Winx Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Winx Club
Genre Animatie, fantasy (genre)
Speelduur 20 minuten per aflevering
Bedenker Iginio Straffi
Originele stemmen Letizia Ciampa
Perla Liberatori
Ilaria Latini
Gemma Donati
Domitilla D'Amico
Laura Lenghi
Debora Magnaghi
Nederlandse stemmen Niki Romijn
Marlies Somers
Ellis van Maarseveen
Monique van der Ster
Jann Cnossen
Mirjam Vriend
Regie Iginio Straffi
Scenario Iginio Straffi
Land van oorsprong Italië
Taal Italiaans
Uitzendingen
Start 28 januari 2004
Afleveringen 136 (Bevestigd 156) (exclusief 4 specials)
Seizoenen 7
Netwerk Rai Due
Nickelodeon
Zender Vlag van Nederland Nickelodeon
Vlag van Vlaanderen Nickelodeon
Voorheen: VT4
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Winx Club is een Italiaanse animatieserie, bedacht door Iginio Straffi. Het verhaal van de serie draait om een magische wereld met zes feeën in de hoofdrollen.

De serie telt zes seizoenen en drie films. De derde film komt uit in september 2014 net als seizoen 6 in Italië. De serie wordt in nagesynchroniseerde vorm uitgezonden in Nederland op de zender Nickelodeon. Verder wordt de serie wereldwijd in tientallen andere landen vertoond op onder andere Rai Due, France 3, RTL, SBT, Telicinco Spain. Ook werden de afleveringen tot nu toe allemaal op dvd uitgebracht, zowel het eerste, tweede, derde, vierde en het vijfde seizoen. Hiervan zijn de eerste 3 seizoenen niet meer te koop; het bedrijf dat deze seizoenen uitbracht op dvd is failliet gegaan. Ook zijn de eerste en tweede film op dvd uitgebracht.

Nickelodeon heeft in 2011 een vier uur durende special gebaseerd op de afleveringen uit het eerste en tweede seizoen uitgezonden. En daarnaast opnieuw seizoen 3 en 4 op Nickelodeon. Op 29 oktober 2010 kwam de tweede film "Winx Club 3D: Magisch Avontuur" (Magica Avventura in het Italiaans) in Italië uit. De film kwam in Nederland uit op 4 april 2012.[1]

Verhaal en achtergrond

Seizoen 1

Welkom in Magix

Winx Club start in Gardenia, een volks stadje op de planeet Aarde waar het hoofdpersonage Bloom, een roodharige tiener met een sterk karakter, verblijft, samen met haar ouders en haar konijn Kiko. Bloom gaat er naar school, waar Mitzi het voortdurend op haar heeft gemunt, en leidt er een normaal leven.

Op een dag is Bloom ongewild getuige van een gevecht tussen de kwaadaardige oger Knut en zijn helpers, en de fee van zon en maan, Stella. Stella lijkt te verliezen, en Bloom werpt zich in de strijd om haar te verdedigen. Wanneer Bloom echter zelf in het nauw gedreven wordt, focust zij intuïtief al haar aandacht op de oger waardoor ze ongewild een magische straal opwekt die Stella de kans geeft zich te herstellen. Samen verslaan ze de oger, maar Stella verliest het bewustzijn en Bloom neemt haar mee naar huis om te herstellen.

Blooms ouders geloven aanvankelijk uiteraard niets van het hele feeën-verhaal, en Bloom zelf denkt dat het allemaal een droom was geweest. Diezelfde avond echter keert Knut terug en probeert Stella nogmaals te verslaan, ditmaal met de hulp van een trol. Opnieuw moeten Bloom en Stella het onderspit delven, maar gelukkig komen de specialisten van Red Fountain opdagen wanneer de situatie uitzichtloos wordt. Zij helpen bij het verslaan van de monsters en brengen hen terug naar Magix, de wereld van feeën, heksen en tovenaars. Stella slaagt erin Bloom en haar ouders overtuigen dat ze beter lessen kan gaan volgen in de feeënschool Alfea om zo haar magische krachten te ontwikkelen. Na aandringen stemmen zij toe, waarna Stella het viertal met behulp van haar magische scepter naar Magix teleporteert. Bloom ontdekt er dat alleen zij wordt binnengelaten omdat haar ouders geen toverkracht bezitten. Zo is ze dus genoodzaakt om alleen verder te gaan, vergezeld van Stella en haar konijn Kiko.

Aangezien Bloom niet ingeschreven is in Alfea moeten Stella en Bloom een smoes verzinnen om toch binnen te geraken. Die oplossing komt er met het afhaken van een andere studente, Varanda, waardoor Bloom ongemerkt haar plaats inneemt. Stella's reputatie zorgt direct voor argwaan, en het is duidelijk dat schoolhoofd Faragonda en assistente Griselda onmiddellijk doorhebben wat er gaande is. Bloom kan het direct vinden met Flora, Techna en Musa, de andere meiden op haar en Stella's gang en verzint een klinkende naam voor de vrolijke groep vriendinnen: Winx.

Introductie van de Trix

De drie slechte zusjes Icy, Darcy en Stormy studeren hekserij op Wolkentoren, de school voor heksen. Zij hebben maar één doel voor ogen: het bemachtigen van de sterkste kracht in het universum: de drakenvlam. Het probleem is dat zij niet weten waar de drakenvlam te vinden is. Ze zoeken die onder andere in Stella's ring en op Alfea, en lopen zo de Winx voortdurend voor de voeten terwijl ze hun kwaadaardige plannen proberen uit te werken. De Winx geven hen de toepasselijke bijnaam Trix, ten name van hun "trucjes" die ze altijd uitvoeren.

Uiteindelijk komen de Trix erachter dat Bloom de drakenvlam bezit. Door een mislukt plannetje worden zij echter door Griffin van school gegooid waardoor zij alle vrijheid krijgen. Zij gebruiken de vacuüms, zeer sterke magische elementen die, als zij gecombineerd worden, elke magische kracht kunnen opslaan en bewaren om de drakenvlam van Bloom te stelen. In een heroïsche strijd waarin Bloom moet kiezen tussen haar pleegouders en de drakenvlam raakt Bloom aldus haar magische krachten kwijt.

De Trix keren terug naar Wolkentoren en zetten Griffin af als schoolhoofd om zelf haar plaats in te nemen, waarna ze van hun nieuwe - gestolen - krachten gebruikmaken om het Leger der Duisternis op te roepen, een verzameling schaduwmonsters die, zo zegt de legende althans, nog nooit iemand in de hand heeft kunnen houden. Het Leger wordt onoverwinnelijk geacht maar verdwijnt wanneer de Trix vernietigd worden. Icy wordt verslagen door Bloom en de rest van de Winx verslaan Darcy en Stormy.

Blooms ware identiteit

In enkele sterk gefragmenteerde afleveringen ontdekt Bloom via achtereenvolgens haar 'ouders', Faragonda en Icy haar ware identiteit: ze is de laatste prinses van Domino, haar planeet. De nimf Daphne blijkt Blooms zus te zijn, die haar heeft gered van de drie oerheksen ten koste van zichzelf, en nu Blooms beschermengel is.

Op een missie naar Domino ontdekt Bloom zo de ware toedracht, namelijk dat zij de bewaker van de drakenvlam is, maar ook dat haar ouders op planeet Aarde niet haar biologische, maar adoptieouders zijn. Bloom ligt in de knoop met haar verleden en kan zich maar moeilijk inleven in het feit dat ze ongewild de hele magische dimensie zal moeten redden van de ondergang die door de Trix geregisseerd wordt.

De val van de heksen

De Trix vallen met hun leger Red Fountain aan, waarna schoolhoofd Saladin besluit alle specialisten naar Alfea te evacueren. Daar hergroeperen zij zich met de feeën en wachten, gewaarschuwd door de waternimfen, de finale aanval van de Trix af.

Intussen is Bloom nog steeds op zoek naar haar ware "ik" en komt tot de conclusie dat de drakenvlam diep in haar begraven ligt, en dus eigenlijk niet gestolen kan worden. Wanneer het Leger der Duisternis Alfea aanvalt, en specialisten en feeën op het punt staan te worden verslagen komt Bloom opdagen. In een epische strijd tussen Bloom en Icy waar beiden tot het uiterste gaan en hun ware aard tonen, wordt Icy ten slotte net als haar zusters verslagen, en dit betekent het einde van het Leger der Duisternis. Magix is gered.

Icy, Darcy en Stormy worden berecht en op strafkamp gestuurd naar het Lichtrotsklooster waar zij zullen moeten boeten voor hun wangedrag. Op dit punt begint het tweede Winx Club-seizoen.

Seizoen 2

Overgang van seizoen 1

Het tweede seizoen van Winx Club begint waar het eerste eindigde, namelijk de verbanning van de Trix naar het lichtrotsklooster, dat onbereikbaar is via, naar magische normen, "normale" middelen omdat het zich in een andere dimensie bevindt. De Trix kunnen er zich niet aanpassen en zijn wanhopig op zoek naar een manier om te ontsnappen.

Lord Darkar

In het nieuwe verhaal duiken naast de bekende feeën, heksen en specialisten enkele nieuwe personages op: de specialist Helia, de elfen en - last but not least - Layla (in de Italiaanse versie Aisha genaamd). Zij is eveneens een fee en kan op het nippertje ontsnappen uit de klauwen van een mysterieuze kwade macht, Lord Darkar, door na een zware val op zoek te gaan naar hulp. Zo komt ze op Alfea terecht waar de vijf Winx direct contact leggen met hun nieuwe vriendin en diens magisch gehechte elf: Piff.

Met de hulp van Lord Darkar slagen de Trix er in om te ontsnappen uit het Lichtrotsklooster, waarna zij van Lord Darkar zeer sterke, duistere krachten krijgen via een magisch voorwerp: de Gloomix (wat zoveel betekent als mistroostigheid. Ze besluiten wraak te nemen op de Winx door Darkar te helpen zijn plannen uit te voeren.

