daniil Kvjat[bewerken]

Eventueel titelbeveiliging. Titel van het artikel is de afgelopen drie jaar zo'n 7x van naam gewijzigd (inclusief gisteren), waarbij het iedere keer dezelfde twee titels heen-en-weer gewijzigd werden. Het lijkt over Engelse vs Nederlandse transliteratie te gaan. Het is wel een twijfelgeval (beveiligen), maar gezien het dezelfde twee titels zijn en het voornaamste bezwaar tegen beveiligingen vrije bewerkbaarheid is, zet ik het toch maar hier. Titelbeveiligingen zijn namelijk niet zo drastisch mbt vrije bewerkbaarheid aangezien anoniemen sowieso al geen titels kunnen wijzigen (geregistreerde gebruikers langer dan 4 dagen). Als iemand de titel alsnog wil wijzigen, kan het wel eerst eens via de overlegpagina. Toch is het nog altijd een twijfelgeval, nu ja.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 14 aug 2019 04:28 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - titelbeveiliging 1 jaar - i.v.m. de wens om een artikel aan te maken over mogelijke naamgenoten niet voor onbepaalde tijd gekozen. Het wijzigen van de Nederlandse transliteratie van Russische namen naar de Engelse is een bekend probleem. Het komt helaas veel vaker voor. Floortje Désirée (overleg) 14 aug 2019 09:48 (CEST)

Joden[bewerken]

Op de pagina 'joden' die beveiligd is staat in de eerste paar regels 3000 jaar in de regio Palestina. Dit klopt feitelijk niet, het is 2000 jaar. De zin klopt dus niet omdat het veel genuanceerder ligt. Wellicht 3000 jaar in het voorheen oude Kanaän.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hammel1989 (overleg · bijdragen)

Overleg over de inhoud van een beveiligde pagina kan op de daarbij horende overlegpagina, zie Overleg:Joden. De overlegpagina is verder niet beveiligd. MatthijsWiki (overleg) 15 aug 2019 08:03 (CEST)
Kanaän is zo'n beetje de oude naam voor Palestina. Natuurlijk komen de grenzen niet helemaal overeen, maar 'in de regio Palestina' lijkt me zeker correct. Heeft u een bron voor uw bewering? Welke expert zegt dat het veel genuanceerder ligt? Floortje Désirée (overleg) 15 aug 2019 08:52 (CEST)

Elías Fernández[bewerken]

Déjà vu... . Titelbeveiliging. Cross-wiki gedoe tussen twee anderstalige gebruikers. De andere heeft nog niet hier bewerkt, maar aan het wikidata-item te zien, vrees ik dat dat anders niet lang meer zal duren. Het is een gelijkaardige situatie als dit geval (zelfde twee gebruikers, beide artikelen hebben een Spaanse naam). Het is wel nog niet zo erg als dat ander geval, maar gezien die voorgeschiedenis vraag ik toch een beveiliging aan. De oude titel was trouwens prima conform onze lokale richtlijn met betrekking tot naamgeving van artikelen (meestal voorkeur voor 1 van de 2 achternamen ipv beide, zie WP:BENOEM#Spaans-, Portugees- en Catalaanstalige namen).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 17 aug 2019 15:34 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Ik zie geen reden om aan te nemen dat een revert van een Nederlandstalige gebruiker zou worden teruggedraaid. Ik stel voor in plaats van te beveiligen, de gebruiker het beleid uit te leggen en het gesprek aan te gaan. Effeietsanders 17 aug 2019 16:16 (CEST)

Vlaamse strijdvlag[bewerken]

Mag hier AUB even een slotje op totdat dit is overgewaaid, Vlaams komkommernieuws leidde hier tot activisme met een welles-nietes gehalte. Terwijl het verdacht rustig is op de OP aldaar. Was drie dagen geleden nog semi beveiligd, dan duiken de rode namen op. Arch (Overleg) 20 aug 2019 08:12 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - volledig beveiligd en weer een week van gemaakt. MatthijsWiki (overleg) 20 aug 2019 08:22 (CEST)

