Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gtk-undo-ltr.svg Verzoekpagina voor terugplaatsingen van verwijderde artikelen
Klik hier om direct een verzoek tot terugplaatsing van een artikel te doen (verwijder geen tekst die er reeds staat!)
Zie WP:VP/T
Zie WP:TERUG
Wie van mening is dat een artikel of een afbeelding (dit geldt enkel voor afbeeldingen die vanaf juni 2006 verwijderd zijn) ten onrechte is verwijderd, kan hier een met redenen omkleed verzoek tot terugplaatsing doen. Een moderator kan dan indien nodig nadere toelichting geven en/of beslissen het artikel wel of niet terug te plaatsen. Een verzoek kan een week na afhandeling verwijderd worden, inclusief commentaren en overleg.
Wanneer een verzoek behandeld is, moet het onderaan het kopje Afgehandelde verzoeken worden geplaatst, zodat nieuwe verzoeken steeds gemakkelijk bovenaan te vinden zijn. Plaats uw nieuwe verzoek onderaan andere verzoeken in het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de indiening chronologisch blijft.
Afgehandelde verzoeken worden na acht dagen automatisch gearchiveerd in het archief.
Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Wikipedia Taskforce[bewerken]

Een tijdje geleden las ik iets over het Wikipedia Taskforce. Het leek mij een zeer interessant onderwerp en ik wilde direct mijn naam aan de lijst toevoegen om mee te helpen met dit project, maar toen zag ik dat het project inactief was. Ik vond het zeer jammer dat dit initiatief gestopt was, daarom leek het mij wel een goed idee om het terug een nieuw leven in te blazen. Ik heb vervolgens iets geplaatst in de kroeg over dit project. Meerdere gebruikers reageerden hier positief op en zagen het wel zitten om mee te helpen aan een nieuwe start. Maar ik zag dan ook dat de hoofdcategorie en het sjabloon verwijderd waren. Omdat deze pagina's toch wel noodzakelijk zijn voor de revitalisatie van het project, zou ik willen vragen om deze categorie en sjabloon terug te plaatsen. Als dit misschien nog iets te snel is voor jullie, mogen jullie ook altijd de inhoud in mijn eerste kladblok plaatsen. Alvast bedankt!

PS: We zoeken nog altijd vrijwilligers, dus aarzel niet en laat iets weten op mijn overlegpagina of zet een reactie in Wikipedia:De kroeg#Wikipedia Taskforce

JP001 (overleg) 25 nov 2015 14:57 (CET)

Sanderdome[bewerken]

Inmiddels wordt het programma uitgezonden en is een vaste waarde binnen 3FM. Andere programma's hebben ook een eigen pagina. Voorbeeld van hoe de pagina eruit moet zien: Gebruiker:Roy B/Sanderdome. Iemand kan verdere rubrieken toevoegen en andere wetenswaardigheden over het programma. Er kan eventueel een linkje in naar [1] als bron. Roy B (overleg) 20 nov 2015 12:49 (CET)

Hoi Roy B, bij de verwijderingsnominatie werd gevraagd om onafhankelijke bronnen die over het onderwerp schrijven. Dit is nodig om de relevantie van het onderwerp, die in twijfel is getrokken, duidelijk te maken. Er staan geen neutrale bronnen in het voorstel (3fm schrijft over zichzelf en is dus niet neutraal). Daarom denk ik dat het in deze vorm nog niet geschikt is voor terugplaatsing. Pas het vooral aan en laat het me weten als je het voorstel opnieuw in wilt dienen. Zodra het voorstel goed is kan het wat mij betreft terug en gedurende twee weken opnieuw beoordeeld. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 20 nov 2015 14:46 (CET)

Weekend Wijnand[bewerken]

Voor Weekend Wijnand geldt hetzelfde. Met een andere link natuurlijk: Gebruiker: Roy B/Weekend Wijnand Roy B (overleg) 20 nov 2015 12:49 (CET)

Hoi Roy B, ook voor dit artikel was relevantie in twijfel getrokken, en geldt wat mij betreft hetzelfde als het verzoek hierboven. Mvg, Taketa (overleg) 20 nov 2015 14:49 (CET)


Flow (tijdschrift over gassen)[bewerken]

Hierbij dien ik een verzoek in tot terugplaatsing van het lemma “Flow (tijdschrift over gassen)”. Ik ben hier nieuw, moet nog wennen aan hoe het werkt binnen Wikipedia. Uit de handleiding begreep ik dat ik n.a.v. de verwijdering van het lemma eerst contact op moest nemen met degene die het verwijderde, om vervolgens op deze pagina de inhoudelijke discussie daarover te te voeren. Dat is i.i.g. de route die ik nu volg. Laat het svp weten als ik hier iets (helemaal) niet goed zou doen.
Bij de “verwijderaar” van het lemma, Kattenkruid, heb ik mij intussen gemeld en daarop heeft zij/hij een toelichting aan me gestuurd. Mijn inhoudelijke reactie daarop volgt hieronder.

