Woolwich Dockyard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Woolwich Dockyard, Nicholas Pocock, 1790, National Maritime Museum
De schoorsteen van de scheepswerf
Het huis en kantoor van de opzichter van de scheepswerf

Woolwich Dockyard was een scheepswerf van de Engelse marine, die van begin 16e eeuw tot eind 19e eeuw gevestigd was in Woolwich (toen in het graafschap Kent, nu in Groot-Londen).

Ligging[bewerken]

Woolwich Dockyard ligt aan de zuidoever van de rivier de Theems, ten noordwesten van het huidige stadscentrum van Woolwich. Minder dan een kilometer ten zuiden van de werf staat Station Woolwich Dockyard. Oostelijk van de voormalige scheepswerf bevindt zich de historische locatie van oud-Woolwich, waar echter niets meer van over is. In dit gebied bevindt zich de aanlegsteiger van de Woolwich Ferry en het entreegebouw van de Woolwich Foot Tunnel. Nog verder naar het oosten ligt het uitgestrekte terrein van het Royal Arsenal, het voormalig koninklijk arsenaal, waar zich nog tientallen historische gebouwen bevinden.

Geschiedenis[bewerken]

De werf werd in 1512 opgericht door koning Hendrik VIII, primair om zijn vlaggenschip Henri Grâce à Dieu ("Great Harry") te bouwen, het grootste schip uit die tijd.

Evenals zijn tegenhanger Deptford Dockyard, werd de locatie in Woolwich waarschijnlijk gekozen vanwege de ligging aan de oever van de getijdenrivier de Theems, dichtbij Henry's paleis in Greenwich. Wellicht had ook de aanwezigheid van een veerdienst tussen Woolwich en North Woolwich invloed op zijn keuze.

De uiteindelijke faciliteiten omvatten twee grote droogdokken, een aanzienlijk bassin (nu gebruikt door lokale vissers), mastkranen, talrijke pakhuizen, een poortgebouw en Clockhouse, kanonbastions, en, later, een grote metaalverwerkende fabriek gebruikt voor de productie van ankers en andere ijzeren voorwerpen gebruikt in hun scheepsbouw. ​​Ingenieur Samuel Bentham was leerling-scheepstimmerman op de werf rond 1770.

Toen schepen groter werden en de Theems dicht begon te slibben, werd de werf in 1869 uiteindelijk gesloten. In 1926 werd het westelijke deel van het terrein verkocht aan de Royal Arsenal Co-operative Society, de Co-op bezit nog steeds een aantal gebouwen op het terrein. Een ander gebouw op Woolwich Church Street dat de tand des tijds overleefd heeft, is de oude Steam Factory met zijn prominente schoorsteen (1838-44). Verder naar het oosten staat het voormalige kantoor en huis van de admiraal-superintendent van de scheepswerf. Het dient nu als Clockhouse Community Centre en dateert 1778-84. In de buurt staat een laat 18e-eeuws politiebureau naast de voormalige werfspoorten. Dichter bij de rivier zijn een paar afgesloten dokken bewaard gebleven als herinnering aan de historische betekenis van het gebied.

Belangrijke schepen[bewerken]

Zie ook[bewerken]