Layla vertelt over een gigantisch ondergronds kasteel waar de boosaardige Lord Darkar erin geslaagd is de andere elfen te gevangen te houden omdat hij klaarblijkelijk iets van hen wilt hebben. Layla noch de Winx weten echter wat dit is, en schoolhoofd Faragonda besluit een reddingsmissie voor de elfen op touw te zetten. Vergezeld van de specialisten Sky en Brandon dalen Bloom, Stella en Layla af tot in de diepste grotten op zoek naar het geheimzinnige kasteel. Hierbij krijgen zij af te rekenen met de intussen welbekende schaduwmonsters. Gelukkig blijkt Layla zelf ook niet te onderschatten magische krachten te bezitten, en kan als fee de vloeistoffen beheersen.

Redding van de elfen, kennismaking met Meerland

Tijdens de reddingsmissie geraakt Brandon in de problemen wanneer een rots afbrokkelt, en stort in een afgrond, waarna Stella hem achterna springt. Bloom, Layla en Sky kunnen hen echter niet terugvinden en besluiten de reddingsmissie van de elfen voort te zetten zonder hen.

Het drietal maakt echter geen schijn van kans tegen het onmetelijke kwaad dat Lord Darkar bezit, en krijgt op het ogenblik dat zij genoodzaakt zijn de aftocht te blazen hulp van een paladijn met geweldige vleugels, die de Trix verslaat. Dit geeft Bloom, Layla, Sky en de elfen de kans te ontkomen en terug te keren naar de grotten.

Op hetzelfde moment worden Brandon en Stella gered door Sponsus, een Neerlander die toevallig voorbij kwam. Hij besluit hen mee te nemen naar Neerland en voor te stellen aan zijn geliefde prinses Amentia die direct verliefd wordt op Brandon, en hem dwingt tot een huwelijk. Stella slaagt er in om te ontsnappen en hulp te halen, en kan zo met behulp van Amore's magische krachten Brandon "redden".

Terug op Alfea ontstaan er direct onbreekbare banden tussen de verschillende feeën en elfen: Bloom en Lockette, Stella en Amore, Flora en Chatta, Musa en Tune, Tecna en Digit, en Layla en Piff. Net als de feeën bezitten ook de elfen unieke krachten die van groot nut zijn tijdens de verdere missies van de Winx.

De Codex

Faragonda komt erachter wat het uiteindelijke doel van Lord Darkar moet zijn: het in handen krijgen van de vier stukken van de Codex, een magisch voorwerp dat de bezitter, mits correct gebruikt, oneindige macht geeft. De vier stukken liggen respectievelijk verborgen in Alfea, Red Fountain, Wolkentoren en het elfendorp, waardoor Darkar in deze vier plaatsen moet zien door te dringen om zijn doel te bereiken. De Trix proberen in zijn opdracht de vier stukken van de Codex te bemachtigen, en infiltreren dus in de drie scholen en het elfendorp. De specialisten van Red Fountain worden totaal overrompeld en spelen hun deel van de Codex na een kort maar hevig gevecht kwijt.

Gealarmeerd door de diefstal van het eerste deel roept Griffin de feeën te hulp om het Codexdeel van Wolkentoren te helpen verdedigen. Geen enkele heks wil echter samenwerken met de Winx, en door intern geruzie slagen de Trix er in ook het tweede deel van de Codex te bemachtigen.

Schaduw Bloom

Met behulp van zijn dubbelspion Avalon besmet Darkar Bloom met een schaduwvirus waardoor zij ongewild de Winx verraadt en het Alfeadeel van de Codex overhandigt aan Darkar. Faragonda moet toegeven dat Tecna's twijfels over de oprechtheid van Avalons dubbelganger correct waren, als de echte uiteindelijk weet te ontsnappen uit het kasteel van Darkar. Via een list kan Darkar Livy, het elfje van de boodschappen overhalen de Trix naar het elfendorp te leiden, waar zij op die manier ook het vierde en laatste deel van de Codex in handen krijgen.

Nu Darkar de vier stukken van de Codex bezit heeft hij nog maar één ding nodig: de energie om alle puzzelstukjes samen te voegen om zo de macht van de Codex te ontketenen. Die energie schuilt in Bloom, die de drakenvlam bezit en dus moet helpen bij deze opdracht.

Charmix

Tijdens een door Faragonda geregelde vakantie naar de Wildelanden worden de feeën elk geconfronteerd met hun grootste angsten, die zij overwinnen en beloond worden met een Charmix, een magische upgrade voor elke Winx die toegang geeft tot sterkere aanvallen en efficiëntere verdedigingsmethodes. Met behulp van hun Charmix en coördinatie van Timmy kunnen de Winx de Trix verslaan in de Wildelanden. Charmix betekent zoveel als beschermer.

De Winx krijgen hun Charmix in de volgende afleveringen:

 • Bloom in aflevering 20, doordat ze haar vriendinnen redt zonder magie en omdat ze weer vertrouwen in haar vrienden kreeg.
 • Stella in aflevering 21, doordat ze het heeft bijgelegd met Layla.
 • Musa in aflevering 21, doordat ze Riven vertrouwt.
 • Layla in aflevering 22, doordat ze haar angst om alleen te zijn overwint.
 • Tecna in aflevering 22, doordat ze haar ruzie met Timmy bijlegt.
 • Flora in aflevering 23, doordat ze de boom in het elfendorp geneest en, met behulp van Chatta, haar gevoelens vertelt aan Helia.
De schaduwfeniks

Met behulp van prinses Amentia's graver kan een reddingsteam van Winx, Neerlanders en specialisten doordringen tot het kasteel van Darkar, waar hij op het punt staat de Codexmagie te activeren. Terwijl de docenten Faragonda, Griffin en Codatorta afrekenen met Darkars schaduwmonsters en de specialisten de weg vrijmaken met hun jagers gaan de Winx Darkar en Dark Bloom achterna door een dimensiepoort. Ze kunnen echter niet verhinderen dat Dark Bloom de spreuk start. Dan komen ook de Specialisten. Als de Realix geactiveerd is, verliest iedereen de hoop, maar door een tussenkomst van prins Sky haalt hij de "goede" Bloom terug door te vertellen wat hij echt voor haar voelt. En Bloom houdt de Realix voor zichzelf en geeft de anderen hun kracht terug. Maar dan springt opeens de samensmelting van de Trix tevoorschijn, ook met de drie Gloomixes. Ze proberen Darkar te verslaan, omdat Darkar ze gebruikte als boodschappenmeisjes en ze wegstuurde. Maar wanneer de Trix even niet op letten worden ze verslagen. Daarna konden de Winx door de bundelingsmagie van de Charmix Darkar verslaan.

Seizoen 3

In seizoen 3 komen de Winx oog in oog te staan met Valtor, een magiër die niet rusten voordat het universum van hem is. Hij werd 17 jaar geleden door het Gezelschap van Licht opgesloten in de Omegadimensie, de plaats waar alleen de allerslechtste gevangen gehouden worden. De Trix worden daar ook naartoe gestuurd om hun straf uit te zitten. Ze bevrijden Valtor en samen willen ze het universum gaan veroveren, te beginnen bij Andros, het rijk van Layla. Eerst wil Valtor echter zijn oude krachten ophalen uit Solaria, Stella's koninkrijk. Zijn krachten zijn om goede wezens, zoals de zeemeerminnen die Andros bewaken, kwaadaardig te maken en hun krachten af te tappen. Valtor gaat in een hoog tempo een heleboel planeten langs om daar krachten te halen. Hij weet goed wat vrouwen willen, en koopt zelfs Diaspro om.

Enchantix

Dit seizoen wordt de Enchantix geïntroduceerd, de grootste kracht die een fee tot dan toe kan hebben. Ze krijgen een andere transformatie. Andere kleren, een ander kapsel en veel mooiere vleugels. De Winx moeten in hun derde jaar op Alfea deze kracht bereiken om over te mogen gaan. Om hun Enchantix te krijgen, moeten de feeën iemand van hun geboorteplaneet redden en daarvoor een offer doen.

De Winx krijgen hun Enchantix in de volgende afleveringen:

 • Layla in aflevering 6, doordat ze zich opoffert voor de koningin van de zeemeerminnen.
 • Stella in aflevering 8, doordat ze zich opoffert voor haar vader.
 • Musa in aflevering 10, doordat ze zich opoffert om prinses Galatea te redden.
 • Flora in aflevering 12, doordat ze zich opoffert voor haar zusje Miëlé.
 • Tecna in aflevering 13, doordat ze zich opoffert om de Omegadimensie af te sluiten. Er is nog geen verband gelegd tussen Zenith (de geboorteplaneet van Tecna) en de Omegadimensie (een mogelijkheid is wel dat ze door zich op te offeren eigenlijk alle dimensies heeft gered van Valtors plan, inclusief Zenith, maar dit is niet zeker)
 • Bloom in aflevering 16, doordat ze haar innerlijke kracht vindt en zelfvertrouwen. (Op Pyros, het drakeneiland, met behulp van de oude vrouw Maia.) Omdat ze zich niet opofferde voor iemand uit haar eigen geboorteplaneet is haar Enchantix niet compleet, en zo kan ze bepaalde eigenschappen van de Enchantixkracht niet gebruiken, bijvoorbeeld Mini Winx. In de film offert ze zich op voor haar biologische ouders en ontvangt zo haar volledige Enchantix.

Seizoen 4

Seizoen 4 heeft 26 afleveringen die elk 22 minuten duren. De Winx krijgen een nieuwe kracht, de Believix. De Winx gaan hun avonturen beleven op aarde, nadat ze door Faragonda voor een missie naar Aarde gestuurd worden. Ze moeten de mensen op Aarde weer in magie laten geloven en de laatste fee op Aarde vinden. Hun nieuwe vijanden zijn de magiërs van de Zwarte Cirkel, zij hebben in de geschiedenis alle magie van de feeën geabsorbeerd en zijn nu bestand tegen elke vorm van magie. Ze worden sterker door elke aanval. De Winx lijken machteloos te staan, maar dankzij Roxy die in magie begint te geloven, ontvangen ze in de zesde aflevering de nieuwe kracht Believix. De Winx-meiden krijgen ook een allemaal een pixie-diertje. Musa een beer genaamd Pepe, Tecna een eend genaamd Chicko, Flora een kat genaamd Coco, Stella een puppy genaamd Ginger, Bloom een lam genaamd Belle en Layla een konijn genaamd Milly. Ze verkopen de diertjes in een winkel genaamd "Love & Pet". Door het verkopen van de magische diertjes kunnen ze de mensen van de aarde weer in magie laten geloven. Op 15 april 2009 ging seizoen 4 in première in Italië en op 24 oktober in Nederland.

