Wikipedia:Wikiproject/Film

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Inactief Dit project vertoont geen activiteit, en is in de archiefcategorie voor Wikiprojecten opgenomen.
Dit project kan in principe altijd weer geactiveerd worden, haal dan dit sjabloon weg en voeg het project toe op Wikipedia:Wikiproject.

Het Filmproject is op 8 januari 2007 gestart met als doel om het aanbod filmartikelen op de Nederlandstalige Wikipedia uit te breiden. Volgens opgestelde richtlijnen wordt getracht om zo veel mogelijk films een volwaardig artikel te geven. Alle hulp is welkom!

Richtlijnen

Het Filmproject streeft naar zo compleet mogelijke artikelen. Om dit doel te bereiken, is een aantal richtlijnen opgesteld waaraan alle filmartikelen zouden moeten voldoen. Zie Wikipedia:Wikiproject/Film/Richtlijnen voor meer informatie.

Overige informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over de volgende onderwerpen:

 • Het gebruik van afbeeldingen
 • Het plaatsen van de juiste categorieën
 • Het indelen van filmartikelen naar kwaliteit.
Artikelen

Het Filmproject heeft anno maart 2010 ruim 1000 volwaardige filmartikelen voortgebracht. Kijk voor een volledige lijst van deze artikelen op Wikipedia:Wikiproject/Film/Artikelen.

Deelnemers

Onderstaande gebruikers nemen deel aan het Filmproject. Wil je ook deelnemen? Graag! Klik op deze pagina en voeg je naam toe. Succes!


Deelnemers, vergeet de overlegpagina van het project niet op je volglijst te zetten!


Lijst van deelnemersZie ook
Fairytale bookmark.png Etalage

In de Etalage worden alleen de beste artikelen van Wikipedia geplaatst. Momenteel staan daar zeven filmartikels; help mee om artikelen uit te breiden en te verbeteren, zodat we deze lijst binnenkort kunnen aanvullen!

Film reel.svg

Nieuws en belangrijke mededelingen

/ Voeg nieuw bericht toe /

 • 1 maart 2008
  Op de Overlegpagina wordt naar meningen gevraagd omtrent een eventuele uitbreiding van het werkgebied van het Filmproject, meer samenwerking en een intensiever gebruik van de lijst van gewenste artikelen.
 • 27 augustus 2008
  Er is een nieuwe richtlijn toegevoegd m.b.t. de naamgeving van filmartikelen.
 • 8 januari 2009
  Het Filmproject bestaat alweer 2 jaar! In de afgelopen periode zijn bijna 800 filmartikelen intensief uitgebreid en verbeterd. We zoeken nog steeds hulp, je bent van harte welkom!
 • 31 januari 2010
  Het Filmproject bestaat alweer 3 jaar! Tot dusver zijn er meer dan 1000 filmartikelen intensief uitgebreid en verbeterd.
 • 14 augustus 2011
  Het project heeft inmiddels meer dan 2000 goede artikelen opgeleverd.
Snel beginnen

Wil je snel aan de slag met het uitbreiden of aanmaken van een filmartikel? Misschien kom je hierdoor op ideeën: