WoningNet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

WoningNet is een IT-organisatie, eigendom van een groot aantal woningcorporaties. WoningNet heeft geen winstoogmerk, en is een partner voor woningcorporaties op het gebied van woonruimteverdeling. WoningNet faciliteert corporaties bij het koppelen van woningzoekenden aan het woningaanbod. De organisatie publiceert het woningaanbod in woningkranten en op verschillende websites, waar woningzoekenden advertenties voor woningen kunnen bekijken en hun interesse voor een woning kenbaar kunnen maken.

WoningNet werkt voor 17 regio's, onder meer voor corporaties in de regio's Amsterdam, Utrecht, Almere, Groningen, Gouda, Kennemerland, Gooi en Vechtstreek alsook Werkendam en omgeving. Bij WoningNet werken circa 190 mensen, waarvan 60 in de ICT.

De regels kunnen deels per regio verschillen, maar voor het in aanmerking komen voor een woning zijn in het algemeen onder meer van belang het inkomen, de tijd dat men al als woningzoekende is ingeschreven, en de eventuele urgentie. Daarbij is er onderscheid tussen de sociale huurwoningen (huurprijs niet hoger dan de liberalisatiegrens) en de woningen in de vrije sector.

Externe links[bewerken]