Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot het plaatsen of opheffen van een beveiliging te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VP/B
Zie WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege niet-encyclopedische verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Behandelde verzoeken[bewerken]

Lijst van landen per werelddeel[bewerken]

Ondanks dat november 2016 nog zichtbaar is in de bewerkingsgeschiedenis, lijkt mij een semi-beveiliging voor onbepaalde tijd geen verkeerd idee. Alle anonieme bewerkingen zijn sindsdien teruggedraaid. ARVER (overleg) 15 jan 2018 07:18 (CET)

BDS-beweging[bewerken]

 • Kronkelwilg heeft nu 18x op rij hem onwelgevallige teksten verwijderd zonder een behoorlijke onderbouwing op de bijbehorende overlegpagina. Graag even op slot. Hanhil (overleg) 9 jan 2018 18:36 (CET)

Geuteling[bewerken]

Editwar gaande op Geuteling. Noot: een van de editwarrior is een moderator dus wat extra aandacht is noodzakelijk. The Banner Overleg 21 jan 2018 16:13 (CET)

Koerdische Arbeiderspartij[bewerken]

Gaarne beveiligen vanwege POV-pushen waarbij de politieke partij omgezet wordt in een militante organisatie. The Banner Overleg 25 jan 2018 01:52 (CET)

Inmiddels beveiligd door Moira maar hier nog niet gemeld. The Banner Overleg 25 jan 2018 20:34 (CET)
Inderdaad al gedaan en daarom naar afgehandeld. MatthijsWiki (overleg) 28 jan 2018 20:38 (CET)

1%MC[bewerken]

Op deze pagina worden zeer regelmatig door anoniemen motorclubs toegevoegd. Meestal onterecht en ook meestal zonder bronopgave. Lijkt me een goed idee om deze pagina semi-beveiliging te geven om meer ongewenste handelingen te beperken. Vr groet Saschaporsche (overleg) 27 jan 2018 15:31 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. 1 jaar semi-beveiligd. Inderdaad veelvuldige foutieve informatie toegevoegd of informatie die onterecht wordt verwijderd. MatthijsWiki (overleg) 28 jan 2018 20:44 (CET)

Troy (Toverland)[bewerken]

Op deze pagina wordt vaak door anonieme gebruikers de topsnelheid van de achtbaan in de infobox gewijzigd. Hierdoor ontstaan soms kleine bewerkingsoorlogen. MW007 (overleg) 28 jan 2018 16:02 (CET)

Bij de technische gegevens staat een andere topsnelheid dan in de infobox. Dat is de oorzaak van de aanpassingen door anonieme gebruikers. Daarom is de oplossing hier om deze inconsequentie aan te passen. Het verzoek voor beveiliging daarom ook Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. MatthijsWiki (overleg) 28 jan 2018 20:50 (CET)

Meijel[bewerken]

Momenteel 3 of 4 IP-ers die zich vervelen. ErikvanB (overleg) 28 jan 2018 22:40 (CET)

Denk dat de lol eraf is. Of het clubhuis ging dicht. ErikvanB (overleg) 28 jan 2018 23:08 (CET)
Helaas ook vandaag weer, 29 januari... ErikvanB (overleg) 29 jan 2018 10:56 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd hopelijk is over een week de lol er af. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 jan 2018 11:01 (CET)

Sjabloon:Navigatie concentratiekampen Tweede Wereldoorlog 1-2-3[bewerken]

Waar ik al bang voor ben is inderdaad aan het gebeuren: een editwar op Sjabloon:Navigatie concentratiekampen Tweede Wereldoorlog omdat Maiella niet akkoord gaat met het sjabloon en liever zijn eigen mening doordrukt en hele stukken amputeert. Gaarne een lange beveiliging. The Banner Overleg 30 jan 2018 11:29 (CET)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd Beide bovenstaande verzoeken afgehandeld, het sjabloon is wederom voor een maand beveiligd. Ik wil Maiella oproepen op de overlegpagina bij het sjabloon, dus niet op allerlei andere plaatsen verspreid over wikipedia, de komende maand te gebruiken voor overleg over dit sjabloon. Consensus wordt niet bereikt door onwrikbaar aan het eigen POV vast te houden en zonder pardon terug te draaien wanneer het resultaat daarmee niet overeenkomt. Het luisteren naar bezwaren van de ander en het zoeken van een constructieve oplossing is de enige manier om hier verder te komen. Gebruik alstjeblieft de komende maand door er met elkaar uit te komen, want iedereen is dit niet-constructieve gedoe zo langzamerhand meer dan zat. Machaerus (overleg) 30 jan 2018 11:51 (CET)

alle verzoeken en discussie hieromtrent verplaatst naar Overleg_Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Beveiligen#Discussies_sjabloon:Navigatie_concentratiekampen_Tweede_Wereldoorlog_1-2-3 Overlegpagina

