Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom   Hulp & Overleg   Gewenste artikelen   Resultaten   Afbeeldingen   Bronnen Cariben Bronnen Suriname   Bijeenkomsten
Op 22 februari 2020 kwam de Wiki Goes Caribbean werkgroep weer bij elkaar in het Nationaal Archief

Schrijf mee op Wikipedia![bewerken | brontekst bewerken]

Wist je dat er nog niet veel artikelen en afbeeldingen over Suriname en het Caribische gebied op Wikipedia bestaan? Help ons mee om nieuwe artikelen te schrijven, artikelen uit te breiden en afbeeldingen toe te voegen samen met andere geïnteresseerden. Een lijst met gewenste artikelen vind je hier.

Doe je bewerkingen voor dit project? Vul dan, voordat je de bewerking opslaat, in de bewerkingssamenvatting #wgc in. Hiermee laat je ons weten dat je een bijdrage levert aan dit project!

Agenda[bewerken | brontekst bewerken]

Klik hier om de agenda te bewerken. Er is ook een pagina met een overzicht van geplande en voorbije bijeenkomsten.
Gevolgen van de Corona-pandemie: De Wikimedia Foundation heeft wereldwijd alle offline Wikimedia-evenementen verboden. Dit geldt voor alle bijeenkomsten en evenementen die met WMF-subsidie zijn georganiseerd. Dit verbod blijft van kracht totdat de Wereldgezondheidsorganisatie bekend maakt dat de pandemie voorbij is. Tot dan vinden Wiki Goes Caribbean enkel online plaats

Geplande bijeenkomsten voor Wiki goes Caribbean

Let op: de tijdzone is CET
Bij alle bijeenkomsten georganiseerd door Wikimedia Nederland - online en offline - geldt het Beleid vriendelijke ruimtes.

Er is nog plek op de kalender voor meer activiteiten!

Heb je een leuk idee voor een (online) project, evenement of bijeenkomst?
Stuur dan een berichtje naar info-at-wikimedia.nl.

Wat zie je? Beschrijf afbeeldingen over het Caribisch gebied![bewerken | brontekst bewerken]

Wiki-goes-caribbean-logo-color.svg

Help mee om historische afbeeldingen van de Antillen, het Caraïbisch gebied en van Suriname beter te beschrijven.
Het is erg leuk en makkelijk!
Kijk hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven[bewerken | brontekst bewerken]

Maak een wikipedia-account aan en plaats vier tildes (~~~~) achter een #. Je naam wordt dan direct aan de lijst van deelnemers aan het project 'Wiki goes Caribbean' toegevoegd.

Contact

'Wiki goes Caribbean' (WGC) is een samenwerkingsproject van Wikipedianen, Wikimedia NL en een aantal samenwerkinspartners als UNESCO en het Nationaal Archief. Aanspreekpunt van het project is Michelle van Lanschot (vanlanschot-at-wikimedia.nl).

Wikimedians of the Caribbean[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2019 is de User group "Wikimedians of the Caribbean erkend door de Wikimedia Foundation. Zij organiseren vaker activiteiten rondom de bredere Caraïben, zoals bijeenkomsten. Op meta kun je je inschrijven om steun te betuigen voor de gebruikersgroep en om af en toe geïnformeerd te worden over wat er door hen ondernomen wordt voor de vertegenwoordiging van de Caribische eilanden op de WMF projecten.

Handleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Ben je nieuw op Wikipedia? Lees dan deze handige handleiding eens door. Het bevat veel tips en uitleg over het bewerken van Wikipedia. Geschreven door Wikipedianen, voor jou!

Verder maakte Ciell al een aantal handige filmpjes over het werken op wikipedia. Je vindt ze in deze handleiding.

Tips[bewerken | brontekst bewerken]

 1. Nieuwe of ervaren Wikipediaan?
  1. Maak een Wikipedia-account aan, lees de handleiding die je in een uurtje wegwijs maakt en word Wikipediaan!
  2. Schrijf een artikel over vrouwen of vrouwelijke onderwerpen op Wikipedia. Laat je inspireren door onze onderwerpenlijst.
  3. Doe mee aan een van onze bijeenkomsten
  4. Geef nieuwe bewerkers een warm welkom en een goede, positieve begeleiding.
  5. Help proactief, en positief, mee om nieuwe artikelen te verbeteren. Probeer ontmoediging door plaatsing op de beoordelingslijst te vermijden.
  6. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Neem contact op met MichellevL (WMNL).
 2. Werk je voor een organisatie die zich met gerelateerde onderwerpen bezighoudt (archief, onderzoeksinstelling...)?
  1. Publiceer zoveel mogelijk van je eigen nieuwe onderzoek online, via je eigen kanalen en websites. Doe dit bij voorkeur open access en onder een vrije licentie (CC0, CC-BY of CC-BY-SA). Dit helpt ons op Wikipedia enorm om de relevantie van onderwerpen aan te tonen en om naar betrouwbare bronnen te kunnen verwijzen. Enkel wanneer je zelf vrije licenties gebruikt, compatibel met Wikipedia, dan kunnen we (waar relevant) jouw tekst gebruiken of jouw tabel, infographic of andere afbeelding letterlijk overnemen.
  2. Schrijf of bewerk Wikipedia-artikelen over Caribische onderwerpen vanuit je eigen expertise en verwijs daarbij naar betrouwbare bronnen.
 3. Belangrijk
  1. Doe je bewerkingen voor dit Wiki goes Caribbean project? Vul dan, voordat je de bewerking opslaat, in de bewerkingssamenvatting #wgc in. Hiermee laat je ons weten dat je je bijdrage levert aan dit project!
  2. Voeg je aangemaakte en/of aangevulde artikel toe aan de resultatenlijst.

Infomateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding. Onderstaande bestanden zijn ook te downloaden via deze Google Drive map.

Alle WGC(deel)pagina's

Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean