Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Spamfilter wijzigen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Gnome-mime-application-x-executable.svg Verzoek tot aanpassing spamfilter
Klik hier om direct een verzoek tot aanpassing te doen
Iedereen kan hier, mits met goede reden, een verzoek plaatsen om een bepaalde website in het spamfilter op te nemen of te verwijderen
Bij toevoegingen: Geef duidelijk aan wat de reden is en voeg relevante links van spampogingen toe. Mocht je vermoeden dat het vandalisme op een artikel gezien de aard ervan mogelijk gedaan wordt door geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme.
Bij verwijderingen: Geef duidelijk welke reden hieraan ten grondslag ligt en geef duidelijk aan wat de meerwaarde van de link is.
Voor moderatoren: Bij een toegewezen verzoek kan de url worden toegevoegd aan, of verwijderd van de lokale blacklist of de lokale whitelist. Let op de regels aldaar! Zie ook de globale blacklist (verzoeken). Met behulp van deze tool kan worden opgezocht op welke blacklist de url staat, en (voor meta) wat de reden was.

De gerelateerde logboeken staan op Speciaal:Logboeken/spamblacklist en op Speciaal:Logboeken/titleblacklist.
Een afgehandeld verzoek kan na ten minste 1 week worden verwijderd.

Moderatoren let op: Alvorens een URL in deze lijst te zetten, aub controleren of het adres niet reeds in Wikipedia opgenomen is en of die links wel gewenst zijn.

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Gebruik s.v.p. bij het plaatsen van een nieuw verzoek het onderstaande voorbeeld (kopieer en plak):

====voorbeeld.nl====
*{{spamlink|voorbeeld.nl}}
*'''reden:'''
*'''relevante links:'''
*'''verzoek door:''' ~~~~

Huidige permanente link: oldid: 52202715 - Plaats de oldid bij de vermelding op de black- of whitelist.

Verzoeken[bewerken]

Notitie Voor klachten over het globaal blacklisten van de Google-redirect (google.com/url?): deze vermelding kan helaas niet van de blacklist afgehaald worden in verband met spam.
Mochten er gebruikers zijn die er problemen mee hebben; met deze tool kan een Google-URL omgezet worden. Voor Firefox is er een speciale add-on die gebruikt kan worden.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

nen.nl[bewerken]Reden: bronvermelding voor Platform voor Installatieverantwoordelijken van NEN, te plaatsen op de pagina van NEN3140. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Schrijver1975 (overleg · bijdragen) 3 apr 2018 13:22‎ (CEST)

Je probeerde een bit.ly-link toe te voegen. De link hierboven is prima. –bdijkstra (overleg) 10 aug 2018 09:27 (CEST)

infonu.nl[bewerken]Geen betrouwbare bron want de auteurs krijgen geld voor elke klik (belangenverstrengeling). –bdijkstra (overleg) 10 aug 2018 09:13 (CEST)

en mede hierom ook reeds lang al globaal geblacklist. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 aug 2018 14:48 (CEST)
OK, dank. Zal iets zoeken dat meer betrouwbaar is. Jepz11 (overleg) 19 aug 2018 12:40 (CEST)

Spiritualia[bewerken]  • reden:: toevoegen aan spamfilter

Reden: ondermaatse kwaliteit, voor het grootste deel een blog, overname van wikipedia-artikelen e.d. zonder bronvermelding. Is een portaal voor www.dimschool.be waar dure cursussen aan de man worden gebracht, met Webshop enz.

Diverse links voor online reputatiemanagement[bewerken]Er zijn bedrijven die hun klanten helpen met hun online reputatie. Het is mij gebleken dat die ook proberen onwelkome info vanaf Wikipedia te verwijderen. Wij hebben natuurlijk WP:BLP, maar als het relevante en openbare info is, moet die wel geplaatst blijven op Wikipedia. Dat verwijderen is al erg genoeg, maar het lijkt mij niet wenselijk als er ook links komen naar die bedrijven. Onderstaande links heb ik zojuist verwijderd, en het zou goed zijn die op de blacklist te zetten. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 12 mei 2017 02:13 (CEST)

www.hartvanhellendoorn.nl[bewerken]  • Ik wil dit artikel graag toevoegen als bron maar het wordt tegengehouden door het spamfilter, kan dit doorgelaten worden?:
  • relevante links:www.hartvanhellendoorn.nl/10212/sinterklaas-bezoekt-gezinsgroepen-trias-jeugdhulp-op-de-reggeberg#.WfmE8elvQeF
  • verzoek door:WikiGood (overleg) 1 nov 2017 09:31 (CET)
  • Site werd in 2010 veel gebruikt voor spam. Waar wilt u de link gebruiken? Mbch331 (Overleg) 4 jan 2018 12:52 (CET)
    • Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd geen reactie gekomen en aanvrager is ook niet meer actief. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 aug 2018 15:00 (CEST)