Wikipedia:Wikiproject/Gebruiksvriendelijkheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Inactief Dit project vertoont geen activiteit, en is in de archiefcategorie voor Wikiprojecten opgenomen.
Dit project kan in principe altijd weer geactiveerd worden, haal dan dit sjabloon weg en voeg het project toe op Wikipedia:Wikiproject.
Projectpagina Gebruiksvriendelijkheid

Welkom op de projectpagina van het Wikiproject gebruiksvriendelijkheid! Dit project is in maart 2006 gestart om ervoor te zorgen dat de Nederlandstalige Wikipedia qua gebruiksgemak beter gaat functioneren. De redenen daarvoor zijn talrijk. In de eerste plaats zorgt een goed gebruiksgemak voor een betere ervaring voor de gebruikers van de website. Daarnaast wordt daarmee hopelijk de stap kleiner voor mensen om bij te dragen. Op deze pagina kan je aangeven of je mee wilt helpen. Op de overlegpagina kan je mee discussiëren over hoe we de boel gaan aanpakken.

Te Doen

In eerste instantie ben ik voor het evalueren van al onze hulppagina's zodat we deze beter kunnen structuren. Daarnaast kunnen we misschien de beheerpagina's, waaronder bijvoorbeeld die voor vandalismebestrijding, ook kritisch inspecteren. Als dat gedaan is kunnen we aan de hand van deze nieuwe indelingen het gebruikersportaal verfrissen.

Enkele opzetjes:

Verder is MigGroningen van mening (met anderen, Mig zag het op verschillende overlegjes al langskomen) dat het Wiu-sjabloon toch echt wat vriendelijker en duidelijker mag. Naar aanleiding van het plaatsen van het sjabloon zijn soms hele felle discussies (ruzies) opgelaaid, die hopelijk met wat meer uitleg (nee, je artikel wordt niet onmiddellijk weggegooid) wellicht te voorkomen waren geweest. Mig doet binnenkort een voorzetje, dat komt dan hier.

Links

Bij andere Wikipedia's pakken ze het op de volgende manieren aan:

  • De Engelstalige: [1]
  • De Duitstalige: [2]
  • De Franstalige: [3]

Op Wikipedia zelf en op het internet is natuurlijk ook een boel nuttige informatie te vinden: