You Must Love Me

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
You Must Love Me
Single van:
Madonna
Van het album:
Evita
B-kant(en) "Rainbow High"
Uitgebracht 21 oktober 1996
Genre Pop
Duur 03:06
Label Warner Bros. Records
Schrijver(s) Tim Rice
Andrew Lloyd Webber
Producent(en) Nigel Wright
Alan Parker
Andrew Lloyd Webber
David Caddick
Madonna
"Love don't live here anymore"
(1996)
  "You Must Love Me"
(1996)
  "Don't cry for me Argentina"
(1996)
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Madonna zingt You Must Love Me

You Must Love Me is een nummer van zangeres Madonna, afkomstig van de soundtrack van de film Evita waarin Madonna de rol van Evita Perón speelde. Het nummer kwam uit als single in oktober 1996.

Achtergrondinformatie[bewerken | bron bewerken]

"You Must Love Me" is het enige nummer dat niet afkomstig is uit de musical Evita, maar nieuw voor de film werd gemaakt. Het nummer bevat tekst van Tim Rice met muziek van componist Andrew Lloyd Webber, nadat de twee dertien jaar niet met elkaar gewerkt hadden. Het nummer, dat speciaal voor de film werd geschreven, werd ook toegevoegd aan de nieuwe versie van de musical uit 2006.

Het nummer kan worden geïnterpreteerd op drie niveaus. Als eerste, het niveau dat Evita ontdekt dat haar man Juan Perón toch echt van haar houdt, en haar niet houdt uit politiek oogpunt. Ten tweede als nummer dat tekstschrijver en componist weer herenigt na een dertienjarige onderbreking. Ten derde als nummer van hoop, gezongen door Madonna aan haar toen ongeboren dochter.

Het nummer won een Academy Award voor Beste Originele Nummer bij de 69ste Oscaruitreiking in 1997. Madonna trad ook op met het nummer tijdens de ceremonie. Ook won het nummer een Golden Globe. In 2008 kwam het lied opnieuw in de aandacht toen Madonna het zong met een zigeunertrio tijdens haar Sticky & Sweet Tour.

Videoclip[bewerken | bron bewerken]

De videoclip voor "You Must Love Me" werd opgenomen in Los Angeles, in september 1996. Op het moment van de opname was ze acht maanden zwanger van haar dochter Lourdes. De video werd geregisseerd en geproduceerd door Alan Parker, de regisseur van Evita. Madonna zingt het nummer achter een piano in een kleine ruimte. In de clip komen ook beelden voor uit de film Evita.

Voorganger:
Colors of the Wind uit Pocahontas
Academy Award voor Beste Originele Nummer
1996
Opvolger:
My Heart Will Go On uit Titanic