Yuki Ito

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
10-08-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: onaffe bronloze machinevertaling met taalfouten, vertaalfouten en stijlfouten

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Yuki Ito
Yuki Ito Courchevel2013.jpg
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 10 mei 1994
Geboorteplaats Shimokawa (Hokkaido)
Sportieve informatie
Discipline Schansspringen
Portaal  Portaalicoon   Sport

Yuki Ito (伊藤 有希 Itō Yūki; Shimokawa (Hokkaido), 10 mei 1994) is een Japans schansspringer. Ze won vijfmaal een individueel evenement en een teamevenement op de Wereldbeker schansspringen, en eindigde als tweede in het eindklassement van seizoen 2016/2017. Op de wereldkampioenschappen noords skiën won ze vijf medailles, waaronder goud als onderdeel van een gemengd team.

Schansspringcarrière[bewerken]

Ito's debuut op de Wereldbeker schansspringen vond plaats in februari 2012 in Hinzenbach. Op de wereldkampioenschappen noords skiën 2013 in Val di Fiemme won Ito de gouden medaille met het gemengde Japanse team op de normale schans. Ze won haar eerste individuele evenement op de wereldkampioenschappen in Sapporo op 14 januari 2017.

Ito deed mee aan de Olympische Winterspelen van 2014 en eindigde als zevende op het onderdeel normale schans voor vrouwen. Ze deed ook mee aan de Olympische Spelen van 2018 in hetzelfde evenement.

Ze won ook de allereerste WK-teamcompetitie voor dames in Hinterzarten op 16 december 2017. Haar teamgenoten waren Kaori Iwabuchi en Sara Takanashi.

Bronnen[bewerken]