Yasmina El Messaoudi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Yasmina El Messaoudi
El Messaoudi (2018)
Geboren 9 augustus 1983
Land Vlag van België België
Portaal  Portaalicoon   Media

Yasmina El Messaoudi (9 augustus 1983) is een Belgische journaliste, schrijfster, televisie- en radiopresentatrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

El Messaoudi is dochter van een Marokkaanse vader en een Belgische moeder, de schrijfster Mim Van Keer. Ze groeide op in Kapelle-op-den-Bos.

Ze ging journalistiek studeren aan de (toenmalige) Katholieke Hogeschool Mechelen. Tijdens haar studie werkte ze al voor het jongerenmagazine van TV Brussel en het bijhorende radiostation FM Brussel. In 2004 behaalde ze haar diploma en combineerde radio en televisie met een deeltijdse job bij het weekblad Libelle. In 2008 ging ze het Journaal presenteren op TV Brussel en werd zo het eerste Nederlandstalig nieuwsanker van Marokkaanse origine.[1] In het voorjaar van 2013 ging ze ook presenteren op de digitale televisiezender Prime. Van 1 november 2014 tot en met 23 juni 2015 was El Messaoudi ook presentatrice op het commerciële radiostation Qmusic zonder vast programma als invaller, veelal 's avonds of tijdens het weekend. Ze presenteert ook twee seizoenen Closing Time Soul op Radio 1.

In 2016 vertrok El Messaoudi naar Den Haag om zich even terug te trekken uit de media. Al blijft ze over haar Nederlands avontuur schrijven en vloggen voor Flair, Flair Nederland en Charlie Magazine. Bij haar terugkeer begint ze als reporter bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel waar ze intussen ook nieuwslezer en eindredacteur is. In het najaar van 2021 verschijnt haar debuutroman Straatkat bij Uitgeverij Vrijdag over het afscheid van haar moeder en opgroeien tussen twee culturen. Sinds augustus 2022 is ze op weekdagen tijdens de ochtend te horen als nieuwslezeres op MNM.