Wikipedia:Wikiproject/Natuur/Fotoworkshop Tuin van Kapitein Rommel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Overicht tuin

In samenwerking met de Tuin van Kapitein Rommel in Castricum organiseren we op zaterdag 23 september een korte workshop natuurfoto's maken en (voor wie dat wil) de beste eigen foto's uploaden op Wikimedia Commons. Van 10 tot 13 uur zijn we te gast in de natuur- en ontmoetingstuin van Castricum, schuin rechts tegenover het NS station.

Kapitein Rommel was een bekende persoonlijkheid in Castricum, die de zeeën bevaren heeft als koopvaardijofficier en zijn tuin deels openstelde voor dorpsgenoten. Na zijn dood verwilderde de tuin. Door inzet van veel vrijwilligers is de tuin met hulp van de gemeente omgetoverd tot een ecologisch paradijsje met een educatieve en sociale functie voor de inwoners van Castricum. Er zijn veel interessante planten en als je geluk hebt ook dieren te fotograferen.

Programma[bewerken]

Cascade en tuinhuis
  • 10.00 uur: verzamelen in de ontmoetingsruimte van de tuin - kennismaken
  • 10.15 uur: korte inleiding fotograferen van planten en dieren
  • 10.30 uur: zelf buiten aan de slag met je eigen camera
  • 12.00 uur: korte inleiding foto's uploaden op Wikimedia Commons
  • 12.15 uur: voor wie dat wil zelf je beste foto's uploaden
  • 12.45 uur: korte terugblik en uitwisselen van ervaringen

Heb je de smaak te pakken van natuurfotografie, dan kun je 's middags nog het Noordhollands Duinreservaat bezoeken waar veel moois te zien is. Diverse planten, bomen en heesters tooien zich met kleurige vruchten: duindoorn, duinroos, kardinaalsmuts, lijsterbes. Bij mooi weer zul je zeker ook vlinders zien, en libellen die jagen op insecten in de buurt van water en op open plekken. En misschien al de eerste trekvogels.

Meedoen[bewerken]

Stukje Stinsenbos