Het onderwerp is vooral de relevantie van Flow. Die is voor mij buiten iedere twijfel. Niet vanwege in 1 specifiek punt, maar diverse.


A: Relevant onderwerp
De relevantie van een blad wordt mede bepaald door de relevantie van het onderwerp waar het over gaat. Flow gaat over gassen en gastoepassingen. De relevantie van gassen kun je haast niet overschatten. Zo kunnen mens en dier geen kwartier zonder lucht. Met die lucht is veel aan de hand. Door die lucht te splitsen, zoals in de industrie volcontinu gebeurt, onstaan allerlei mogelijkheden, die ons ook weer heel dicht raken, elke dag.

B: Educatie
Als een onderwerp zo indringend is in het dagelijks leven als gassen, dan is het - naar mijn mening - relevant dat we er iets van weten. Flow maakte de mensen wijzer over wat er allemaal voor mogelijkheden zijn met gassen. Je kon er veel van leren.

C: Relevantie geinterviewden
In Flow stonden regelmatig (lange!) interviews met mensen van wie de relevantie onomstreden is (binnen en buiten Wikipedia) zoals een winnaar van de Spinozapremie, of de bedenker van Cradle to Cradle. Het is niet aannemelijk dat dergelijke mensen mensen zich lenen voor medewerking aan onzinblaadjes; het is niet in hun belang en ze hebben er de tijd niet voor.

D: Relevantie schrijvers
Wat niet in het lemma stond (maar desgewenst wel toegevoegd zou kunnen worden): in Flow schreven onder meer mensen die ook werkten voor De Volkskrant, NRC, Filosofie Magazine en de VARA. De relevantie van die media valt of staat met de kwaliteit van de makers ervan. Mede doordat Flow dergelijke mensen aan zich wist te binden, kreeg het ook die kwaliteit.

E: Bijzonder karakter
Flow hoort niet tot een inhoudelijke categorie bladen, zoals sportbladen of tuinierbladen. Voor zo ver ik heb kunnen nagaan is Flow enig in zijn soort, een ‘gassenblad’. Maar aangezien niemand die uniciteit bewijzen kan, houd ik het erop dat Flow “heel bijzonder” is. Mij dunkt dat Flow daardoor veel eerder in aanmerking komt voor een lemma dan het zoveelste sport- of tuinierblad (uiteraard niets ten nadele van die media).

F: Verifieerbaar
Alles wat in het lemma staat en wat ik hier schrijf, is verifieerbaar, want alle nummers van Flow zijn downloadable. In het lemma stond de link naar de pagina met het complete overzicht. (Dit is meteen een antwoord op een andere vraag van Kattenkruid: het blad was en is dus voor iedereen beschikbaar en ging niet exclusief voor de klanten van een bepaald bedrijf o.i.d. In ieder nummer zat ook een bon om derden abonnee te maken, zonder beperkende voorwaarden daarbij.

G: Commercieel karakter
Flow volgde niet de huisstijl van Linde. Van de 32 pagina’s waren er ongeveer 4 voor de uitgever/sponsor: 1 advertentie (in de huisstijl), 1 met adresgegevens, 1 met een column van een directeur (meestal niet over concrete producten of diensten). Plus een verzameling kaderteksten en korte berichten die bij elkaar ongeveer een pagina vormden en over producten en diensten gingen.

H: Criteria Wikipedia
Voor ik aan het lemma begon heb ik bekeken of Wikipedia open staat voor lemma’s over media. Dit is nadrukkelijk het geval, soms zelfs tot in de kleinste details. Ook tijdschriften uitgegeven door een bedrijf staan erin. In dait opzicht is Flow te vergelijken met het voormalige Rails van de NS, dat een lemma heeft. Inhoudelijk/educatief doet het regelmatig denken aan Kijk, dat ook een lemma heeft.

I: Overleg Wikipedia
Het overleg over dit lemma heeft een maand geduurd. In die discussie zat een rode draad. Aanvankelijk ging het om “het lemma verwijderen”, niet in de laatste plaats door mijn beginnersfouten. Maar ook vanuit de vraag naar relevantie. Mensen gaven concreet aan wat ze anders wilden hebben en daar is ook steeds wat mee gedaan. Het lemma ging op nadrukkelijk verzoek zelfs “op de schop”. Vervolgens ging het overleg alleen nog over aanpassingen en verfijningen, niet meer over het lemma “an sich”. Mensen voegden wat toe, haalden wat weg. Op het laatst moest er alleen nog wat “gepoetst” worden, zoals iemand zei, wat ook gebeurde.

