Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search


System-config-users.svg Verzoekpagina voor sokpopcontrole
Klik hier om direct een verzoek te doen
Zie WP:VP/S
Zie WP:VP/CU
Zie WP:SOKPOP
Gebruikers die een gefundeerde reden hebben om misbruik van sokpoppen te vermoeden, kunnen dat hier melden. Een checkuser kan uitgevoerd worden door één van de checkusers en een moderator kan vervolgens indien nodig gepaste acties ondernemen. Doe je verzoek chronologisch. Geef bij een verzoek duidelijk aan wat de reden ervan is (motiveer deze met links) en link de accounts: mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker gezien de aard van het vandalisme een geïdentificeerde structurele vandaal is (en dus een nieuw aangemaakte sokpop gebruikt), dan kun je dit eerst nakijken op Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme en in het checkuserverzoek ook naar die vermelding daar verwijzen.
Procedure voor de aanvrager:
  1. Zorg dat u ingelogd bent. Plaats het verzoek tot checkuser op deze verzoekpagina onderaan het kopje "Nieuwe verzoeken". Dit kan desgewenst door middel van het aanpassen van de volgende voorbeeldtekst:
    {{subst:Aanvraagcheckuser|Hoofdgebruikersaccount|Vermoedelijke sokpop|Motivatie voor checkuserverzoek|~~~~}}
    Wilt u meer dan twee accounts laten vergelijken, link dan de andere accounts in de sectie "Motivatie voor checkuserverzoek" door middel van het sjabloon {{lg}}.
    Denk eraan uw motivering te voorzien van relevante links: onvoldoende gemotiveerde of onjuist gelinkte verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
  2. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren, maar de checkusers houden deze pagina wel degelijk in de gaten.
  3. Na de bevindingen van de checkuser zal een moderator indien opportuun maatregelen nemen.
Niet rechtstreeks bij een verzoek betrokken gebruikers worden verzocht eventuele opmerkingen en vragen onder het kopje 'Commentaar van andere gebruikers' te plaatsen. Voor meer informatie over het gebruik van checkuser op de Nederlandstalige Wikipedia, zie het checkuserbeleid (Engelstalig) en het privacybeleid. Afgehandelde verzoeken worden na een week gearchiveerd. De jaararchieven zijn hier te raadplegen.


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Voor afhandeling moderator[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

94.214.141.98 & KingVinc3ntt[bewerken]

Bevindingen (door checkuser): Uitgevoerd Uitgevoerd CU-matig positief. Naast de vermelde twee sokpoppen ook nog Estelless331 (overleg | bijdragen | bloks) via dit IP-adres. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 15 aug 2018 19:12 (CEST)
  • Alle accounts waren al geblokkeerd als ingelogde reclamevandalen. De verzamelblokmelding is nu aangevuld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 aug 2018 21:36 (CEST)

Sjoelen[bewerken]

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd Kan deze twee niet linken, maar lijken wel vanuit dezelfde plaats te editen. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 15 aug 2018 19:21 (CEST)

IP-sokpoppen van Bart Versieck?[bewerken]

Bevindingen checkuser: Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Geslaagd voor de ducktest. Ik ga niet vissen naar accounts. Kun je me uitleggen wat een CU aan de ducktest gaat toevoegen en wat de vervolgacties zouden moeten zijn? Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 15 aug 2018 19:30 (CEST)
Een tijdelijke blokkade voor de IP-range vanwege blokontduiking? Wikiwerner (overleg) 15 aug 2018 19:32 (CEST)
Dat geeft teveel 'collateral damage'. De provider geeft dymanische IP's, ook op andere ranges dan deze. Dat is echt dweilen met de kraan open. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 15 aug 2018 21:05 (CEST)

Matthias Manasi[bewerken]

Bevindingen checkuser: Uitgevoerd Uitgevoerd CU-matig zeer waarschijnlijk positief, zelfde provider en locatie. Pascal Rendal (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | sul | CA | cross-wiki) hoort hier als sokpop ook bij. Deze was 29 juli op de fr-wiki ook actief. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 15 aug 2018 19:03 (CEST)

London Loy[bewerken]

Bevindingen checkuser: Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Ik lees de 4 punten van sokpopmisbruik en ik zie geen reden voor een onderzoek. We hebben te maken met 4 verschillende (?) gebruikers die bijdragen aan het artikel. Er wordt niet geprobeerd om iemand te beinvloeden, er is geen getrol en geen mogelijke ontduiking van een blokkade. We hebben nu een artikel; of die encyclopedisch is en of er waarheid in staat is op deze pagina niet relevant. Wat ik als gebruiker wel gedaan heb, is het verwijderen van het atletiekverhaal. Niet relevant, mogelijk is het trivia, maar dan moeten er bronnen bij geleverd worden. Japiot (overleg) 17 aug 2018 00:16 (CEST)