Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet
5 maart - 9 april 2018

Welkom bij de Wikipedia schrijfwedstrijd The women you have never met, oftewel De vrouwen die je nooit hebt ontmoet!

 • Wat?: Dit is een schrijfwedstrijd rondom vrouwen. Van 5 maart tot en met 9 april 2018 lanceren we de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month. Het wordt ondersteund door Iberocoop en werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Spaanstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. Tot nu toe was het resultaat 3500 bewerkte artikelen.
  De belangrijkste doelen zijn:
  • Het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen.
  • Het verbeteren van de kwaliteit van Wikipedia door de nadruk op het geslacht van het beschrevene te neutraliseren. Het doel van Wikipedia zou niet alleen het toegankelijk maken van nieuwe kennis moeten zijn, maar ook op welke manier we dit doen. De gendergap, het verschil in aanwezigheid van mannen en vrouwen en het verschil in artikelen over hen, is aanwezig op Wikipedia en zorgt soms voor rolbevestigende beschrijvingen en voor gekleurde beschrijvingen naar bewerkers en lezers.
  • Als je graag wilt weten hoe je het verschil man-vrouw kunt laten vervagen terwijl je Wikipedia bewerkt, neem dan eens in kijkje bij de 'tips'.
 • Wanneer?: De wedstrijd loopt van 5 maart 00:01 tot 23:59 9 april 2018 (CET UTC+01:00).
 • Hoe?: Je verdient punten door het creëren van nieuwe artikelen of het uitbreiden van bestaande artikelen, die verband houden met vrouwen, vrouwenorganisaties en feministische bewegingen.
 • Wie?: Iedereen die geïnteresseerd is in het bewerken van Wikipedia en het verbeteren of vertalen van artikelen die gerelateerd zijn aan vrouwen. Het is wel noodzakelijk dat je de bewerkingen ingelogd doet.
 • Waarom?: De wedstrijd wordt internationaal georganiseerd door Iberocoop en binnen de Nederlandstalige Wikipedia door de projectgroep Gendergap. Een van de redenen voor het organiseren van de wedstrijd is om de gendergap op Wikipedia te verkleinen: dit doen we onder andere door meer vrouwen op Wikipedia te beschrijven, maar ook door de kwaliteit van de geschreven artikelen onder de loep te nemen.


Welkom
Regels en puntentelling
Richtlijnen en tips
Deelnemers en bijdragen
Nederlandstalige jury en juryrapport
<translate> Participants</translate>
Help en overleg