Believix

De nieuwe kracht van de Believix krijgen de Winx (in tegenstelling tot de Charmix uit serie 2 en de Enchantix uit serie 3) allemaal tegelijk dankzij Roxy. Roxy gelooft in de kracht van magie als ze gevangen is door de Zwarte Cirkel. De Believix bestaan uit nieuwe vleugels en een compleet nieuwe kledingset aangevuld met een nieuwe haarstijl en een nieuw krachtniveau. Als de Winx eenmaal de Believix hebben, kunnen ze ook nog 3 andere soorten vleugels oproepen: Zoomix, Speedix en de Tracix.

Zoomix: Met deze vleugels kunnen ze zich transporteren.

Speedix: Deze vleugels zijn speciaal voor achtervolgingen dankzij hun snelheid.

Tracix: Met de Tracix kunnen ze terug in de tijd kijken wat er op een moment gebeurde.

Gifts of Destiny

Sophix: In aflevering 19 krijgen de zes Winx de gift van de Sophix. Deze verbindt ze met de natuur.

Lovix: In aflevering 22 krijgen ze hun Lovix; deze kracht verbindt ze met het ijs en geeft ze moed.

Gift van de Duisternis: De derde gift die de Winx krijgen is de Gift van de Duisternis die de kracht heeft om iemand van de dood te redden. Toen Layla de gift opriep, pakte Ogron de bol snel en gebruikte hem op een dode bloem.

De wraakfeeën/strijdfeeën

De feeën van de aarde waren opgesloten door Ogron en de Wizards. Als ze uiteindelijk worden bevrijd door de Winx blijken ze helemaal niet zo aardig als voorheen: ze zijn woedend op Ogron en de Wizards, maar ook op de aardbewoners, omdat die hen zijn vergeten en de aarde helemaal kapotmaken door hun oorlogen en gebrek aan respect voor de natuur. Alle aardfeeën, op enkelen na, besluiten om wraak te nemen op de aardbewoners en op de Wizards van de Zwarte Cirkel. Ze noemen zichzelf de wraakfeeën en ze worden geleid door Morgana. Ze zien de Winx ook als vijanden omdat die de aardbewoners willen beschermen. Morgana wil Roxy koste wat het kost aan hun kant, gezien ze ook een aardfee is zoals zij. De wraakfeeën zijn zo krachtig dat de Winx de Gifts of Destiny nodig hebben om hen te kunnen verslaan.

Het plan van Ogron

In aflevering 24 probeert Morgana door de Winx vrede te sluiten met Ogron en rest van de Wizards. De specialisten komen erachter dat Ogron de andere Wizards helemaal geen vrede willen en het een list is om de aardfeeën weer gevangen te nemen. Als de Zwarte Afgrond via de Zwarte Cirkel opengaat tijdens de berechting van de Wizards, zijn alle aardfeeën in gevaar. Met alle krachten die Nabu heeft sluit hij de Zwarte Afgrond, maar dat gaat wel ten koste van al zijn energie. Layla wil hem helpen door het geven van de derde gift, de Gift van de Duisternis, die de Winx bij de Believix krijgen. Doordat Ogron hem eerder dan Layla pakte en hem gebruikte om een dode bloem te genezen, konden de Winx deze gift niet gebruiken om Nabu te genezen. Morgana zweert dat ze samen met de aardfeeën over Nabu zal waken tot hij weer wakker is. Na wat er is gebeurd met Nabu sluit Layla zich aan bij de wraakfeeën. De wraakfeeën komen in opstand tegen Morgana en sluiten haar op in een spiegel en Nebula neemt de leiding over. Morgana kan alleen bevrijd worden door een fee die na haar de status van koningin kan bezitten, en dat is Roxy, omdat Roxy haar dochter is. Roxy bevrijdt Morgana en gaat naar de Omegadimensie waar Layla en de wraakfeeën zijn om Ogron en zijn Wizards te verslaan. Daar krijgt Morgana ze weer zo ver dat alle wraakfeeën met haar terug gaan naar de aarde. Maar Nebula en Layla geven het niet op en gaan achter Ogron aan. Met de hulp van de Winx lukt het om Ogron en de Wizards te verslaan. Layla en Nebula zien dat wraak niet altijd helpt. Morgana maakt Nebula de nieuwe feeënkoningin, omdat Morgana na al deze jaren toch bij Roxy wil zijn. De Winx krijgen een platencontract en willen op de aarde blijven maar besluiten om terug te gaan naar de magische dimensie. Hierna geloven ook alle aardbewoners weer in magie.

Seizoen 5

In Seizoen 5 komen de Winx oog in oog te staan met Tritannus, de neef van Layla een heel afschuwelijk wezen. Zijn doel is om de macht te krijgen van alle oceanen van de magische dimensie, hierbij wordt hij geholpen door de Trix, en dan vooral Icy. De Winx zullen om Tritannus te verslaan een nieuwe kracht moeten verkrijgen, genaamd Sirenix. Deze kracht verbindt de Winx met de oceanen van de magische dimensie. Om Sirenix te verkrijgen, moeten de Winx 3 juwelen vinden het juweel van Zelfvertrouwen, Empathie en Moed. Om onderwater hun krachten te gebruiken, krijgen ze van de beschermers van Sirenix een nieuwe kracht, Harmonix genaamd. Met deze kracht kunnen ze sneller in de oceanen zwemmen, en hun krachten ook onderwater gebruiken. In de zoektocht naar Sirenix bezoeken de Winx hun thuisplaneten en de oceaan daarvan, om zo of een raadsel op te lossen of om gelijk een juweel te bemachtigen. In seizoen 5 ontmoeten alle feeën een Selkie waarmee ze een band aangaan en zo de Selkies redden die hun krachten hebben verloren door Tritannus.

In volgorde bezoeken ze de volgende planeten:

 1. Andros in aflevering 6: Om het eerste raadsel op te lossen voor het Juweel van Zelfvertrouwen.
 2. Solaria in aflevering 7: Om de Schitterende schelpen te vinden en het Juweel van Zelfvertrouwen te bemachtigen.
 3. Melodie in aflevering 8: Om het tweede raadsel op te lossen voor het Juweel van Empathie
 4. Zenith in aflevering 9: Om Databrugkasteel te vinden en het Juweel van Empathie te bemachtigen.
 5. Linphea in aflevering 10: Om het derde raadsel op te lossen voor het Juweel van Moed.
 6. Domino in aflevering 12: Om het Juweel van Moed te bemachtigen.
 7. Sirenix in aflevering 13: Nadat alles is bemachtigt (De juwelen van Zelfvertrouwen, Moed en Empathie) Maar ze moeten nog 1 raadsel oplossen om zo Sirenix te verkrijgen. Dit gebeurt in het Meer van Roccaluce.

Opmerkingen seizoen 5

Vanaf de 11e aflevering kreeg Rainbow haast, door de deadline die Nickelodeon opgaf. In aflevering 14 is dit duidelijk te zien, vanaf aflevering 13 kwam er een break doordat er nog dingen en geluid moesten worden aangepast. In aflevering 14 zijn de transformaties slecht afgewerkt, wanneer ze bij het afval-eiland aankomen, is er een paar seconden de slechte animatie te zien, alleen de vleugels bewegen, verder niks. Dit was de reden dat deze aflevering gratis is/was op iTunes.

Seizoen 6

Op 29 september 2013 is het seizoen in première gegaan in Amerika. De Trix zullen terugkeren als de belangrijkste schurken van het seizoen en een nieuwe vijand de heks Selina, daarnaast zal Diaspro zichzelf toevoegen aan het team om zo wraak te kunnen nemen op Bloom. De Winx zullen twee nieuwe transformaties verkrijgen net zoals in het vorige seizoen. Daarnaast zal Daphne, de zus van Bloom, op Alfea gaan werken als geschiedenislerares.

Selina is een nieuwe heks op Wolkentoren en is de eigenaresse van een kwaad boek genaamd het Legendarium, en is in staat om de monsters uit het boek tot leven te wekken. De Trix nemen Wolkentoren over en laten het in de lucht zweven om zo naar alle planeten te kunnen reizen, daarnaast bevelen ze Selina om de legendarische wezen uit het Legendarium te bevrijden om zo de andere magische scholen te kunnen veroveren. Bloom leidt de Winx tegen de heksen, maar zo verliezen de Winx per ongeluk hun krachten. Bloom geeft hierom haar magische drakenkracht aan de andere Winx aangezien haar krachten niet zomaar kunnen worden ontnomen omdat ze diep in haar zitten. De nieuwe kracht die ze verkrijgen heet: Bloomix, maar daar moeten ze wel wat voor doen. Net zoals seizoen 5 bestaat seizoen 6 deels uit 2D en deels uit 3D. De tweede transformatie die ze dit seizoen zullen verkrijgen heet Mythix en is een 3D-transformatie. Daarbij gebruikenzij een toverstaf om te transformeren in Mythix-vorm en daardoor kunnen ze in het Legendarium-boek komen. Ook weten de Trix niet dat Selina hen gebruikt om Archeon te bevrijden. De Winx meiden moeten een manier vinden om het Legendarium, Selina en Archeon te stoppen. De meiden moeten namelijk een sleutel maken om voor altijd het boek te sluiten, daarbij hebben ze twee voorwerpen nodig, de Fantasie Smaragd en de Zilveren Speer. Die voorwerpen kunnen ze alleen in de Legendarium wereld vinden.

