Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Overige

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gtk-paste.svg Verzoekpagina voor overige verzoeken
Klik hier om direct een verzoek te doen
1rightarrow.png WP:OV
1rightarrow.png WP:VP/O
Weet je niet waar je je probleem of verzoek moet plaatsen, dan kun je die op deze pagina melden: voor verzoeken aan het OTRS-team kan Wikipedia:OTRS/Vragen gebruikt worden. Vragen voor alle gebruikers op de helpdesk.

Overleg zal naar de overlegpagina worden verplaatst.

Nieuwe verzoeken bovenaan plaatsen, zodat een chronologische volgorde ontstaat. Behandelde verzoeken ouder dan één week kunnen verplaatst worden naar het archief.
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Vrede[bewerken]

Beste Moderatoren, ik heb beloofd om oude artikelen, nog zonder de nu gewenste refs, te verbeteren en aan te vullen. Dat gaat niet wanneer iedere bewerking een veldslag wordt met Paul Brussel. Hij grijpt iedere kans aan om me te beledigen of in een kwsaad daglicht te stellenen, wat erger is, het schiet niets op... Zou het geen goed idee zijn om Paul te vragen om mij en de te corrigeren artikelen een tijd met rust te laten zodat de artikelen onder het oog van, en in overleg met andere kritische maar redelijker wikipedianen kunnen worden gereviseerd? Ik wil het graag doen, maar op deze manier is het -misschien wel opzettelijk- ziekmakend en kan het niet lukken! Ik heb een aantal malen geprobeerd vrede met Paul te sluiten, maar daar gaat hij niet op in, integendeel... Misschien weet u een oplossing! Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 9 okt 2015 02:47 (CEST)

Wat je natuurlijk ook kan doen, is een artikel dat je wilt verbeteren vanuit de hoofdnaamruimte te verplaatsen naar je eigen gebruikersnaamruimte (desnoods via een verzoek aan de moderatoren als de gemeenschap dat noodzakelijk acht). Ik denk niet dat Paul Brussel er enig bezwaar tegen heeft dat een door jou geschreven artikel dat opknapping behoeft (tijdelijk) uit de encyclopedie verdwijnt. Wat je er vervolgens in je gebruikersnaamruimte mee doet, zal hem verder ook worst wezen, dus je kunt er daar ongestoord aan werken. Op het moment dat je er klaar mee bent, zet je het artikel weer terug (of je doet een verzoek daartoe). Daarna is Paul Brussel (en met hem de rest van de gemeenschap) weer aan de beurt. EvilFreD (overleg) 9 okt 2015 04:30 (CEST)
Beste Fred, ik wil met de hele gemeenschap wel werken, maar Paul wil dat niet... Hij heeft, vrees ik, een ander doel. Robert Prummel (overleg) 9 okt 2015 14:17 (CEST)

Bureaucratentekort[bewerken]

Hoi moderatoren,

Basvb heeft besloten het bureaucraatbitje in te leveren. Dan blijven alleen gebruiker:Taketa, gebruiker:Kippenvlees1 en ikzelf over. Dat is wat weinig, zeker gezien we allen last hebben van volle off-wiki agenda's en dus niet altijd goed de tijd hebben om bv. de arbcomverkiezingen te regelen. Bij deze dus een oproepje om te overwegen je aan te melden. (Niet-mods die bureaucraat zouden willen worden moeten een tussenstop bij WP:AM maken.) CaAl (overleg) 25 sep 2015 09:31 (CEST)

Voor mij persoonlijk is het beter om de herbevestiging af te wachten. Sjoerd de Bruin (overleg) 25 sep 2015 10:46 (CEST)

Verwijderlijst[bewerken]

Is het bekend dat de afhandeling van de verwijderlijst elf dagen achterloopt? Natuurlijk mag het ook later, maar het wordt wel steeds meer werk om de achterstand in te halen. ErikvanB (overleg) 11 sep 2015 06:07 (CEST)

Klik hier =>WP:AM EvilFreD (overleg) 11 sep 2015 06:19 (CEST)
 :) Leuk gedaan. ErikvanB (overleg) 11 sep 2015 12:06 (CEST)
Een achterstand heeft vaak maar een reden en dat is onderbezetting. Sjoerd de Bruin (overleg) 11 sep 2015 12:07 (CEST)
Een andere reden is de vinnige sfeer bij meerdere discussies op de verwijderlijst en terugplaatslijst. In plaats van argumenten staat het er soms vol met ad hominems en andere drogredenen. De moderator die de nominatie vervolgens afhandeld, heeft het haast per definitie fout gedaan bij de helft. Dat helpt (in ieder geval voor mij) niet aan de motivatie om eens wat dagdelen af te handelen. CaAl (overleg) 11 sep 2015 12:30 (CEST)
Ik sluit mij daar graag bij aan... het gekrakeel zonder goede argumenten voor of tegen behoud maakt het niet makkelijker om een beslissing te nemen. Dqfn13 (overleg) 11 sep 2015 17:17 (CEST)
Klopt, Vroeger was het hier op Wiki heel plezierig! We discussieerden en een grapje kon er ook wel eens af. Nu worden veel persoonlijke aanvallen gedaan. Robert Prummel (overleg) 9 okt 2015 14:19 (CEST)

