Naar inhoud springen

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Ontwerp/België/Wiki Women Design/Matrimony Days

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Brusselse Matrimony Days presentatie 2021

Deelnemen Mediabestanden opladen Resultaten ISA Tool

Tijdens de Matrimoniumdagen, op 24 september 2021, slaan L'architecture qui dégenre, de Faculteit architectuur La Cambre-Horta ULB, Design Museum Brussels, het Vlaams Architectuurinstituut, en Wikimedia België de handen in elkaar om een Wikipedia-schrijfsessie te organiseren.

Het doel van de sessie is om vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op het Belgische, en meer specifiek het Brusselse, culturele erfgoed een plek te geven op Wikipedia. De organiserende organisaties hebben een lijst samengesteld met namen van vrouwen die een plaats verdienen op de online encyclopedie. In de lijst vindt u figuren die ontdekt werden tijdens het Wiki Women Design project en tijdens onderzoek door het L'architecture qui dégenre-team, maar ook uit de collectie van het Design Museum Brussel.

De online aanwezigheid van deze architecten, ontwerpers, modeontwerpers, grafisch ontwerpers, ambachtsvrouwen, stedenbouwkundigen, kunstenaars, beleidsmakers, leraren en onderzoekers kan een grote invloed hebben op de vertegenwoordiging van vrouwen in de geschiedenis, het erfgoed en in de publieke kennis. Dit kan vervolgens een positieve verandering teweegbrengen voor vrouwen in het veld, nu en in de toekomst.

Neem deel aan de sessie om een van deze figuren de geschiedenis in te schrijven! (hierboven inschrijven)

Ontdek hier de onderwerpenlijst van deze schrijfsessie.

Praktische informatie

[bewerken | brontekst bewerken]

Datum: 24 september 2021, vanaf 09:00

Locatie: Bibliotheek ULB, Faculté d'Architecture La Cambre (Flageyplein 19, 1050 Brussel)

Focus: Vrouwen die hebben bijgedragen tot de ontworpen omgeving in België

Doelpubliek: Vrijwilligers, studenten, deelnemers aan de Matrimony Days

Taal: Nederlands, Frans en Engels

Extra Activiteiten: Congres Wiki Women Design (23 september 2021), Matrimony Days met locatiebezoeken (25 & 26 september 2021)