Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gnome-compressed.svg Verzoekpagina voor (de)blokkades van geregistreerde gebruikers
Iedereen kan hier een (de)blokkeringsverzoek voor een geregistreerde gebruiker plaatsen. Probeer inhoudelijke conflicten niet via deze pagina te beslechten. Plaats nieuwe verzoeken onder kopje 1.1 of 1.2. Voorzie je verzoek van een duidelijke motivering met links naar relevante pagina's. Stel de betreffende gebruiker op een vriendelijke manier op de hoogte via zijn of haar overlegpagina. Betreft het crosswikivandalisme op meerdere taalversies dan kan hier een verzoek geplaatst worden.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VRB
Zie WP:VP/RB
Zie WP:REGBLOK
Beoordeling: Elk verzoek wordt geëvalueerd door een moderator, die kan beslissen om de gebruiker al dan niet te (de)blokkeren, of eventueel een andere in zijn/haar ogen gepaste actie te ondernemen. De behandelend moderator voegt zijn feedback en de gekozen maatregel toe en verplaatst het verzoek naar de afgehandelde verzoeken. Deze worden na een week in het archief geplaatst. (De)blokkades van geregistreerde gebruikers (met uitzondering van echte ingelogde vandalen, die voor onbepaalde tijd geblokkeerd worden) worden door de behandelend moderator op Wikipedia:Blokkeringsmeldingen gemeld.
Discussies: Omwille van de overzichtelijkheid wordt na het nemen van de beslissing een eventuele discussie verplaatst naar de overlegpagina.
Procedure: Volgens de richtlijnen wordt een ingelogde vandaal op dezelfde manier geblokkeerd als een anonieme vandaal. Voor een echte geregistreerde gebruiker moet er echter duidelijke steun voor de (de)blokkade zijn van de gemeenschap.
Structureel vandalisme: Bij vermoeden van structureel vandalisme kun je de checklijst raadplegen en hier bij het blokverzoek aanvullende informatie plaatsen.
Gelieve in je verzoek – niet in het kopje! – {{lg|Gebruikersnaam}} te plaatsen en te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)!


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken ter beoordeling door meerdere moderatoren[bewerken]

Een verzoek dat veel discussie op zou kunnen roepen, of waarover een afhandelend moderator twijfelt, kan hier geplaatst worden. Het verzoek zal alhier in principe niet worden afgehandeld voordat minimaal vijf moderatoren hun visie hebben gegeven. Uiteraard wordt de inbreng van alle gebruikers meegewogen.

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Sophie Mini[bewerken]

Sophie Mini (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) - Reïncarnatie van de Olhavandaal: zie Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Olha. Wikiwerner (overleg) 8 mrt 2018 21:15 (CET)

 • Uitgevoerd Uitgevoerd - OT - geen zinvolle bijdrage te bespeuren. Tulp8 (overleg) 8 mrt 2018 21:24 (CET)
  • Tevens globaal laten locken. Xxmarijnw overleg 8 mrt 2018 21:34 (CET)
   • Hartstikke bedankt! Is zo te zien van wiki naar wiki gehopt vandaag. Wikiwerner (overleg) 8 mrt 2018 22:06 (CET)

Trophienl[bewerken]

Trophienl (overleg | bijdragen | bloks) -OG- Bedrijfsnaam. Trophienl is een URL zonder puntje, dat wordt dan trophie.nl een artiesten management. Onder deze naam werd een promotioneel artikel aangemaakt over een rapper. Deze rapper valt onder dit bedrijf. Rode raaf (overleg) 11 mrt 2018 09:15 (CET)

Inmiddels Uitgevoerd Uitgevoerd door Mbch331, waarvoor dank. Wikiwerner (overleg) 11 mrt 2018 19:20 (CET)

Jgjbrgfeiohefgijo[bewerken]

Park Tivoli[bewerken]

Patatbakker45[bewerken]

Nos.redacteur[bewerken]

Bjelka[bewerken]

 • Bjelka (overleg | bijdragen | bloks) - Blijft me voortdurend valselijk beschuldigen van ingelogd vandalisme. Hier een voorbeeld, maar dit is helaas niet het enige de laatste dagen. Dit mag eindelijk eens gaan stoppen. Akadunzio (overleg) 15 mrt 2018 00:20 (CET)
  • Nog voordat dit blokverzoek werd ingediend, had ik Bjelka op zijn overlegpagina dringend verzocht zich te onthouden van de kwalificatie 'ingelogde vandaal', omdat een dergelijke (dis)kwalificatie moeilijk anders opgevat kan worden als een persoonlijke aanval. In zijn reactie op mijn verzoek kiest Bjelka er echter voor opnieuw deze kwalificatie te gebruiken. Ik heb 1 dag afkoelblok opgelegd wegens het uiten van persoonlijke aanvallen. Ik neem aan dat daarmee het blokverzoek als afgehandeld beschouwd kan worden. Ik adviseer zowel Akadunzio als Bjelka elkaar niet op te zoeken. Mocht dit voor (een van) hen een onbegaanbare weg zijn, en daar lijkt het van beide kanten tot nu toe op, dan is in mijn ogen een gang naar de arbitragecommissie onvermijdelijk. Machaerus (overleg) 16 mrt 2018 22:44 (CET)

compleet verzoek met alle discussie naar overlegpagina

LeonardH[bewerken]

 • LeonardH (overleg | bijdragen | bloks) - Gebruiker is in het verleden zeer vaak ([1]) aangesproken op BTNI schendingen van het type Lille veranderen in Rijsel hoewel beide termen correct zijn en daarvoor is hij ook al geblokkeerd geweest. In de afgelopen 30 uur heeft hij 132 edits gedaan die bijna allemaal in strijd zijn met BTNI! - Robotje (overleg) 18 mrt 2018 23:50 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd – 1 dag blok. Begint dat hele circus nu weer opnieuw? WIKIKLAAS overleg 19 mrt 2018 01:07 (CET)

Floating Solar Nederland[bewerken]

Floating Solar Nederland (overleg | bijdragen | bloks) - bedrijfsnaam. Nietanoniem (overleg) 20 mrt 2018 11:26 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - buiten gebruik genomen - Magere Hein (overleg) 20 mrt 2018 11:27 (CET)