Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Spamfilter wijzigen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Gnome-mime-application-x-executable.svg Verzoek tot aanpassing spamfilter
Klik hier om direct een verzoek tot aanpassing te doen
Iedereen kan hier, mits met goede reden, een verzoek plaatsen om een bepaalde website in het spamfilter op te nemen of te verwijderen
Bij toevoegingen: Geef duidelijk aan wat de reden is en voeg relevante links van spampogingen toe. Mocht je vermoeden dat het vandalisme op een artikel gezien de aard ervan mogelijk gedaan wordt door geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme.
Bij verwijderingen: Geef duidelijk welke reden hieraan ten grondslag ligt en geef duidelijk aan wat de meerwaarde van de link is.
Voor moderatoren: Bij een toegewezen verzoek kan de url worden toegevoegd aan, of verwijderd van de lokale blacklist of de lokale whitelist. Let op de regels aldaar! Zie ook de globale blacklist (verzoeken). Met behulp van deze tool kan worden opgezocht op welke blacklist de url staat, en (voor meta) wat de reden was.

De gerelateerde logboeken staan op Speciaal:Logboeken/spamblacklist en op Speciaal:Logboeken/titleblacklist.
Een afgehandeld verzoek kan na ten minste 1 week worden verwijderd.

Moderatoren let op: Alvorens een URL in deze lijst te zetten, aub controleren of het adres niet reeds in Wikipedia opgenomen is en of die links wel gewenst zijn.

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Gebruik s.v.p. bij het plaatsen van een nieuw verzoek het onderstaande voorbeeld (kopieer en plak):

====voorbeeld.nl====
*{{spamlink|voorbeeld.nl}}
*'''reden:'''
*'''relevante links:'''
*'''verzoek door:''' ~~~~

Huidige permanente link: oldid: 53213116 - Plaats de oldid bij de vermelding op de black- of whitelist.

Verzoeken[bewerken]

Notitie Voor klachten over het globaal blacklisten van de Google-redirect (google.com/url?): deze vermelding kan helaas niet van de blacklist afgehaald worden in verband met spam.
Mochten er gebruikers zijn die er problemen mee hebben; met deze tool kan een Google-URL omgezet worden. Voor Firefox is er een speciale add-on die gebruikt kan worden.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

sadan.wikidot.com[bewerken] • reden: Graag had ik in mijn Wikipediaklas een link gemaakt naar deze PPT, waarvan de afbeeldingen zich niet in de Commons bevinden.
 • relevante links:
 • verzoek door: Vriendelijke groeten,

Benedict Wydooghe (overleg) 15 feb 2019 12:44 (CET)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Maxazine.nl[bewerken] • reden: Dit magazine kan voor WP:VER soms best als referentie worden gebruikt, maar door 1 enkele gebruiker is dat nu niet meer mogelijk. Dit lijkt me niet de beste methode.
 • relevante links:
 • verzoek door: Edoderoo (overleg) 14 okt 2018 12:33 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Verwijderd. Site kan ook gebruikt worden voor betrouwbare links. Mbch331 (Overleg) 14 okt 2018 13:09 (CEST)

theaterrotterdam.pr.co[bewerken] • reden: dit is de site waar Theater Rotterdam persberichten en andere berichtgeving op publiceert. Let op: het globale spamfilter dat bestaat voor pr.co moet gewoon blijven bestaan, omdat het (zo ver ik in de gauwigheid althans kan zien) eenvoudig gemanipuleerd kan worden om allerhande onzin te publiceren. Het moet dus enkel gaan om lokale whitelisting.
 • relevante links: theaterrotterdam.pr.co/126004-theater-rotterdam-uniek-verbond-produceren-programmeren-talentontwikkeling
 • verzoek door: Valentijn Sessink (overleg) 9 jan 2019 17:46 (CET)