William Ezell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel, of het is onvoldoende verifieerbaar gemaakt.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: Volgens EN:WP is er na 1931 nog wel wat van hem vernomen, dus de informatie die hier staat klopt niet. Ook staat er hier dat hij een affaire had met Lucille Bogan, maar op EN:WP wordt het voorzichtiger omschreven omdat er geen *onomstotelijk* bewijs is.
Dit sjabloon is geplaatst op 15 juni 2023.
Vraagteken

William "Will" Ezell (Brenham, 23 december 1892[1] - Chicago, 2 augustus 1963[2]) was een Amerikaans boogiewoogie-, blues- en ragtime-pianist.

Hij werd naast Cow Cow Davenport beschouwd als een van de beste boogiewoogie-spelers van zijn tijd. Hoewel hij niet veel opnames heeft gemaakt (zo'n zeventien in de periode 1927-1931), was Ezell een van de eersten die een boogiewoogieplaat opnam. Ezell was tevens enige tijd huispianist bij Paramount en begeleidde in die rol onder meer Blind Roosevelt Graves en, mogelijk, Bessie Smith. Ezell had overigens een affaire met zangeres Lucille Bogan. Na zijn laatste opnames in 1931 is niets meer van hem vernomen.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Pitchin' Boogie, Milestone
  • Will Ezell 1927-1931, Document