Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


System-config-users.svg Verzoekpagina voor sokpopcontrole
Klik hier om direct een verzoek te doen
Zie WP:VP/S
Zie WP:VP/CU
Zie WP:SOKPOP
Gebruikers die een gefundeerde reden hebben om misbruik van sokpoppen te vermoeden, kunnen dat hier melden. Een checkuser kan uitgevoerd worden door één van de checkusers en een moderator kan vervolgens indien nodig gepaste acties ondernemen. Doe je verzoek chronologisch. Geef bij een verzoek duidelijk aan wat de reden ervan is (motiveer deze met links) en link de accounts: mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker gezien de aard van het vandalisme een geïdentificeerde structurele vandaal is (en dus een nieuw aangemaakte sokpop gebruikt), dan kun je dit eerst nakijken op Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme en in het checkuserverzoek ook naar die vermelding daar verwijzen.
Procedure voor de aanvrager:
  1. Zorg dat u ingelogd bent. Plaats het verzoek tot checkuser op deze verzoekpagina onderaan het kopje "Nieuwe verzoeken". Dit kan desgewenst door middel van het aanpassen van de volgende voorbeeldtekst:
    {{subst:Aanvraagcheckuser|1=Hoofdgebruikersaccount|2=Vermoedelijke sokpop|3=Motivatie voor checkuserverzoek|4=~~~~}}
    Wilt u meer dan twee accounts laten vergelijken, link dan de andere accounts in de sectie "Motivatie voor checkuserverzoek" door middel van het sjabloon {{lg}}.
    Denk eraan uw motivering te voorzien van relevante links: onvoldoende gemotiveerde of onjuist gelinkte verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
  2. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren, maar de checkusers houden deze pagina wel degelijk in de gaten.
  3. Na de bevindingen van de checkuser zal een moderator indien opportuun maatregelen nemen.
Niet rechtstreeks bij een verzoek betrokken gebruikers worden verzocht eventuele opmerkingen en vragen onder het kopje 'Commentaar van andere gebruikers' te plaatsen. Voor meer informatie over het gebruik van checkuser op de Nederlandstalige Wikipedia, zie het checkuserbeleid (Engelstalig) en het privacybeleid. Afgehandelde verzoeken worden na een week gearchiveerd. De jaararchieven zijn hier te raadplegen.


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Voor afhandeling moderator[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Unattainableworld & J.T.Paauw[bewerken]

Bevindingen (door checkuser)
Inderdaad is er tweemaal een artikel aangemaakt, echter met geheel verschillende inhoud. Dat dit niet zo hoort moge duidelijk zijn. Onze definitie van Sokpopmisbruik is beperkt tot 4 punten. Aan welke van deze punten heeft deze gebruiker zich schuldig gemaakt? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 11 sep 2019 18:11 (CEST)
Punt drie: technisch gezien geen blokkade, maar wel het herplaatsen van ongewenste content. En inderdaad was het een andere inhoud, maar de strekking was hetzelfde. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 23:54 (CEST)
Ik ben geen voorstander van een CU check hier, ik denk dat het gebruik van dit zware middel hier niet voldoende gerechtvaardigd is. En inderdaad, technisch gezien is er geen sprake van punt 3. Mocht het artikel nu nog een keer opduiken, dan wordt het wellicht een ander verhaal. Jcb - Amar es servir 15 sep 2019 21:19 (CEST)
Geen controle op dit moment, het moge duidelijk zijn dat ik het met Jcb eens ben. Elly (overleg) 15 sep 2019 23:06 (CEST)
Commentaar van andere gebruikers
Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Momenteel geen moderatoractie nodig. Encycloon (overleg) 17 sep 2019 00:00 (CEST)