 • In aflevering 4: Flora krijgt haar Bloomix krachten in Linphea.
 • In aflevering 5: Layla & Stella krijgen hun Bloomix krachten in Linphea en daarna Musa & Tecna in het Gouden Auditorium.
 • In aflevering 6: Krijgt Bloom haar Bloomix krachten in de Vortex of Vlames.
 • In aflevering 7: Gaan ze allemaal in hun nieuwe Bloomix staat vechten tegen de mummie's die Selina oproept
 • In aflevering 8: Gebruiken ze hun samenspreuk om de sfinx de verslaan maar dat lukt niet zonder Bloom, Chatta weet het raadsel op te lossen en Bloom heeft het dagboek van Eldora gevonden
 • In aflevering 9: Strijden de Winx tegen de gemene draken die Selina oproept,(In China) Moesten ze de weg volgen die Eldora heeft gedaan om Mythix feeën te worden.
 • In aflevering 10: Ontdekken de Winx en Selina de botanische tuin, maar Selina had haar eigen plannetjes, ze vermoordde bijna Flora die net op tijd gered werd door Professor Palledium.
 • In aflevering 11: Verlaat Bloom de Winx Club want ze heeft schuldgevoel, ze gaat weer terug naar Gardinia, dan roept Selina de kinderen van de nacht op, hoe kan Bloom zich hier uit redden?
 • In aflevering 12: Komen de Winx weer bij een! Maar de kinderen van de nacht zwerven nog steeds rond in de stad, Stella doet mee met een modewedstrijd maar haar vrienden zijn gevangen genomen door de kinderen van de nacht, Stella is de redster in deze aflevering.

In aflevering 13: Vieren de Winx een feestje, daarna gaan ze naar Eldora's huis, Maar Selina had weer een kwaadplan ze gebruikte weer het Legendarium, maar Eldora stopte de spreuk, en daarna moesten ze ergens schuilen want de Trix wisten dan waar Eldora zich schuil houd. In de volgende aflevering krijgen ze Mythix!

 • In aflevering 14: Krijgen ze allemaal samen met de Feeën peetmoeder hun Mythix krachten, doordat ze zich hebben bewezen van hun moed in Tír Nan Og ( Aarde )(Mythix is gezongen door: Nikki Romijn (Bloom)

Seizoen 7

Elk feeëndier heeft zijn of haar eigen magische talent. Elke Winx krijgt haar eigen feeëndier. Om de de balans in de magische dimensie te redden. Dit Seizoen zijn er 2 nieuwe vijanden genaamd, Kalshara en Brafilius (Zus en Broer) Ook komen de Trix later in het Seizoen weer terug. Ook dit Seizoen zijn er weer 2 nieuwe Transformaties: Butterflix en Tynix. Dit Seizoen krijgt geen 3D/CGI animatie, alles is compleet in 2D animatie. Seizoen 7 krijgt net zoals met Seizoen 5 en 6 een stop. Seizoen 5 kreeg een stop na aflevering 12. Seizoen 6 na aflevering 13 en Seizoen 7 ook na aflevering 13. De pauze duurt nu 4 maanden.

