World Association of Zoos and Aquariums

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
World Association of Zoos and Aquariums
Geschiedenis
Opgericht 1935
Structuur
Werkgebied Mondiaal
Hoofdkantoor Gland, Zwitserland
Motto United for Conservation (Verenigd voor behoud)
Media
Website www.waza.org

De World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) is een internationaal samenwerkingsverband tussen dierentuinen en aquaria over de hele wereld. Er zijn meer dan 300 dierentuinen en aquaria lid, verdeeld over meer dan 50 landen. Ook hebben er meer dan 1.300 dierentuinen en aquaria een indirecte link met de WAZA door lidmaatschappen bij WAZA partners.

De WAZA wil samenwerking tussen dierentuinen en aquaria op het gebied van fokprogramma's, onderzoek, management, goede welzijn voor de dieren, educatie en wereldwijde duurzaamheid. In Nederland zijn er vijf WAZA-dierentuinen: Diergaarde Blijdorp, Artis, Burgers' Zoo, Apenheul en Wildlands Adventure Zoo Emmen. In België zijn er twee WAZA-dierentuinen: ZOO Antwerpen en Pairi Daiza.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel World Association of Zoos and Aquariums op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.