Samenvoegingsmethode Delta Lloyd[bewerken]

Dit (en dan vervolgens dit) mocht toch nooit? De auteurs staan dan niet in de paginageschiedenis, en als de redirect ooit verwijderd wordt, zijn de auteurs helemáál verdwenen. Je kan geschiedenissen samenvoegen, zo weet ik haast wel zeker. Neanderen is geen moderator. ErikvanB (overleg) 5 jun 2015 01:48 (CEST)

Dit is de gebruikelijke samenvoegmethode, zoals ook beschreven op Help:Samenvoegen van artikelen. Het is belangrijk dat in de bewerkingssamenvatting vermeld wordt uit welk artikel de tekst komt zodat daar de auteurs opgezocht kunnen worden. Als de redirect verwijderd wordt zijn inderdaad de auteurs ook verdwenen, dus: nooit redirects (laten) verwijderen als er ooit een echt artikel onder die titel gestaan heeft! :-)
MrBlueSky (overleg) 5 jun 2015 02:11 (CEST)
Ter aanvulling: de licentievoorwaarden vragen om naamsvermelding, en daar is vroeger een erg strikte interpretatie aan gehangen. Tegenwoordig is het productief kunnen bewerken belangrijker dan het gemakkelijk kunnen traceren van auteurs. --BDijkstra (overleg) 5 jun 2015 10:25 (CEST)
Oh ja? Heb ik ergens een beleidswijziging gemist? WIKIKLAAS overleg 5 jun 2015 10:34 (CEST)
Soms veranderen dingen gewoon zonder dat er beleid is opgesteld voor het oude of het nieuwe. Of is er ergens in een stoffig achterkamertje een richtlijn hieromtrent? --BDijkstra (overleg) 5 jun 2015 13:07 (CEST)
De richtlijn dat je de auteur van een bijdrage moet kunnen terugvinden, is volgens mij stevig verankerd in onze licentievoorwaarden. Dan mag er niet zonder duidelijk besluit mee gemarchandeerd worden. WIKIKLAAS overleg 5 jun 2015 13:47 (CEST)
Ik zeg alleen dat dat "terugvinden" nu wat pragmatischer wordt opgevat. Er is geen sprake van marchanderen met de voorwaarden zelf. --BDijkstra (overleg) 5 jun 2015 14:26 (CEST)
Het was mij niet bekend dat je geschiedenissen kunt samenvoegen. Je mag gerust mijn samenvoeging verwijderen om de pagina's met geschiedenis terug samen te voegen (en de overlegpagina's dan ook maar?). Neanderen (overleg) 5 jun 2015 22:07 (CEST)
Ja, de overlegpagina's dan ook. Ik geloof dat samenvoegen van geschiedenissen vrij ingewikkeld is en niet iedereen kan dat. Daarom duurt het wel eens wat langer tot er een moderator langskomt die het aankan. Dit herinner ik me tenminste van vroeger. Samenvoegen is eigenlijk de enige echt zuivere weg als je de licentievoorwaarden optimaal wilt naleven. ErikvanB (overleg) 12 jun 2015 14:34 (CEST)
Ik kan het niet aan! Ik bedoel, ik zou niet weten hoe. Is er nog een moderator die zich hiertoe geroepen voelt? RONN (overleg) 8 sep 2015 11:50 (CEST)


Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Verwijderen links naar uitstekende Wikiquote-pagina's[bewerken]

Geachte moderatoren,

In De Kroeg is herhaalde malen (met name door RJB) (terecht) aangekaart, dat sommige {{Wikiquote}}-links beter konden worden verwijderd, omdat deze verwezen naar een WQ-pagina met niet- of slecht-onderbouwde citaten, of met maar een citaat, dat ook al in het WP-artikel voorkomt. Ik kan me volledig vinden in die kritiek en de daaraan verbonden verwijderingen (en heb zelf ook enkele van die links verwijderd). Nu is echter Paul Brussel (overleg | bijdragen | bloks) op een missie gegaan ([1], [2]) om links WQ-verwijderen op Louis Couperus en Rogi Wieg, niet vanwege kwaliteitsproblemen, maar omdat er volgens hem sprake is van auteursrechtenschendingen. Hij gaat er daarbij volledig aan voorbij dat (a) Louis Couperus meer dan 70 jaar geleden is overleden, en (b) in beide gevallen de WQ-pagina's een goed aantal uitstekende citaten bevat die volledig worden beschreven met bron en aangegeven voorbeeld-aanhalingen, waardoor ze volledig door het citaatrecht worden gedekt. Ik verzoek een moderator om Paul Brussel te verzoeken zijn onzalige actie te staken en zijn laatste wijzigingen terug te draaien. Alvast bedankt, W\|/haledad (zegt u het maar) 20 jul 2015 19:23 (CEST)
PS: zie ook discussies: Overleg gebruiker:Paul Brussel, Wikipedia:De_kroeg#Wikiquote-links (3?), en q:Overleg:Louis Couperus. W\|/haledad (zegt u het maar) 20 jul 2015 21:23 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Ik zie geen noodzaak tot ingrijpen, er worden wel vaker links verwijderd die een ander uiterst nuttig vind. Probeer daar vooral samen uit te komen. De discussie over wel of geen auteursrechtenschending heeft overigens naar mijn mening betrekking op Wikiquote, niet op Wikipedia en hoort dan ook dáár plaats te vinden. RONN (overleg) 8 sep 2015 11:50 (CEST)