Golf (sport)[bewerken]

Sinds november 2016 alleen maar vandalisme. Wikiwerner (overleg) 28 jan 2018 20:00 (CET)

 • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd, de meeste anonieme bewerkingen in die periode zijn weliswaar vandalistisch van aard, maar er zitten ook serieuze bewerkingen tussen (in elk geval deze en deze). Bovendien is het aantal anonieme vandalistische bewerkingen ovver deze periode als geheel niet zodanig hoog dat dit opweegt tegen het uitgangspunt van vrije bewerkbaarheid. Machaerus (overleg) 30 jan 2018 22:31 (CET)

Formule 2 in 2018 en GP3-seizoen 2018[bewerken]

Herhaaldelijk vandalisme in de afgelopen week. Jordyvandebunt (overleg) 3 feb 2018 15:18 (CET)

Er zaten dus VPN-proxies op. Zie hier. RonaldB heeft vannacht bijgeblokt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 feb 2018 09:20 (CET)

Kajsa Ollongren[bewerken]

Verschillende geregistreerde en IP-gebruikers voeren een editwar; ik zou hen ook graag geblokkeerd zien wegens vandalisme. Paul Brussel (overleg) 4 feb 2018 00:31 (CET)

 • Semibeveiligd voor 1 dag, al vrees ik dat dat het probleem eerder verschuift dan oplost. Paul, zou je eens willen aangeven wat er precies mis is met de bewerkingen van deze IP'ers? Die foto is duidelijk minder geslaagd, maar vandalisme kan ik er toch met de beste wil van de wereld niet in ontdekken. Groet, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 4 feb 2018 00:39 (CET)
  • Op WP:NL kennen we de gewoonte dat (adellijke) titels en predicaten alleen in de lead worden gezet wanneer die vanaf de geboorte bestaan; later verworven titels en predicaten komen daarin niet voor. In dit geval is Ollongren pas sinds 2002 een Nederlandse jkvr. en dus kan dat in haar geval niet. Dat predicaat staat daarentegen wel terecht in de infobox. Dit is herhaaldelijk uitgelegd maar dat wordt niet geaccepteerd: dat steeds reverten en niet ingaan op overleg is vandalisme. Paul Brussel (overleg) 4 feb 2018 00:53 (CET)
   • En het gaat gewoon door. Paul Brussel (overleg) 4 feb 2018 00:56 (CET)
    • Ik haak even in door hetgeen te herhalen wat ik zonet schreef op RegBlok: Ik heb de ranges van de IP-adressen dichtgezet aangezien ze allemaal van een VPN provider zijn. Wiki13 (overleg) 4 feb 2018 01:04 (CET)
     • Ik heb de beveliging omgezet naar alleen moderatoren aangezien men dus ook ingelogd weer doorging nadat de semibeveiliging was geplaatst. Bij deze dus Uitgevoerd Uitgevoerd. Wiki13 (overleg) 4 feb 2018 01:10 (CET)

Gebruiker:Jesse Klassen[bewerken]

Alvast Bedankt

  • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - ik heb de pagina zelfs verwijderd omdat het gebruikt werd om reclame te maken, in plaats van als introductie over de werkzaamheden hier op Wikipedia. Gebruikerspagina's zijn niet bedoeld als alternatieve website, of iets dergelijks. Dqfn13 (overleg) 12 feb 2018 23:42 (CET)

