William Fisher (admiraal)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
William Wordsworth Fisher
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 26 maart 1875
Blatchington
Overleden 24 juni 1937
Land/zijde Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Onderdeel Naval Ensign of the United Kingdom.svg Royal Navy
Dienstjaren 1888 – 1937
Rang Generic-Navy-O11.svg Admiral
Bevel HMS St Vincent
HMS Iron Duke
Mediterranean Fleet
Opperbevelhebber van Portsmouth
Slagen/oorlogen Eerste Wereldoorlog
Onderscheidingen Zie decoraties

William Wordsworth Fisher (26 maart 187524 juni 1937) was een Brits officier in de Royal Navy en bevelhebber van de Mediterranean Fleet.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Fisher werd geboren in Blatchington in Sussex als zoon van de historicus Herbert William Fisher en zijn vrouw Mary Louisa Jackson. Hij ging in 1888 bij de Royal Navy en trainde aan boord van de HMS Britannia. Hij bereikte in 1912 de rang van kapitein.

Fisher vocht mee tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij diende als kapitein van het slagschip HMS St. Vincent tijdens de Zeeslag bij Jutland. In 1917 werd hij benoemd tot directeur van de Anti-Submarine Division bij de Admiralty.

Na de Eerste Wereldoorlog werd Fisher benoemd tot chef-staf van de Mediterranean Fleet. Hij werd in 1922 bevorderd tot schout-bij-nacht en benoemd tot chef-staf bij de Atlantic Fleet. In 1924 keerde hij terug naar de Mediterranean Fleet waar hij benoemd werd tot bevelhebber van de 1e Battle Squadron. Fisher werd in 1927 benoemd tot Fourth Sea Lord and Chief of Supplies and Transport (hoofd bevoorrading en transport). In 1928 werd hij benoemd tot plaatsvervangend hoofd van de Naval Staff en in 1930 werd hij bevorderd tot vice-admiraal en benoemd tot bevelhebber van de 1e Battle Squadron en plaatsvervangend bevelhebber van de Mediterranean Fleet.

In 1932 werd Fisher bevorderd tot admiraal en benoemd tot bevelhebber van de Mediterranean Fleet. Hij werd in 1936 benoemd tot Commander-in-Chief, Portsmouth. Hij stierf op 24 juni 1937.

Militaire loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Decoraties[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]