Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Aanhetwerk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Welkom   Wikipedia bewerken   Bronnen   Afbeeldingen toevoegen   Wikidata bewerken   Dit is er al toegevoegd   Wie doet mee?

Schrijfweken tijdens Maand van de Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Werkplaats van vioolbouwer
Javaanse contractarbeiders komen aan in Suriname, ca. 1920-1930

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. We organiseren dan schrijfweken met als thema Aan het werk. Het doel is om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis over onderwerpen met een link naar thema Aan het werk. Dit onderwerp is breed te interpreteren. Denk aan aanvullen van kennis over ambachten maar ook bijvoorbeeld over contractarbeid, arbeidsmigratie etc.

Je kunt bijdragen door artikelen te schrijven en/of te verbeteren op Wikipedia in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. Of door het toevoegen van beeldmateriaal en data aan Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, of Wikidata, de gestructureerde database.

Ter inspiratie - lijsten met te schrijven artikelen, foto's metadateren en nog veel meer

Via de tabjes bovenaan deze pagina vind je inspiratie over hoe jij kunt bijdragen. Onder tabje Wikipedia bewerken vind je bijvoorbeeld links naar lijsten met suggesties voor te schrijven artikelen. Voor elk wat wils, van teksten aanvullen tot en met foto's toevoegen of data aanvullen, kijk gerust eens rond. Alle bewerkingen zijn welkom, of je nu bijdraagt aan Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata of een ander Wikimedia project. Wij zijn benieuwd naar jouw bijdrage!

Online introductie Wikipedia bewerken[bewerken | brontekst bewerken]

Op donderdagavond 7 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseren wij een online introductie Wikipedia bewerken. Tijdens de bijeenkomst krijg je een kijkje achter de schermen van Wikipedia, en gaan we in op de basisbeginselen van schrijven op Wikipedia. Na afloop van de introductie heb je een beeld van hoe Wikipedia werkt en ben je in staat om, met handleiding schrijven voor Wikipedia ernaast als naslagwerk, aan de slag te gaan. Inschrijven voor deelname via dit inschrijfformulier is een vereiste om deel te kunnen nemen, zo kunnen we je de link naar de online bijeenkomst toesturen.

Win een cadeaubon naar keuze[bewerken | brontekst bewerken]

Onder iedereen die op de resultatenpagina meldt welke bijdrage hij/zij in de maand oktober heeft gedaan, verloten we een cadeaubon naar keuze ter waarde van € 50,-

Handige linkjes voor beginnende bewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

Ben je nieuw op Wikipedia en wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Het handboek Wikipedia (zie punt 5 hieronder) geeft je alle informatie die je nodig hebt.


Snelstart

Sneller starten? Volg de onderstaande stappen en voor je het weet heb je je eerste bewerking gedaan! Vergeet niet om jouw bewerkingen toe te voegen aan de resultatenlijst!