Kabinet-Rutte III[bewerken]

er is plotseling een semi-beveiliging ingesteld omdat er een kabinetslid is afgetreden, twee minuten geleden was de pagina nog onbeveiligd dus de toeval is erg groot dat er sprake zou zijn van vandalisme, dus graag opheffing van semi-blokkade zodat de juiste wijzigingen in het kabinet Rutte 3 kan worden aangepast. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.95.107.93 (overleg · bijdragen)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd terecht beveiligd aangezien er door verschillende IP's onjuiste informatie wordt toegevoegd. Natuur12 (overleg) 13 feb 2018 20:35 (CET)
Dan is het wel de plicht van de Semi-beveiligers de juiste informatie te vermelden!
U kunt de in uw ogen juiste informatie voorleggen op de overlegpagina van het artikel. Velocitas(↑) 13 feb 2018 20:52 (CET)
Voor de meelezers in Nederland is onmiddellijk duidelijk wat de kwestie is. Een minister onder vuur die kennellijk zijn ontslag heeft ingediend. Dat kan nooit lang duren. – Maiella (overleg) 13 feb 2018 20:48 (CET)
Er zijn hier kennelijk nog steeds mensen die zich niets aantrekken van het Nederlandse staatsrecht: een minister is pas geen minister meer als de Koning hem ontslag verleend heeft, en tot nu toe is er geen enkele gezaghebbende bron die verklaart dat de Koning dat gedaan heeft. Dat is overigens ook logisch omdat de minister-president die dat Koninklijk Besluit moet voorleggen nog in debat is met de Tweede Kamer. Paul Brussel (overleg) 13 feb 2018 21:54 (CET)
Kennelijk is hem intussen ontslag verleend. – Maiella (overleg) 14 feb 2018 09:25 (CET)

Halbe Zijlstra[bewerken]

Kan de beveiliging nu meteen worden opgeheven, nu duidelijk is dat zijn ontslag door de Koning is ingewilligd? Opdat de reguliere werkzaamheden van het team van redacteuren kan worden vervolgd. Desnoods met een {actueel}-sjabloon. – Maiella (overleg) 14 feb 2018 09:31 (CET)

Gelieve onmiddelijk het {actueel}-=sjabloon te plaasten om aan te geven dat de geboden info achterloopt. – Maiella (overleg) 14 feb 2018 09:34 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - beveiliging opgeheven. Ik vermoed dat er behalve zijn ontslag verder weinig nieuws over Zijlstra te melden zal zijn in de komende weken. Magere Hein (overleg) 14 feb 2018 09:44 (CET)
Mijn dank. Ik heb er alle vertrouwen in dat het team van redacteuren de hectiek weet te pareren. – Maiella (overleg) 14 feb 2018 09:54 (CET)

Voorpagina > In het nieuws - verkeerde vermelding strafhof[bewerken]

Er staat nu deels foutief:
Het Internationaal Gerechtshof begint een strafrechtelijk onderzoek naar de Filipijnse president Rodrigo Duterte, wegens mogelijke misdaden in het kader van zijn antidrugsbeleid.
Zou moeten zijn:
Het Internationaal Strafhof begint een strafrechtelijk onderzoek naar de Filipijnse president Rodrigo Duterte, wegens mogelijke misdaden in het kader van zijn antidrugsbeleid.
oSeveno (Overleg) 15 feb 2018 16:15 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd zie hier. Had je ook zelf kunnen doen. vr groet Saschaporsche (overleg) 15 feb 2018 16:28 (CET)

Jongerenafdeling FvD (JFVD)[bewerken]

Hallo, ik wou graag vragen of de beveiliging van de pagina van de jongeren afdeling van FvD kan worden ingetrokken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jongerenorganisatie_Forum_voor_Democratie

Ik zie nu dat ik hem niet kan aanmaken. Ik zie ook dat een vorige user de regels heeft overtreden maar ik ben van plan om alleen objectieve informatie te verstrekken.

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden.

Mvg.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Lavendel1337 (overleg · bijdragen) 22 feb 2018 22:46

De vorige aanmaker heeft niet de regels overtreden, maar een artikel aangemaakt over een jongerenpartij zonder encyclopedische relevantie aan te hebben kunnen tonen. Het is onaannemelijk dat dat in zo'n korte periode is veranderd, hoewel je een poging in je persoonlijke kladblok zou kunnen wagen. Velocitas(↑) 22 feb 2018 23:02 (CET)
(na bwc)Hoi Lavendel, de pagina is inderdaad regelmatig aangemaakt en weer verwijderd. Je kunt, als je serieus bent, een neutraal artikel schrijven in je Kladblok. Een link daar naartoe staat rechtsboven in beeld en die komt hier uit. Als je de encyclopedische relevantie aan kunt tonen en het het artikel klaar is kunnen we de beveiliging er af halen, of het artikel verplaatsen naar de hoofdnaamruimte. Voor nu dus Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 22 feb 2018 23:09 (CET)