Wikipedia:Visuele tekstverwerker/Feedback

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikimedia Hackathon 2017[bewerken]

Over een paar weken is de Wikimedia Hackathon in Wenen (https://www.mediawiki.org/wiki/Wikimedia_Hackathon_2017). Daar wil ik onder andere het probleem van te veel witruimte in de Visuele Tekstbewerker zoals op artikel Turkije bespreken met ontwikkelaars en kijken wat er aan te doen is. Ad Huikeshoven (overleg) 3 mei 2017 09:27 (CEST)

Met dank aan Bartosz Dziewoński (Matma Rex) (zie phab:T161408) heb ik nu Turkije artikel zonder extra witruimte in de visuele tekstverwerker. De kaart met labels is nu als sjabloon te bewerken in de visuele tekstverwerker en daarbinnen zijn de individuele labels te bewerken. Ad Huikeshoven (overleg) 19 mei 2017 15:10 (CEST)
Aanvulling. Op de Nederlandstalige Wikipedia bestaan al sjablonen sjabloon:Afbeelding label begin en sjabloon:Afbeelding label eind. Ik heb het gebruik vergeleken met de Engelstalige en:Template:Image label begin en en:Template:Image label end. Bij gebruik van een reeks en:Template:Image label gaat deze vooraf door en:Template:Image label begin en eindigt met en:Template:Image label end. De verwijzing naar de afbeelding is opgenomen in en:Template:Image label begin. Het is te overwegen ook op de Nederlandstalige Wikipedia wanneer een reeks sjablonen sjabloon:Afbeelding label gebruikt worden, die vooraf te laten gaan door sjabloon:Afbeelding label begin en te laten eindigen met sjabloon:Afbeelding label eind. Ad Huikeshoven (overleg) 28 mei 2017 13:57 (CEST)

Taalparameter in automatische bronvermelding[bewerken]

Kan de taalparameter in de bronvermelding van de VE eens gerepareerd worden? De taalparameters worden vaak correct ingevuld, maar soms komen er nog combinaties voor die hier niet werken. Zie dit recente overleg en dit voor een recent voorbeeld. Dingen die omgezet horen te worden zijn.

  • nl-NL, nl-BE, en-US, en-GB => nl, en
  • Dutch, English, French, Spanish => nl, en, fr, es

Ik weet niet of er anderen zijn. French en Spanish ben ik wel nauwelijks tegengekomen, dus dat is misschien al gerepareerd. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 mei 2017 20:47 (CEST)

Op 11 december 2015 is dit 'probleem' op de Nederlandstalige Wikipedia gemeld op Phabricator, zie phab:T115326#1873270. Daar is zijn vier opties genoemd als oplossing:
  • Negeren
  • De citoid dienst zo aanpassen dat ie magischerwijs minder informatie stuurt, behalve als het gewenst is (zoals pt-Br versus pt), maar dan is er waarschijnlijk geen verzameling te vinden waar iedereen het over eens is
  • De citoid extensie als hierboven aanpassen met mogelijkheid per wiki aanpassing
  • Fix de sjablonen om met deze geldige codes te werken.
Op Phabricator wijst iemand optie nummer vier als winnaar aan. Ad Huikeshoven (overleg) 19 mei 2017 15:33 (CEST)

Editing News #1—2017[bewerken]

12 mei 2017 20:05 (CEST)