Wim Oosterlinck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Oosterlinck

Wim Oosterlinck (Gent, 22 april 1973) is een Vlaamse radiopresentator.

Radio[bewerken]

Radio 2[bewerken]

Hij begon zijn nationale radiocarrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. In die periode combineerde hij presenteren voor de Gentse jongerenradio Urgent.fm (vroeger URGent) met het presenteren bij Radio 2. Daarvoor nam hij het laatste uur op Urgent.fm op voorhand op, omdat hij in die tijd naar Radio 2 moest rijden.

Studio Brussel[bewerken]

Nadien presenteerde hij elke werkdag De ochtend van Studio Brussel met Wim Oosterlinck tussen 6 en 9 uur op Studio Brussel. Heidi Lenaerts was zijn sidekick. Oosterlinck was de veroorzaker van de Kippensoep-hype, een actie die in het najaar van 2005 werd georganiseerd op Studio Brussel om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. Oosterlinck trachtte luisteraars ervan te overtuigen kippensoep te eten en bracht zelfs een benefietsingle hierrond uit.

Hij werd door mediasite RadioVisie.be verkozen tot "Radiopersoonlijkheid van 2005". Zijn ochtendprogramma voor Studio Brussel kreeg op 28 januari 2006 de Prijs voor de Radiokritiek.

Q-music[bewerken]

Op 21 april 2006 werd bekendgemaakt dat Oosterlinck na 9 jaar dienst de VRT zou verlaten. Sindsdien is hij aan de slag bij Q-music. Eerst presenteerde hij elke werkdag het programma Wim Oosterlinck Showtime, samen met Anke Buckinx tussen 16 en 18 uur. Vanaf 2 september 2013 werd dat De Wim O Show, een programma dat in hetzelfde tijdslot werd uitgezonden, maar dan zonder een co-presentatrice - behalve op woensdagen, wanneer telkens een speciale uitzending werd gemaakt samen met Joke van de Velde. Sinds 31 augustus 2015 presenteert Oosterlinck elke werkdag tussen 13 en 16 uur. Vanaf 2 september 2016 neemt hij daarnaast ook een laatavondprogramma op vrijdag voor zijn rekening, samen met Vincent Fierens.

Oosterlinck was van januari 2011 tot september 2012 ook programmadirecteur van Q-music. Hij volgde in die functie Erwin Deckers op.

Televisie[bewerken]

Oosterlinck is de voice-over van veel tv-programma's, zoals Foute Vrienden, Kaat & co, Zo is er maar één, Superjan, In de Ban van Urbanus, Karrewiet, Hollywoodvrouwen, De Smaakpolitie en De familie Stokstaart.

Trivia[bewerken]