Dit alles overziend lijkt mij terugplaatsing de logische keuze. Wijzelemma (overleg) 23 nov 2015 23:23 (CET)

Ik zie eigenlijk geen argumenten die niet al bekend waren bij de afhandeling van de nominatie. Ik kan alleen de laatste versie en ik zie daarin nogal wat zinloze namedropping en een gigantische open deur (Er stonden artikelen in over gassen), maar het ontbreekt geheel en al aan onafhankelijke bronnen. Dat betekent uiteraard niet dat ze er niet zijn en het zoeken ernaar wordt bemoeilijkt door dat andere magazine met dezelfde naam. Zoeken op het ISSN-nummer levert alleszins ook geen relevante resultaten op. Al met al niet al te rooskleurig. Zelfs oplagecijfers zijn niet te vinden.
En eerlijk gezegd vind ik dat ook niet zo vreemd. Flow is namelijk een relatiemagazine, een marketingtool van Linde Group. Dat is natuurlijk niet erg, maar het is ook niet erg encyclopedisch relevant. De vergelijking met Rails gaat niet op. Hoewel in opzet een vergelijkbaar tijdschrift bestond Rails zo'n 50 jaar en kent zowat iedere Nederlander het. Dat lijkt me voor Flow niet direct het geval. Bovendien zijn er voor Rails wél onafhankelijke bronnen te vinden. Rails ging ook niet uitsluitend niet over reizen per spoor zoals Flow wel uitsluitend over gassen gaat. Maar enfin, dat tijdschrift staat hier niet ter discussie. Kort samengevat: Wikipedia beschrijft encyclopedisch relevante onderwerpen. De inhoud van Wikipedia dient verifieerbaar te zijn aan de hand van gepubliceerde bronnen. De relevantie van onderwerpen valt of staat met de aanwezigheid van onafhankelijke en betrouwbare bronnen. Met andere woorden: als er niet over geschreven werd door anderen dan betrokkenen zelf, dan is de kans groot dat het onderwerp niet relevant is. En daar heeft het bij Flow toch echt wel alle schijn van. EvilFreD (overleg) 24 nov 2015 05:33 (CET)
Nog gevonden: De editie van voorjaar 2004 kende een oplage van 9.000 exemplaren. Die van najaar 2004 7.500 exemplaren. Dat is voor zover ik heb kunnen vinden de enige jaargang waarin oplagecijfers werden gepubliceerd. EvilFreD (overleg) 24 nov 2015 06:16 (CET)
Ik weet niet of ik mij hier in mag mengen, of dat dit alleen een discussieplek voor experts is. Indien wel, ik kan een misverstand uit de wereld helpen, maar kom daar op dit moment niet aan toe, vanavond wel. Kan dat nog? Wijzelemma (overleg) 24 nov 2015 13:01 (CET)
Als jij vanavond met nieuwe informatie komt die aantoont dat het onderwerp wel relevant is voor opname, dan is het geen probleem te wachten met het beoordelen van een terugplaatsing. Zorg wal dat je de argumenten van EvilFreD hierboven kunt weerleggen. Mbch331 (Overleg) 24 nov 2015 13:10 (CET)

Fijn dat ik nog een bijdrage hieraan mag leveren.

1) Oplage
Dank voor het zoeken naar oplagecijfers. Ik had ze niet gevonden, maar ze zijn er dus toch. Inderdaad, Rails van NS is veel groter en bekender. Natuurlijk. We praten hier niet over een massamedium, dat heb ik ook nooit beweerd. Mij boeit die oplage niet zo. We praten over het vermoedelijk enige blad in Nederland over het onderwerp gassen, dat indringender is dan men zich vaak realiseert. Het maakte mensen wijzer en dat is relevant.

2) Output van overleg
Citaat “Ik zie eigenlijk geen argumenten die niet al bekend waren bij de afhandeling van de nominatie.”
Dit klopt grotendeels. Maar ik denk niet dat “bekend zijn” van die argumenten op zichzelf een terecht punt is. De argumenten die zo bekend voorkomen, stammen uit het begin van het eerder gevoerde overleg. Dat overleg had een begin dat heel anders was dan het einde. Wat niet raar is, want het lemma veranderde ook grondig onder invloed van het overleg. (Zie hierboven onder “I: Overleg Wikipedia”)
Het gaat om de output van overleg, om wat voor discussie daaruit ontstond, en wat die discussie met het lemma deed. Waarom zou je dat overleg anders voeren?