Hoofdpersonen

Bloom
Bloom is de hoofdpersoon in de serie. Bloom is geboren op 10 december en haar feeënteken is de Drakenvlam. Ze komt uit Gardenia, op Aarde, en daar heeft ze gewoond met haar adoptieouders, Vanessa en Mike. Op een dag ontmoet ze in het park een fee, Stella, en een grote gevaarlijke oger. Om de blonde fee te verdedigen, gebruikt ze magische krachten waarvan ze niet wist dat ze had en daar begint de Winx club mee. Ze verliet de Aarde en kwam terecht op de magische school Alfea. Sindsdien is er veel veranderd: ze heeft de gemene Trix ontmoet en ze heeft gevochten tegen vele vijanden zoals: Lord Darkar, Valtor, de Feeën Jagers, en Tritannus, maar het belangrijkste is dat ze ontdekt heeft dat ze is geadopteerd. Haar echte ouders zijn Marion en Oritel, de koning en koningin van Domino. Ze heeft ook een zus, genaamd Daphne, die is veranderd in een nimf door de drie oude oerheksen, haar ziel leeft in het meer van Roccaluce. Bloom is de sterkste fee van de Winx Club daarna komt Stella. En dan is er nog Kiko, haar schattige konijn, en haar lieve pixie Lockette. Haar vriend is Sky en haar beste vriendin is Stella.
Daphne
Daphne's geboortedatum is onbekend, en haar feeënteken is net als Bloom Drakenvlam. Daphne is Blooms oudere zus. Daphne had de kracht van Sirenix, en zwom samen met Polatea (Vriendin-naar-Vijand) in de zeeën van Domino. De drie oude oerheksen kwamen uit het niets, maar Daphne sprak een spreuk uit, en ze verdwenen. De heksen spraken daarna ook een spreuk uit, en veranderden Daphne in een geest/nimf. Polatea genoot hier op de een of andere manier van, maar werd een paar seconden daarna veranderd in een monsterlijk wezen dat veel weg heeft van het monster van Loch Ness. Hierna verwoesten de drie oerheksen heel Domino, maar Daphne kon Bloom redden door haar naar de Aarde te sturen. Als Bloom Stella ontmoet, komt Bloom in aanraking met Magie, en krijgt contact met Daphne. Daphne hielp haar hun ouders te vinden, en het lijkt op een goed einde; maar het kan beter! Nadat de Winx Sirenix verkrijgen, krijgen ze één wens. Bloom wenst het menselijke lichaam van Daphne terug, en zo is ze niet langer een Nimf.
Stella
Stella is geboren op 18 augustus en haar feeënteken is Zon. Ze komt van Solaria, een prachtige planeet vol licht. Haar ouders zijn Koning Radius en Koningin Luna. Hun relatie heeft zijn ups en downs gehad, vanwege gravin Cassandra en de wrede Valtor, maar gelukkig is alles goed afgelopen. Ze heeft Bloom ontmoet in Gardenia: Bloom heeft daarbij Stella gered van de oger Knut, en dankzij Stella heeft Bloom ontdekt dat ze een van de krachtigste feeën van de magische dimensie is. Stella en Bloom worden daarna beste vriendinnen. Stella's krachten zijn sindsdien enorm toegenomen: van een Enchantix-fee naar Beschermfee en daarna een Believix-fee, tot uiteindelijk een Sirenix-fee in seizoen 5. Stella heeft een hekel aan studeren. Ze is de tweede sterkste fee na Bloom en Flora is derde, dat heeft Iginnio Straffi bevestigd in een interview. Haar lieve pixie is Amore, de meest romantische pixie van de magische dimensie. En haar Selkie is Illiris, de poortwachter van de oceaanpoort van Solaria. Stella is erg ijdel en modebewust, maar ook onhandig. Haar vriendje is Brandon. En haar beste vriendin is Bloom. Actrice Cameron Diaz werd gebruikt als inspiratie voor haar uiterlijk en karakter.
Flora
Flora is geboren op 1 maart en ze is de fee van de natuur. Ze komt van de planeet Linphea. Ze heeft een erg lief karakter. Haar vriendje is de mysterieuze Helia en Flora's hechtelfje is Chatta, het praatelfje. Chatta praat haast altijd en aan een stuk door. Ze heeft bruin lang haar met twee blonde plukjes bij haar gezicht. Ze heeft kleine, groene ogen en een beetje donkerder huid dan de andere Winx (afgezien van Layla). Op Alfea deelt ze een kamer met Bloom. Ze heeft een zusje dat Mielle (spreek uit: Mi-jel-lé) heet. Flora's krachten zijn sinds het eerste seizoen enorm toegenomen: van een Enchantix-fee naar Beschermfee en daarna een Believix-fee. Als ze aanvalt gebruikt ze voornamelijk planten in haar magie Ze is na Stella en Bloom de sterkste fee van de Winx Club dat heeft Iginnio Straffi bevestigd in een interview. Flora's huisdiertje is Coco, een roze katje. Haar uiterlijk is gebaseerd op de zangeres Jennifer Lopez. Haar beste vriendin is Layla.
Layla
Layla (Aisha in Italië) is de prinses van Andros. Ze heeft de kracht van de Morphix, een speciale, roze vloeistof die in verschillende vormen kan worden gekneed. Layla houdt van sporten en dansen. Ze is erg streng opgevoed in het paleis van Andros. Vanaf seizoen 2 zit ze bij de Winx. Ze voelde zich eerst een indringer maar door de Winx is ze meer in zich zelf gaan geloven. Layla heeft een bruine huid, donkerbruin krullend haar en blauwe ogen. Haar pixie heet Piff. In seizoen 4 offert haar vriendje Nabu zich op om de Winx te redden. Hierbij raakt hij in een dodelijk coma. Het is niet zeker of hij nu dood is, want Morgana heeft gezegd voor hem te zorgen tot dat hij weer wakker wordt. In de tweede film, Magisch Avontuur, leeft Nabu weer. Uiterlijk en karakter van Layla zijn gebaseerd op de zangeres en actrice Beyonce Knowles. Haar beste vriendin is Flora.
Tecna
Tecna is de fee van technologie en komt van de planeet Zenith, waar haar vader koning is. Ze is erg rationeel en laat zich dus weinig door haar emoties leiden. Ze is gek op computers en alles wat er mee te maken heeft. Ze heeft groenblauwe ogen en roze tot paars haar, dat ze naar één kant kamt. Haar pixie is Digit en haar vriendje is Timmy. Musa is haar beste vriendin. In seizoen 5 verandert Tecna in een robot door het Sirenix boek.
Musa
Zij is de muziekfee. Ze is erg koppig en sarcastisch. Ze komt uit Melody (Melodie). Toen ze klein was, overleed haar moeder. Haar familie was toen heel erg arm en kon bijna geen eten en al helemaal geen medicijnen kopen. Daarom konden ze haar moeder niet redden toen ze ziek was. Musa heeft het daar nog vaak moeilijk mee. Haar vriendje heet Riven. Het gaat niet altijd even goed tussen hen twee, maar ook zij zijn nooit uit elkaar te halen. Haar gehechte pixie heet Tune (Een meesteres in manieren). Vanaf seizoen 1 is Tecna haar beste vriendin. Ze heeft kort, blauw haar dat ze in twee staartjes draagt. In het 3de seizoen wordt haar haar lang. Ze heeft een niet echt een Aziatische uitstraling, zoals veel mensen denken. Musa's uiterlijk is gebaseerd op de actrice Lucy Liu.
Roxy
Roxy is de nieuwe fee in seizoen 4. Ze heeft de kracht van de dieren. Zij is de laatste fee op aarde en woont net als Bloom in Gardenia. De nieuwe slechteriken hebben het op haar voorzien. Zelf weet Roxy niet dat ze een fee is, totdat de Winx het haar vertellen. In het begin gelooft ze het niet, maar uiteindelijk doet ze dat wel. Daardoor halen de Winx in aflevering 6 hun Believix. In aflevering 12 kan ze zich in een fee transformeren. Roxy woont met haar vader Klaus, die eigenaar is van de Frutti Music Bar, en haar hond Artu samen. Roxy is de dochter van feeënkoningin Morgana. toen de Wizards van de Zwarte Cirkel aanvielen, moest Morgana gaan helpen en werd verslagen. Sindsdien is ze in de feeënwerld gebleven. Nadat Morgana verslagen werd, hadden de Wizards alle herinneringen aan Morgana uit het geheugen van Klaus gewist. Zelf heeft Roxy ook een baantje bij de Frutti Music Bar. Ze is jarig op 9 juni. Roxy heeft paars haar, net zoals Tecna, en paarse ogen. Roxy heeft de sterkste band met Bloom, omdat ze alle twee dachten dat ze normale meisjes waren, totdat ze ontdekten dat ze feeën waren. Alleen heeft Roxy meer moeite met accepteren dat ze een fee is dan Bloom. Roxy beschouwt Bloom als haar mentor. Roxy verschijnt voor het eerst in aflevering 3 van het vierde seizoen, en kan zichzelf in een fee transformeren vanaf aflevering 12.
Mirta
is een meisje dat heel prominent stond tegen van de andere heksen van Cloud Tower. Ze heeft het vermogen om illusies met haar fantasie op haar emoties te produceren. Ze is een heks/fee. Ze is vaak belachelijk gemaakt door de Trix op Wolkentoren vanwege haar mening dat heksen en feeën niet erg verschillen van elkaar en dat ze vrienden kunnen zijn. Dit werd bewezen in seizoen 3 en de in tweede film. Mirta probeert zelfs om Bloom te helpen bij een gelegenheid en wordt daardoor veranderd in een pompoen door Icy. Aan het einde van seizoen 1, wordt ze overgeplaatst naar het Alfea College, waar het onduidelijk is of ze werkelijk een fee of heks is. Haar vleugels groeien in seizoen 3, maar ze heeft de neiging om te donkere magie te gebruiken bij een gelegenheid zoals in Het Geheim van de Verloren Koninkrijk waarin het Alfea College wordt aan gevallen. In haar Feeën vorm draagt Mirta een roze top met donkerblauwe bandjes en draagt daarbij een bijpassend rokje met donkerblauw sparkly handschoenen. Ze heeft knie hoge laarzen die zijn licht groenblauw met roze hakken. Haar vleugels lijken op vlinder vleugels. Haar beste vrienden zijn Lucy, Flora, Amaryl en Kimmy, ze heeft nog geen een pixie, maar ze kan band met Zing of Jolly krijgen. Door de series heen wordt ze vrolijker en ontwikkelt meer vriendschap met de feeën van Alfea. Ze heeft geen love interest.
Prinses Diaspro
Prinses Diaspro is de fee van edelstenen. In de 4Kids versie, wordt gesteld dat Diaspro de prinses is van een rijk genaamd Isis. Door haar hogere sociale status, heeft ze de neiging om mensen slecht te behandelen die onder haar status staan. Dit wordt gezien als ze Bloom een "boer" noemt in het eerste seizoen. Ze heeft ook een fee transformatie in seizoen een, zeer vergelijkbaar met de belangrijkste Winx Club meisjes, maar van mindere kwaliteit en een daaruit voortvloeiende outfit die is heel anders dan de meeste feeën te zien in de serie. En in het derde seizoen ze schreeuwt tegen een van haar personeelsleden. Diaspro werkt aanhankelijk tegenover Sky, haar ex-verloofde, maar ze vraagt zich af of ze daadwerkelijk gevoelens heeft voor hem, of als het te maken heeft met het feit dat Sky is de volgende in lijn is voor de troon van Eraklyon. Het gerucht gaat dat Diaspro haar Enchantix heeft verdiend in het 5de seizoen, na de foto van Ariana Grande met Enchantix vleugels op haar rug.
Riven
Een zeer sportieve specialist, die echter liever alleen werkt. Zijn moeder heeft hem op jonge leeftijd in de steek gelaten, waardoor hij een diepe haat voor haar koestert. Hij komt erg agressief en stoer over, maar hij kan ook erg romantisch en lief zijn. In het eerste seizoen heeft een van de drie heksen (Darcy) een kleine verliefdheid op hem, en hypnotiseert hem. Nadat de verliefdheid over is, gebruikt ze hem als spion om hun informatie te geven over Bloom en de anderen. Hij is ook erg moedig. Hij is Musa’s vriend. Zijn relatie met Musa gaat niet altijd even goed, ze lijken te zeer op elkaar en hebben daarom regelmatig botsingen. Riven heeft een lichtzwaard en een touw waar een lichtkogel aan vast zit. De kleur van zijn wapens is paars. Riven heeft paarsrood haar dat omhoog staat en paarse ogen. Hij is de koppigste van de specialisten en botst nogal eens met de anderen. ook wordt hij in seizoen 1 op een gegeven moment in een ander specialistenteam gezet omdat hij te veel ruzie maakte met de anderen, en omdat de rest vond dat hij zeurde.
Timmy
De slimste van de specialisten. Hij komt uit een lange lijn van wetenschappers. Hij is Tecna’s vriend. Timmy is het meest klunzige type van alle specialisten, maar in de meeste situaties weet hij een oplossing. Door de andere specialisten wordt hij vaak gezien als de 'Meester in nood.' Hij is ook degene die de aanvallen ontwerpt, omdat hij fysiek minder goed is dan de andere specialisten gebruikt hij zijn hersens waardoor hij toch een zeer waardevolle aanwinst blijkt te zijn voor het team. Hij heeft in het begin nogal moeite met zijn gevoelens voor Tecna, omdat hij niet goed weet hoe hij het aan moet pakken. Timmy draagt als enige van de specialisten een bril. Doordat hij wat ineengezakt loopt, lijkt hij iets kleiner dan de anderen. Timmy heeft geen zwaard maar een pistool dat gele lichtpijlen afvuurt.
Helia
Een artistiek student. Hij is een ervaren piloot en pacifist. Zijn grootvader is de hoofdmeester van Roodfontein (Red Fountain). Hij komt in seizoen 2 voor het eerst voor. Daar is hij erg mysterieus en een geweldig dichter. Hij is ook een tekenaar en dat doet hij ook het liefst. Hij is Flora's vriendje. Helia was een van de beste studenten van Red Fountain totdat hij er plotseling mee stopte na zijn eerste jaar. Dat is ook de reden waarom hij een jaar ouder is dan de rest van de specialisten. Net als Timmy, Riven en Nabu heeft Helia geen zwaard maar een handschoen waar draden uitvliegen die ongeloofelijk sterk zijn. Helia kan nogal koppig zijn en verrassend uit de hoek komen. Zo kust hij Flora uit het niets vlak voordat ze in seizoen twee op het punt staan Lord Darkar aan te vallen. Helia heeft lang haar, al knipt hij het in seizoen 4 korter als ze naar aarde komen. De kleur van zijn wapens verschilt. als hij in seizoen 4 Duman gevangen neemt, gebruikt hij extra sterke, groengele draden, omdat Duman anders ontsnapt. dit gebeurt later alsnog.
Brandon
Een meesterzwaardvechter en rechterhand van Sky. In seizoen 1 hebben hij en Sky van plaats gewisseld voor de veiligheid van prins Sky, zonder dat iemand er wat vanaf wist. Door Diaspro, de jaloerse ex-vriendin van Sky, kwamen de Winx erachter dat hij slechts een page is. Hij is Stella’s vriend en verloofde. Brandon is samen met Sky een van de besten van de school. Hij heeft een aardig karakter en houd van flirten met meisjes al zou hij Stella nooit bedriegen. In seizoen twee worden Stella en Brandon meegevoerd naar Neerland, waar Brandon gevangen wordt genomen door de prinses die met hem wil trouwen. Stella kan niet lang beneden blijven omdat ze zonlicht nodig heeft, maar zodra ze weer opgeladen is, redt ze Brandon net op tijd met Sky, Layla, Bloom en de elven, al is het met name dankzij Amore dat Brandon nu niet koning van Neerland is. Brandon heeft bruine ogen en bruin haar dat van voren iets langer is. Volgens prinses Amensia heeft hij een perfect uitgebalanceerd gezicht. Hij vecht met een groen zwaard en andere kleine snufjes. De kleur van zijn wapens is groen.
Sky
Hij wisselde in seizoen 1 met Brandon van identiteit voor zijn eigen veiligheid (om zich tegen Joshinoa te beschermen) en die van zijn koninkrijk. Later komt Bloom erachter door Sky's jaloerse ex-vriendin Diaspro. Zijn ouders wilden een huwelijk met haar regelen, maar Sky weigerde omdat hij verliefd was op Bloom. Hij en Brandon komen beide van de planeet Eraklyon en kennen elkaar al van jongs af aan. In seizoen twee wordt Diaspro ontvoerd door de Havikninja's en gaan Bloom, Flora, Sky en Brandon naar Sky's thuisplaneet om haar te redden. In seizoen 3 werkt Diaspro samen met Valtor en betovert ze Sky opdat hij verliefd op haar wordt, maar door de Enchantixkracht betovert Stella Sky terug zodat hij weer op Bloom verliefd wordt. Bloom is Sky's verloofde. Sky is samen met Brandon een van de meest getalenteerde leerlingen van Red Fountain. Hij vecht met een blauw lichtzwaard, heeft een boemerang en een schild waarmee hij kan vliegen. Sky is ongeveer net zo groot als de andere specialisten, met blauwe ogen en halflang geelblond haar. Hij heeft een licht hoekig gezicht. In seizoen 5 heeft Sky ander haar wat korter en een beetje rommeliger.
Nabu
Een zoon van de rijkste familie van Andros en verloofde van Layla. Omdat Nabu Layla niet wil dwingen tot een huwelijk tegen haar wil gaat hij undercover als Ophir, zodat hij haar echt kan leren kennen. Nabu is een tovenaar, niet zoals de andere specialisten, die geen magische krachten bezitten. Nabu heeft lang paarsbruin haar in twee vlechten. Als wapen heeft hij een toverstaf, die hij gebruikt om er in seizoen 4 de poort mee te sluiten. Hij raakt in coma in seizoen 4 en wordt dan bewaakt door de aardfeeën. Rainbow heeft bevestigd dat hij niet meer terugkomt in de serie.
Roy
Een jonge van Andros en de nieuwe geliefde van Layla. Aangezien Nabu om het leven kwam in het vierde seizoen verovert Roy het hart van Layla. Het kost even tijd voordat Lalya verliefd wordt op hem. Roy is een nieuwe specialist op Red Fountain.
De Trix
Een drietal heksenzussen, genaamd Icy, Darcy en Stormy. Ze zijn de primaire antagonisten van het eerste seizoen, en helpen in de andere seizoenen de primaire antagonisten van dat seizoen. Icy is de leidster en heeft de macht over ijs. Darcy werkt met alle vormen van duisternis. Stormy beheerst stormen. Zij is de jongste van de drie. De Trix zijn niet te zien in seizoen 4. Aan het einde van 'Winx club: het geheim van het verloren rijk' nemen hun voorouders, de oerheksen, hun lichamen over doordat zij zijn vrijgekomen na het verwoesten van de donkere dimensie.
De Super Trix
Toen de oerheksen vrijkwamen uit de Omega Dimensie namen ze de lichamen in van Icy, Darcy en Stormy over. Toen ze werden samengesmolten kregen de Trix een groene huidskleur met heel veel puisten. Hun heksenpakje werd rood en ze kregen een enge heksenstem.
De samengeschmolten Gloomix-Trix
Toen Lord Darkar de Trix naar de vergetelheid bracht, waren de Trix zo boos dat ze met Gloomix en met de lichamen zijn samengsmolten. Het lichaam heeft net zoals Stella 2 paardenstaartjes. Hun lichaam is letterlijk zwart. De Trix zijn achtergelaten in het schaduwrijk en dus nog agressiever. In seizoen 3 worden de Gloomix net zoals de Charmix niet meer gebruikt. In seizoen 3 zijn ze niet meer samengesmolten.

