Zara Phillips

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zara Phillips (2008)

Zara Anne Elizabeth Phillips, sinds haar huwelijk in 2011 ook Zara Tindall genoemd, (Paddington, Londen, 15 mei 1981) is de dochter van prinses Anne en Mark Phillips.

Ze is de kleindochter van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Zara heeft nog een oudere broer, Peter (1977), en halfzus, Stephanie (1997).

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Zara werd onderwezen aan Port Regis Prep School in Dorset en daarna aan British Salem School in de Schotse stad Gordonstoun. Net als haar moeder is Zara een ruiter; ze zou zelfs meedoen aan de Olympische Zomerspelen in 2004, maar haar paard kreeg een beenblessure, waardoor ze niet kon deelnemen. Wel deed ze mee aan de Badminton Horse Trials in 2003, waar ze tweede werd, na Pippa Funnell. Op dit moment is Zara niet actief op koninklijk gebied, tenzij het iets met haar ruitercarrière te maken heeft. In 2012 wist ze zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Zij won er met het Britse eventingteam een zilveren medaille, die ze ontving uit de handen van haar moeder, prinses Anne.

Relatie[bewerken | brontekst bewerken]

Zara had een relatie met de ruiter Richard Johnson, maar hun relatie kwam door de aandacht van de pers zo onder druk te staan, dat ze uit elkaar gingen in november 2003, wat voorpaginanieuws werd. Later werd gezegd dat ze een verhouding had met de uit Nieuw-Zeeland afkomstige rugbyspeler Caleb Ralph, maar vlak daarna kreeg ze een relatie met de Engelse rugbyspeler Mike Tindall. In 2005 staken de geruchten de kop op dat het paar trouwplannen had. In december 2010 werd bekendgemaakt dat het paar ging trouwen.[1] Ze trouwden op 30 juli 2011 in het Schotse Edinburgh.[2]

De Engelse roddelpers zag Zara als een 'koninklijke rebel' toen ze een tongpiercing had laten plaatsen.

Op 17 januari 2014 beviel Zara in aanwezigheid van haar man van hun eerste dochter.[3] In 2016 was Zara ook zwanger, maar toen kreeg ze kort voor Kerstmis een miskraam. Op 18 juni 2018 beviel Zara van een tweede dochter. Op 21 maart 2021 is hun eerste zoon geboren.

Voorganger:
Isla Phillips
Lijn van Britse troonopvolging
20
Opvolger:
Mia Grace Tindall