Wildstrubelhütte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wildstrubelhütte
De Wildstrubelhütte vanuit het oosten
Ligging Bern, Zwitserland
Alpenvereniging Schweizer Alpen-Club
Sectie Kaiseregg en Wildhorn
Bouwjaar 1927
Hoogte 2793 meter
Coördinaten 46° 23′ NB, 7° 28′ OL
Aantal slaapplaatsen 70
Wintervertrek aanwezig, 42 slaapplaatsen
Geopend eind juni tot half oktober; tussen kerst en nieuwjaar (bij voldoende aanmeldingen en goede sneeuwcondities); eind februari tot eerste week mei
Website Wildstrubelhütte
Wildstrubelhütte (Zwitserland)
Wildstrubelhütte

De Wildstrubelhütte is een berghut van de Zwitserse Alpenclub, gelegen in de Berner Alpen. De hut ligt op 2793 meter hoogte op de Weisshorn, de berg die de westelijke flank van de Wildstrubel (3243 m) vormt. In 2005 werd de Wildstrubelhütte uitgebouwd en gerenoveerd.

De hut is te voet te bereiken vanuit Iffigenalp, dat ten zuiden van Lenk in het Simmental ligt. Vanaf Iffenalp is het ongeveer 1200 meter stijgen tot de hut. Onderweg komt het pad samen met het pad over de Rawilpass, die het Simmental verbindt met Crans-Montana in het Wallis. Vanaf de hut gaat een pad omhoog naar de Glacier de la Plaine Morte en de Wildstrubel. Over de Pointe de la Plaine Morte (2935 m) loopt dit pad verder richting Crans-Montana.

Op de top van de Weisshorn, vlak boven de Wildstrubelhütte ligt een weerstation, waar een dienstkabelbaan naartoe loopt. De Pointe de la Plaine Morte is per kabelbaan bereikbaar vanuit Crans-Montana.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]