De Blauwe Tijger[bewerken]

Graag De Blauwe Tijger semi-beveiliegn aangezien een IP de neutraliteit van het artikel aan wilt tasten. Ik denk dat drie dagen in eerste instantie wel voldoende zal zijn. The Banner Overleg 23 aug 2019 10:30 (CEST)

Milieubeleid[bewerken]

Graag beveiliging van dee versie van het artikel. Soester plaatst meerdere malen een betwiste referentie terug zonder enige motivering te geven, hoewel daartoe opgeroepen op de overlegpagina van het artikel en op de eigen overlegpagina. Dezelfde bewerkingsoorlog voert hij op het artikel Asbest. Ook daar plaatst hij een referentie naar een interview met Frank Woreel meerdere malen terug, ondanks bezwaren van enkele collega's. Gouwenaar (overleg) 24 aug 2019 21:00 (CEST)

Zie ook dit blokkadeverzoek. Gedeeltelijk blokkeren is nog niet mogelijk, dus de afhandelend moderator zal deze verzoeken tegelijk moeten behandelen lijkt me. Encycloon (overleg) 24 aug 2019 21:21 (CEST)
 • De beveiliging van deze pagina lijkt mij weinig zinvol, nu de bewerker op meer pagina's actief is. Een beveiliging raakt meer bewerkers en binnen korte tijd zal een dergelijke beveiliging niet meer werken voor dit account. Een oplossing via deelblokkades zou wel mooi zijn. Het bijbehorende blokverzoek heb ik zojuist afgewezen, met een duidelijke waarschuwing. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 25 aug 2019 01:43 (CEST)

Jochem Kamphuis[bewerken]

Heeft als scheidsrechter kennelijk een omstreden beslissing genomen, want wordt sinds vanmiddag continu belaagd door anonieme accounts die niet de intentie hebben encyclopedische informatie toe te voegen. Graag een paar dagen beveiligen tot de wind weer is overgewaaid. Machaerus (overleg) 25 aug 2019 20:01 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Ciell 25 aug 2019 20:06 (CEST)

MusicMeter[bewerken]

Inhoudbeveiliging BWO. Afgelopen week heeft een user die in februari ook al een bewerkingsoorlog is begonnen geprobeerd om dezelfde inhoud weg te halen (meer dan de helft van het artikel, zonder tekst terug te plaatsen). Dit terwijl er consensus heerste dat de inhoud op dit moment voldoende voldoet aan de maatstaven van Wikipedia. Gretzs (Overleg) Windows logo – 2012 (dark blue).svg 26 aug 2019 11:22 (CEST)

De artikeleigenaar wil het reclamevehikel zonder onafhankelijke bronnen beschermen tegen verbetering en neutralisering. De overlegpagina staat vol met voorstellen voor verbetering maar daar gaat de artikel-eigenaar niet op in (omdat de gevraagde onafhankelijke bronnen er niet zijn?). The Banner Overleg 26 aug 2019 11:35 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd voor de duur van een jaar week, er is eerder door een moderator aangegeven dat de reclame/promo/handleiding niet op Wikipedia hoort. DutchTom (overleg) 26 aug 2019 11:43 (CEST)
 • Welke moderator heeft dat aangegeven Gebruiker:DutchTom (Overleg)? Buitengewoon jammer dat The Banner in februari met het willen verwijderen van het grootste deel van het artikel in het ongelijk wordt gesteld, maar dat hij nu met een half jaar uitstel en met intussen 1 moderator aan zijn kant het wel voor elkaar krijgt. Er heeft nooit consensus bestaan dat de verwijderde inhoud reclame/promo is en niet thuishoort op Wikipedia.Gretzs (Overleg) Windows logo – 2012 (dark blue).svg 26 aug 2019 12:11 (CEST)
  • Ik ga niet op vier plekken dezelfde discussie voeren, we hebben het hier ook al over op mijn overlegpagina, de overlegpagina van The Banner en de overlegpagina van het artikel zelf. Ik verwijs je daarnaartoe om deze verzoekpagina schoon te houden. DutchTom (overleg) 26 aug 2019 12:14 (CEST)
 • Tegen Tegen een beveiligingsduur van een jaar vanwege een BWO. Ciell 26 aug 2019 13:00 (CEST)
  • Je hebt gelijk, een jaar is overdreven. Aangepast naar een week. DutchTom (overleg) 26 aug 2019 13:06 (CEST)
   • Dank voor het aanpassen! Ciell 26 aug 2019 13:12 (CEST)
    • Dank voor je bondige feedback Glimlach DutchTom (overleg) 26 aug 2019 13:13 (CEST)
     • Haha, ik ben meestal niet zo lang van stof. Gezicht met tong uit de mond Ciell 26 aug 2019 13:20 (CEST)

