Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/InternationaleVrouwendag2021

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom   6 maart Wikigap event online   Hulp & Overleg   Agenda   Korte artikelen uitbreiden   Nieuwe artikelen schrijven   Vertalingen   Resultaten Wikigap   Bronnen

Heb je een artikel aangemaakt, uitgebreid of verbeterd?
Laat het ons weten op de Resultaten Wikigap. Klik hier





Op zoek naar een weetje over een bepaald onderwerp? Even googlen en je komt uit op het Wikipedia artikel over dat onderwerp. De lengte van de Noordervaart? Wikipedia. Wereldvoetballer van het jaar 2004? Wikipedia. Wie was Hiëronymus van Beverningh?

Je leest het op Wikipedia.

Portrait of Felicia Hemans (4672900) - cropped

Maar wist je dat nog heel veel kennis ontbreekt? Zo hebben Faustina Frank (Minister van Onderwijs van de Nederlandse Antillen), Felicia Hemans (19e-eeuws schrijfster), Belen Kock-Marchena (dichter in het Papiaments) en Dee Scarr (milieuactivist) twee dingen gemeen: ze zijn niet te vinden op de Nederlandstalige Wikipedia én ze zijn vrouw. Uit onderzoek blijkt dat er relatief veel kennis over vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen ontbreekt op Wikipedia, en verwante kennisprojecten zoals Wikimedia Commons (de beeldbank achter Wikipedia) en Wikidata (de gestructureerde database die veel Wikiprojecten met elkaar verbindt). Tijd om daar verandering in te brengen!

Wikigap Challenge[bewerken | brontekst bewerken]

In het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart organiseren de Gendergap werkgroep en de werkgroep Wiki Goes Caribbean, met de steun van de Zweedse ambassade de WikiGap challenge:

Gedurende een maand werken we er samen extra aan om meer artikelen te maken en/of te verbeteren over biografieën van vrouwen en aanverwante onderwerpen op Wikipedia, in zoveel mogelijk talen.

Doe mee en maak kans op een prijs[bewerken | brontekst bewerken]

Onder alle bewerkers die een bijdrage doen in het kader van Internationale Vrouwendag wordt eenmalig een extra prijs verloot: het net verschenen boek Sweden – a country less ordinary. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Zweedse Ambassade. Naast dit boek ontvangt de winnaar van de WikiGap challenge een cadeaubon naar keuze ter waarde van € 25,-.


Voorwaarde is dat je je bewerking doet in de periode van 6 maart t/m 6 april 2021 en dat je je bijdrage aan ons doorgeeft door deze aan de resultatenlijst van deze actiepagina toe te voegen. Of je nu een foto uploadt naar Wikimedia Commons, een foto toevoegt aan een artikel, een nieuw artikel schrijft of een artikel aanvult of bijvoorbeeld een Wikidata-item aanmaakt, elke bijdrage telt mee. Ook bewerkingen op andere Wikipedia taalversies zien we graag terug.

De winnaar van de WikiGap challenge is bekend: @Tilanus: Van harte gefeliciteerd met jouw prijs, we hebben je een mail gestuurd. Dank aan jou en alle andere Wikipedianen voor de bijdrage aan het gendergap project!

En onthoud: je oma of opa is een schat, maar geen goede bron voor een Wikipedia artikel!