Wikipedia:Wikiproject/Natuur/Soorten/Libellen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een lijst van alle libellen die beschreven worden op http://www.libellennet.nl. Deze informatie is beschikbaar onder cc-by-sa-3.0. Het doel van deze lijst is om bij te houden welke artikelen aangevuld zijn, te registreren voor welke artikelen de informatie niet meer nodig is en welke artikelen nog uitgebreid kunnen worden op basis van deze website. Het overzicht van de soorten is hier terug te vinden. Indien een artikel aangevuld is met informatie van libellennet kan dit aangegeven worden met het symbool Uitgevoerd Uitgevoerd. Is het niet nodig om een artikel aan te vullen kan dit aangegeven worden met Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd.


Als handreiking voor bewerkers: Kees suggereert een vaste inhoudsopgave aan te houden. Op basis van de uitgebreide artikelen van Johan en Bart heeft hij de volgende indeling gemaakt:

  1. Uiterlijke kenmerken
  2. Vliegtijd
  3. Gedrag en voortplanting
  4. Habitat
  5. Verspreidingsgebied
  6. Verwante en gelijkende soorten
  7. Bedreigingen en bescherming
  8. Afbeeldingen
  9. Externe links
  10. Bronvermelding

Alles uiteraard afhankelijk van de beschikbare informatie en het inzicht van de bewerker. Bekijk enkele voorbeelden in het overzicht hieronder van pagina's die al bewerkt zijn, dan wordt de gevolgde aanpak snel duidelijk. Ook voor een consistente bronvermelding kunnen de bewerkte artikelen als voorbeeld dienen. De tekst die met de Vlinderstichting is afgesproken ziet er dan als volgt uit (onder bronnen):

Referenties uit de tekst worden automatisch ingevoegd. Alleen de datum van raadpleging en het nummer van de libellensoort "libelid" moet nog met de hand ingevoerd worden.
Tip: teksten kunnen in Libellennet geselecteerd en gekopieerd worden als in een tekstverwerker. Plakken in kladblok onder de juiste kopjes en dan goed redigeren om er een vlot lopende encyclopedische tekst van te maken. Als het klaar is overzetten naar de doelpagina.


Taxonomisch overzicht van libellen[bewerken | brontekst bewerken]

N.B.: Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd betekent hier dat de bestaande informatie is gecontroleerd en voldoende bevonden.