Wout Bru

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wout Bru
Foto: Filip Naudts
Algemene informatie
Geboren Beerse, 24 mei 1969
Nationaliteit Vlag van België België
Portaal  Portaalicoon   Eten en drinken

Wout Bru (Beerse, 24 mei 1969) is een Belgische chef-kok die in Eygalières zijn in 1997 opgestart restaurant Chez Bru uitbaat en sinds 2009 het bijhorende hotel Maison Bru.

Wout Bru studeerde aan de sporthumaniora in Turnhout en de hotelschool ter Groene Poorte in Brugge. Na meerdere stages in Bretagne en in de Provençaalse Alpilles (bij l’Oustau de Baumanière) en Londen, opende hij zijn eigen zaak in Eygalières, Le Bistrot d’Eygalières. De zaak kreeg reeds na anderhalf jaar een eerste ster en ontving in 2005 haar tweede ster. Op die locatie in het dorpscentrum worden nog steeds een aantal hotelkamers aangeboden, en aan de overzijde van de straat een eenvoudige keuken in zijn tweede restaurant Le petit Bru. Bru zelf verhuisde met (hernoemd) restaurant Chez Bru en luxehotel, Maison Bru, met negen kamers in juli 2009 naar een nieuwe plek buiten het centrum. In 2011 verloor Bru echter een ster. In 2015 verloor hij ook de andere ster.[1]

Bru presenteerde meerdere kookprogramma's bij Vitaya en VTM, waaronder een optreden als gastjurylid in Mijn Restaurant, en jureert het tweede seizoen van de Vlaamse versie van Masterchef. Hij jureert ook, samen met Fatima Marzouki en een gastjurylid, Junior Masterchef, uitgezonden door VTM. In 2013 was Bru te zien als coach/jury in het kookprogramma The Taste.


Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]