Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes/'Ons gemeenebest' / onder red. van P.J. Schmidt (verzetsblad, Amsterdam)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hieronder zie je een beginnetje (opzetje, stub) van een Wikipedia-artikel over een Nederlandse verzetskrant uit de Tweede Wereldoorlog.

Dit beginnetje is aangemaakt in het kader van het Wikiproject Verzetskranten.

De informatie in het beginnetje is rechtstreeks overgenomen uit het boek De ondergrondse pers 1940-1945 van Lydia Winkel, in zijn geheel als PDF te vinden op Wikimedia Commons.

Onderstaand beginnetje is nog niet rijp voor de hoofdnaamruimte van Wikipedia, je kunt helpen om het te controleren of aan te vullen tot een volwaardig artikel.

In de handleiding voor deelnemers aan het Wikiproject Verzetskranten lees je hoe dit werkt.

Andere beginnetjes van verzetskrantenartikelen vind je in Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes


'Ons gemeenebest' / onder red. van P.J. Schmidt
Plaats(en) van uitgave Amsterdam
Inhoud Opinie-artikelen
Reproductiemethode Gedrukt
Datum eerste uitgave 1 juli 1944
Taal Nederlands
Vervaardigers/redacteuren P.J. Schmidt
Nr. in DOP van L.E. Winkel 569
Beschrijving in catalogus 376300647
Portaal  Portaalicoon   Media

'Ons gemeenebest' / onder red. van P.J. Schmidt was een verzetsblad uit de Tweede Wereldoorlog, dat vanaf 1 juli 1944 in Amsterdam werd uitgegeven.. Het werd gedrukt en de inhoud bestond voornamelijk uit opinie-artikelen.

Betrokken personen[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:Illegale pers in de Tweede Wereldoorlog

Ruwe tekst Winkel-lemma[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder staat de tekst over 'Ons gemeenebest' / onder red. van P.J. Schmidt uit lemma nr. 569 van De Ondergrondse Pers. Met behulp van deze tekst (en andere bronnen) kunnen Wikipedianen het bestaande artikel verbeteren. De Ondergronds Pers is ook als full-text PDF beschikbaar op Wikimedia Commons, daar is onderstaande tekst dus ook terug te vinden.

Deze uitgave verscheen onder auspiciën van JE MAINTIENDRAI en was bedoeld als tijdschrift in brochurevorm. Het is echter wegens de 'Dolle Dinsdag'-gebeurtenissen bij de verschijning van een nummer gebleven. De auteur was P.J. Schmidt. Zie ook: JE MAINTIENDRAI (nr. 270).