Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Vlaanderen/Pajottenland-Zennevallei/Wiki Loves PZ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mediabestanden opladen Lijst van foto's ISA Tool

Fotowedstrijd tot 30 september 2023

In 2023 is het 20 jaar geleden dat de UNESCO conventie voor immaterieel erfgoed werd aangenomen. Een goede reden tot feesten dus én om het geheugen van Pajottenland en Zennevallei toe te voegen aan Wikipedia.

Fotowedstrijd Wiki ♥ PZ[bewerken | brontekst bewerken]

Haal je fototoestel uit de kast, zorg dat je mobiele telefoon opgeladen is, blink je macro-, tele- lenzen op, trek er deze zomer in onze regio op uit en win eeuwige roem als fotograaf! Ook dit jaar organiseert ZENDER in het Pajottenland en de Zennevallei een regionale fotowedstrijd in kader van Wiki loves Heritage. Stuur je beste beelden van erfgoed, cultuur en tradities in voor 30 september 2023 en wie weet win je naast eeuwige roem ook een mooie prijs.

Voeg je foto's van tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten … en cultuur toe via Wikimedia Commons. De 10 beste foto’s worden in het najaar tentoongesteld en krijgen naast een prijs ook een plekje in het herfst/winternummer van het streekmagazine PenZine. Grasduin dus zeker in je digitale fotocollectie, in je fotoboeken op zolder of ga op stap en laat je inspireren door je gemeente.

Bovendien doen alle foto’s uit de wedstrijd Wiki ♥ Pajot Zenne ook mee met de nationale wedstrijd. Maakte je een foto van een immateriële erfgoedpraktijk dan doe je meteen ook mee met de internationale Wiki loves living heritage campagne. Meedoen is dus de boodschap.

Hou de facebookpagina van Erfgoed Pajot Zenne in de gaten.

Foto's nemen is een ding. Ze gebruiken op Wikipedia om een artikel te illustreren is een ander ding.

Auteursrechten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimedia Commons vereist de strikte opvolging van auteursrechten. Laad enkel foto's op waarvan jij de rechten hebt. Meestal betekent dit dat jij de fotograaf bent. In België geldt sinds 2016 vrijheid van panorama, wat betekent dat je ieder gebouw vanaf de openbare weg mag fotograferen, mits eerbiediging van de privacy en het recht op afbeelding.

Inspiratie nodig?[bewerken | brontekst bewerken]

Check dan deze lijsten (op basis van Wikidata en ListeriaBot). Tevens kan je ons helpen om de inventaris op Wikidata bij te werken.

In het nieuws[bewerken | brontekst bewerken]