Wirecard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo

Wirecard AG is een wereldwijd financieel dienstverlenings- en technologiebedrijf, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Duitsland. Het bedrijf biedt betaalverwerkings-, kaartuitgifte- en risicobeheerdiensten aan. Wirecard heeft een gelijknamig internetbetaalsysteem ontwikkeld. Wirecard Bank AG werkt onder een Duitse banklicentie. Wirecard staat genoteerd aan de Frankfurtse beurs.

Financiële informatie[bewerken]

Wirecard AG heeft voor het fiscale jaar 2006 een geconsolideerde jaaromzet behaald van EUR 81,94 miljoen. Het proforma vergelijkingsgetal voor 2005 staat op EUR 54,30 miljoen. De bedrijfswinst voor rente en belastingen (EBIT) bedroeg in 2006 EUR 18,56 miljoen. In 2005 was dit EUR 9,75 miljoen.[1]

Wirecard AG maakt sinds september 2018 deel uit van de belangrijkste Duitse aandelenindex, de DAX-index van Deutsche Börse.[2]

Producten en diensten[bewerken]

In november 2006 heeft Wirecard een internetbetaalsysteem geïntroduceerd onder de naam "Wirecard". Door zich online te registreren opent de consument een rekening bij Wirecard Bank, die hij kan vullen door middel van contanten, kaarten, overschrijvingen, of een aantal lokale betaalsystemen. De dienst omvatte een gratis virtuele prepaid MasterCard voor consumenten, die gebruikt kon worden om wereldwijd bij MasterCard-locaties te betalen. Naast het gebruik van de standaard MasterCard-producten, konden gebruikers van het Wirecard-systeem ook in realtime geld aan elkaar verzenden. Ook konden klanten kiezen voor een fysieke MasterCard. Het elektronische betaalverwerkings- en risicobeheerplatform van Wirecard AG ondersteunt ruim 85 lokale en internationale betaal- en fraudebeveiligingssystemen. Wirecard AG is lid van ADP CardClear en IATA.

Met het Wirecard-product Supplier and Commission Payments (SCP) kunnen wereldwijde betalingen aan leveranciers en verkopers automatisch afgehandeld worden. De dienst is gebaseerd op het automatisch uitgeven van "virtuele" creditcards door Wirecard Bank AG. Leveranciers- of commissiebetalingen die internationaal gebeuren (bijvoorbeeld betaling van intermediaire commissies van hotels aan reisbureaus) kunnen verwerkt en afgehandeld worden via elektronische verzending van enkele "virtuele" creditcardnummers die beperkt gebruikt worden.

Wirecard Bank AG biedt aan zakelijke klanten de mogelijkheid tot het aankopen van kaarten van VISA, MasterCard en JCB. Er worden verschillende soorten creditcards en bankpasjes uitgegeven aan particuliere en zakelijke klanten.

Externe link[bewerken]