Ysco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ysco is Belgische producent van roomijs. Het bedrijf werd opgericht in 1949 en behoort tot de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel. Ysco produceert vooral voor private label bij de verschillende Europese retailers, maar heeft ook een aantal eigen ijsmerken die worden verspreid in in de sociale catering en de horeca. Enkele eigen merken zijn Ysco en Appassionato. In 2009 produceerde Ysco ongeveer 180 miljoen liter ijs. Het bedrijf is een van de grootste roomijsproducenten in Europa, zeker in de private-labelmarkt[1][2].

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf startte in 1949 met de productie van roomijs in Zarren. In 1975 bouwde men een productiehal in Langemark, waar als sinds 1906 een zuivelfabriek actief was, en werd al 200.000 liter ijs geproduceerd.

In 1992 werd Belgomilk cv opgericht, toen acht coöperatieve zuivelbedrijven samensmolten tot Belgomilk-Ysco. De volgende jaren groeide het bedrijf verder uit, onder meer door buitenlandse overnames. Zo nam men in 1998 de roomijsactiviteiten over van OZF-Jamin in het Nederlandse Oosterhout. Ysco werd in 2000 een zelfstandige dochter van Belgomilk cvba. In 2001 volgde de overname van Ségès-Frigécrème in het Franse Argentan. Het machinepark van Oosterhout verhuisde in 2006 naar de sites Langemark en Argentan[3].

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]