Woudracer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Woudracer
Station van Woudracer
Station van Woudracer
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Attractiepark Toverland
Soort attractie Bobkart
Bouwer(s) Wiegand
Opdrachtgever Attractiepark Toverland
Status Afgebroken
Opening 2004
Sluiting 27 oktober 2014
Vervangen door Maximus' Blitz Bahn
Thematisering en muziek
Thema Oostenrijk
Voorshow Niet aanwezig
Eigenschappen
Topsnelheid 45 km/u
Baanlengte 585 meter
Aantal voertuigen 10 bobkarts[1]
Veiligheidsbeugel Niet aanwezig
Onride foto Niet aanwezig
Wachtrij
Snelpas Niet aanwezig
Single riders-rij Niet aanwezig
Baby switch Niet aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Woudracer was een bobkart in het Nederlandse Attractiepark Toverland.[2]

Geschiedenis[bewerken]

Helix in het traject

Woudracer werd in 2004 geopend samen met de tweede indoorhal van het park, Magic Forest. Toverland was het eerste (en tot op heden enige) pretpark van de Benelux met een bobkartbaan. In de jaren erop werd het station verlegd. Bij de opening lagen het in- en uitstapstation naast elkaar. Het instapstation is enkele meters richting het zuiden verplaatst in een verdiepte ligging. Hierdoor werd de rit voor de bezoeker korter. In juni 2014 bevestigde Toverland, na eerdere berichtgevingen in diverse media, dat de bobkart Woudracer afgebroken en vervangen zal worden.[3][4] Op 26 oktober 2014 werd Woudracer gesloten.[5] De vervanger, Maximus' Blitz Bahn, opende op 28 maart 2015.[6]

Ter herinnering aan Woudracer liggen er in de wachtrij twee onderdelen van een bobkart. Het betreft een gashendel en een groen plakkaat met daarop in zwarte letters bobkart.

Traject[bewerken]

De attractie was te betreden via een meandering van houten hekken. Bezoekers daalde met de wachtrij iets af, omdat het station van de Woudracer lager ligt dan gelijkvloers. Als bezoekers in de bobkart waren gestapt, vertrok de bob bij een groen sein op het stoplicht. De bobslee reed dan een tunnel in om vervolgens buiten aan de achterzijde van het Magic Forest een bochtig parcours af te leggen. Na enkele spiralen boog de baan weer richting het Magic Forest waar deze vervolgens door een uitsparing in de wanden weer naar binnen voer. Alvorens de bobs het station weer bereiken, maakten ze binnen nog een laatste spiraal, waarna bezoekers op eigen gelegenheid diende uit te stappen.