3) Thema’s en personen
Als je een gedrukt medium beschrijft, dan gaat het niet zozeer om de papiersoort, maar om de behandelde thema’s en geinterviewde personen. Dat is wat het medium typeert en dat is ook waarom je een bepaald blad wel of niet leest. Vandaar dat het lemma over Flow namen noemt van geinterviewden. Ik kan derhalve niet plaatsen dat de reactie daarop luidt: “Ik zie daarin nogal wat zinloze namedropping.” Ik mis hier de uitleg waarom het noemen van namen zinloos is. Zou die uitleg er zijn en bovendien overtuigen, dan kan ik me voorstellen dat de conclusie is om die namen te schrappen. Die zouden er dan uitgaan. Maar het is ook dan nog altijd geen argument om een heel lemma te schrappen.
Ik wijs er overigens op dat Wikipedia een tamelijk ruimhartig gebruik van namedropping toestaat. Zie dit citaat uit het lemma over Twan Huys: “Twan Huys is in het seizoen 2006-2007 naast Clairy Polak en Joost Karhof presentator van NOVA geworden, nadat de plaatsen van Jeroen Pauw en Paul Witteman vrijkwamen. In New York werd hij in 2007 opgevolgd door Willem Lust.”

4) Aanverwante onderwerpen
Over het lemma wordt ook gezegd: “Ik zie (...) een gigantische open deur (Er stonden artikelen in over gassen)”.
Als dat zinnetje tussen haakjes bedoeld is als een citaat (ik kan het niet anders duiden) dan is het incompleet en daardoor zet het op het verkeerde been. Immers, in het lemma staat: “Flow was een tijdschrift over gassen, gastoepassingen en aanverwante onderwerpen.”
Ik kan werkelijk niet inzien wat er tegen is om dat in het lemma te melden. Het is feitelijk en zakelijk.
Bovendien, belangrijk voor de huidige discussie: deze zin maakt duidelijk dat Flow juist niet alleen over gassen ging, maar over nog veel meer.
En het misverstand hierover wordt verderop alleen maar groter in de vergelijking met Rails. Dat blad van de NS heeft wel een lemma en had als voordeel o.a. dat het niet uitsluitend over reizen per spoor ging, terwijl “Flow wel uitsluitend over gassen gaat.”
Maar dat laatste is dus geheel niet waar. Daarmee vervalt er dus een argument.
De verificatie hiervan is simpel. Wie alleen de koppen leest van 1 enkel nummer van Flow, ziet hoe dit zit. Wellicht is dat te veel gevraagd, en daarom geef ik hier in een paar zinnen wat voorbeelden:
- Wageningen Universiteit legt uit wat Nederland beter kan doen op het gebied van viskweek;
- DSM legt uit wat hun definitie van innovatie is, en hoe je daarmee aan de slag kan;
- een klein Engels bedrijf legt uit hoe ze gras beter laten groeien in grote stadions, waarbij het niet gaat over de moleculaire/biologische kant ervan, maar over hoe men met deze innovatie de markt verovert.