Locaties

Gardenia
de thuisstad van Bloom en haar adoptieouders. Ook Roxy komt hier vandaan. In seizoen 4 stond deze stad centraal; twee afleveringen speelden zich in Magix af.
Magix
het magische rijk waarin de serie zich grotendeels afspeelt. Behalve dat vrijwel iedere inwoner van dit rijk over magische krachten beschikt, is het rijk ook op technologisch gebied veel verder ontwikkeld dan de aarde. De hoofdstad Magix-Stad vertegenwoordigt het magische evenwicht in de dimensie. Het rijk Magix telt meerdere planeten.
Alfea
de school voor feeën. Hier leren feeën hun magie op een goede manier te gebruiken. Juf Faragonda is het hoofd van Alfea.
Red Fountain 
Een school voor specialisten; mannen die worden getraind in het hanteren van wapens en gevechtsvoertuigen. Het schoolhoofd is Saladin en zijn rechterhand, tevens trainer van de specialisten, is Codatorta. In de Nederlandse nasynchronisatie worden overigens de Engelse en Nederlandse naam voor deze school door elkaar gebruikt.
Wolkentoren
Een school voor heksen. Op deze school wordt lesgegeven in zwarte magie. Het hoofd is mevrouw Griffin.
Elfendorp
Een plek waar alle elfen wonen.
Neerland
een plek waar prinses Amentia, een vorige liefde van Brandon, woont en regeert. Hij werd bijna aan haar uitgehuwelijkt.
De Pagode van Hegan
de plek waar Hegan, zwaardsmid van het Genootschap van Licht, woont.
Darkars Grot
De plek vanwaaruit Darkar zijn snode plannen smeedt, o.a. om de Codex te pakken te krijgen.
Domino
De plek waar Bloom, Daphne, Oritel en Marion vandaan komen. Deze plek werd verwoest door de aloude heksen en werd gered in de film Het Geheim van het Verloren Rijk.
De Cirkel van Obsidiaan
Een plek waar het slechtste van het slechtste kwaad is opgesloten. Hier zijn de geesten van de aloude heksen naartoe verbannen.
Eraklyon
Het koninkrijk waar Sky vandaan komt.
Solaria
Het koninkrijk waar Stella vandaan komt. Hier schijnt altijd de zon.
Andros
Het koninkrijk waar Layla en Nabu vandaan komen. Dit koninkrijk is een grote zee.
Linphea
Het koninkrijk waar Flora vandaan komt. Het is daar net een groot magisch bos.
Tír Na nÓg
Een eiland waar de poort naar de Aardfeeënwereld zich bevindt. Het ligt voor de kust van Noord-Ierland en staat op geen enkele kaart. Het is tevens een mythologische plek die wordt beschreven in de Ierse mythologie als een plek van eeuwige jeugdigheid, schoonheid en geluk, wat aansluit bij hetgeen Morgana zei over haar koninkrijk op de dag des oordeels.
Melody
De plek waar Musa en haar ouders vandaan komen.
Zenith
De plek waar Tecna vandaan komt. De technologie daar is heel ver ontwikkeld. De bewoners op Zenith laten hun emoties niet zien.
Meer van Lichtrots
Dit was de plek waar de Trix voor een korte tijd in het tweede seizoen opgesloten zaten omdat ze de magische dimensie aanvielen, ze kwamen echter vrij door Lord Darkar. Gedurende het hele vierde seizoen zaten de Trix daar weer opgesloten, nadat ze weg wouden vluchten voor Valtor. Alleen de wachter van Lichtrots stuurden ze weer terug naar Lichtrots. In het vijfde seizoen kwamen ze weer vrij.
Meer van Rocaluchem
Het grote meer waar Daphne woont.
Sybilla's Grot
Dit is de grot waar Sybilla, de fee van rechtvaardigheid in woont, samen met de andere magische wezens die haar dienen. (De dienaars van Sybilla lijken op saters, zoals deze bekend zijn uit de mythologie, maar staan geheel in contrast met het idee dat de mythologie over hen vormt, aangezien zij vredelievende wezens zijn.) De grot draagt tevens Sybilla's naam en ligt dan ook in de Sibillini bergen in Italië, die overigens ook in het echt bestaan.
Toren van Aurora
In deze toren woont Aurora, de (hoofd)fee van het noorden (magisch ijs), samen met haar ijswezens en het aan haar aangewezen groepje aardfeeën die behoren tot het hof van het aardse feeënrijk.
De Oneindige Oceaan
Hier is alles driedimensionaal. Het haar van de Winx krijgt in deze dimensie (als ze onderwater zijn) een andere kleur.
Amazonia
Of eigenlijk het Amazonegebied, zoals velen deze wel kennen. Amazonia vorm een thuis voor de hoofdfee Diana en de aan haar aangewezen aardfeeën.

Afleveringen

Alle titels worden hier weergegeven zoals ze aan het begin van de aflevering worden uitgesproken, tenzij anders aangegeven.

