Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Maart 2018/Wikigap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WikiGap.svg

In samenwerking met de Zweedse ambassade in Den Haag organiseren we op 8 maart van 13.00-16.00 een grote #Wikigap bijeenkomst. Adres is de residentie van de Zweedse ambassadeur in de Haagse campus van de Universiteit van Leiden, Lange Voorhout 28 in Den Haag.

Belangrijkste thema van onze bijeenkomst op 8 maart 2018 is vrouwen in wetenschap, politiek, cultuur en het bedrijfsleven. Je kunt tijdens de bijeenkomst in den Haag (of gewoon thuis of een andere plek) artikelen schrijven over iedere vrouw waar jij graag over schrijft. Kom je niet naar Den Haag maar wil je wel online meedoen? Schrijf je dan hier in i.v.m. een aantal online korte uitzendingen die je kunt bekijken zodat je er toch een beetje bij bent.

Heb je een artikel aangemaakt, uitgebreid of verbeterd? Laat het ons weten op de resultatenpagina.

Ideeën nodig?[bewerken | brontekst bewerken]

Wetenschap[bewerken | brontekst bewerken]

Astronomie[bewerken | brontekst bewerken]

25 februari zijn de Astroschrijfweken begonnen op wikipedia. Tijdens deze dubbele schrijfweek roepen de organisatoren wikipedianen op artikelen rond het thema astronomie te schrijven en te verbeteren. Organisator Nederlandse Onderzoekschool Voor Astronomie heeft speciaal een cadeau gereserveerd voor een van de schrijvers van een artikel over een vrouwelijke astronoom. Namelijk boek Astronomie. NL Een Hollandse kijk op het heelal, een NOVA schrijfblok, een pen en DVD. Doe dus mee en schrijf een of meer artikelen over vrouwelijke astronomen en ga met een gave prijs naar huis. Vergeet niet in de bewerkingssamenvatting #Astroschrijfweek en #astrogendergap te schrijven!


Artsen

Voormalige leden van de KNAW

Wetenschappers


Politiek[bewerken | brontekst bewerken]

Van een groot aantal (huidige) regeringen ontbreken de biografieën van vrouwelijke ministers en staatssecretarissen. Hieronder vind je een overzicht van dergelijke artikelen. Als er (beginnetje) achter de (blauwe!) naam staat, dan bestaat er wel een artikel maar is dit heel erg kort. Je kunt deze artikelen uitbreiden als je daar zin in hebt.

Zweden Kabinet-Löfven

Denemarken Kabinet-Rasmussen II

Noorwegen Kabinet-Solberg

Finland Kabinet-Sipilä

Duitsland Kabinet-Merkel III

Luxemburg Regering-Bettel-Schneider

Frankrijk Regering-Philippe II

Verenigd Koninkrijk Kabinet-May II

Italië Regering Gentiloni

Ierland Regering Varadkar

Suriname Regering van Suriname

Sint Maarten Kabinet-Marlin-Romeo I

Zuid-Afrika Kabinet-Zuma II


Cultuur[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Op 8 maart wordt er door Classic FM speciale aandacht besteed aan vrouwelijke componisten; op deze afspeellijst kun je zien van welke componisten er stukken gespeeld zullen worden. Verschillende van deze componisten hebben nog geen artikel op nl:wiki.

#Wikiwomen[bewerken | brontekst bewerken]

Heb je al een artikel gepland dat je graag op 8 maart wilt publiceren? Zet deze dan gerust op deze lijst hieronder. Misschien wil je bij het publiceren van je artikel op 8 maart er voor zorgen dat je de #gendergap en #wikigap (speciaal voor 8 maart) gebruikt. Dan kunnen we bekijken (en vieren) wat er op deze dag allemaal geplaatst wordt.

  1. Vilma Nuñez de Escorcia (es)
  2. Indira Huilca Flores (es)
  3. Ragna Norström
  4. Ruth Fischer
  5. Veronica Maggio
  6. Pelageya Shajn