IPv6 anoniem die slordig is[bewerken]

Een gebruiker van de 2a02:1811:c501:2a00::/64 (overleg | bijdragen | bloks) range veranderd dolgraag de voetbalstatistieken aan van spelers die in België voetballen. Opzich niets mis mee, alleen dat er standaard de totalen vergeten word bij te werken. Een bericht op de Overleg Pagina heeft geen zin, omdat ik de bewerkingen pas bij de anoniemen-controle tegen kom en dan is de gebruiker niet meer actief en de volgende keer zit die op een andere IP-adres van dezelfde range. Gisteren heb ik de spelers handmatig terug gedraaid met dezelfde tekst erbij in de samenvatting dat ook de totalen bijgewerkt moeten worden. Maar vandaag zijn er weer meer dan 30 spelers onjuist aangepast. Mijn vraag is wat kan ik hier het beste tegen doen? Ik heb uiteraard geen zin om elke week die totalen te moeten aanpassen. En zoals gezegd op de Overleg Pagina iets vermelden heeft achteraf ook geen zin. ARVER (overleg) 2 aug 2015 18:26 (CEST)

Voorlopig draai ik alle bewerkingen van deze anoniem terug waar wel totalen gevraagd word en hij deze niet aanpast en de rest wel. Want zoals eerder vermeld het draait hier om een zeer grote groep spelers. ARVER (overleg) 4 aug 2015 09:49 (CEST)
Dat doen is wijs, als het doorgaat kan een rangeblok (tijdelijk) soelaas bieden. Helaas is er een gebruiker die het systeem aan het uittesten is door minilemmata te plaatsen zowel op sportgebied (auto, voetbal) als muziekgebied en die ook uittest of kleine wijzigingen die soms echt niet kloppen ook wel gecontroleerd worden. Laat maar weten of verder onderzoek noodzakelijk is ook en geef hier alsjeblieft een paar voorbeelden. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 aug 2015 10:50 (CEST)
Heb als ik naar de anoniemencontrolelijst en de bewerkingen van deze range kijk, het idee dat het om een onervaren gebruiker gaat, wel iemand die het probeert maar eigenlijk net een extra beetje hulp nodig heeft om het helemaal goed te doen. Het is zo jammer dat je geen Overleg kan plaatsen via de range, want dat zou in dit geval denk ik het beste werken. ARVER (overleg) 4 aug 2015 11:04 (CEST)
Ja dat is inderdaad jammer. Mocht alles kloppen (dat kost jou overigens heel veel controletijd!) dan is als het gebeurt *meteen* een berichtje op de overlegpagina een optie. Mocht dat niet helpen dan kan een rangeblok daarna volgen met in de bloksamenvatting een doorlink naar die overlegpagina zodat de persoon daar kan lezen waarom diens handelen ongewenst is. Dus meld dat gerust hier indien nodig. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 4 aug 2015 13:42 (CEST)

Nu geen moderatoractie nodig, daarom verplaatst naar afgehandeld. RONN (overleg) 8 sep 2015 11:50 (CEST)

Malle[bewerken]

Kan er iets gedaan worden aan het POV-gepush van Doumbiodoris op dit artikel. Hij mengt elementen uit het ruimtelijk structuurplan met andere geografische elementen. Akadunzio (overleg) 5 sep 2015 20:34 (CEST)

  • Ongelijk proberen te verdoezelen met POV insinuaties heb ik recentelijk nog meegemaakt spijtig genoeg. In het artikel wordt de bron aangehaald en aangehaald in de tekst zelf dat dit volgt uit het Ruimtelijk Structuurplan. Nog slaagt Akadunzio er niet in dit te vatten en gaat hij over tot herhaaldelijk vandalisme... Doumbiodoris (overleg) 5 sep 2015 20:39 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Er is blijkbaar meer onenigheid over de inhoud van alle Malle-artikelen. Er is een oproep gedaan op Overleg gewenst en hier loopt overleg, daar kan dit wellicht in worden meegenomen. RONN (overleg) 8 sep 2015 11:50 (CEST) PS Had even niet gezien dat deze gebruiker inmiddels voor onbepaalde tijd is geblokkeerd wegens sokpopmisbruik.