Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gtk-undo-ltr.svg Verzoekpagina voor terugplaatsingen van verwijderde artikelen
Klik hier om direct een verzoek tot terugplaatsing van een artikel te doen (verwijder geen tekst die er reeds staat!)
1rightarrow.png WP:VP/T
1rightarrow.png WP:TERUG
Wie van mening is dat een artikel of een afbeelding (dit geldt enkel voor afbeeldingen die vanaf juni 2006 verwijderd zijn) ten onrechte is verwijderd, kan hier een met redenen omkleed verzoek tot terugplaatsing doen. Een moderator kan dan indien nodig nadere toelichting geven en/of beslissen het artikel wel of niet terug te plaatsen. Een verzoek kan een week na afhandeling verwijderd worden, inclusief commentaren en overleg.
Wanneer een verzoek behandeld is, moet het onderaan het kopje Afgehandelde verzoeken worden geplaatst, zodat nieuwe verzoeken steeds gemakkelijk bovenaan te vinden zijn. Plaats uw nieuwe verzoek onderaan andere verzoeken in het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de indiening chronologisch blijft.
Afgehandelde verzoeken worden na acht dagen automatisch gearchiveerd in het archief.
Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~)

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Matsoni, Filmjölk en Japanse Kaspische Zeeyoghurt[bewerken]

Deze artikelen zijn verwijderd wegens schending van auteursrechten. Daarom heb ik een e-mail gestuurd naar de verkoper via het OTRS-team. Dit is bevestigd geweest door de verkoper en werd goedgekeurd door Remko de Keijzer. Indien u wenst kan u het navragen. Zou het daarom mogelijk zijn om deze artikels terug te plaatsen, want er is nu geen sprake meer van schending van auteursrechten?

Alvast bedankt, JP001 (overleg) 5 okt 2015 13:46 (CEST)

Als het goed is, heb je ook een ticketnummer gekregen. Dat is het referentienummer dat nodig is, om te kunnen controleren dat er inderdaad toestemming is. Mbch331 (Overleg) 5 okt 2015 13:55 (CEST)
Ik denk dat je dit bedoelt: Ticket#2015100510006821 JP001 (overleg) 5 okt 2015 14:24 (CEST)
Ja. Alleen dan gestileerd als ticket:2015100510006821, zodat een OTRS medewerker kan verifiëren of jouw bewering klopt. Mbch331 (Overleg) 5 okt 2015 14:26 (CEST)
Wat betreft Japanse Kaspische Zeeyoghurt, graag eerst een betrouwbare bron dat dat echt bestaat of alleen een verzinsel van een Etsy-verkoper is. Tekstman (overleg) 5 okt 2015 14:56 (CEST)
In het Nederlands zal je niet veel vinden, denk ik. Dus ik snap je vraag, maar in het Engels vind je bijvoorbeeld dit. JP001 (overleg) 5 okt 2015 16:45 (CEST)
In het Engelse artikel yogurt staat het volgende: Matsoni is also popular in Japan under the name Caspian Sea Yogurt . Hoe zit dat nou? Natuur12 (overleg) 5 okt 2015 16:52 (CEST)
Volgens het Japanse wikipedia-artikel (google translate) is het in 2012 op de markt gebracht door Fujicco Co. Ltd; de naam is bedacht om te suggereren dat je er net zolang mee kan leven als de vele honderdjarigen in de Kaukasus. Lijkt me meer een merknaam dan een soortnaam dus. Tekstman (overleg) 5 okt 2015 16:59 (CEST)
Helder, dan kan het artikel over de Japanse Kaspische Zeeyoghurt beter verwijderd blijven imho. Natuur12 (overleg) 5 okt 2015 17:08 (CEST)
OK, prima. Maar ik vind dat Matsoni en Filmjölk wel een artikel verdienen.
Ik stel dan zelf voor dat ik in het artikel van Matsoni schrijf dat er nog een Japanse versie bestaat. Maar zoals jullie zeggen is er inderdaad (misschien) daar geen pagina voor nodig. JP001 (overleg) 6 okt 2015 16:00 (CEST)

Zwembad Wisheim[bewerken]

Ik heb getracht een artikel te schrijven over zwembad Wisheim. Dit artikel heb ik geschreven conform de pagina Zwembad De Krommerijn. Het artikel zwembad Wisheim is verwijderd. Waarom zijn de overige zwembaden beschreven op Wikipedia niet traviaal bevonden?

