Wim Schluter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Schluter
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Film

Wim Schluter (Enschede, 1971) is een Nederlandse acteur. Sinds 1999 speelt hij de rol van Muziekpiet in de televisieserie De Club van Sinterklaas, vroeger door Jetix en Fox Kids maar sinds 2009 door RTL 4 uitgezonden.

In zijn rol als Muziekpiet heeft hij diverse singles opgenomen, waaronder: Zwarte Pieten Blues, Ik Ben Een Ster, Lied Van De Shake, Amerika: Ik Kom Eraan, Trippel Trappel In Galop, Sinterklaas Kapoentje en Pietenidool. Ook zong hij in 2010 samen met niemand minder dan Coole Piet Diego het duet Werken Voor De Sint, het zoveelste liedje over hoe geweldig het beoefenen van het pietenvak wel niet kan zijn. Ook trad hij als Muziekpiet een tijdje op met de act Alle Pieten Jumpen, een inhaking op de jumpstyle, een dans- en muziekstijl die een enorme rage was onder jongeren.

In het dagelijks leven is Wim Schluter niet alleen acteur, maar ook freelance journalist. Verder werkte hij mee aan de verhalenbundel Fasten Your Seat Belt en won hij in 2009 de verhalenwedstrijd Historisch Kippenvel van het Historisch Centrum Overijssel met zijn verhaal De Textielkerk.

In 2010 heeft Wim de rol van Muziekpiet in de bioscoopfilm "Sinterklaas en het Pakjes Mysterie" van Martijn van Nellestijn gespeeld. In deze film zijn ook zijn "pieten" collega's Harold Verwoert en Beryl van Praag te zien. Vanaf april 2012 is hij te zien in de regiocomedy Groote Markt 30 van de regionale televisiezender RTV Oost. Schluter speelt hierin de rol van het populistische raadslid Sjak Balvert. Daarnaast is hij betrokken bij het dichterscollectief 'Gedichtenmakelaar' en is hij in 2012 te zien in de korte film De Raad van producent Rob Janssen. In 2012,2013 en 2014 speelt hij opnieuw de rol van de Muziekpiet in de De Club van Sinterklaas bioscoopfilms