Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Vlaanderen/Pajottenland-Zennevallei/Wiki Loves PZ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo

Mediabestanden opladen ISA Tool

In 2021 is het 10 jaar geleden dat de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei van start ging met als doel het geheugen van de streek te borgen voor de toekomst. Een goede reden tot feesten dus én om het geheugen van Pajottenland en Zennevallei toe te voegen aan Wikipedia.

Fotowedstrijd Wiki loves PZ[bewerken | brontekst bewerken]

Van 1 juli tot 30 september 2021 nodigen we je uit om foto’s van erfgoed (gebouwen, historische landschappen, tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten …) en cultuur op te laden via Wikimedia Commons. De 10 beste foto’s worden in het najaar tentoongesteld en krijgen naast een prijs ook een plekje in het herfst/winternummer van het streekmagazine PenZine. Grasduin dus zeker in je digitale fotocollectie, in je fotoboeken op zolder of ga op stap en laat je inspireren door je gemeente.

Bovendien doen alle foto’s die gemaakt worden onder de noemer Wiki loves Pajottenland Zennevallei automatisch mee met de nationale fotowedstrijd Wiki loves Heritage Belgium. Meedoen is dus de boodschap.

Tijdens de zomermaanden koppelen we ook een driedaagse fotochallenge aan de wedstrijd. Om de 3 dagen lanceren we een nieuw thema en selecteren we een winnende foto uit de uploads. De winnaars krijgen telkens een boekenpakket en een handige wandelgids om het Pajottenland en de Zennevallei nog meer te gaan verkennen.

De thema’s van de fotochallenge[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Stenen van de streek
  2. Sporen in de streek
  3. Feest in de streek
  4. Geheugen van de streek
  5. Kleur van de streek
  6. Smaak van de streek
  7. Werk in de streek
  8. Kunst in de streek
  9. Mensen in de streek
  10. Thuis in de streek

Hou de facebookpagina van Erfgoed Pajot Zenne in de gaten.

Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Foto's nemen is een ding. Ze gebruiken op Wikipedia om een artikel te illustreren is een ander ding.

Auteursrechten[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimedia Commons vereist de strikte opvolging van auteursrechten. Laad enkel foto's op waarvan jij de rechten hebt. Meestal betekent dit dat jij de fotograaf bent. In België geldt sinds 2016 vrijheid van panorama, wat betekent dat je ieder gebouw vanaf de openbare weg mag fotograferen, mits eerbiediging van de privacy en het recht op afbeelding.

Inspiratie nodig?[bewerken | brontekst bewerken]

Check dan deze lijsten (op basis van Wikidata en ListeriaBot). Tevens kan je ons helpen om de inventaris op Wikidata bij te werken.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]