Was gearchiveerd, maar is nog niet behandeld. Mbch331 (Overleg) 12 okt 2015 15:23 (CEST)
Misschien kan Ciell haar beweegredenen voor verwijdering hier aangeven? Dqfn13 (overleg) 12 okt 2015 15:46 (CEST)
Er is gisteravond op IRC ook nog uitgebreid over gesproken. Dit artikel werd te triviaal bevonden, maar zoals hierboven aangegeven, zijn (op 3 na in NL, denk ik) alle zwembaden triviaal te noemen. In die optiek zouden daarmee inderdaad alle zwembaden verwijderd kunnen worden, op die enkele na die een monument is, en het bad in Eindhoven en Amsterdam. Mijn persoonlijke motivatie had ik op de beoordelingslijst al gegeven. ed0verleg 12 okt 2015 15:55 (CEST)
Ik las in het artikel niks terug wat het zwembad bijzonder en dus encyclopedisch maakt. Heb ik misschien iets gemist? Ciell 12 okt 2015 20:58 (CEST)
Misschien is het gegeven dat het een publieke voorziening is al afdoende; er zijn genoeg spoorwegstations die ook geen unieke features hebben. (voordat enthousiastelingen daarmee aan de haal gaan: er zijn ook heel veel insecten die geen unieke features lijken te hebben). Milliped (overleg) 13 okt 2015 00:59 (CEST)
Het zwembad was uniek omdat het in een dorp ligt. Vrijwel alle openbare zwembaden zijn gesitueerd in een stad. Uniek is het ook omdat het gebouwd is op de fundering van een bestaand gebouw. estukie 12 okt 2015 23:34 (CEST)
Zo uniek is dat nou ook weer niet. Ik woon in een dorp (ca. 20000 inwoners) en hier is een openbaar zwembad (eigendom van de gemeente). Mbch331 (Overleg) 12 okt 2015 23:49 (CEST)
Harmelen, 8.379 inwoners, heeft ook een eigen zwembad met een regiofunctie, sinds kort beheerd door een stichting met vrijwilligers (bezuinigingsgrapje van de gemeente). ed0verleg 13 okt 2015 06:08 (CEST)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]

Sophia DeMuth[bewerken]

Dit artikel hoort bij de Categorie:Amerikaans honderdplusser - Aiko 24 sep 2015 12:35 (CEST)

 • Welk is het argument voor terugplaatsing dat in dit verzoek schuilgaat? EvilFreD (overleg) 24 sep 2015 12:40 (CEST)
  • Zo'n beetje alle info uit het artikel is nog op d:Q15910355 te vinden. ed0verleg 24 sep 2015 13:13 (CEST)
   • Ik denk inderdaad dat Aiko of iemand anders die het artikel graag terug wil zien, zelf even goed zal moeten aangeven waarom. Dat het artikel in de categorie past van Amerikanen die ouder zijn geworden dan honderd jaar is in elk geval geen geldige reden: er zijn duizenden Amerikanen die die leeftijd bereikt hebben maar verder niets hebben gedaan of bereikt dat het vermelden in de encyclopedie waard is. Dit lijkt vooral een zeer gehaast, slordig en weinig doordacht verzoek, waarbij de behandelend moderator er zelf de argumenten maar bij moet zoeken. Zo werkt deze pagina niet. WIKIKLAAS overleg 24 sep 2015 13:25 (CEST)
    • Ze is een tijdlang de oudste mens op aarde geweest. Maar daar bestaat geen categorie voor geloof ik. ed0verleg 24 sep 2015 14:58 (CEST)
     • Dat had ik uiteraard gezien, maar ik zou graag zien dat Aiko het eigen huiswerk eerst eens goed deed alvorens hier een zo goed als onbeargumenteerd verzoek te plaatsen. WIKIKLAAS overleg 24 sep 2015 16:01 (CEST)
      • Rare manier van samenwerken dan. ed0verleg 24 sep 2015 17:55 (CEST)
       • Kan iemand anders dan Wikiklaas dit even afhandelen, Wikiklaas heeft mij een onvoldoende gegeven, maar vindt het artikel wel geschikt voor terugplaatsing, doet dit echter niet, om een of ander vaag en onsportief punt te maken. Wikiklaas onderstreept hierbij dat hij geen teamworker is. - Aiko 24 sep 2015 19:10 (CEST)
 • Niet uitgevoerd - De informatie die in het artikel stond was een doublure van wat over haar wordt vermeld in deze tabel en het lemma bevatte verder geen nadere biografische gegevens. Dat zij meer dan honderd jaar oud is geworden maakt haar eveneens niet bijzonder genoeg voor een "eigen" artikel, want daar zijn er inderdaad veel meer van. Wutsje 29 sep 2015 14:04 (CEST)
  • Ik ben, zoals zo veel hier, inderdaad geen teamworker. Ik verwacht dat iedereen hier gewoon z'n eigen verantwoordelijkheid neemt. Als iemand een verzoek tot terugplaatsing doet maar het vertikt om dat te onderbouwen, dan kan zo'n verzoek net zo goed geheel achterwege blijven. Weglopen voor de eigen verantwoordelijkheid noem ik dat. Ik zie inderdaad wel enige relevantie: ze was gedurende ongeveer een jaar de oudste mens op aarde. Maar die gegevens zijn ook elders wel te vinden, en meer dan haar geboortedatum en het feit dat ze de oudste mens was, werd er in het artikel niet vermeld. Dan heeft het ook geen zin dat artikel te behouden. Wat nieuw voor me is, is dat degeen die een verzoek doet ook mag uitkiezen welke moderator het afhandelt. WIKIKLAAS overleg 29 sep 2015 15:57 (CEST)
   • Vroeger schreven we hier samen aan een encyclopedie. Moderators waren mensen die graag wilden helpen. Sinds Wikipedia een begrip is geworden werd het tevens een magneet voor rare kwibussen met meer ambitie dan hersens, die bij voorkeur een ander pootje haken. Een artikel over iemand die enige tijd (van 16 november 1976 tot 2 december 1977) op de officiële lijst van 'de oudste levende mens ter wereld' stond, wordt hier als encyclopedisch beschouwd. Het is een record. Ze is allang dood, dus ze zal er niet om rouwen. Rouwen doen we hier intussen wél. Niet omdat niemand dat artikel wil terugplaatsen, zelfs niet als beginnetje (dit is en blijft 'een encyclopedie in aanbouw'), maar omdat de sfeer hier waardeloos is en collegialiteit een onbekend begrip bij kinderachtig figuren die beter iets anders kunnen gaan doen. Met de grootste hoogachting en nog een fijne dag gewenst allemaal. - Aiko 5 okt 2015 12:42 (CEST)

