Wikipedia:Wikiproject/Wikikring Twente

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste geinteresseerde in de Wikikring Twente: Wij zijn verhuisd! Vanaf 2024 vinden de Wikikring bijeenkomsten plaats in Museum Hengelo (Beekstraat 51, 7551 DP Hengelo).


Geplande bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Museum Hengelo, entree
De maandelijkse bijeenkomsten voor de Wikikring Twente vinden plaats in Museum Hengelo, Beekstraat 51, op donderdagavond van 19:30-21:30 uur (inloop vanaf 19.15 uur).


Activiteiten:

  • 16 mei 2024
  • 20 juni 2024

Bij alle bijeenkomsten georganiseerd door Wikimedia Nederland - online en offline - geldt het Beleid Vriendelijke Ruimtes.

Klik hier om de agenda te bewerken

Let op! De bijeenkomsten vanaf Januari 2024 vinden niet in de Bibliotheek plaats maar in Museum Hengelo Beekstraat 51, 7551 DP Hengelo.

Handig: maak vooraf een Wikipedia account aan![bewerken | brontekst bewerken]

Het is handig om je vooraf te registreren op Wikipedia. We hebben (wereldwijd) al tienduizenden namen in gebruik, dus het kan zijn dat de door jou gewenste naam niet meer beschikbaar is en dan duurt het misschien even voordat je een goede gebruikersnaam gevonden hebt.

  • Rechtsboven in je scherm zie je een link "registreren".
  • Bedenk een gebruikersnaam: het veld wordt rood als deze al bestaat, gebeurt er niks dan zit je goed Vul je mailadres in: deze wordt niet getoond aan anderen, maar je kunt jezelf wel een wachtwoordherinnering laten sturen als het nodig is
  • Klik op registreren
  • Vul eventueel de captcha in (alleen als de software dit vraagt)

Ben je benieuwd hoe de bijeenkomsten er uit zien? RTV Oost maakte in het voorjaar van 2022 een korte reportage over de Wikikring, die je hier kunt bekijken.

Discord

Facebookgroep Wikivragen

Facebook Gendergap

Agenda Wikimedia

Lees hier het boek Schrijven voor Wikipedia (PDF) of vraag tijdens een bijeenkomst of je het boek mag lenen.

Er zijn verschillende manieren om (bij) te leren hoe je Wikipedia kunt bewerken. Je kunt bijvoorbeeld onderstaande filmpjes bekijken, lezen hoe je op Wikipedia begint in 5 stappen of één van de onderstaande links gebruiken.

Maak een account aan op Wikipedia.pdf

Deelnemers/op de hoogte blijven[bewerken | brontekst bewerken]

Maak een wikipedia-account aan en plaats vier tildes (~~~~) achter een #. Je naam wordt dan direct aan de lijst van deelnemers aan het project 'WikiKring Twente' toegevoegd. Niet meer geïnteresseerd? Verwijder je naam gewoon weer!