Wouter van Pelt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wouter van Pelt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Wouter van Pelt
Geboortedatum 23 april 1968
Geboorteplaats Alphen aan den Rijn
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Lengte 1,78 m
Sportieve informatie
Discipline Hockey
Club DKS, HDM, Breda
Olympische Spelen 1992, 1996, 2000
Debuut 1989
Medailles
Portaal  Portaalicoon   Sport

Wouter van Pelt (Alphen aan den Rijn, 23 april 1968) is een Nederlandse hockeyer. Hij speelde 236 officiële interlands (21 doelpunten) voor de Nederlandse hockeyploeg[1]. Hij nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal twee gouden medailles.

De verdediger annex middenvelder maakte zijn internationale seniorendebuut op 27 maart 1989 in de oefeninterland Nederland-Engeland (3-3).

Zijn laatste interland speelde Van Pelt bij de Olympische Spelen in Sydney; de gewonnen finale op 30 september 2000 in Nederland-Zuid-Korea (Nederland wint na strafballen). Dankzij die laatste overwinning verzekerde hij zich van zijn tweede gouden olympische medaille.

Van Pelt is geboren in Alphen aan den Rijn maar getogen in Enschede. Hij begon zijn carrière bij DKS ("De Kromme Stok") uit Enschede, waar zijn balvaardigheid en enthousiasme direct opvielen. Later speelde hij nog voor HDM (Den Haag) en Breda. Met HDM werd hij in 1992 kampioen in de hoofdklasse. Van Pelt bouwde zijn loopbaan af bij Breda, de club waarmee hij in 2004 naar de hoofdklasse promoveerde maar het seizoen daarop alweer degradeerde naar de overgangsklasse.

Momenteel is Van Pelt nog actief als veteraanhockeyer.