Wine Lauwers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wine Lauwers (Aartselaar, 28 juni 1985) is een Belgische zangeres en radiopresentatrice, bekend van het Vlaamse commerciële radiostation Qmusic.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Lauwers nam op 19-jarige leeftijd als zangeres deel aan de talentenjacht Idool 2004 en schopte het daarbij tot de beste dertig kandidaten. Nadien bleef ze actief in de media en belandde ze achter de schermen bij de VRT, onder meer als productiemedewerker voor de talkshow Peter Live.[1]

Qmusic[bewerken | brontekst bewerken]

Lauwers kwam bij de radio terecht nadat ze in 2011 deel nam aan een wedstrijd van Q-music, waarbij Sven Ornelis en Kürt Rogiers op zoek gingen naar een "sidechick" voor hun toenmalige ochtendshow. Ze won de competitie en presenteerde vervolgens mee het programma Ornelis en Rogiers Showtime, van oktober 2011 tot en met juni 2014.

Na de stopzetting van het programma van Ornelis en Rogiers werd ze voor de zender nieuwslezeres en ook eindredacteur van Kürt Rogiers' nieuwe radioprogramma Kürt en Company, dat van september 2014 tot juni 2015 te horen was. Hierin had ze wederom een rol als co-presentatrice, doch eerder bescheiden. Toen ook dat programma ten einde kwam, ging ze achter de schermen werken.

Sinds januari 2018 draagt ze daarnaast iedere werkdag tussen 9 en 12 uur de nieuwsaankondigingen en de verkeersbulletins voor.

Vanaf oktober 2018 heeft ze als presentatrice een eigen nachtprogramma in het weekend.

Lauwers zou op 2 januari 2020, na haar zwangerschapsverlof, opnieuw aan de slag gaan bij Qmusic. Ze werd echter ontslagen in een collectief ontslag ronde bij DPG Media.[2][3]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Lauwers heeft 2 kinderen, de jongste werd geboren in februari 2019.