Overleg gebruiker:The Banner/Archief/aug 2019[bewerken]

Gaarne Overleg gebruiker:The Banner/Archief/aug 2019 volledig beveiligen voor een dag of wat omdat iemand niet door heeft dat archiefpagina's niet bedoelt zijn om wraak te nemen. The Banner Overleg 26 aug 2019 11:37 (CEST)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd voor onbepaalde tijd (archiefpagina) DutchTom (overleg) 26 aug 2019 11:43 (CEST)
  • De archiefpagina is nog actief dus voor een jaar op slot zetten in contraproductief. Ik heb ook slechts gevraagd om "een dag of wat". Ik denk dat 2 dagen wel voldoende zal zijn, dan kan daarna mijn archiefbotje weer aan de slag. The Banner Overleg 26 aug 2019 14:58 (CEST)

Stefaan van Biesen[bewerken]

Mag deze titel beveiligd worden tegen heraanmaak? Het artikel wordt overduidelijk vanuit zelfpromotie geplaatst en is al enkele keren verwijderd geweest. Ik heb de aanmaker ingelicht over de mogelijkheid van een herplaatsingsverzoek. Reageert echter niet overleg, blijft doorgaand herplaatsen. Arch (Overleg) 27 aug 2019 20:34 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 27 aug 2019 20:52 (CEST)

Johnson, Boris[bewerken]

Gaarne beveiligen tegen heraanmaak. Herhaald aanmaken van een zinloze redirect. The Banner Overleg 28 aug 2019 19:59 (CEST)

Moet je wel het verhaal er helemaal bij vertellen.... — Zanaq (?) 28 aug 2019 20:13 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - Pagina is door medemoderator teruggezet en staat de komende weken ter beoordeling. Encycloon (overleg) 28 aug 2019 21:14 (CEST)

Fernando Errázuriz[bewerken]

Titelbeveiliging (cross-wiki) BWO. Enkele maanden geleden werd het artikel al eens beveiligd. Er was een cross-wiki BWO tussen anderstalige gebruikers en dan keek ik naar onze lokale richtlijn (WP:BENOEM). Vandaag is het weer van dat. Het zijn opnieuw dezelfde (anderstalige) gebruikers: frwiki, itwiki, dewiki, ptwiki en ook nlwiki. Verder is het artikel nu al 6x hernoemd in ruwweg 2 maanden tijd (dezelfde 2 titels heen-en-weer). Vorige beveiliging was een maand. Liefst een langere dan.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 29 aug 2019 23:06 (CEST)

Beveiligd tegen titelwijzingen voor een jaar nu. Ciell 30 aug 2019 16:56 (CEST)

Novak Đoković of Novak Djokovic[bewerken]

