Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


System-config-users.svg Verzoekpagina voor sokpopcontrole
Klik hier om direct een verzoek te doen
Zie WP:VP/S
Zie WP:VP/CU
Zie WP:SOKPOP
Gebruikers die een gefundeerde reden hebben om misbruik van sokpoppen te vermoeden, kunnen dat hier melden. Een checkuser kan uitgevoerd worden door één van de checkusers en een moderator kan vervolgens indien nodig gepaste acties ondernemen. Doe je verzoek chronologisch. Geef bij een verzoek duidelijk aan wat de reden ervan is (motiveer deze met links) en link de accounts: mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker gezien de aard van het vandalisme een geïdentificeerde structurele vandaal is (en dus een nieuw aangemaakte sokpop gebruikt), dan kun je dit eerst nakijken op Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme en in het checkuserverzoek ook naar die vermelding daar verwijzen.
Procedure voor de aanvrager:
 1. Zorg dat u ingelogd bent. Plaats het verzoek tot checkuser op deze verzoekpagina onderaan het kopje "Nieuwe verzoeken". Dit kan desgewenst door middel van het aanpassen van de volgende voorbeeldtekst:
  {{subst:Aanvraagcheckuser|Hoofdgebruikersaccount|Vermoedelijke sokpop|Motivatie voor checkuserverzoek|~~~~}}
  Wilt u meer dan twee accounts laten vergelijken, link dan de andere accounts in de sectie "Motivatie voor checkuserverzoek" door middel van het sjabloon {{lg}}.
  Denk eraan uw motivering te voorzien van relevante links: onvoldoende gemotiveerde of onjuist gelinkte verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
 2. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren, maar de checkusers houden deze pagina wel degelijk in de gaten.
 3. Na de bevindingen van de checkuser zal een moderator indien opportuun maatregelen nemen.
Niet rechtstreeks bij een verzoek betrokken gebruikers worden verzocht eventuele opmerkingen en vragen onder het kopje 'Commentaar van andere gebruikers' te plaatsen. Voor meer informatie over het gebruik van checkuser op de Nederlandstalige Wikipedia, zie het checkuserbeleid (Engelstalig) en het privacybeleid. Afgehandelde verzoeken worden na een week gearchiveerd. De jaararchieven zijn hier te raadplegen.


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Voor afhandeling moderator[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Kinderministerie België[bewerken]

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd de gegevens van Mauropreneel (overleg | bijdragen | bloks) zijn gelijk aan die van Maurp (overleg | bijdragen | bloks). Gegevens heb ik klaar staan om naar een moderator door te mailen. Wie wil? Japiot (overleg) 2 mrt 2017 22:02 (CET)

Fruitartikelen[bewerken]

Bevindingen checkuser: Eerste 4 gebruikers zijn aan het IP te koppelen, andere 2 niet, hun IP's niet relevant. Wel nog gevonden:

met 'interessante' gebruikerspagina's. Verder zonder bewerkingen:

Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 4 mrt 2017 00:27 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd - ik heb de school ingelicht hierboven wat aangevuld voor hen qua informatie en dank. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2017 07:46 (CET)

Webbart & 2a02:1811:e426:9a00:b1be:22e9:7198:5906[bewerken]

Bevindingen (door checkuser):Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Ik zie hier een oningelogde gebruiker die zich op een gegeven moment aanmeldt (tussen 20:34 en 20:44). Verdere acties zijn gedaan als Webbart (overleg | bijdragen | bloks). Waarschuwing op overlegpagina is https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Sokpoppenprima en moet voldoende zijn. Japiot (overleg) 6 mrt 2017 22:56 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd account dag time out gegeven want die ging door na waarschuwing aan het IP. Bij hervatten kan de spamlink op de blacklist geplaatst worden zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 mrt 2017 08:27 (CET)

Plaatsnamen in Frans-Vlaanderen[bewerken]

Bevindingen checkuser:

Commentaar van andere gebruikers[bewerken]

Gelieve dit verzoek niet in behandeling te nemen. De bewerking die het IP deed hield op geen enkele wijze verband met de bewerkingen van Wikiwerner en LeonardH. Dat een nieuwe gebruiker eerst via IP werkt en dan een gebruikersnaam registreert, valt duidelijk niet onder sokpopmisbruik. Maar bovenal betreft het dus twee ongerelateerde zaken. Wikiwerner heeft bovedien kortgeleden een paarhonderd bewerkingen van LeonardH ongedaan gemaakt. Dat er dan op één van al die artikelen 's anderendaags iemand voorbij komt om iets heel anders te doen dan wat LeonardH deed, kan bezwaarlijk als verdacht gekenmerkt worden. EvilFreD (overleg) 7 mrt 2017 23:40 (CET)

Ingetrokken. De anonieme gebruiker geeft een goede onderbouwing in een latere bewerking. Bij deze excuses. Wikiwerner (overleg) 8 mrt 2017 22:59 (CET)
Dat deze gebruikers ontmaskerd worden als zijnde sokpoppen van L de B heb ik natuurlijk niets op tegen, maar kan ik er er van uitgaan dat dit een geheel nieuw verzoek betrof (per mail), of was LeonardH alsnog onderdeel van de controle, ondanks mijn weerlegging van de verdachtmakingen en de intrekking naar aanleiding daarvan? EvilFreD (overleg) 12 mrt 2017 11:23 (CET)
Uiteraard het eerste. Leonard heeft hier nix mee te maken en is niet onderzocht ook. Dit is het gewone bekende geklier van deze LSV. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 mrt 2017 13:04 (CET)
Toppie. EvilFreD (overleg) 12 mrt 2017 13:08 (CET)

Hoaxplaatsers[bewerken]

Bevindingen checkuser:Uitgevoerd Uitgevoerd, maar geen match gevonden. Japiot (overleg) 16 mrt 2017 22:15 (CET)
 • Dank voor de check. Twee personen in samenspanning dus. Zal ze aanspreken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 mrt 2017 11:22 (CET)

Persoonspromo[bewerken]

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd Positieve check, gegevens + 1 extra ip-adres doorgemaild naar MoiraMoira. Japiot (overleg) 6 mrt 2017 21:36 (CET)
 • Mee bezig Mee bezig en dank weer voor de supersnelle afhandeling! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 mrt 2017 21:38 (CET)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd sokpoppen buiten gebruik gesteld, artikel is inmiddels niet bekleven en hoofdaccount finale waarschuwing gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 mrt 2017 20:45 (CET)

LSV LeodeBeo again?[bewerken]

Gebruiker is OT geblokkeerd. Zijn er nog meer sokken? Xxmarijnw overleg 18 mrt 2017 17:22 (CET)
Inderdaad Leo, met Xxmarijnw besproken, de relevante gegevens zijn verstrekt aan Ronald voor proxy-checks. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 mrt 2017 18:54 (CET)