Yasmien Naciri

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Yasmien Naciri (Mol, 9 december 1991)[1] is Belgisch ondernemer, marketeer en opiniemaker van Marokkaanse afkomst.[2] Sinds november 2016 is ze actief als columniste bij De Morgen.[3]

Biografie[bewerken]

Haar grootvader heeft zich in de jaren 60 gevestigd in Limburg om in de mijnen te werken, waarna ze verhuisden naar het Kempische Mol. Ze studeerde Economie-Moderne Talen aan het Koninklijk Atheneum in Mol. Daarnaast volgde ze een opleiding aan de Academie voor Muziek & Woord. Naciri behaalde een bachelor Bedrijfsmanagement aan Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. In 2016 volgde ze een master Meertalige Professionele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen.

Naciri verwierf bekendheid na verschillende uitzendingen bij Radio 1, MNM, De bende van Annemie[4] en De Afspraak.[5] In oktober 2016 begon ze als eerste hoofddoekdragende columniste bij een Vlaamse krant.

Naast haar werk als marketeer, richtte Naciri in 2012 ook de hulporganisatie Amana vzw op die zowel in België als in Marokko actief is. In 2016 begon ze ook met Fleks, een jeugdwerking in Antwerpen die jongeren stimuleert om te ondernemen.