Willie Auchterlonie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
10-09-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: waarschijnlijk wel E maar geen enkel bewijs voor de soms spectaculaire beweringen in dit artikel. Teveel niet relevante info.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

William Auchterlonie (1872 - 1963) was een Schots golfprofessional.

Op 21-jarige leeftijd won hij het Brits Open, alleen Tom Morris Jr won het op jongere leeftijd.
In 1935 tot zijn dood in 1963 was Willie Auchterlonie 'honorary professional' op de Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, waar hij ooit als leerling clubmaker begon. Hij ontwierp ook golfbanen.

Willie's broer Laurie Auchterlonie won het US Open in 1902, alle vier rondes onder de 80 spelend, hetgeen nog nooit was geschied. Hij speelde met de nog niet erg bekende Haskell bal (geen veren maar rubber in de bal).

Willie's zoon Laurie volgt hem na 1963 op als pro op St Andrews.

Trivia[bewerken]

In St Andrews is een golfwinkel naar hem genoemd.

Externe link[bewerken]