5) Verificatie
“De relevantie van onderwerpen valt of staat met de aanwezigheid van onafhankelijke en betrouwbare bronnen. Met andere woorden: als er niet over geschreven werd door anderen dan betrokkenen zelf, dan is de kans groot dat het onderwerp niet relevant is.”
Ik onderschrijf volledig het uitgangspunt van onafhankelijkheid en betrouwbaarheid. Daar moet een encyclopedie heel sterk op letten. Dit punt zie ik ook her en der in discussie opduiken. Toch is er in sommige omstandigheden iets vreemds aan de hand met dit punt.
Stel, het lemma gaat over een vis op de bodem van de Stille Oceaan, en de auteur beweert van alles over die vis. Dan zou ik als encyclopedie allerlei “onafhankelijke en betrouwbare bronnen” willen hebben die me vertellen of het verhaal van de auteur wel klopt. Volkomen terecht natuurlijk. Maar die bronnen zijn geen doel op zich, ze zijn een middel. Het doel is verificatie. Wat in de encyclopedie staat moet waar zijn. Daar gaat het om.
Nu terug naar het lemma dat hier ter discussie staat. Het onderwerp daarvan bevind zich niet op de bodem van de oceaan; het staat gewoon op internet. De link staat in het lemma. Met 1 muisklik ben je er. Dus verificatie van ieder woord in het lemma is makkelijk en feilloos te verrichten door iedereen. Gaat het over gassen? Check. Komt die of die persoon er wel in voor? Check. Is het een vakblad? Check. Is het reclame? Check.
Waarom dan nog zoeken naar de externe bron? Is dat niet wat overbodig? Sterker nog: stel dat een mediarubriek van een krant een enthousiast verhaalt over Flow zou hebben geschreven, dan hebben we dus onze externe bron te pakken. Bingo! Maar is Flow dan opeens “officieel relevant”? Dat zou ik heel raar vinden. Relevantie zit in het object zelf. En soms kun je relevantie op andere manieren aantonen dan dat iemand er een verhaal over schreef. Daarvoor moet je dan misschien een heel klein beetje out-of-the-box gaan.
In het geval van Flow heb ik dat op een paar manieren gedaan. Ik zie dat daar niet op wordt ingegaan. Dus misschien is dat niet als zodanig herkend. Daarom zeg ik nogmaals, op een iets andere manier: probeer je heel even in te leven in iemand die DSM leidt. Dat is een loodzware baan. Zo iemand werkt dag en nacht. Van honderden kanten tegelijk wordt aan je getrokken. Waarom zou zo iemand in hemelsnaam tijd besteden aan een uitvoerig interview met een onzinblaadje? Toch gebeurde dat. En zoals die CEO waren er dus allerlei hoogleraren en (overheids)instanties (die door Wikipedia terecht serieus genomen worden!) die aan Flow meewerkten. Die mensen toetsen Flow. Die maken een afweging. Daar heb je je externe factor. Twaalf jaar lang!
En vervolgens komen hun woorden, met alle gewicht dat zij in zich hebben, in Flow. Dan hebben we het dus niet meer over een “blaadje” (zoals iemand in het overleg schreef).

6) Geen ijzeren hein
Los van dit betoog: de kans dat iemand gaat schrijven over een blad als Flow, is gewoon heel gering. Het beweegt zich in een hoek van de samenleving waar weinig media-aandacht voor is.
Maar juist dat moet een encyclopedie volkomen koud laten. De media hebben bepaalde aandachtsgebieden, maar missen ook een hoop. Een encyclopedie moet nooit aan hun leiband lopen, of hun criteria volgen. Dat is ook niet de traditie van ecyclopedieen. En dat doet Wikipedia dan ook niet. Qua externe geschreven bron is Wikipedia geen ijzeren hein. Er zijn allerlei lemma’s waar die bron ontbreekt (bijv. dat van de fantastische striptekenaar Marcel Gotlib) dus enige rekkelijkheid hoort ook nog tot de mogelijkheden.

Op grond hiervan verzoek ik tot heroverweging van het schrappen van het lemma. Wijzelemma (overleg) 24 nov 2015 22:38 (CET)

1: Vakblad Fluids Processing Benelux, Utilities.
2:Dat bekend zijn van die argumenten speelt wel degelijk een rol, want op basis daarvan handelde de moderator het verzoek tot verwijderen af. Om aan te tonen dat dat een onjuiste beslissing, of dat er alleszins een reden is tot heroverweging van dat verzoek, kan je de reeds bekende argumenten natuurlijk wel herhalen, maar je zult toch op zijn minst moeten aantonen waarom het besluit om de pagina te verwijderen een onjuiste beslissing was. Moderatorbeslissingen worden niet zomaar teruggedraaid door een andere moderator omdat die laatste anders zou besloten hebben besloten op basis van dezelfde uitgangspunten.
3:Namedropping is het noemen van namen om het belang van iets aan te tonen. Als het onderwerp een tijdschrift is, dan is niet zozeer van belang wie er aan het woord kwamen en welke onderwerpen specifieke artikelen aansneden, maar wat de algemene focus van het blad is en wat de doelgroep is. En meer eigenlijk niet.
4:Citeren doe je door tekst tussen aanhalingstekens te plaatsen, dus nee het was geen citaat. Eerder een beknopte samenvatting van de uitleg die het artikel verschafte over het magazine: "Er kwamen onderwerpen ter sprake als:" en vervolgens een kleine opsomming van artikelen die over gassen gaan. Dat hele stuk is een open deur en een herhaling van de inleiding (die vanzelfsprekend wel noodzakelijk is om het onderwerp te duiden).
Flow Magazine gaat verder wel degelijk uitsluitend over gassen. Of toch bijna. Daar waar het dat niet doet, gaan de artikelen nog altijd over Linde Group of partners daarvan.
Het artikel over Spinozapremiewinnaar Michel Ferrari gaat over zuurstof.
Het artikel over stadiongras gaat over co2 (en over een medewerker van Linde Group)
Het artikel over gaat over een partnere van Linde Group
Wat trouwens opvalt aan alle artikelen waar je aan refereert is dat ze door dezelfde auteur geschreven zijn: Jurjen de Jong. Misschien is dat toeval, maar frappant is het wel. Te meer omdat die De Jong zo ongeveer de persoon is die het meeste belang heeft bij bekendheidsvergroting van Flow (zie colofon). De Jong geeft hier (kijk onder "Marktleiderschap inhoud geven") trouwens goed weer waarom Flow wel belangrijk is voor Linde maar niet voor een Wikipedia.
5 en 6 moet ik wegens tijdgebrek helaas laten liggen voor dit moment. EvilFreD (overleg) 25 nov 2015 05:51 (CET)

