Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/29augustus2020online

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pagina uit een Curaçaos inventaris uit 1833, waarin het bezit van drie personen wordt overgedragen ter gelegenheid van een huwelijk

Online Wiki goes Caribbean schrijfmiddag, zaterdag 29 augustus[bewerken | brontekst bewerken]

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de beeldbank Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Samen met het Nationaal Archief (Den Haag) organiseren we op zaterdag 29 augustus een online schrijfmiddag om samen met andere geïnteresseerden, Wikipedianen en professionals meer artikelen op de Nederlandse Wikipedia te schrijven en foto's uit de Commons-beeldbank bij verschillende artikelen te plaatsen.

Thema van deze schrijfmiddag is deze keer 'Slavernij', maar je kan natuurlijk - zoals altijd - ook gewoon werken aan het schrijven en verbeteren van artikelen naar keuze.

Er is begeleiding aanwezig om je te ondersteunen bij het bewerken van Wikipedia.

De schrijfmiddag begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur (Nederlandse tijd). Dat is van 8.00 tot 10.00 op Aruba, Bonaire en Curaçao.

De online bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00. Coen van Gaalen, assistant professor in social and demographic history aan de Radboud Universiteit Nijmegen, geeft een presentatie over de onlangs gedigitaliseerde slaven- en emancipatieregisters van Curaçao (beschikbaar via het Nationaal Archief Curaçao en het Nationaal Archief Den Haag).  

Daarna praten we verder en is er gelegenheid om vragen te stellen of om met anderen een begin te maken met het schrijven van artikelen op de Nederlandse of Papiamentstalige Wikipedia en foto's en video's van Wikimedia Commons bij verschillende wikipedia-artikelen plaatsen.

We maken gebruik van de online vergadersoftware Zoom. Inschrijven voor deze bijeenkomst is verplicht; kort voor de start van de bijeenkomst sturen we je de link naar de vergaderruimte toe.

INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier

Inspiratie & mogelijke onderwerpen[bewerken | brontekst bewerken]

Doe je een bewerking? Vul dan, voordat je de bewerking opslaat, in de bewerkingssamenvatting #wgc in. Hiermee laat je ons weten dat je je bijdrage levert aan dit project!

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt tijdens deze schrijfmiddag. Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent.

Bronnen & beeldmateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder vind je een overzicht van mogelijke bronnen en beeldmateriaal op Wikimedia Commons sterven je kunt gebruiken.

Overkoepelend[bewerken | brontekst bewerken]

Suriname[bewerken | brontekst bewerken]

Curaçao[bewerken | brontekst bewerken]

Aruba[bewerken | brontekst bewerken]

Bonaire[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je een boek of artikel in huis halen voor het schrijven van een Wikipedia artikel? Dan kan je financiële ondersteuning vragen van Wikimedia Nederland.

Infomateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding.

Contact[bewerken | brontekst bewerken]

Heb je vragen over deze schrijfmiddag of over Wiki goes Caribbean?
Neem dan contact op met Michelle van Lanschot (vanlanschot-at-wikimedia.nl).

Meer informatie over Wiki goes Caribbean vind je op de projectpagina op Wikipedia.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]