Johan Adolfs Filmografie Groningen[bewerken]

De hele filmografie die ik zojuist heb toegevoegd is verwijderd, vanwege de externe links erbij. Excuses, ik was niet op de hoogte dat externe links hierbij niet op prijs werden gesteld. Jammer, want ze verwijzen direct naar de betreffende films in de filmografie. Hierbij mijn verzoek de filmografie te laten staan en alleen de externe links te verwijderen. Dat wil ik ook wel zelf doen als ze teruggeplaatst worden.

Deze pagina is voor het verzoeken tot het terugplaatsen van gehele verwijderde artikelen, niet voor het terugplaatsen van delen. Mocht u de verwijderde tekst terug hebben dan kunt u die terugvinden in de geschiedenis van het artikel (zie tabblad geschiedenis). U kunt de links wel als referenties plaatsen, dan komen zij in een (terug te plaatsen, want dat heb ik net verwijderd) appendix te staan. Dqfn13 (overleg) 1 okt 2015 17:03 (CEST)
Geen verdere actie nodig, dus als Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd naar afgehandeld verplaatst. Dqfn13 (overleg) 5 okt 2015 12:47 (CEST)

Lineke Breukel[bewerken]

Mijn zoon heeft de pagina gemaakt voor mij. Hij vond dat ik als schrijver een plaats verdien in Wikipedia enomdat er veel lezers vragen naar informatie over mij als schrijver. Ikzelf heb de foto toegevoegd omdat ik die van de fotografe ter beschikking heb gekregen. Ik heb geen reclame voor mijzelf gemaakt en vind daarom dat oordeel onterecht.Taltotal (overleg) 6 okt 2015 10:47 (CEST)

De pagina bestaat nog. U kunt op deze pagina reageren op de nominatie. Mbch331 (Overleg) 6 okt 2015 10:52 (CEST)

Stokschroef[bewerken]

Mijns inziens is de inhoud wél zinvol. Ik heb daarnaast nog wat aanvullingen en een plaatje. Milliped (overleg) 12 okt 2015 14:43 (CEST)

Wat er stond was inderdaad geen onzin. Teruggeplaatst dus. Pompidom (overleg) 12 okt 2015 14:46 (CEST)
Dank! Milliped (overleg) 12 okt 2015 15:02 (CEST)

Sukilove[bewerken]

Is de vermelding van optredens in Ancienne Belgique, Vera Groningen, Paradiso (lees hier ook over recensie in Rolling Stone), EKKO Utrecht, VPRO-radio en Barend en Van Dorp genoeg voor behoud? Kattenkruid (overleg) 10 okt 2015 05:47 (CEST)

Als er een goed encyclopedisch artikel van gemaakt wordt, kan het best teruggeplaatst worden. In de huidige vorm zonder wijzigingen niet. Als ik de verwijderreden bekijk is het meer richting WIU dan richting NE. Mbch331 (Overleg) 10 okt 2015 12:57 (CEST)
Dit was het artikel: Sukilove was een Belgische muziekband rond Pascal Deweze. In 2013 hield de band op te bestaan.[1] Ze brachten meerdere albums uit en enkele ep's. (cursief door mij) Daar moest dus de relevantie uit blijken, hierna volgde uitsluitend een opsomming van de uitgebrachte EP's en albums. Het vermelden van optredens kan dus zeker wel bijdragen aan het aantonen van relevantie ja. Dqfn13 (overleg) 10 okt 2015 13:10 (CEST)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd Teruggeplaatst met een nominatieverlenging van twee weken. Als je binnen die 14 dagen bovenstaande info omtrent de relevantie toevoegt, kan het lemma w.m.b. daarna blijven. CaAl (overleg) 12 okt 2015 21:03 (CEST)
 1. Sukilove gooit de handdoek in de ring