Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes/Spartacus; actuele berichten: uitgave van de Communistenbond Spartacus (verzetsblad, Amsterdam)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hieronder zie je een beginnetje (opzetje, stub) van een Wikipedia-artikel over een Nederlandse verzetskrant uit de Tweede Wereldoorlog.

Dit beginnetje is aangemaakt in het kader van het Wikiproject Verzetskranten.

De informatie in het beginnetje is rechtstreeks overgenomen uit het boek De ondergrondse pers 1940-1945 van Lydia Winkel, in zijn geheel als PDF te vinden op Wikimedia Commons.

Onderstaand beginnetje is nog niet rijp voor de hoofdnaamruimte van Wikipedia, je kunt helpen om het te controleren of aan te vullen tot een volwaardig artikel.

In de handleiding voor deelnemers aan het Wikiproject Verzetskranten lees je hoe dit werkt.

Andere beginnetjes van verzetskrantenartikelen vind je in Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/BeginnetjesSpartacus; actuele berichten: uitgave van de Communistenbond Spartacus
Plaats(en) van uitgave Amsterdam
Verschijningsfrequentie Wekelijks
Inhoud Algemene artikelen en Binnenlandse berichten
Reproductiemethode Gestencild
Oplage Tussen de 5000 en 5000
Datum eerste uitgave 1 oktober 1944
Datum laatste uitgave 1 mei 1945
Taal Nederlands
Gerelateerde kranten Bulletin van het M.L.L.-Front; door klassestrijd en internationalisme naar het socialisme
Nr. in DOP van L.E. Winkel 753
Beschrijving in catalogus 376313978
Portaal  Portaalicoon   Media

Spartacus; actuele berichten: uitgave van de Communistenbond Spartacus was een verzetsblad uit de Tweede Wereldoorlog, dat vanaf 1 oktober 1944 tot en met 1 mei 1945 in Amsterdam werd uitgegeven. Het blad verscheen wekelijks in een oplage van 5000 exemplaren. Het werd gestencild en de inhoud bestond voornamelijk uit algemene artikelen en binnenlandse berichten.

Gerelateerde kranten[bewerken]

Categorie:Illegale pers in de Tweede Wereldoorlog

Ruwe tekst Winkel-lemma[bewerken]

Hieronder staat de tekst over Spartacus; actuele berichten: uitgave van de Communistenbond Spartacus uit lemma nr. 753 van De Ondergrondse Pers. Met behulp van deze tekst (en andere bronnen) kunnen Wikipedianen het bestaande artikel verbeteren. De Ondergronds Pers is ook als full-text PDF beschikbaar op Wikimedia Commons, daar is onderstaande tekst dus ook terug te vinden.

Deze uitgave werd afwisselend samengesteld te Amsterdam en Rotterdam. Zie: BULLETIN VAN HET M.L.L.-FRONT; door klassestrijd en internationalisme naar het socialisme (nr. 105).