Wim van Helden (dj)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wim van Helden
foto: Qmusic
Geboren 15 maart 1984
Geboorteplaats Dordrecht
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Radio-dj
Portaal  Portaalicoon   Media

Wim van Helden (Dordrecht, 15 maart 1984) is een Nederlands radio-dj bij Qmusic.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Op 12-jarige leeftijd had Van Helden zijn eerste radiobaantje bij de lokale omroep in Alblasserdam. Daarna werkte hij bij Barendrecht FM, Exxact FM en Radio E-FM, om vervolgens in 2005 bij de regionale commerciële zender City FM terecht te komen.

Zijn werkzaamheden bij City FM duurden echter niet lang, want in datzelfde jaar stuurde hij een demo naar Radio 538 en het nieuwe radiostation Qmusic. Beide toonden belangstelling, maar hij koos voor Qmusic omdat hij daar overdag een dagelijks programma kon gaan maken. Sinds de start op 1 september 2005 was hij van maandag- t/m vrijdagmiddag te horen. Daarnaast maakte hij regelmatig als invaller het ochtendprogramma met Jeroen van Inkel of Gijs Staverman. Vanaf april 2010 presenteerde Van Helden het ochtendprogramma in het weekend onder de titel Wim=Wakker. Vanaf mei 2011 kreeg hij in het weekend een middagprogramma onder de titel WeekendWim. Vanaf april 2012 presenteerde hij in het weekend eveneens een middagprogramma. Anno 2020 presenteert Van Helden elke maandag- tot donderdagmiddag op Qmusic.

Naast zijn presentatiewerk schrijft hij recensies over nieuwe muziek, draait hij op evenementen en spreekt hij reclameboodschappen in.