Wikipedia Taskforce[bewerken]

Een tijdje geleden las ik iets over het Wikipedia Taskforce. Het leek mij een zeer interessant onderwerp en ik wilde direct mijn naam aan de lijst toevoegen om mee te helpen met dit project, maar toen zag ik dat het project inactief was. Ik vond het zeer jammer dat dit initiatief gestopt was, daarom leek het mij wel een goed idee om het terug een nieuw leven in te blazen. Ik heb vervolgens iets geplaatst in de kroeg over dit project. Meerdere gebruikers reageerden hier positief op en zagen het wel zitten om mee te helpen aan een nieuwe start. Maar ik zag dan ook dat de hoofdcategorie en het sjabloon verwijderd waren. Omdat deze pagina's toch wel noodzakelijk zijn voor de revitalisatie van het project, zou ik willen vragen om deze categorie en sjabloon terug te plaatsen. Als dit misschien nog iets te snel is voor jullie, mogen jullie ook altijd de inhoud in mijn eerste kladblok plaatsen. Alvast bedankt!

PS: We zoeken nog altijd vrijwilligers, dus aarzel niet en laat iets weten op mijn overlegpagina of zet een reactie in Wikipedia:De kroeg#Wikipedia Taskforce

JP001 (overleg) 25 nov 2015 14:57 (CET)

Louis Flion[bewerken]

Louis Flion haalde de afgelopen maanden meermaals de Nationale pers. Louis stond o.a. in de Jommekeskrant en in het showbizz-gedeelte van Het Nieuwsblad. Hij is de jongste schlagerzanger van Vlaanderen en kwam met zijn debuutsingle in verschillende hitlijsten terecht. Louis Flion is onder de jonge Vlaamse zangers (denk aan Laura Omloop, Bandits...) de enige die schlagers zingt. Hij treedt heel vaak op (in juli, augustus en september 2015 samen trad hij zo'n 25 keer op) overal in Vlaanderen en staat naast grote (soms internationale) namen als Jan Smit, De Romeo's, Bart Kaëll, Jo Vally, Michael Lanzo, Laura Lynn, Christoff enzovoort. Regelmatig treedt hij op voor zalen waar meer dan duizend toeschouwers aanwezig zijn (bv. schlagerfestivals in sporthallen). Verder is Louis vaak te horen op verschillende Vlaamse en Nederlandse radiozenders. Hij presenteerde o.a. 'Tot Uw Dienst' bij FamilyRadio (FamilyRadio heeft wel een wikipediapagina) en heeft bij ieder optreden een mooie fanclub mee. Bovendien tekende hij een contract bij de gekende manager Patrick Vandewattijne (de man die Laura Lynn lanceerde en manager was van Frans Bauer, Bart Kaëll, Jo Vally, Wendy Van Wanten...) en hij wordt gecoacht door Wilfried Van Beveren, één van de beste zangcoaches van Vlaanderen. Verder is het niet de bedoeling van deze wikipediapagina om Louis Flion te promoten maar wel informatie te geven over deze jonge Vlaamse zanger. Waarom dan deze pagina niet publiceren? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door VlaamseSchowbizz (overleg · bijdragen) 25 nov 2015 14:58 (CET)

Opmerking Opmerking Family Radio heeft geen wikipediapagina. Wel heeft het een Engelse wikipediapagina en een Finse, Chinese, Japanse en een Koreaanse.... JP001 (overleg) 25 nov 2015 15:35 (CET)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Cissé (doorverwijspagina)[bewerken]

Cissé (doorverwijspagina): geen geldige nuwegreden opgegeven. geen redirects verwijderen, zeker niet als er nog van alles heenwijst. Dat het overbodig zou zijn is pov, en bovendien is er geen consensus voor. — Zanaq (?) 17 nov 2015 18:46 (CET)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd de RvM bieden inderdaad geen ruimte om redirects te nuweggen. Kan gewoon via TBP beoordeeld worden. Natuur12 (overleg) 17 nov 2015 23:11 (CET)

