You Say It's Your Birthday: Part 1 & 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
You Say It's Your Birthday: Part 1 & 2
Aflevering van Beverly Hills, 90210
Aflevering Seizoen 6
Aflevering 31 + 32
Gastrollen Jason Wiles
Emma Caulfield
Christine Belford
Jed Allan
Michael Woolson
Nick Kiriazis
Randy Spelling
Travis Wester
Julie Parrish
James Eckhouse
Carol Potter
Wings Hauser
Mary Crosby
Gabrielle Carteris
Jon Hensley
Goo Goo Dolls
Ryan Thomas Brown
Schrijver(s) Larry Mollin
Steve Wasserman
Regisseur Michael Lange
Eerste uitzending 22 mei 1996
Afleveringchronologie
← Vorige
Volgende →
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

You Say It's Your Birthday: Part 1 & 2 is de eenendertigste en tweeëndertigste aflevering van het zesde seizoen van het tienerdrama Beverly Hills, 90210, die voor het eerst werden uitgezonden op 22 mei 1996.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Valerie en Nat zitten met hun handen in de haren omdat Colin niet te vinden is. Valerie wil Jonesy bellen of hij hen kan helpen. Colin zit ondertussen in de haven hopend dat hij met een vrachtschip het land uit kan vluchten. Hij kan mee met een schip maar dat kost hem geld wat hij niet heeft. Zo belt hij naar zijn oude bazin Claudia om haar geld te vragen. Ondertussen belt Jonesy naar Valerie met het bericht dat hij iemand zal sturen om haar te helpen ook vertelt hij waar Dylan McKay is, hij is in Londen bij Brenda Walsh. Jonesy stuurt een FBI agent,Richard Ballen, die haar zal helpen. Richard heeft iets charmants wat Valerie aanspreekt.

De verrassing voor Steve waar Carl zijn 21ste verjaardag wil vieren is bekend, het wordt gehouden op de RMS Queen Mary. Dit is een grote passagiersschip. Steve is helemaal in de wolken en vindt het prachtig dat iedereen die hij kent uitgenodigd is. Als de gasten binnen druppelen, ziet hij veel oude bekenden. Als hij en Carl bijpraten, wordt het duidelijk dat Carl verliefd is op Clare en hij vraagt Steve toestemming om een poging te wagen. Dit zet Steve voor het blok, gelet op wat Carl allemaal voor hem gedaan heeft kan hij dit niet weigeren. Carl gaat naar Clare en vertelt haar dat hij het mag proberen van Steve. Dit maakt Clare woest en zij gaat naar Steve, die haar vertelt dat hij alleen een gentleman wilde zijn. Clare blijft boos en Steve wil weg en wil de boot verlaten.

Als Brandon en Susan zich inchecken op het schip, is er een boodschap voor Susan vanuit Washington D.C.. Ze krijgt het verzoek om te gaan werken voor de presidentiële campagne. Brandon vraagt haar wat dit te betekenen heeft ,maar ze zegt hem dat hij zich geen zorgen hoeft te maken en dat ze gewoon hier blijft. Later, als Brandon haar opzoekt in hun kamer, blijkt dat ze de baan toch aangenomen heeft en dit maakt Brandon ontzettend boos. Hij verwijt haar hem in de steek te laten en maakt haar attent op het feit dat hij een baan bij een grote krant afgezegd heeft voor hun relatie. Susan probeert het hem te laten begrijpen, maar Brandon loopt boos weg en wil weg van het schip.

Brandon en Steve komen elkaar tegen en ze besluiten allebei de boot te verlaten, waarna ze naar een café in de haven gaan. Het is een louche café waar ze binnengaan en krijgen al gauw ruzie met een andere gast. In het gevecht zien ze ineens Colin wegrennen maar kunnen er niet achteraan omdat ze opgepakt worden door de politie. Na een nacht in de cel worden ze opgehaald door Kelly en Valerie. Als ze terugrijden, zien ze ineens Colin lopen. Na een wilde achtervolging krijgen ze hem te pakken en dan komt het allemaal goed met Nat en Valerie.

David en Donna nodigen per ongeluk hun baas Erik ook uit voor het feest, het blijkt dat hij een oogje heeft op Donna. Donna ontkent dit maar voor David is dit wel duidelijk. Het blijkt dat David gelijk heeft en Erik zet alles in om Donna te versieren. Donna wimpelt hem af en dan zet hij zijn pijlen op Andrea en Kelly dat hem ook niet lukt. Als Donna van hem af is dan praat ze bij met David en het blijkt dat hun oude liefde nog niet helemaal weg is, integendeel: ze gaan het weer proberen.

Als ze weer terugkomen bij de boot, dan zoekt Brandon Susan op om afscheid te nemen. Hij neemt het haar nog steeds kwalijk dat ze hem in de steek laat. Ze vraagt hem om mee te gaan naar Washington, maar hij wijst dat af en wenst haar een prettig leven. Steve zoekt Clare op om te kijken hoe ze besloten heeft. Clare heeft de hele nacht nagedacht en besloten om toch voor Steve te kiezen. Joan heeft groot nieuws voor Nat, ze is zwanger en dat maakt Nat wel aan het schrikken. Als ze dit nieuws aan Brandon wil vertellen, zegt Nat ineens dat ze gaan trouwen.

Eenmaal thuis dan praten Brandon en Kelly nog wat bij, ze vraagt hem of zij nog een kans maken op een relatie. Brandon wijst het niet meteen af, maar wil het rustig aan doen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]