Willemijn Lodewijkx

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Willemijn Lodewijkx
Personage uit Gooische Vrouwen
Debuut 30 oktober 2005
Laatst gezien 11 november 2007
Reden vertrek Willemijn overleed na een bomaanslag
Gespeeld door Annet Malherbe
Persoonsinformatie
Volledige naam Willemijn Lodewijkx-Verbrugge
Geboren 7 september
Overleden 11 november 2007
Familie
Huwelijk Evert Lodewijkx (1986-2005, 2007; overleden)
Kinderen Roderick Lodewijkx (zoon; met Evert)
Louise Lodewijkx (dochter; met Evert)
Annabel Lodewijkx (dochter; met Evert)
Familie Adriënne Verbrugge (moeder)
Portaal  Portaalicoon   Media

Willemijn Lodewijkx-Verbrugge is een personage uit de Nederlandse tv-serie Gooische Vrouwen, die werd uitgezonden op RTL 4. Willemijn Lodewijkx werd van 2005 tot en met 2007 vertolkt door Annet Malherbe. Willemijn is een huisvrouw, die eigenlijk te lief is voor iedereen.

Leven vóór Gooische Vrouwen[bewerken]

Willemijn zat samen met Claire van Kampen op de middelbare school. Na haar school trouwde ze in 1986 met Evert Lodewijkx. Samen met hem kreeg ze drie kinderen: Roderick Lodewijkx, Louise Lodewijkx en Annabel Lodewijkx. Willemijn woont al haar hele leven in het Gooi.

Seizoen 1[bewerken]

In Seizoen 1 ontmoet Willemijn haar nieuwe buurvrouw Cheryl Morero. Willemijn helpt gelijk om het housewarming-feestje van de Morero's goed te laten verlopen. Ze raakt samen met Anouk Verschuur en Claire bevriend met deze nieuwe buurvrouw. Ondertussen gaat het in het liefdesleven van Willemijn minder goed. Ze komt erachter dat Evert het alleen nog met zichzelf doet, terwijl ze het samen al maanden niet meer hebben gedaan. Ze probeert van alles om weer dichter bij haar man te komen, maar hij houdt de boot af. Ze denkt zelfs dat Anouk iets met hem heeft. Ze zorgt er daardoor bijna voor dat Anouk van een balkon valt door toedoen van een voodoo-poppetje. Het loopt gelukkig met een sisser af. Op een dag komt Evert thuis en meldt aan Willemijn dat hij wil scheiden. Willemijn is geschokt en schopt hem gelijk het huis uit. Ze raakt daarna nog met hem in gevecht en verkoopt zijn kleren op een veiling.

Seizoen 2[bewerken]

Willemijn en Evert zijn gescheiden, maar Willemijn kan hem niet vergeten. Ze probeert van alles om hem te vergeten maar het lukt haar niet. Dan krijgt Evert een nieuwe vriendin: Diana van der Kieft. Ze gaan samen in het tuinhuis in de tuin van Willemijn wonen. Het gaat uiteindelijk uit, wat voor Willemijn niet zo erg is. Claire is een zwembad in geslagen en Willemijn belooft aan haar, terwijl Claire in coma ligt, dat ze haar financieel zal steunen als het nodig is. Claire maakt hier gebruik van als ze uit coma is en zegt dat het voor Merel van Kampen is bedoeld. Willemijn komt erachter dat dit niet zo is en verbreekt de vriendschap. Claire betaalt alles met rente terug waardoor het toch weer goed komt.

Seizoen 3[bewerken]

De vier vriendinnen organiseren een veiling voor het goede doel: Thaise weeskinderen. Willemijn regelt bijna alles, maar wordt uiteindelijk niet bedankt door Cheryl voor haar hulp. Ondertussen denkt ze dat Claire wat met Evert is begonnen, terwijl dit niet waar is, en is ze boos op Anouk omdat die met haar naar een wijnproeverij zou gaan, maar uiteindelijk afhaakt. Willemijn gaat alleen en drinkt zich helemaal lam. Dokter Rossi moet uiteindelijk haar vriendinnen bellen. Die komen meteen maar worden door Willemijn geslagen en uitgescholden. De volgende dag is Willemijn vol spijt en maakt het ze het weer goed met de meiden. Willemijn wordt actief op een datingsite en ontmoet een man. Ze maakt een afspraak met hem op een duivenschieterij. Daar aangekomen blijkt Evert haar mystery guest te zijn. Ze twijfelen eerst, maar gaan samen duiven schieten. Ze krijgen het gezellig en zoenen heel wat af. Ze beginnen weer wat samen, zonder dat de kinderen het weten. Maar dan vraagt Evert haar ten huwelijk. Willemijn twijfelt eerst, maar doet het toch. Evert en Willemijn trouwen weer en niks kan haar geluk nog in de weg staan. Ze vertelt haar vriendinnen dat ze ontzettend veel van hen houdt en ze maken dan samen een pakje open dat voor hen alle vier is bestemd. Er zit een soort klokje in dat langzaam aftikt...

Seizoen 4[bewerken]

Het klokje bleek een bom te zijn, gemaakt door Tippiwan, die wraak op de vier dames wilde. Willemijn is bij deze aanslag omgekomen en wordt in de eerste aflevering van seizoen 4 uitgestrooid door haar gezin en beste vrienden.