Titelbeveiliging BWO. In de afgelopen maand (beetje meer) is dit artikel 4x hernoemd. De naam wisselt steeds tussen dezelfde 2 titels en bovendien zijn het dezelfde twee gebruikers die elkaar iedere keer terugdraaien. Het is dus een BWO. Er is intussen wel overleg geweest verspreid over meerdere overlegpagina tussen 1/2 gebruikers en enkele andere gebruikers (1/2 gebruikers die terugdraait, lijkt niet betrokken te zijn in het overleg). Dat lijkt echter wat stil te liggen.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 24 aug 2019 16:42 (CEST)

Lijkt inderdaad stil te liggen, laten we het even nog in de gaten houden. Ciell 30 aug 2019 11:49 (CEST)

Bocht fan Molkwar of Bocht van Molkwerum[bewerken]

Titelbeveiliging BWO. Friese naam vs nl naam. Hier mag wel een langere beveiliging op. In de afgelopen drie jaar is het ruim 14x van titel gewijzigd (iedere keer dezelfde 2 titels). De laatste 5 titelwijzigingen zijn in de afgelopen twee weken.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 24 aug 2019 16:47 (CEST)

Ah, ik zie nu dat 1 van de partijen in die BWO terstraks een blok van een maand heeft gekregen. Dan is een beveiliging wegens een BWO hier niet meer nodig. 14 titelwijzigingen in 3 jaar is echter wat veel. Eventueel kan een langere beveiliging hier nog wel. Hoewel dat die 14 titelwijzigingen eigenlijk min of meer 2 "incidenten" zijn. Ik twijfel er wat over. Nu ja, ik laat het verzoek dan maar staan mocht een moderator het toch nodig vinden.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 24 aug 2019 17:13 (CEST)
Lastig geval: daarom beveiligd voor 3 maand. Peter B. heeft een aanzet tot overleg gedaan op de overlegpagina. Ciell 30 aug 2019 19:27 (CEST)

Dries Van Langenhove[bewerken]

Afgelopen uur à 2 uur vrij veel vandalisme (meerdere IP's en een account met 1 bewerking). Nu zal er wrsl niet zoveel meer zijn (vermoedelijk gestopt), maar mocht het straks of morgen (zaterdag) toch doorgaan, meld ik het toch maar al hier.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 31 aug 2019 00:24 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Voor een dag semi-beveiliging geplaatst, even kijken of dat genoeg is om de onzin van de informatie te scheiden. DutchTom (overleg) 31 aug 2019 00:38 (CEST)

Schild & Vrienden[bewerken]

Artikel graag semi-beveiligen wegens aanhoudend vandalisme door ip-ers. JanB46 (overleg) 31 aug 2019 13:19 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Voor zes maanden semi-beveiligd. Wellicht is dan de mediastorm wat gaan liggen. Floortje Désirée (overleg) 31 aug 2019 13:37 (CEST)

Omgsinan[bewerken]

Hallo,

Ik heb me eigen wikipedia gemaakt, omgsinan heet die. Sommige mensen zitten ermee te bewerken en rare dingen ook nog. Super irritant, ik ga binnenkort op spotify liedjes plaatsen rap enzo. Dus ik dacht ik maak wel wikipedia van me zelf aan. Zouden jullie het please voor mij willen beveiligen?

Groetjes

Sinan uslu – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sinanuslu (overleg · bijdragen)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - dergelijke vandalen gaan we blokkeren zodat ze geen enkel artikel meer kunnen bewerken. Anders beginnen ze op andere artikelen ook nog. Floortje Désirée (overleg) 4 sep 2019 14:07 (CEST)
Mocht er nog meer vandalisme komen is een semibeveiliging natuurlijk wel een optie. Maar goed, Sinanuslu zal eerst betrouwbare onafhankelijke bronnen moeten aandragen om de relevantie van het onderwerp te bewijzen. Het artikel staat immers genomineerd ter beoordeling, en Wikipedia is geen platform om als beginnend artiest bekendheid te vergaren. Mvg, Encycloon (overleg) 4 sep 2019 14:13 (CEST)