Naar inhoud springen

Wikipedia:Wikiproject/Projectgroep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mededeling
In een peiling heeft de gemeenschap van gebruikers duidelijk gemaakt dat de toepassing van deze sjablonen ongewenst is. Ze heeft niets met de kwaliteit van artikelen te maken en de toepassing van deze sjablonen wordt als ongewenst gespam gezien.
Inactief Dit project vertoont geen activiteit, en is in de archiefcategorie voor Wikiprojecten opgenomen.
Dit project kan in principe altijd weer geactiveerd worden, haal dan dit sjabloon weg en voeg het project toe op Wikipedia:Wikiproject.

Wikiproject projectgroep

Algemene informatie


Hoofdpagina overleg

Aanbevelingen en bronnen


Gids overleg
Artikel beoordeling FAQ overleg
Directory overleg
Dit is geen voorstel, en zeker geen beleid. Het is bedoeld om een goede/betere samenwerking tussen bestaande groepen en projecten te kweken; wat er verder uitkomt hangt helemaal af van de ideeën van de deelnemers.

De Wikiproject projectgroep is een groep wikipedianen die de ontwikkeling van kwaliteitsverbeterende Wikiprojecten stimuleert (en er aan meehelpt) en fungeert als centraal punt voor inter-Wikiproject discussie en samenwerking.

Ontwikkeling
  • Aanbevelingen en best practices uitdragen over Wikiprojectstructuren en -werking en individuele Wikiprojecten aanmoedigen en bijstaan die deze ideeën willen overnemen.
  • Voorstellen of verzoeken voor nieuwe projecten aannemen helpen bij de start of verwijzen naar het bestaande project als zoiets al bestaat.
  • Wikiprojecten helpen bij het aannemen van een actieve rol in de ontwikkeling van de ecyclopedie, vooral door het aanmoedigen van acties die de aanmaak van kwaliteitsartikelen bevorderen en verbeteren.
Coördinatie
  • Een gids onderhouden van actieve Wikiprojecten en de afdelingen of programma's (zoals artikelbeoordelingen, reviews of samenwerking) die ze hebben.
  • Assisteren bij de coördinatie van het werk van onafhankelijke deelprojecten met hun hoofdprojecten en van projecten die elkaar ergens overlappen.
  • Voorzien in een centraal forum over onderwerpen die een groot aantal Wikiprojecten interesseert, inclusief samenwerking tussen projecten en Wikipedia-brede programma's.

Adviezen en bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Inhoudsopgaves
FAQs
Gidsen
Wetenschappelijk onderzoek
Als u interesse heeft om mee te helpen met dit project, zet uw naam dan hieronder; geef optioneel op aan welke Wikiprojecten u al werkt.(Bovenstaande wordt automatisch overgenomen uit Overleg Wikipedia:Wikiproject/Projectgroep/actie)