Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
< Wikipedia:Wikiproject(Doorverwezen vanaf Wikipedia:WGC)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wist je dat er nog niet veel artikelen en afbeeldingen over de Surinaamse en Caribische geschiedenis, cultuur en erfgoed op Wikipedia staan? Help mee om nieuwe artikelen te schrijven, artikelen uit te breiden, afbeeldingen toe te voegen samen met andere geïnteresseerden in deze projectgroep 'Wiki goes Caribbean'. Van maart tot juli 2018 werkt een Wikimedian in Residence (DanielleJWiki) in opdracht van UNESCO samen met een aantal musea aan het vergroten van kennis rondom het erfgoed betreffende het koloniale verleden van Nederland. Het project 'Wiki goes Caribbean' richt zich hiervoor in deze periode op de erfenis van Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Het project wordt ook begeleid door Wikimedia Nederland.

De deelnemende instellingen zijn:

  1. Wereldmuseum Rotterdam
  2. Rijksmuseum Amsterdam
  3. Nationaal Archief Den Haag
  4. KITLV Leiden
  5. Universiteit van Aruba
  6. Universiteit van Curaçao

Agenda[bewerken]

Er worden online en op diverse locaties meerdere bijeenkomsten georganiseerd waar alle geïnteresseerden van harte welkom zijn. Bij de vier deelnemende partners worden steeds diverse presentaties, rondleidingen en toegang tot het museum of archief georganiseerd. Je kunt hieronder de programma's bekijken. Je kunt alleen aan een van de bijeenkomsten deelnemen als je je van tevoren inschrijft!

Gewenste artikelen en verbeteringen[bewerken]

benieuwd wat je kunt doen om het Caribisch en Surinaams erfgoed op Wikiprojecten te verbeteren en uit te breiden? Kijk eens bij onze (lange) lijst van gewenste artikelen (rode linken) en artikelen die nog verbeterd kunnen worden.

Resultaten[bewerken]

Artikelen[bewerken]

  1. ...

Commons[bewerken]

Aangemaakte categorieën: Soublette et Fils, Otrabanda

Meedoen en op de hoogte blijven?[bewerken]

Maak een wikipedia-account aan en plaats vier tildes (~~~~) achter een #. Je naam wordt dan direct aan de lijst van deelnemers aan het project 'Wiki goes Caribbean' toegevoegd.

  1. ...
  2. ...

Contact[bewerken]