Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


System-config-users.svg Verzoekpagina voor sokpopcontrole
Klik hier om direct een verzoek te doen
Zie WP:VP/S
Zie WP:VP/CU
Zie WP:SOKPOP
Gebruikers die een gefundeerde reden hebben om misbruik van sokpoppen te vermoeden, kunnen dat hier melden. Een checkuser kan uitgevoerd worden door één van de checkusers en een moderator kan vervolgens indien nodig gepaste acties ondernemen. Doe je verzoek chronologisch. Geef bij een verzoek duidelijk aan wat de reden ervan is (motiveer deze met links) en link de accounts: mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker gezien de aard van het vandalisme een geïdentificeerde structurele vandaal is (en dus een nieuw aangemaakte sokpop gebruikt), dan kun je dit eerst nakijken op Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme en in het checkuserverzoek ook naar die vermelding daar verwijzen.
Procedure voor de aanvrager:
 1. Zorg dat u ingelogd bent. Plaats het verzoek tot checkuser op deze verzoekpagina onderaan het kopje "Nieuwe verzoeken". Dit kan desgewenst door middel van het aanpassen van de volgende voorbeeldtekst:
  {{subst:Aanvraagcheckuser|Hoofdgebruikersaccount|Vermoedelijke sokpop|Motivatie voor checkuserverzoek|~~~~}}
  Wilt u meer dan twee accounts laten vergelijken, link dan de andere accounts in de sectie "Motivatie voor checkuserverzoek" door middel van het sjabloon {{lg}}.
  Denk eraan uw motivering te voorzien van relevante links: onvoldoende gemotiveerde of onjuist gelinkte verzoeken kunnen niet in behandeling worden genomen.
 2. Wacht af totdat uw verzoek wordt uitgevoerd of afgewezen. Dit kan een paar dagen duren, maar de checkusers houden deze pagina wel degelijk in de gaten.
 3. Na de bevindingen van de checkuser zal een moderator indien opportuun maatregelen nemen.
Niet rechtstreeks bij een verzoek betrokken gebruikers worden verzocht eventuele opmerkingen en vragen onder het kopje 'Commentaar van andere gebruikers' te plaatsen. Voor meer informatie over het gebruik van checkuser op de Nederlandstalige Wikipedia, zie het checkuserbeleid (Engelstalig) en het privacybeleid. Afgehandelde verzoeken worden na een week gearchiveerd. De jaararchieven zijn hier te raadplegen.


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Voor afhandeling moderator[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

POV-pushing op Trumpgerelateerde artikelen[bewerken]

Bevindingen checkuser: Positief, komt van de genoemde IPv6 range, geen andere accounts aangetroffen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 19 jun 2017 20:53 (CEST)

Berberpovpushing[bewerken]

 • Appskovic (overleg | bijdragen | bloks)
 • Ajana753 (overleg | bijdragen | bloks)
 • Motivering verzoek: Twee gebruikersnamen met een gelijkaardige POV - subjectieve bewerkingen over Berberonderwerpen om deze soms foutief soms subjectief positief te bewerken. Eerste account loopt tegen problemen en een blok op en gisteren begint nieuwe account met gelijkaardige bewerkingen ook op dezelfde artikelen te plaatsen en herplaatsen zie bijvoorbeeld hier. Het kunnen twee personen zijn maar als het er een is is er sprake van ongewenste bewerkingen pogen te blijven plaatsen met een sokpop dus gaarne uitsluitsel hierover. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 jun 2017 17:05 (CEST)
Bevindingen checkuser: Negatief, onwaarschijnlijk dat dit dezelfde persoon is. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 21 jun 2017 09:33 (CEST)
 • Dank voor de check. Dan rest enkel monitoren van deze accounts. Andere is inmiddels dag geblokkeerd zag ik zojuist. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jun 2017 10:41 (CEST)

Persistente produktreclame[bewerken]

Bevindingen checkuser: Positief, komt van genoemd ip, geen andere accounts, ook niet op de range. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 21 jun 2017 09:37 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd account geïnformeerd en dossier gekoppeld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 jun 2017 10:45 (CEST)