Mensura[bewerken]

Dit artikel werd herschreven tov het artikel dat eerder dit jaar werd verwijderd. Volgens sommige medewerkers blijkbaar nog steeds reclame. MEt de beste wil van de wereld zie ik daar geen reclame in, alleen de weergave van de feiten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.246.87.145 (overleg · bijdragen) 16 nov 2015 09:01 (CET)

Bewerkt in 2014 door Jarryd Naegels (overleg | bijdragen | bloks); in juni 2015 door mij verwijderd als niet encyclopedisch relevant na sessie van 2 weken na weging; teruggeplaatst door Naegels J (overleg | bijdragen | bloks) op 13 november en verwijderd wederom en account uitleg gegeven. Een bedrijf zonder encyclopedische relevantie dat toezicht uitoefent. Geen indicatie van opnamewaardigheid wederom. Heb de laatste account uitgelegd dat een gemotiveerd terugplaatsverzoek gedaan kan worden. Dat gebeurt nu niet. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 nov 2015 09:06 (CET)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. De reden dat het artikel is verwijderd is dat het de encyclopedische relevantie niet in het artikel naar voren kwam. Het heeft daarom ook geen zin om het terug te plaatsen. Wanneer dit toch gewenst is zal dus eerst de encyclopedische relevantie aangetoond moeten worden. MatthijsWiki (overleg) 19 nov 2015 09:08 (CET)

A.S.V. Dizkartes[bewerken]

Ik vroeg mij af waarom de pagina van de A.S.V. Dizkartes(900 leden) verwijderd moet worden. De vereniging is relatief groot en omvat een groot scala aan activiteiten. We hebben tot een jaar terug altijd een wikipediapagina mogen hebben waar wat algemene informatie op te vinden was zonder dat er heel duidelijk promotie werd gemaakt. Daarnaast hebben kleinere verenigingen met minder historie in Groningen ook een eigen wikipediapagina (Unitas Studiosorum Groningana (300 leden) en Cleopatra (200 leden). Als de pagina inhoudelijk incorrect of verkeerd is wil ik dat best aanpassen, maar ik zou graag wel een basis willen hebben. We zijn als vereniging niet heel oud (dit jaar vieren we ons vijfde lustrum), maar binnen die korte tijdsperiode zijn we wel gegroeid tot de 3e grootste studentenvereniging in Groningen en de 10ste in Nederland. Ik denk dat Dizkartes binnen Groningen haar plek wel heeft gevonden en dat veel mensen ons ook als vereniging inmiddels erkennen. Waarom zou daar dan geen wikipediapagina bij mogen horen?

Reacties mogen naar

Met vriendelijke groet, Corné van der Vegte – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.123.168.51 (overleg · bijdragen) 19 nov 2015 17:36 (CET)

De pagina is op 6 november 2014 (initieel ook door u geplaatst een tijd ervoor) na een beoordelingsperiode van twee weken verwijderd onder vermelding van "plaatselijke jonge vereniging zonder encyclopedische relevantie; studigidsinfo-inhoud, bronloos". Wat er nu staat wederom is vrij identiek en staat momenteel weer ter beoordeling dus terugplaatsen is nog niet opportuun. Groet, Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 nov 2015 17:41 (CET)

Academie van Bouwkunst[bewerken]

Deze pagina is, als ik het goed begrijp, op 26 mei 2015 verwijderd, terwijl het onderwijsprogramma's van de zes Academies van Bouwkunst actueler zijn dan ooit. De Academies willen de nieuwste ontwikkelingen in deze pagina verwerken, waaronder de nieuwe afstemming van hun curriculum op de Beroepservaringsperiode van het Bureau Architectenregister. Terugplaatsing zeer gewenst. 20 november 2015

Beste, het is verwijderd omdat in het artikel niet stond wat een Academie van Bouwkunst is en wat de geschiedenis is van deze vorm van onderwijs. Het artikel bevatte vooral informatie over het studieaanbod en reclame voor lesprogrammas. U stelt voor om het artikel uit te breiden met meer van soortgelijk informatie. Dit is niet de bedoeling. Indien u de intentie heeft om er een goed encyclopedisch artikel van te maken, met inhoud die het onderwerp beschrijft en niet enkel de huidige curriculums, dan kunnen we het terugplaatsen zodat u de kans heeft het artikel te verbeteren, en dan beoordelen we het na twee weken nogmaals of het behouden kan blijven. Ik hoor graag of u denkt dat u er een goed encyclopedisch artikel van kunt maken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 20 nov 2015 14:41 (CET)
Ik sluit mij hier geheel bij aan, het artikel was inderdaad niks anders dan een promovehikel voor de studies. Op de beoordelingspagina staan de bezwaren en die golden ten tijden van beoordeling door de moderator van dienst nog altijd. Dqfn13 (overleg) 20 nov 2015 14:45 (CET)

