Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/23maartNA

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag zaterdag 23 maart in het Nationaal Archief (Den Haag)[bewerken | bron bewerken]

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de Wiki Commons beeldbank uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Samen met het Nationaal Archief (Den Haag) organiseren we op zaterdag 23 maart een schrijfmiddag om samen met andere geïnteresseerden, wikipedianen en professionals meer artikelen op de Nederlandse wikipedia te schrijven en om foto's van het Nationaal archief van de Commons-beeldbank bij verschillende artikelen te plaatsen.

Thema van deze schrijfmiddag is: 'Vrouwenkiesrecht en Eerste Feministische Golf' , maar je kan natuurlijk - zoals altijd - ook gewoon werken aan het schrijven en verbeteren van artikelen naar keuze. Aan het begin van de schrijfmiddag geven de professionals van het Nationaal Archief een korte introductie over de boeken die in de studiezaal beschikbaar zijn over dit thema.

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt tijdens deze schrijfmiddag. Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent. Wil je van tevoren bepaald materiaal uit het informatiecentrum van het Nationaal Archief gebruiken, vermeld dit dan bij je inschrijving op het formulier. (Alle deelnemers aan de 'Wiki goes Caribbean'-schrijfmiddag hebben ook gratis toegang tot de lopende tentoonstelling 'Wie ben ik, wie was jij' in het Nationaal Archief.)

De schrijfmiddag begint om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
Locatie: Het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag (Gratis toegang)

INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier

Artikelen over Suriname of per Caribisch eiland[bewerken | bron bewerken]

Voorbeelden van onderwerpen waar je aan kunt gaan werken zijn:

Infomateriaal[bewerken | bron bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding.