Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes/Paraat; weekblad voor de vakbeweging voor Delft en omstreken (verzetsblad, Delft)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hieronder zie je een beginnetje (opzetje, stub) van een Wikipedia-artikel over een Nederlandse verzetskrant uit de Tweede Wereldoorlog.

Dit beginnetje is aangemaakt in het kader van het Wikiproject Verzetskranten.

De informatie in het beginnetje is rechtstreeks overgenomen uit het boek De ondergrondse pers 1940-1945 van Lydia Winkel, in zijn geheel als PDF te vinden op Wikimedia Commons.

Onderstaand beginnetje is nog niet rijp voor de hoofdnaamruimte van Wikipedia, je kunt helpen om het te controleren of aan te vullen tot een volwaardig artikel.

In de handleiding voor deelnemers aan het Wikiproject Verzetskranten lees je hoe dit werkt.

Andere beginnetjes van verzetskrantenartikelen vind je in Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes


Paraat; weekblad voor de vakbeweging voor Delft en omstreken
Plaats(en) van uitgave Delft
Verschijningsfrequentie Wekelijks
Datum eerste uitgave 19 januari 1945
Datum laatste uitgave 1 mei 1945
Taal Nederlands
Vervaardigers/redacteuren Chr. Kiesling A. Lausberg Joh. Mulder M.G. Warffemius
Drukkerij(en) Drukkerij Fa. Waltman
Gerelateerde kranten Paraat
Nr. in DOP van L.E. Winkel 641
Beschrijving in catalogus 376313382
Portaal  Portaalicoon   Media

Paraat; weekblad voor de vakbeweging voor Delft en omstreken was een verzetsblad uit de Tweede Wereldoorlog, dat vanaf 19 januari 1945 tot en met 1 mei 1945 in Delft werd uitgegeven. Het blad verscheen wekelijks..

Betrokken personen[bewerken | brontekst bewerken]

Gerelateerde kranten[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:Illegale pers in de Tweede Wereldoorlog

Ruwe tekst Winkel-lemma[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder staat de tekst over Paraat; weekblad voor de vakbeweging voor Delft en omstreken uit lemma nr. 641 van De Ondergrondse Pers. Met behulp van deze tekst (en andere bronnen) kunnen Wikipedianen het bestaande artikel verbeteren. De Ondergronds Pers is ook als full-text PDF beschikbaar op Wikimedia Commons, daar is onderstaande tekst dus ook terug te vinden.

Deze uitgave kwam tot stand op initiatief van het bestuur van de Delftsche Bestuurdersbond en enkele personen uit de socialistische arbeidersbeweging. Redacteur was M.G. Warffemius, de technische verzorging was in handen van Chr. Kiesling. Verder was bij de uitgave betrokken de voorzitter van de SDAP te Delft, A. Lausberg. Drukker was Joh. Mulder (fa. Waltman), verspreider T. v.d. Windt. Zie ook: PARAAT (nr. 639).