Dank voor de snelle reactie. Als eerste moet ik me verontschuldigen dat ik als onervaren Wikipedia-gebruiker de vereiste codes en knoppen nog niet goed gebruik. Verder kan ik me de kritiek wel voorstellen, maar ik vind dat moeilijk te beoordelen, omdat ik de pagina niet meer kan lezen. De Academie van Bouwkunst is een onderwijsvorm die is verankerd in de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW). De zes Academies van Bouwkunst in Nederland verzorgen masteropleidingen voor de vakgebieden Architectuur, Stedenbouwkunde en Landschapsarchitectuur. De diploma's van de Academies van Bouwkunst geven direct toegang tot inschrijving in het Architectenregister. Dit Register is voortgekomen uit de Wet op de Architectentitel (WAT) die op zijn beurt weer voortvloeit uit de Europese Richtlijn voor het verkeer van vrije beroepen in de EU (DIRECTIVE 2013/55/EU OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL). De Academie van Bouwkunst levert masteronderwijs binnen het HBO dat voor de genoemde disciplines gelijkwaardig is aan de masteropleidingen van de Technische Universiteiten. Wat ik hiermee wil aangeven, is dat de Academie van Bouwkunst wel degelijk een gevestigd instituut is in het Nederlandse onderwijsbestel. Dit laat onverlet dat de tekst op de Wikipedia-pagina niet aan de standaarden voldoet of heeft voldaan. In het gezamenlijk bestuursoverleg van de Academies van Bouwkunst is besloten om deze pagina te actualiseren en als onderwijsinstituut in het Nederlandse onderwijsveld goed te beschrijven. Ik weet niet precies wat de mogelijkheden zijn, maar ik kan me voorstellen dat we met een aantal medewerkers van de Academie van Bouwkunst werken aan de verbetering van de tekst die 'onder water staat', waarmee ik bedoel dat hij nog niet gepubliceerd is, maar dat er wel door een aantal mensen actief aan kan worden gewerkt. Is dat mogelijk? Gebruiker: Giorgio Michel, 21 nov 2015 Giorgio Michel (overleg) 21 nov 2015 10:23 (CET)

Dat kunnen jullie doen op een kladblok. Het grootste bezwaar was niet dat er tekst ontbrak, maar dat de tekst die er stond teveel als een promopraatje las. Misschien is het ook een beter idee om de pagina te laten schrijven door iemand die NIET betrokken is, dan maak je grotere kans dat de tekst objectief is. Afgezien daarvan, het is volgens de regels van Wikipedia verplicht om te vermelden dat je betaald bijdraagt aan Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 21 nov 2015 10:29 (CET)

Kladblok klinkt goed. Is het dan mogelijk de oude pagina daar te plaatsen of beginnen we helemaal opnieuw? Nog een vraag over die laatste zin over de verplichte vermelding "dat je betaald bijdraagt". Wordt daarmee bedoeld dat bij de bijdragen die door medewerkers van de Academie van Bouwkunst worden geschreven, wordt aangegeven dat de tekst uit het instituut afkomstig is? Dat is dan vanuit het thema "neutraliteit", om eventuele belangenverstrengeling te kunnen signaleren? Diat vind ik geen probleem; wel goed om te weten! Giorgio Michel (overleg) 21 nov 2015 11:33 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Beste Giorgio Michel, ik heb het vooralsnog op de volgende pagina geplaatst: Gebruiker:Giorgio Michel/Kladblok. U kunt deze pagina ook bereiken door bovenaan de pagina (naast uw naam) op de knop "Kladblok" te klikken. U kunt het op deze pagina herschrijven en daarna een moderator vragen om feedback, om het naar de hoofdnaamruimte te verplaatsen. Dat kan bijvoorbeeld op deze verzoekpagina. Veel succes. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 21 nov 2015 11:53 (CET)
De verplichte vermelding dat je betaald wordt om bij te dragen (door hetzelfde instituut als waar je over schrijft) gebeurt het best op je gebruikerspagina of op de overlegpagina van het desbetreffende artikel of in de bewerkingssamenvatting (maar in dat geval wel in iedere bewerkingssamenvatting waar dit van toepassing is), maar zeker niet ín het artikel. EvilFreD (overleg) 21 nov 2015 11:57 (CET)