Seizoen 1
 1. Een Onverwachte Gebeurtenis
 2. Welkom in Magix!
 3. Alfea School voor Feeën
 4. Het Zwarte Moddermoeras
 5. Afspraakje met een Ramp
 6. Missie in Wolkentoren
 7. Vrienden in Nood
 8. Een Verbroken Vriendschap
 9. Verraden!
 10. Bloom Beproefd
 11. Het Monster en de Wilg
 12. Miss Magix
 13. Een Groot Geheim Komt Uit
 14. Bloom's Grote Geheim
 15. Eer Boven Alles
 16. IJselijke Dromen
 17. Geheimen met Geheimen
 18. De Bron van de Drakenvlam
 19. De Val van Magix
 20. Missie naar Domino
 21. De Kroon uit Dromen
 22. Wolkentoren Bestormen
 23. Krachttoer
 24. Het Beleg van de Heksen
 25. De Laatste Uitdaging
 26. De Val van de Heksen
Seizoen 2
 1. De Schaduw Feniks
 2. Weer die Oude Trix
 3. Reddingsmissie
 4. Prinses Amentia
 5. Magisch Hechten
 6. Onwillige Bruidegom
 7. De Mysterieuze Steen
 8. De Feestverstoorder
 9. Het Geheim van Professor Avalon
 10. De Kelder van de Codex
 11. Race tegen de Klok
 12. Win-x Samen!
 13. De Onzichtbare Elfen
 14. Strijd op Planeet Eraklyon
 15. The Show Must Go On!
 16. HalloWinx!
 17. Verbond met de Heksen
 18. In het Hart van Wolkentoren
 19. De Spion in de Schaduw
 20. Het Elfendorp
 21. Charmix Energie
 22. Gevaar in de Wilde Landen
 23. Tijd voor de Waarheid
 24. Darkars Gevangene
 25. Oog in Oog met de Vijand
 26. De Phoenix Onthuld
Seizoen 3
 1. Het Prinsessenbal
 2. Valtors Teken
 3. De Fee en het Beest
 4. De Spiegel der Waarheid
 5. De Zee van Angst
 6. Layla's Keuze
 7. Het Gezelschap van Licht
 8. Een Ontrouwe Vijand
 9. Het Hart en het Zwaard
 10. Alfea Belegerd
 11. Een Val voor Feeën
 12. De Tranen van de Zwarte Wilg
 13. Een Laatste Gefladder van Vleugels
 14. Witheet
 15. Het Eiland van de Draken
 16. Uit de As
 17. In het Hol van de Slang
 18. De Kist van Valtor
 19. Op het Laatste Moment
 20. De Elfenaanval
 21. De Rode Toren
 22. Het Kristallen Doolhof
 23. Duel der Tovenaars
 24. De Onthulling van de Heksen
 25. De Toorn van de Tovenaar
 26. Een Nieuw Begin
Seizoen 4
 1. De Feeënjagers
 2. De Boom des Levens
 3. De Laatste Fee op Aarde
 4. Love & Pet
 5. Mitzi's Cadeau
 6. Een Fee in Gevaar
 7. Winx Believix
 8. De Witte Cirkel
 9. Nebula
 10. Het Lied van Musa
 11. Winx Club voor Altijd
 12. Pap, Ik Ben een Fee!
 13. De Aanval van de Wizards
 14. 7: Het Perfecte Getal
 15. Toverlessen
 16. Een Virtuele Wereld
 17. Het Betoverende Eiland
 18. Natuurwoede
 19. In Diana's Koninkrijk
 20. Gifts of Destiny
 21. Sibylla's Grot
 22. De Bevroren Toren
 23. Blooms Beproeving
 24. De Dag van het Oordeel
 25. Het Geheim van Morgana
 26. IJs en Vuur[Opm 1]
Seizoen 5
 1. Het Lek
 2. De Opkomst van Tritannus
 3. De Terugkeer naar Alfea
 4. Het Sirenixboek
 5. De Lilo
 6. De Kracht van Harmonix
 7. De Schitterende Schelpen
 8. Het Geheim van het Robijnrif
 9. Het Juweel van Empatie
 10. Een Magix Kerstmis
 11. Trix Trucs
 12. Test van Moed
 13. Sirenix
 14. De Troon van de Keizer
 15. De Pilaar van het Licht
 16. De Zonsverduistering
 17. Een Verre Reflectie
 18. De Verslinder
 19. De Zingende Walvissen
 20. Liefdesproblemen
 21. Het Perfecte Afspraakje
 22. Volg Je Hart
 23. Het Oog van de Haai
 24. De Redding van de Paradijsbaai
 25. De Strijd om de Oneindige Oceaan
 26. De Val van Tritannus
Seizoen 6
 1. De Inspiratie van Sirenix
 2. Het Legendarium
 3. De Vliegende School
 4. Bloomix Kracht
 5. Het Gouden Auditorium
 6. De Vortex of Flames
 7. De Verdwenen Bibliotheek
 8. Het Raadsel van de Sfinx
 9. De Tempel van de Groene Draak
 10. De Geheime Botanische Tuin
 11. Droom in Duigen
 12. De Glinstering in de Schaduw
 13. De Feeënpeetmoeder
 14. Mythix
 15. Het Geheim van Calavera
 16. De Invasie van de Zombies
 17. De Vloek van Fearwood
 18. De Magische Totem
 19. Koningin voor één Dag
 20. Stella Geeft een Feestje
 21. Monsterlijk Verliefd
 22. Het Muziekcafé
 23. Het Volkslied
 24. Een Legendarisch Duel
 25. Acheron
 26. De Winx voor Altijd
Seizoen 7
 1. Natuurpark Alfea
 2. Kleine Feeën Worden Groot
 3. Butterflix
 4. De Eerste Kleur van het Universum
 5. Een Vriend uit het Verleden
 6. Avontuur op Lynphea
 7. Pas op voor de Wolf
 8. Terug in de Middeleeuwen
 9. De Feeënkat
 10. Winx in de Val!
 11. Missie in het Oerwoud
 12. Een Feeëndier voor Tecna
 13. Het Geheim van de Eenhoorn
 14. Tynix Transformatie[Opm 1]
 15. De Magische Stenen[Opm 1]
 16. Terug naar de Paradijsbaai[Opm 1]
 17. Verdwaald in een Druppel[Opm 1]
 18. Bananendag[Opm 1]
 19. De Magix Regenboog[Opm 1]
 20. Baby Winx[Opm 1]
 21. Het is een Gekke, Gekke Wereld[Opm 1]
 22. Het Koninkrijk der Diamanten[Opm 1]
 23. Het Geheim van Alfea[Opm 1]
 24. De Gouden Vlinder[Opm 1]
 25. Nieuwe Magische Harmonie[Opm 1]
 26. De Kracht van de Feeëndieren[Opm 1]
Opmerkingen
  • a b c d e f g h i j k l m n Letterlijke vertaling van de Engelse titel.

  Engelse versie

  In het Engels zijn twee versies van de serie Winx Club beschikbaar. Er bestaan grote verschillen tussen de RAI-versie (gebruikt in onder andere Singapore) die aanleunt tegen de Italiaanse, en de 4Kids-versie (Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk) die hetzelfde verhaal vertelt maar andere namen gebruikt voor onder andere planeten en zelfs titels van afleveringen. Ook worden sommige afleveringen veranderd door 4Kids, waardoor sommige scènes in een andere aflevering zitten dan oorspronkelijke. Er wordt ook zeer vaak censuur toegepast, omdat de 4Kids-versie een versie is voor de allerjongsten. De RAI-versie wordt vaak de Britse of Engelse versie genoemd. In Engeland worden beide versies uitgezonden. In Groot-Brittannië verschijnt er in seizoen 2 een transformatienummer dat gelijkend is met de originele, maar toch anders is door de zangers, tekst en melodie. Zo is er in deze versie alleen het refrein en het muziekstukje van Musa te horen.

  Op 2 september 2010 is aangekondigd dat Nickelodeon gaat samenwerken met Rainbow S.r.l. om Winx Club te produceren. Rainbow heeft de rechten van 4Kids in de Verenigde Staten teruggetrokken, dus 4Kids moest de site aanpassen. Er valt op de website van 4Kids niets meer over de Winx Club te vinden. Nickelodeon zendt in de Verenigde Staten Winx Club seizoen 3 (origineel) uit.

  Winxfilms

  Winx Club: Het Geheim Van Het Verloren Rijk

  Op 16 april 2008 kwam de 3D-film "Het Geheim van het Verloren Rijk" in de bioscoop.

  Verhaal

  De meiden van Winx Club hebben hun machtige Enchantix-status bereikt en zijn echte beschermfeeën geworden om de bevolking van hun dimensies vrede en veiligheid te kunnen garanderen. Alleen Bloom heeft deze status nog niet bereikt omdat alle mensen van haar dimensie, Domino, zijn verdwenen. Bloom moet haar status zien te ontvangen door haar ouders te redden. Dit lijkt een onmogelijke opgave. Dan verschijnt in een droom Bloom's zus Daphne, die haar vertelt dat het mogelijk is om hun ouders te vinden. Daarvoor moet ze naar het Meer van Roccaluce. De Winx storten zich gezamenlijk in de zoektocht naar de ouders van Bloom. Winx Club is een televisieserie van Italiaanse origine. Inmiddels zijn de avonturen van de zes feeën overal ter wereld te volgen. Dit is de eerste film rond het zestal.

  Productie

  Net als de serie is de 3D-film in Italië gemaakt. De film heeft dezelfde insprekers als in de serie (op een paar stemmen na). In de film zijn een paar liedjes te horen, waaronder "Unica", "Segui Il Ritmo" en "All The Magic" (soundtrack). Dit laatste nummer wordt gezongen door Nathalie Imbruglia.

  De originele naam van de film luidt: "Il Segreto Del Regno Perduto". Eerst heette de film in het Nederlands "Winx Club Het Geheim Van Het Verloren Koninkrijk". Deze naam werd echter veranderd in "Winx Club Het Geheim Van Het Verloren Rijk", omdat de titel anders te lang zou zijn.

  Muziek in de film

  1. Jij bent cool
  2. Winx
  3. Gewoon maar een meisje
  4. In Jouw Ogen
  5. Enchantix
  6. Kom Op, Dans!
  7. All The Magic - Natalie Imbruglia

  Bijna alle liedjes uit de film zijn ingezongen door Ilona van Gelder. Ze zingt 6 liedjes van de film. Het album met de liedjes van de film komt hoogstwaarschijnlijk niet meer uit in Nederland. Het was eigenlijk bedoeld om na het uitbrengen van de dvd, de cd uit te brengen, maar dit is niet gebeurd. De dvd van Winx Club Het Geheim Van Het Verloren Rijk werd op 4 september 2008 uitgebracht.

  Winx Club: Het Magische Avontuur

  Op 4 April 2012 kwam de 3D-film "Het Magische Avontuur" in de bioscoop.

  Het verhaal

  In 'Winx Club - Magisch Avontuur' zijn de feestelijkheden die het begin van het nieuwe schooljaar inluiden nog maar net begonnen aan de Alfea school voor feeën, wanneer het feest plotseling wordt verstoord door Icy, Darcy en Stormy, de boosaardige Trix. Zonder Bloom moeten de Winx met lede ogen aanzien hoe het trio heksen, nadat ze hun feest verknallen, ook nog eens een belangrijk mysterieus object stelen. Intussen bevindt Bloom zich op Domino, waar ze eindelijk met haar ouders herenigd is en ze met volle teugen geniet van haar nieuwe leven als prinses. Maar alles is geen rozengeur en maneschijn, want de drie oude heksen keren terug om Stella, Layla, Tecna, Musa, Flora en Bloom het leven zuur te maken. Bovendien bedreigt een duister geheim het Eraklyon koninkrijk en de relatie tussen Bloom en Sky! Het is nu aan Sky, de ware erfgenaam van het koninkrijk, om dat geheim te ontdekken. Zijn de heksen betrokken bij het geheim? Alleen met de hulp van de Winx Club en samen met de specialisten, kunnen Bloom en Sky alle tegenstand overwinnen en het magische koninkrijk redden.

  Winx Club: Het Mysterie van de Afgrond

  Dit is de 3e film van Winx Club. De naam van de film staat bekend als "Winx Club and The Mystery of the Abyss", oftewel "Winx Club het Mysterie van de Afgrond". De naam is gekozen door de fans. De film zal gaan over de poging van de Trix en Politea om Sky gevangen te nemen om zo Tritannus te bevrijden en de kracht van de troon van de keizer te verkrijgen. Politea maakt gebruik van een magische parel, om de Oneindige Ocean te regeren. De film is op 25 juni uitgekomen op DVD en op iTunes. De film is in Nederland niet in de bioscopen gekomen.

  WinxClub-special

  In samenwerking met Nickelodeon heeft Rainbow S.r.l vier WinxClub-specials gemaakt. De specials zijn een soort samenvatting van de gebeurtenissen van seizoen 1 en 2. Ieder special duurt 40 minuten, de eerste drie specials gaan over seizoen 1. Bloom ontdekt dat ze een fee is en gaat met Stella mee naar het rijk van Magix om zo een sterke fee te worden. Maar niets is zonder gevaar natuurlijk De vierde special van WinxClub gaat over seizoen 2 en daarin komt de nieuwe fee Layla voor en Bloom wordt ontvoerd door de gemene Shadow Phoenix. De vier specials zijn:

  • Hoe het allemaal begonnen is
  • De wraak van de Trix
  • De strijd om Magix
  • De schaduw Feniks

  Herhaling van seizoen 3 en 4 op Nick

  In de Verenigde Staten werd op de zender Nickelodeon (oftewel Nick) seizoen 3 en 4 herhaald. Maar in een andere stijl en met wat andere stemmen, waaronder Molly Quin die de nieuwe stem van Bloom insprak. Deze herhalingen zijn niet in Nederland geweest, in Nederland zijn de afleveringen in het normaal herhaald.

  Transformaties

  • Magic Winx: Dit is de kracht waarmee feeën beginnen, het is een kracht waarmee alle feeën beginnen. Met deze kracht kunnen ze de basis krachten beheersen, maar niet veel meer. De transformatie gaat gepaard met kleine vleugels, en als kleding meestal een topje, en een rokje of jurkje met daaronder lange hakken.
  • Charmix: Deze kracht krijgen feeën wanneer ze iets goed doen wat hen in contact brengt met hun innerlijke zelf, zoals wanneer Stella het goed maakt met Layla. Deze kracht is alleen een aanvulling op Magic Winx en de Winx behouden hun outfit uit de Magic Winx transformatie en daarbij krijgen ze een accessoire en een heuptasje. In de specials heet Magic Winx, Charmix, deze kracht is dus in de Nick-versie nooit gezien.
  • Enchantix: Een totaal nieuwe transformatie die de Winx krijgen. Bij deze transformatie hebben de Winx lang haar en hebben ze een kort jurkje of een topje met een mini-rokje of shorts aan met lange handschoenen, daarbij dragen ze banden om hun benen als schoenen. Daarnaast krijgen ze grotere vleugels waarmee ze verder en hoger kunnen vliegen, en de kracht om zichzelf te verkleinen daarnaast krijgen ze de kracht van Fairy Dust, waarmee ze zwarte magie kunnen verbreken.Fairy Dust zijn potjes die vast aan de vleugels zitten.Een fee krijgt deze kracht door iemand van haar planeet te redden, zoals Musa, die Galatea, fee van Melodie, redde tijdens een brand in Alfea, alleen Bloom krijgt deze kracht op een andere manier en heeft daardoor niet de volledige krachten. In het transformatieproces zijn duidelijk de unieke krachten van de feeën te zien.
  • Believix: Een kracht voor feeën die mensen in magie wil laten geloven. De winx krijgen deze kracht doordat Roxy in hen gelooft, hoe meer mensen in hen gaan geloven hoe sterker de krachten van de Winx worden. Net zoals Enchantix heeft deze transformatie grotere vleugels dit keer met gaten er in, verder krijgen ze nog aanvullende krachten zoals drie verschillende vormen vleugels: Zoomix, waarmee ze kunnen teleporteren, Speedix, waarmee ze heel snel kunnen vliegen en Tracix, waarmee ze in het verleden kunnen kijken, daarnaast krijgen ze nog de Gifts of Destiny. Ze dragen hakken met kniekousen en kleinere of geen handschoenen. Daarnaast krijgen hun aanvallen een uitstraling die voor iedere fee uniek is.
  • Gifts of Destiny: Aanvulling op Believix, een gift die maar 1 keer kan worden gebruikt. De eerste is de gift van wijsheid, en geeft de winx Sophix, de kracht der natuur, waarmee een transformatie komt die ze één maakt met de natuur. De tweede gift is de gift van het hart, die ze de Lovix-transformatie geeft, de kracht der ijs. De derde gift is de Gift van Duisterheid waarmee ze een dode tot leven kunnen wekken, deze wilde de Winx gebruiken op Nabu die zichzelf had opgeofferd, maar de kracht werd door Orgon gepakt en verspild op een dode bloem. De Winx kregen deze krachten van de etherische feeën.
  • Harmonix: Een bijzonder sterke kracht. Het brengt Harmonie tussen land en water, waardoor ze hun krachten beter kunnen gebruiken onder water, en ook beter op het land en in de lucht. De winx hebben lang haar, behalve Tecna, maar wel weer wat kleinere vleugels. Ze dragen een strapless of one-shoulder topje en een mini-rokje daarnaast hebben ze allemaal een lange sleep. Verder dragen ze allemaal of een tiara of een juweel met een zeetint om hun nek of in hun haar, ze hebben sandalen met hakken aan met lange linten die om hun benen zijn gewikkeld. De Winx kregen deze kracht van het Sirenix boek,voor de zoektocht naar Sirenix.
  • Sirenix: Een nog sterkere kracht dan Harmonix. De Winx krijgen met deze kracht langer haar, en hun haar verandert van kleur als ze onder water gaan. Hun outfit bestaat uit een topje met riem en leggings met zeemeerminnen print. Verder nu ook linten om hun armen en daarnaast dragen ze laarzen met linten om hun benen. Het brengt weer wat grotere vleugels, in de vorm van zeeschelpen, die gaan stralen wanneer ze zwemmen. De Winx kregen voor hun zoektocht naar Sirenix in aflevering 6 van seizoen 5 de Doos van Sirenix, waar 3 kristallen in horen te zitten, één van moed, één van empathie en één van zelfvertrouwen, deze moeten de winx verkijgen met behulp van de beschermers van Sirenix die in de dozen zitten door middel van opdrachten en hints die ze krijgen uit het Sirenix boek. Wanneer de Winx alle 3 de juwelen hebben kunnen ze in het meer van Roccaluce hun Sirenix krachten activeren als ze één worden met het water. Door Sirenix krijgen ze allemaal een eigen unieke Sirenix-kracht die in harmonie is met hun aard. Daarnaast krijgt elke Sirenix-fee een wens die wordt vervuld door hun eigen beschermer van Sirenix.
  • Bloomix: Een kracht die de andere Winx van Bloom verkrijgen omdat zij hun Sirenix krachten kwijt raakten omdat ze het Legendarium wilden vernietigen. Bloom's krachten kunnen niet worden afgenomen, aangezien zij de bron heeft van de Magische Dimensie, om de anderen te helpen deelt Bloom de drakenvlam met ze. In deze transformatie dragen de Winx een soort strijdersoutfit, met leggings die vastzitten aan hun schoenen. Hun outfit legt de focus op hun eigen persoonlijkheid en hun krachten. Allemaal dragen ze een tiara met een gedeelte van de drakenvlam er in op hun voorhoofd. Ze hebben grote, wat puntige vleugels en er hangen juwelen aan. Om Bloomix volledig te verkrijgen moeten de Winx moedige en goede daden verrichten, Bloom heeft het ook in Aflevening 6 gekregen omdat ze zwak was en ook haar krachten had verloren maar door haar moed en zelfvertrouwen om de draken in de Vortex of Vlames te verslaan heeft ze toch haar Bloomix krachten verkregen. Met de Bloomix krachten gaan ze ook op zoek naar Eldora de Feeënpeetmoeder om haar te vragen hoe ze de Legendarium kunnen sluiten.
  • Mythix: De Winx & Eldora verkrijgen Mythix in Tir Nan Og door hun moed te laten zien aan de toverstaffen. Het is een kracht om in de Legendarium wereld te komen en zo de voorwerpen te vinden om het Legendarium te sluiten. Dit is een 3D-transformatie. Hun outfits zien er uit als hoe feeën er vroeger uit zagen ( Sierlijk , mooi & met een toverstaf.)

  Stemmencast

  De Winx:

  De Specalisten:

  De Schurken:

  De Leraren:

  De Pixies:

  De Selkies en Feeëndieren:


  De ouders:

  Overige personages:

  Overige informatie:
  * Diverse gastrollen: Aukje van Ginneken, Donna Vrijhof, Paula Majoor, Jan Nonhof, Kiki Koster, Alma Nieto, Nicoline Van Doorn, Birgit Schuurman, Anneke Beukman, Hymke de Vries, Ingeborg Wieten, Louis van Beek, Ernst Drukker, Patrick van Balen, Milan van Weelden, Job Bovelander, Lizemijn Libgott, Filip Bolluyt, Melise de Winter, Just Meijer, Finn Poncin.

  * Zangeressen: Niki Romijn, Monique van der Ster, Jannemien Cnossen.

  * Opname Studio: Wim Pel Productions (WPP)

  Videospellen

  • Winx Club: Video Game: seizoen 1
  • Winx Club: Join the Club (PSP): seizoen 2
  • Winx Club: The Quest for the Codex (DS en GBA): seizoen 2
  • Winx Club: Mission Enchantix (DS): seizoen 3
  • Winx Club: Secret Diary 2009 (DS)
  • DanceDanceRevolution Winx Club (Wii)
  • Winx Club: Believix In You (DS): seizoen 4
  • Winx Club: Your Magic Universe (DS)
  • Winx Club: Rock Stars
  • Winx Club: Saving Alfea (DS) en (3DS): seizoen 6

  Online spellen

  Op internet zijn veel Winx Clubspellen te vinden, op de officiële site bevond zich het spel Gardenia Park, dat later vervangen werd door het Winx Avontuur, maar deze werd april 2012 weggehaald wegens gebrek aan geld om het spel te onderhouden.[bron?]

  Externe links